Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا ایزدی با بیان آنکه مرمت بسیار سخت‌تر از بهسازی و نوسازی مجدد است، بیان کرد: در طول دهه ۸۰ به طور مجدد تغییرات و مرمت اساسی درخصوص گنبد مسجد امام (ره) صورت می‌گیرد که مرمت به طور مجدد در سال ۱۳۸۹ به صورت کامل آغاز می‌شود. مرمت علی‌رغم آنکه کار علمی و تخصصی است، اما این تخصصی بودن گاهی با سلیقه‌های مختلف اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 او افزود: مرمتی که این نوع داربست بر پیکره بنای تاریخی ایجاد شود را قبول ندارم. وزن چندتنی که بر پیکره گنبد به واسطه داربست وارد شده که موجب ایجاد تصویر ذهنی مردم و مخاطبان از گنبد مسجد امام (ره) شده است مناسب نیست، به همین دلیل از روزی که در اصفهان بر سر کار آمدم اصرار بر باز شدن داربست از این گنبد داشتم.

نوع نظارت بر مرمت گنبد‌های مسجد امام (ره) و شیخ لطف‌الله مشکل دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان آنکه نگرانی‌هایی را درخصوص نقوش و اعوجاجات گنبد مسجد امام (ره) پیش‌بینی می‌کردیم، گفت: یکی از نگرانی که وارد است، نوع نظارت ما است که مشکل دارد. ما بر مقوله مرمت‌هایی که انجام می‌دهیم نظارت را آمیخته با نگاه و متخصصان علمی این نوع فعالیت‌ها نمی‌بینیم و همین موضوع منجر به بروز مشکل در طولانی مدت می‌شود. باید توجه داشت که میدان نقش جهان فضای عادی نیست بلکه هویت تاریخی یک کشور است که همین امر آن را به ثبت جهانی رسانده است.

او افزود: نگرانی ما بعد از باز کردن داربست گنبد مسجد امام (ره) مشخص شد و فرضیه ما در صورت بهره‌مندی از اهل فن صاحب سبقه در کنار علم روز نسبت به این گنبد نفیس حل خواهد شد چرا که مرمت علمی پویا است که به طور دائمی نیازمند بروزرسانی است. درخصوص مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله استاد رضایت به عنوان یکی از بزرگترین اساتیدی بودند که در حوزه کاشی داشتیم و استاد پاکدل نیز در حوزه مرمت گنبد مسجد امام (ره) یکی از قدیمی‌ترین افرادی است که در این حوزه فعالیت می‌کند که در این باره بحثی در مورد اشخاص نداریم.

در حوزه میراث فرهنگی کار با شیوه قرارداد‌های پیمانی به سرانجام نمی‌رسد

ایزدی با اشاره به وجود برخی مشکلات پشت پرده، بیان کرد: برخی از مشکلات اصلی ما به بودجه‌های کاری باز می‌گردد. در گذشته شیوه‌های قرارداد‌ها براساس قانون امانی بود که امروز پیمانی است، و کار در حوزه میراث فرهنگی با پیمان به سرانجام نمی‌رسد. ما بایستی برای بنا‌های نفیسمان که واجد ارزش جهانی هستند نگاه و نسخه جداگانه داشته باشیم. امروز ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای مرمت کلی میدان نقش جهان نیاز است که با میزان دارایی‌های ما تطابق ندارد و باید توجه داشت که میزان دارایی بر سطح کیفیت مرمت اثرگذار است.

برخی رفتار‌ها لطمات جدی بر میدان نقش جهان و ابنیه‌های تاریخی وارد می‌آورد

او ادامه داد: امروز به دستور وزیر میراث فرهنگی، شورای عالی نظارت را در اصفهان تشکیل دادیم، باید بر آثار تاریخی اصفهان نگاه ویژه‌ای وجود داشته باشد چرا که ایران است و اصفهان، با مبالغ کنونی آنچه در اصفهان وجود دارد به سرانجام نمی‌رسد. میدان نقش جهان یک نسخه واحد و جداگانه نیاز دارد، همین امروز در بهار امسال تردد اتوبوس در بنای تاریخی واجد ارزشی که داریم خود معضل است چرا که آن بنا دیگر تکرارپذیر نخواهد بود که این دست موضوعات پیرو رفتار‌های ما صورت می‌پذیرد. بخشی از رفتار‌ها و اقدامات لطمات جدی بر پیکره میدان وارد می‌کند.

او پیرامون بافت و بافت‌زدایی در شهر‌های تاریخی به ویژه اصفهان اظهار داشت: در طول سال‌هایی که زمین ارزش پیدا کرده نگاه ما از نگاه فرهنگی به سمت نگاه اقتصادی نسبت نسبت به بافت حرکت کرده است. باید دانست که داشتن دیدگاه صرفاٌ اقتصادی به هرچیزی و در هرجایی آسیب‌زا است که این موضوع بدترین نقطه داستان بافت تاریخی کشور است. متأسفانه مردم را در این مسیر از این بافت حذف کرده‌ایم و ضروری است که بدانیم دولت در طول تاریخ به معنای عام هیچگاه نگهدارنده بافت تاریخی نبوده است.

ایزدی با بیان آنکه نسبت به حوزه شهرسازی نگاه انتفاعی وجود دارد، افزود: ما در حوزه توسعه شهری‌مان بدون در نظر گرفتن هویت اصلی شهری نگاه انتفاعی بر بافت و املاک داشته‌ایم و همین موضوع موجب ایجاد خیابان و شکل هندسی جدید بدون در نظر گرفتن هویت و پیشینه فرهنگی شده است. هرچه مردم در احیاء بافت تاریخی بیشتر دخالت داشته باشند اتفاقات بهتری را شاهد خواهیم بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان تصریح کرد: در اصفهان باید مقداری به نیمه پرلیوان توجه کرد چرا که آنچه در نظام و مدیریت شهری امروز اصفهان شاهد هستیم، برای من نوید آینده‌ای بهتر را می‌دهد. امروز در بافت به دنبال آن هستیم که مردم را به عنوان صاحبان اصلی این بافت ببینیم و مدیریت شهری در این زمینه همراه است. هرآنچه بتوانیم مردم را به شرط احیاء اقتصاد فرهنگی به بافت وارد کنیم موفق‌تر خواهیم بود.

او گفت: خوشبختانه مجموعه مدیریت استان و شهر اصفهان به عنوان اصلی‌ترین خواستگاه این تفکر به دنبال آن است که مردم را با بافت آشتی دهد و آن را احیاء کند. هرچه مردم در احیاء بافت تاریخی بیشتر دخالت داشته باشند اتفاقات بهتری را شاهد خواهیم بود. همچنین درخصوص وضعیت کنونی میزان پیشروی بافت‌زدایی در اصفهان باید گفت که در تصمیم‌گیری که در کمیسیون ماده ۵ در معاونت عمرانی اتفاق می‌افتد و پیوست فرهنگی که در شهرداری در حوزه بافت وجود دارد نوید بسیار خوبی برای احیاء مجدد بافت می‌توان داد.

منبع: تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گنبد مسجد شیخ لطف الله مرمت گنبد مسجد امام میراث فرهنگی و گردشگری گنبد مسجد امام میدان نقش جهان میراث فرهنگی بافت تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۴۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند

طرح «پیوند صادق» ایده‌ای است تا از بستر آن در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام، مساجد با مدارس به هم پیوند بخورند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حامد منیری مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآن و عترت در نشست خبری «پیوند صادق» گفت: به مناسبت شهادت امام صادق علیه‌السلام بناست طرحی مردمی با مشارکت مراکز قرآنی، مدارس و مساجد کشور برگزار شود. این طرح بناست به وسعت تمام کشور با هدف تبیین، تبلیغ و ترویج معارف امام صادق علیه‌السلام رقم بخورد.

وی افزود: شیوه کار به این صورت است که دانش‌آموزان در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام به همراه خانواده و در کنار مربیان‌شان در مدرسه جمع شوند و پویش‌های علمی همراه با برنامه‌های فرهنگی و هنری و نیز گعده‌های علمی برگزار می‌کنند. در انتهای مراسم جوایز نفیسی از جمله کمک‌هزینه عمره، عتبات عالیات و مشهد مقدس و نیز صدها جوایز دیگر به برگزیدگان اهدا می‌شود. سپس به سمت مسجد محله حرکت می‌کنند و نماز ظهر و عصر را در آنجا اقامه می‌کنند. در مسجد، روحانیون درباره تأثیرات امام جعفر و شاگردان ایشان در نشر معارف دین و سبک زندگی آن حضرت به صورت مختصر به سخنرانی می‌پردازند.

منیزی ادامه داد: تمام دستگاه‌ها در کنار این نیروی مردمی قرار گرفتند و حامی این حرکت هستند. منتها این حرکت نیاز به تبلیغات دارد. اهمیت کار در این نکته است که بیش از 50 درصد روایاتمان را از امام صادق علیه‌السلام به یادگار داریم که در برگه‌های منابع ما خاک می‌خورند و بلااستفاده ماندند.این آموزه‌های امام باید در قالب‌های مختلف در جامعه نشر داده شود.

 

.

تیزر طرح «پیوند صادق»

تلاش برای ارتقای پیوند مدارس با مساجد

وی درباره برگزاری دو پویش فرهنگی گفت: در راستای این برنامه، دو پویش‌ طراحی شده که یکی از آنها «پندهای امام صادق» و دیگری 6 داستان صوتی برای گروه سنی زیر 13 سال است. این پویش‌ها در بستر شبکه‌های اجتماعی به آدرس مندرج در این سایت https://zil.ink/peyvandesadegh شکل می‌گیرد.

سعیدی نژاد مدیرعامل مؤسسه پیام غدیر که از بانیان این حرکت فرهنگی است، گفت: حدود 20 سال قبل مرحوم حجت الاسلام حاج سید علی اکبر حسینی از اساتید اخلاق تهران تأکید کردند در مدرسه پیام غدیر بزرگداشتی برای امام صادق علیه السلام بگیریم. ایشان گفتند این برنامه را در تمام مدارس گسترش دهیم. در آن دوران آقای حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش بودند. طوماری جمع شد و به ایشان ارسال شد تا تمام مدارس در برنامه مشارکت داشته باشند؛ همچنان که در مدارس حوزه علمیه بزرگداشت‌هایی برگزار می‌شد. نام این طرح پیوند «میمِ» مدرسه با «میمِ» منزل بود. اما به این طرح فعلی، مسجد و مراکز قرآنی هم آن اضافه شد.

وی افزود: یکی از خلأهایی که در جامعه داریم، عدم پیوند مسجد با مدارس بود. نه مدیر از امام جماعت خبر دارد و نه امام جماعت از مدارس دارای شناخت است. امیدواریم این ایده بتواند این خلأ را پر کند. 

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • پیکر دو شهید گمنام در مسجد جمکران مقدس آرام می‌گیرد
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • پیکر مطهر شهید اصفهانی بعد از ۴۲ سال شناسایی شد
  • پایان انتظار ۴۲ساله خانواده شهید در اصفهان
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان