Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@16:38:30 GMT

اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن وظیفه شهرداری نیست 

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۱۳۱۲

اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن وظیفه شهرداری نیست 

ایسنا/خراسان رضوی عدم اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن در مشهد توسط شهرداری موضوعی است که تا کنون چندین بار به خاطر آن شهردار از اعضای شورا تذکر گرفته؛ این در حالی است که شهردار مشهد اعتقاد دارد که  اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن وظیفه شهرداری نیست.

سید عبدالله ارجائی چند روز پیش به مناسبت روز خبرنگار تماسی تلفنی با مجموعه ایسنا برقرار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی که در آن روز  به دلیل انجام ماموریت در خارج از مشهد بود، در گفت‌وگویی کوتاه به یکی از سوالات ما نیز پاسخ داد. در ادامه گفت‌وگوی ایسنا با شهردار مشهد را در خصوص اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن می‌خوانید. 

ایسنا: اعضای شورای شهر مشهد تا کنون چندین بار درخصوص عدم اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن توسط شهرداری، تذکر داده‌اند. چرا علی‌رغم این تذکرها شهرداری اسامی ساختمان‌های ناایمن را اعلام عمومی نمی‌کند؟

اسامی ساختمان‌های ناایمن به مراجع ذی‌صلاح اعلام شده است، همچنین اسامی در اختیار اعضای شورای اسلامی شهر مشهد و دستگاه قضایی نیز قرار گرفته است. اگر آنها احساس کنند و بدانند مالکان ساختمان‌های ناایمن طی بازه زمانی که به آنها داده شده خطرات را رفع نمی‌کنند قاعدتا این کار را انجام می‌دهند. شهرداری تکلیفی بر اعلام عمومی اسامی ندارد. آنچه به صورت قانونی تکلیف شهرداری است و در بخشنامه وزیر کشور برای تمامی استانداری‌های سراسر کشور و به تبع آن به شهرداری‌ها آمده، این است که بعد از شناسایی ساختمان‌های ناایمن توسط کمیته مورد نظر تذکرات و اخطارهای لازم به مالکان این ساختمان‌ها داده شود و اگر آنها اقدامی برای رفع خطر انجام ندادند اسامی به مراجع قانونی اعلام شود.

ایسنا:  اعلام عمومی اسامی ساختمان‌های ناایمن وظیفه کدام ارگان است؟

 در دستورالعمل وزیر کشور چیزی مبنی بر اعلام عمومی وجود ندارد و این وظیفه دستگاهی نیست که بخواهد اسامی را اعلام عمومی کند، برای این موضوع  متولی خاصی در نظر گرفته نشده است. شرح وظایف شهرداری‌ها در این دستورالعمل کاملا مشخص است. وظیفه شهرداری این است که بعد از اعلام خطری بودن یک ساختمان به مالک آن ساختمان تذکرات لازم را اعلام کند و اگر مالک از رفع ایرادات استنکاف کرد به مراجع اعلام کنیم. وظیفه دیگری به شهرداری نداده‌اند. 

ایسنا: آیا فقط مالک از ناایمن بودن ساختمان باخبر است یا این موضوع به افراد ساکن در آن ساختمان هم اطلاع داده می‌شود؟

در مشهد این موضوع خیلی متوجه مجتمع‌های مسکونی نیست و در پاساژهای تجاری، مالکان در جریان هستند. نگرانی ما بیشتر از این است که بعضی از این ساختمان‌ها قابلیت رفع خطر ندارند. در زمانی که پروانه ساختمانی صادر می‌شود  برای ایمنی و استحکام ساختمان ضوابطی تعیین شده که این ضوابط در پروانه ساختمانی گفته شده است. مالک موظف به اجرای این ضوابط است.معمولا احداث بنا روند طولانی دارد به خصوص در ساختمان‌های مرتفع و متراژ بالا روند ساخت طولانی بوده و چندین سال طول می‌کشد، همچنین فاصله بین صدور پروانه تا صدور پایان‌کار نیز معمولا طولانی است. زمانی که فرد برای  صدور پایان کار مراجعه می‌کند، اینجا خلاء قانونی به وجود می‌آید، قانون‌گذار می‌گوید ما باید طبق ضوابط زمان صدور پایان کار، ساختمان را از لحاظ ایمنی و پایداری سنجش کنیم، اما واقعیت این است ضوابط در طول این چند سال تغییر کرده  و خیلی از این ضوابط قابلیت برگشت برای سازنده ندارد؛ زیرا کالبد ساختمان باید عوض شود و این شدنی نیست. این نکته‌ای است که فرا روی ایمنی ساختمان‌ها و پایداری آنها قرار گرفته است.

 ساختمان‌های قدیمی نکته دوم موضوع ما است. برخی از ساختمان‌های قدیمی، ارزش تاریخی و میراثی دارند  که جزو ساختمان‌های ناایمن قرار گرفته‌اند. در این ساختمان‌ها ضوابط امروز وجود نداشته و حتی این ضوابط قابل اعمال روی این ساختمان‌ها نیست، اما برحسب ضوابط فعلی این ساختمان‌ها ناایمن محسوب می‌شوند. این پارادوکس است و این پارادوکس را چه کسی می‌خواهد در این کشور حل کند؟ بنده این موضوع را بارها به مسئولان منعکس کرده و خواهش کردم که در این زمینه فعال باشند، زیرا  این ‌مشکل اساسی است و فقط مختص به شهر مشهد نیست و این مشکل در تمام شهرهای کشور وجود دارد و به نظر می‌رسد برای حل و فصل آنها نیاز به  اهتمام جدی است.

ایسنا: چطور در برخی از شهرها اسامی ساختمان‌های ناایمن اعلام عمومی شده و حتی جلوی برخی از ساختمان‌ها پرده نصب شده که این ساختمان‌ها ناایمن هستند؟

طبق بخشنامه ما باید موارد استنکاف مدیران و مالکان ساختمان‌های ناایمن را به مسئولان ذی‌صلاح اعلام کنیم. تکلیف شهرداری این است و ما این کار را انجام دادیم مسلما اگر دستوری صادر شود مبنی بر اینکه اسامی اعلام عمومی شوند، یا دستوری صادر شود که این ساختمان‌ها پلمب یا پرده نصب شود، شهرداری عینا انجام خواهد شد و ابایی از این ماجرا نداریم. آنچه شما می‌گویید را تکلیف شهرداری نمی‌دانیم، لذا معتقدیم هر دستگاه‌ موظف است تکلیف خودش را انجام دهد و تکلیف ما اعلام عمومی نیست.

 مردم خیلی نگران نباشند، اگر اسامی این ساختمان‌ها اعلام‌شود نگرانی در شهر ایجاد می‌کند. سازمان آتش‌نشانی شهرداری مشهد، ایمنی ساختمانی را  صددرصد رد نکرده است، معمولا بین ۱۰ یا ۲۰ درصد بوده یا مربوط به تجهیزات اطفا حریق آن ساختمان بوده که باید تعبیه می‌شده است که نشده و جزو لیست ساختمان خطری قرار گرفته است یا مثلا از روی چک لیستی که آتش‌نشانی در دست دارد ساختمان برخی آیتم‌ها را ندارد، اینگونه نیست که ساختمانی صددرصد رد شده باشد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شهرداری مشهد ساختمان ناایمن مشهد آتش نشاني اعلام اسامی ساختمان های ناایمن ساختمان ها اعلام عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۱۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ‌حساب‌های شهرداری مشهد بسته شد؟

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره علت بسته شدن حساب های شهرداری مشهد گفت: این اتفاق در ادوار گذشته رخ داده و در دوره ما قبل از سال نیز بوده ،این مشکل براساس حساب‌ و کتاب مالی شهرداری با بانک مورد نظر بوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،موسی الرضا حاجی بگلو در نشست خبری که به مناسبت روز شوراها برگزار شد اظهارداشت: اگر مجلس را پیگیری کنید، حواشی آن به مراتب زیاد و اگر حواشی در شورا‌ها 10 باشد، در مجلس 100 است، اما به قدری که به شورا‌ها و حواشی آن اهمیت می‌دهند، به مجلس اهمیت داده نمی‌شود، در حالیکه اختلاف نظر در مجلس بالا است؛ بنابراین بعد از اینکه دستور کاری تصویب می‌شود به آن احترام گذاشته و درست است.دوره ششم با وجود کمبود منابع، خدماتی در سطح شهر ارائه می‌دهد که به مراتب بیشتر است.

وی در خصوص رسیدگی به فساد تصریح کرد: دستگاه‌های نظارتی خودشان فساد را بررسی می‌کنند. نیاز به مطالبه‌گری رسانه هم هست، اگر دو هفته مطالبه‌گری کنید همه اطلاعات روی سایت بارگذاری می‌شود. صورت‌های مالی سال 1400 و 1401 را درخواست کنید، بسیاری از موضوعات مشخص می‌شود.

حاجی‌بگلو درپاسخ به سوال خبرنگاران افزود: جلسه 28 اسفند غیر علنی شد که قانون می‌گوید روز بعد از جلسه غیر علنی باید تمام گزارشات و مصوبات اطلاع‌رسانی و بارگذاری شود ،ما هم نامه زدیم که این کار انجام شود. اگر مطالبه‌گری رسانه‌ها ادامه پیدا کند، جواب می‌دهد، ما نیز همراه خواهیم بود.

سخنگوی شورای شهر مشهد ادامه داد: رویکرد و نگاه شورای ششم، توسعه متوازن و عدالت‌محور شهر است و با تعریف پروژه‌های مختلف و تخصیص 50 درصد از بودجه عمرانی شهر به این مناطق، به دنبال این هستیم که مناطق کم‌برخوردار در مشهد نداشته باشیم.

حاجی‌بگلو درخصوص جایگاه و اهمیت شهر مشهد همچنان تاکیدکرد: مشهد شهر زیارتی است و برهمین اساس، تمهیدات مختلفی را اندیشیده‌ایم؛که یکی از مهمترین موضوعات، بودجه زیارت و حاشیه شهر بوده که محقق نشده و برای تصویب و اجرایی شدن آن، باید مطالعات لازم انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: بعید می‌دانم طرح سؤال از شهردار به استیضاح منجر شود ،طرح سؤال برای جلسه علنی روز دوشنبه در دستور کار قرار دارد، اما از نظر آیین‌نامه‌ای و قوانین بالادستی طرح سؤال وجاهت قانونی ندارد و باید دوباره طرح کنند؛ زیرا قبل از سال طرح سؤال داشتند و انصراف دادند.

حاجی بگلو بیان کرد:در خصوص بازنشستگی شهردار خبری نداریم اگر شهردار بازنشسته باشند نمی‌توانند باقی بمانند و قانون‌گذار اجازه داده که شهردار به خدمت خود ادامه دهند.

سخنگوی شورای اسلامی شهرمشهد در پاسخ به این سؤال که چرا حساب‌های شهرداری بسته شد، عنوان کرد: این اتفاق در ادوار گذشته رخ داده و در دوره ما قبل از سال نیز بوده ،این مشکل براساس حساب‌ و کتاب مالی شهرداری با بانک مورد نظر بوده است شهرداری سه هزار میلیارد تومان بدهکار بود و خوشبختانه توانستیم مشکل را حل کنیم.

حاجی بگلو در پاسخ به سؤالی مبنی بر تهدید اصحاب رسانه، در نطق خود گفت: نگاه من به رسانه ویژه است، اصحاب رسانه را از خود می‌دانم و با رسانه بسیار صمیمی هستم، اینکه می‌گویید من رسانه‌ها را تهدید کردم درست نیست؛ چرا که اصحاب رسانه قابل‌ تهدید نیستند، رسانه اصیل قابل‌تهدید نیست و من نیز در چه جایگاهی هستم که بخواهم تهدید کنم.

وی افزود:در روز خبرنگار بیان کردیم که اصحاب رسانه یار شانزدهم شورا باشند ما هیچ وقت به جایگاه رسانه اهانت نکردیم؛ افرادی بودند که  رسانه‌ای نیستند، فضای مجازی دارند و هرچه می‌خواهند بیان می‌کنند؛من نمی‌توانم به فیک‌نیوز‌ها اجازه دهم به رسانه توهین کنند و تهمت بزنند.

سخنگوی شورای اسلامی شهرمشهد ادامه داد: در سال 1400 مصوبه‌ای مبنی بر کمک به شهرستان زابل طی پنج سال داشتیم که سالی 100 میلیارد پرداخت کنند و من مخالف بودم؛ زیرا مشکلات حاشیه شهر ما بیشتر است. در شهر مشهد مشکلات فراوان است، اما اگر صدا و فریاد ما بلند نباشد و مطالبه‌گری نکنیم، هدفمان محقق نمی‌شود، این مدل من است.

حاجی بگلو در مورد افزایش هزینه الیت اضافه کرد: ما الیت را در سال گذشته کاهش دادیم. براساس قانون مجاز بودیم تا نرخ تورم افزایش دهیم، اما 25 درصد افزایش پیدا کرد و 45 درصد افزایش نداشت.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر کاهش درآمد‌های شهرداری گفت: در سال 1401 شهرداری 26 هزار پروانه ساختمانی صادر کرد، اما در سال 1402، 4000 پروانه ساختمانی صادر شد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در پاسخ به سؤالی مبنی بر رایگان‌کردن اتوبوس، خاطرنشان کرد: در سال 1401 در حاشیه شهر، 10 خط اتوبوس‌رانی را 90 درصد یعنی با پرداخت 100 تومان رایگان کردیم که الان هم انجام می‌شود، در سال 1402، طرح رایگان‌کردن اتوبوس را در شورا مصوب کردیم، اما کمیته انطباق رد کرد؛ هرچند نظر شخصیم این بود که کمیته انطباق اشتباه نظر می‌دهد.

وی در خصوص تفریغ بودجه سال 1401 عنوان کرد: تفریغ بودجه سال 1402 تصویب شد و من مخالف صد در صد تفریع بر اساس عملکرد و گزارش حسابرسی و معاونت نظارت شورا بودم، الان نیز مخالف هستم. تخلف در تفریغ بودجه وجود داشته و نیاز به بررسی بیشتر دارد؛ آنچه در صحن تصویب شد، برای من قابل احترام است و تمکین می‌کنم.

حاجی‌بگلو ادامه داد: در زمینه پرداخت نامعلوم حقوق به 100 نفر اعلام کردیم که لیست این افراد را مشخص کنند، اما فرمودند لیست را نداریم. من عرض کردم شما تفریغ بودجه 30 هزار میلیارد تومانی را در سه ثانیه تصویب می‌کنید، اما به شهرداری سه ماه فرصت می‌دهید تا لیست را اعلام کند؛ قطعا این کار ایراد دارد اما هرچه قانون تصمیم بگیرد، برای ما مهم است.

وی در پاسخ به این سوال که حق و حقوق پیمانکاران به کجا رسیده است، اظهار کرد: شهرداری مشهد نزدیک به 4 هزار پیمانکار دارد و آنان را قلب تپنده اجرایی شهرداری می‌دانیم و مطلع هستند که مدل پیمانکاری شهرداری به چه شکل است و در گذشته نیز برای پرداخت مشکلاتی وجود داشته و تلاش داریم تا نیمه شهریور تمام مطالبات پرداخت شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در پاسخ به سخن معاونت فرهنگی و اجتماعی که گفته بود در شهر کارتن خواب نداریم، گفت: منابع مالی برای جمع آوری کارتن خواب‌ها پیش بینی شده است و مصاحبه معاون فرهنگی شهردا‌ری مبنی بر عدم وجود کارتن خواب در شهر درست نیست.

حاجی بگلو تاکیدکرد: در سال جاری اگر طرح تفصیلی به همین شکل باشد قطعا دچار کمبود بودجه می‌شویم. یکی از مشکلات اساسی اصلاح قانون درآمد‌های پایدار است و در حال حاضر صدور پروانه‌های ساختمانی در اختیار شهرداری نیست.

وی در خصوص پروژه‌های زودبازده، اضافه کرد: از روز اول خدمت گذاری اولین مصوبه، طرح‌های زود بازده بود تا به این وسیله مردم در جذب اعتبارات برای محله و منطقه خود نقش داشته باشند؛ در بودجه 1404 نیز بودجه‌ای برای این طرح‌ها پیش بینی می‌شود.

سخنگوی شورای اسلامی در خصوص آخرین وضعیت قطار مشهد به گلبهار اظهارکرد: وزارت راه و مجموعه استانی پیگیر این موضوع هستند و قول دادند تامین اعتبار کنند که تا پایان سال 1404 به بهره‌برداری برسد و امیدواریم وزارت راه به تعهد خود عمل کند ضمن اینکه تا هفته دولت فاز یک خط سه قطار شهری برای بهره‌برداری آماده می‌شودو تا پایان سال 1404 حفاری‌های تونل قطار شهری در مشهد به اتمام خواهد رسید.

حاجی بگلو در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت دائمی عضو شورای شهر مشهد اضافه کرد: در خصوص ایوی ان نه چیزی به ما ابلاغ شده و نه موضوعیتی دارند ما نباید در خصوص مسئله‌ای که ابلاغ نشده اظهار نظر کنیم، باید اجازه دهیم خود قانون‌گذار در زمانی که نیاز است، تصمیم بگیرد.

وی در خصوص تعیین حریم شهر مشهد و طرقبه شاندیز تصریح کرد: هنوز در این زمینه اختلاف داریم، آخرین موضوعی که پیگیری شده در معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری قرار دارد که قول دادند مرز را تعیین کنند و امیدواریم زودتر به نتیجه برسد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه نگاه دوره ششم این بوده که شیب خدمت را به مناطق کم‌برخوردار ببرد، عنوان کرد: هر مدلی فکر کنید در این مناطق هزینه می‌کنیم و دنبال این هستیم در مشهد مکانی به نام کم‌برخوردار نداشته باشیم. هنوز جای کار وجود دارد، اما دولت و دستگاه‌های اجرایی نیز باید با شهرداری همراهی کنند.

حاجی‌بگلو در زمینه تاثیر اختلافات درون شورا بر دیدگاه مردم، گفت: اگر مجلس را پیگیری کنید، حواشی آن به مراتب زیاد است. اگر حواشی در شورا‌ها 10 باشد، در مجلس 100 است، اما به قدری که به شورا‌ها و حواشی آن اهمیت می‌دهند، به مجلس اهمیت داده نمی‌شود، در حالی که اختلاف نظر در مجلس بالاتر است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: اختلاف نظر قابل احترام و امری طبیعی است بعد از اینکه دستور کاری تصویب می‌شود به آن احترام می‌گذاریم. دوره ششم با وجود کمبود منابع خدماتی در سطح شهر ارائه می‌دهد که به مراتب بیشتر است سه ماه است اقدامی را شروع کردیم تاخبر‌های مثبت از شورا و شهرداری خارج شود.

وی در خصوص رسیدگی به فساد تصریح کرد: دستگاه‌های نظارتی خودشان فساد را بررسی می‌کنند. نیاز به مطالبه‌گری رسانه هم هست، اگر دو هفته مطالبه‌گری کنید همه اطلاعات روی سایت بارگذاری می‌شود. صورت‌های مالی سال 1400 و 1401 را درخواست کنید، بسیاری از موضوعات مشخص می شود.

حاجی بگلو  در خصوص روزنامه شهرآرا گفت: زمانی گفتم اگر روزنامه شهرآرا را امروز تعطیل کنید، بهتر از فرداست؛ اما امروز باید بگویم شهرآرا به عنوان رسانه‌ای قوی عمل می‌کند ما پیش از این نسبت به این روزنامه، انتقاداتی داشتیم و در تذکرات مختلف این موضوع را مطرح کردیم. مؤسسه شهرآرا هم این نقطه‌نظرات و دغدغه‌ها را مدنظر قرار داد و امروز این مجموعه به عنوان یک رسانه بسیار قوی شناخته می‌شود و از خبرنگاران حرفه‌ای برخوردار است.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • چرا ‌حساب‌های شهرداری مشهد بسته شد؟
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است
  • کلنگ بی‌قرار شهرداری؛ بیخ گوش سنگلج
  • تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت
  • تصویری دیده نشده از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت
  • شناسایی ساختمان‌های ناایمن کرمانشاه در مرحله مدارس و ساختمان‌های آموزشی