Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه محمدبیگی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قصه و قصه‌گویی، یکی از ابزارهای توسعه فرهنگی است و انتقال مفاهیم آموزشی و تربیتی به نسل جوان از طریق آن میسر می شود.

وی اظهار داشت: در این راستا جشنواره ملی قصه‌گویی با هدف ترویج قصه‌گویی، شناسایی، تشویق و بهره‌مندی از توانمندی‌های شبکه کتابخانه‌های عمومی، کتابداران و اعضا در دو بخش قصه‌گویی صحنه‌ای و قصه گویی دیجیتال برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدبیگی رویکرد این جشنواره را توجه به مسائل اجتماعی، هویت بخشی فرهنگ ایرانی و اسلامی، اهمیت دادن به خانواده، معنویت و اخلاق و ترویج امید و نشاط در جامعه دانست و افزود: دومین جشنواره ملی قصه‌گویی با عنوان "نهال امید" با شعار "قصه خوب؛ نسل خوب" به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با توجه به رویکرد اجتماعی کتابخانه‌های عمومی و توجه به حوزه ادبیات کودک و نوجوان برگزار می‌شود.

این مسوول با بیان اینکه این جشنواره ویژه افراد بالای ۱۸ سال است، تصریح کرد: در این جشنواره ملی که در ۲ بخش قصه‌گویی صحنه‌ای و دیجیتال برگزار می‌شود، اقشار مختلف جامعه می‌توانند مشارکت داشته باشند و متقاضیان آثار خود را از تاریخ یکم تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ به دبیرخانه جشنواره در استان ارسال کنند.

وی مدت زمان ارائه قصه را حداکثر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه عنوان کرد و افزود: قصه‌گویی صحنه‌ای به صورت حضوری و با فیلمبرداری از قصه‌گو (بدون استفاده از جلوه‌های صوتی و تصویری و تدوین) انجام می‌شود و هر متقاضی می‌تواند تا چهار اثر ویدئویی از قصه‌گویی خود را فیلمبرداری و ضبط کرده و به وبگاه جشنواره به نشانی WWW.SAMAKPL.IR ارسال کند.

محمدبیگی با بیان اینکه این جشنواره در سه سطح استانی، منطقه‌ای و ملی برگزار خواهد شد، اضافه کرد: به برگزیدگان گروه‌های هدف، در سه سطح استانی، منطقه‌ای و ملی جوایزی اهدا می‌شود.

وی افزود: در مرحله مقدماتی استانی ۱۲ برگزیده خواهیم داشت که لوح تقدیر و جایزه نقدی هفت میلیون ریالی به آنها تعلق خواهد گرفت.

برچسب‌ها طرح های کتابخوانی نهاد كتابخانه های عمومی کشور استان قزوین کتاب کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طرح های کتابخوانی نهاد كتابخانه های عمومی کشور استان قزوین طرح های کتابخوانی نهاد كتابخانه های عمومی کشور استان قزوین کتاب کتابخوانی قصه گویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۳۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران

درمورد موسیقی نواحی ایران هرقدر صحبت شود باز کم است. چون کم‌کاری‌ها در این زمینه به حدی است که خیلی می‌توان در این باره صحبت کرد. اما یکی از اتفاقات خوبی که در هفته‌های گذشته رخ داد این بود که در شهر سنندج استان کردستان جشنواره دف نوازان با عنوان «هزار دف» در روستای پالنگان کردستان برگزار شد که از تمام ایران در این جشنواره حضور داشتند و نکته قابل توجه این است که کردستان به ویژه شهر سنندج؛ خطه‌ی دف‌نوازی ایران است تا جایی که اقلیمی به شمار می‌آید که این ساز در هر خانه‌ای دیده می‌شود و این موضوع نیز، در سراسر ایران گسترش پیدا کرده است و حضور دف در دیگر اقوام کشور هم، وجود دارد.

در پایتخت هم، افراد زیادی به آموزش و یادگیری دف می‌پردازند و اهمیت این ساز به حدی است که از آن در مراسم‌های مختلف رسانه ای، محفلی، خانوادگی و رسمی استفاده می‌شود. از اینرو، گفته می‌شود که اجرا‌های خوب دف‌نوازی در جشنواره دف‌نوازان «هزار دف» انجام شده و در موسیقی نواحی ایران، اقدام ارزنده‌ای بوده است.

محمّد طریقت، نوازنده دف و سنتور در برنامه «هفت اقلیم» رادیو فرهنگ درمورد جشنواره دف‌نوازی «هزار دف» در پالنگان کردستان اظهار کرد: بنده به عنوان نوازنده دف در این جشنواره دعوت شدم و در جریان آن، به صورت فراخوان از نوازنده‌های دف سراسر ایران دعوت شده بود تا در این جشنواره حضور داشته باشند و  اگرچه کم و کاستی‌هایی وجود داشت و بخشی از آن‌ها طبیعی است و در فضای مجازی به این موضوع اشاره شده بود ولی باید توجه کرد که دومین بار بود که به همت دوستداران فرهنگ و هنر کشور، این جشنواره دف‌نوازی برگزار شد و این جشنواره، اجتماعی از حضور پُرشور مردم هنر‌ دوست سراسر ایران بود که از هر گروه سنی با همدلی و اتحاد خود سعی کردند پاسداشت فرهنگ، هنر و تاریخ ارزشمند به جای مانده از نیاکانمان را داشته باشند.

این نوازنده گفت: در مجموع، این‌طور می‌توانم از این جشنواره دف‌نوازی «هزار دف» پالنگان صحبت کنم و خیلی نمی‌توان حواشی آن را نقد کرد چراکه برای دومین بار این جشنواره برگزار شد و اوایل هر کاری، یک سری نواقص و کاستی‌هایی وجود دارد و این مشکلات و کاستی‌ها قابل اغماض هستند.

محمّد طریقت درمورد این که آیا جشنواره «هزار دف» رقابتی، تکنوازی و یا گروه‌نوازی بوده است؟ افزود: جشنواره دف‌نوازی به صورت گروه‌نوازی بود؛ به طوری‌که دف‌نوازان تحت کنترل و رهبری یک سری از سرپرستان دف‌نوازی بودند. 

خبرنگار: فاطیما میرزایی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران
  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می‌شود
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه