Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه امر به معروف یک امر عام است و شامل مسائل خرد و درشت جامعه از جمله پوشش می شود، گفت: مهمترین مظاهر منکر در جامعه ما «بی عدالتی» است. باید اظهار تأسف کنیم که طی سال های متمادی ساختارهایی در اقتصاد ما شکل گرفته که شکاف ثروت و غنا در جامعه ما رخ داده و جمع اندکی از جامعه ما، تقریبا یکی دو دهک، بسیار برخوردار و با فاصله بسیار زیاد از بقیه جامعه و خصوصا سه دهک پایین درآمدی جامعه که در فقر و فلاکت به سر می برند و از حداقل ها هم برخوردار نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلاصه گفت و گو با حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم را در ادامه می خوانید:

- امر به معروف یک امر عام است و شامل مسائل خرد و درشت جامعه از جمله پوشش می شود. اما آنچه امام حسین(ع) برای آن قیام کرد، مبارزه با بزرگترین منکرهای عصر خودش بود. حضرت جمله ای دارد و می فرماید «نمی بینید به حق عمل نمی شود و کسی از باطل پرهیز ندارد؟! در چنین شرایطی مؤمن باید برای شهادت رغبت پیدا کند». حضرت می بیند بزرگترین منکرات در جامعه ظهور و بروز پیدا کرده؛ آن هم حاکمیت یزید شراب خوار، قمارباز، میمون باز و شخصیت حائز حداقل صلاحیت ها بر منبر رسول الله(ص) تکیه زده است. این بزرگترین منکر است که تحقق پیدا کرده و طبعا بزرگترین معروف آن است که جایگزین چنین نظام ظالمانه ای، برقراری یک نظام عادلانه الهی باشد.«معروف» در اینجا جهاد است و امام حسین(ع) دارد با جهاد خودش بزرگترین معروف را محقق می کند. بزرگترین معروف در اینجا قبول خطر شهادت و اسارت اهل بیت(ع) است.

- اینها چیزهای کوچکی در تاریخ نیست. مهمترین معروف ها در مقابل مهمترین منکرها ایستاد و دیدیم که اباعبدالله(ع) و خاندانش در ایام عاشورا و محرم مظهر زیبایی های اسلام شدند؛ مظهر عزت و غیرت اسلام، خصوصا غیرت دینی و الهی، وفاداری و جان نثاری در مقابل تابلوی بسیار زشتی از انسانیت که توسط عبیدالله بن زیاد و عمر سعد و یاران و پیروانشان نشان داده شد؛ مظهر قصاوت، خشونت، بی رحمی، قطع آب به روی اطفال، جدا کردن سر از بدن و قهقهه مستانه. اینها نشان دهنده بزرگترین فسادها است.بنابر این امام حسین(ع) با قیام خود مکتبی را ارائه کرد که این مکتب حاوی و جامع همه زیبایی ها، در مقابل مکتب یزید که جامع همه زشتی ها است.

بیشتر بخوانید: رئیسی : آنچه وعده دادیم محقق شد / وعده ایجاد اشتغال و رفع بیکاری تحقق یافت / یک میلیون و ۲۵۰ هزار مسکن در حال ساخت است چین : ایران درپی خروج آمریکا از برجام ۲۰۰ میلیارد دلار ضرر کرد خطیب جمعه پردیس: وعده رئیس جمهور برای تحویل مسکن به مردم بر زمین ماند/ مردم ظهر عاشورا فریاد می‌زدند خانه ما را تحویل نداده اند عضو جامعه روحانیت مبارز : بیشترین سوءاستفاده‌های مالی در حوزه اجرایی است / رئیسی ، امر به معروف را از حوزه اقتصادی دولت آغاز کند

- مهمترین مصادیق معروف این است که خدمت به خلق صادقانه و همراه با امانتداری، شناخت درست از مشکلات و توانایی برای حل مشکلات مردم است. این خدمات باید مخلصانه و بی ریا و قربة الی الله انجام بگیرد. مهمترین مظاهر منکر در جامعه ما «بی عدالتی» است. باید اظهار تأسف کنیم که طی سال های متمادی ساختارهایی در اقتصاد ما شکل گرفته که شکاف ثروت و غنا در جامعه ما رخ داده و جمع اندکی از جامعه ما، تقریبا یکی دو دهک، بسیار برخوردار و با فاصله بسیار زیاد از بقیه جامعه و خصوصا سه دهک پایین درآمدی جامعه که در فقر و فلاکت به سر می برند و از حداقل ها هم برخوردار نیستند.

به نظر من این بزرگترین منکر است. البته علاوه بر آن، رواج و حاکمیت «سود پول» در نظام بانکی ما یک منکر بسیار بزرگ است؛ که باید دولت محترم و بانک مرکزی همت کنند و سود پول از نظام بانکی ما حذف شود. سود باید ناشی از تولید و تجارت باشد؛ نه اینکه پول زایندگی داشته باشد و سود کند؛ چون پول زایندگی ندارد.

21217

کد خبر 1661247

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: غلامرضا مصباحی مقدم امر به معروف نهی از منکر بزرگترین منکر جامعه ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۰۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبودهایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمدهای دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

کد خبر 6089691 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • عفاف و حیا حافظ حریم انسانی و شخصیت وجودی زن و مرد است
  • کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی و تولید هستند
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • دفاع جوان کاشمری از ۳ دختر نوجوان در مقابل اراذل‌واوباش
  • شوراها، از مهمترین مظاهر مردمی سازی حکمرانی در نظام مردم سالاری دینی
  • معلمان آغازگر بزرگترین تحولات فرهنگی و تربیتی در جامعه هستند
  • امر به معروف در حجاب به گونه‌ای باشد که مردم به اصل نظام بدبین نشوند
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند