Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:10:11 GMT

آبدهی رودخانه کشکان لرستان ۹۳ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۴۶۸۹

آبدهی رودخانه کشکان لرستان ۹۳ درصد کاهش یافت

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای لرستان، مظفر زیودار اظهار کرد: متوسط بارش استان در چهارماهه نخست امسال براساس ایستگاه های باران سنجی این شرکت حدود ۴۶.۵ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۶۷ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: بیشترین بارش های چهار ماهه نخست امسال در ایستگاه باران سنج ونایی بروجرد با حدود ۸۱ میلیمتر ثبت شد که نسبت به متوسط بلندمدت ۶۲ درصد کاهش یافت و کمترین بارش در ایستگاه باران سنجی  مروک دورود حدود ۱۲ میلیمتر اندازه گیری شده که نسبت به متوسط بلندمدت حدود ۸۹ درصد کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ۳۷ ایستگاه هیدرومتری با هدف ارزیابی وضعیت جریان های سطحی محدوده های مطالعاتی استان جانمایی شده است اظهار کرد: چهار ماهه امسال حجم جریان عبوری از ایستگاه کشکان - پلدختر حدود ۵۲  میلیون مترمکعب بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۶۶ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت حدود ۹۳ درصد کاهش دارد.

زیودار گفت: همچنین در این مدت جریان عبوری ایستگاه کشکان - افرینه حدود ۴۵ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود ۶۴ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت حدود ۹۲ درصد کاهش یافته است. 

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای لرستان ادامه داد: با توجه به کاهش بارندگی ها در این سال، دبی و حجم جریان عبوری از رودخانه ها کاهش یافته و بعضی از سرشاخه و مسیرهای رودخانه های اصلی بویژه در ماه های خرداد و تیر خشک شده است.

زیودار افزود: متوسط اختلاف متوسط آبدهی چشمه های اصلی استان در چهارماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۶ درصد و نسبت به مدت مشابه دوره بلندمدت چهار ماهه حدود ۵۵ درصد کاهش داشته است.

وی اضافه کرد: بخش کشاورزی درصد بالایی از مصارف را دارد و اگر با روش‌های مختلف تنها حدود ۲۰ درصد صرفه‌جویی شود، از تخلیه حدود ۱۴۰ میلیون متر مکعب آب زیرزمینی جلوگیری خواهد شد.

برچسب‌ها کم آبی شرکت آب منطقه ای لرستان وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کم آبی شرکت آب منطقه ای لرستان کم آبی شرکت آب منطقه ای لرستان وزارت نیرو نسبت به متوسط بلندمدت نسبت به مدت مشابه بلندمدت حدود درصد کاهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۴۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می‌داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • آمارهای تکان‌دهنده مصطفی معین از بی‌اعتمادی جامعه ایران نسبت به همدیگر، رسانه و مسئولان (فیلم)
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • کاهش سرقت در اردبیل