Web Analytics Made Easy - Statcounter

مژده یداللهی گفت: شاه‌کلید علائم ابتلا به BA.4 و BA.5 گلودرد، بدن درد، تب، درگیری سینوس‌ها است که در کودکان علائم گوارشی هم دیده می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مژده یداللهی متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ با اشاره به اینکه بیماری کرونا همچنان وجود دارد و باید مراقب آن باشیم، اظهار کرد: برخی علائم هشداردهنده در بیماران وجود دارد که با بروز و مشاهده آن باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: ازجمله این علائم می‌توان به تب پایدار که بالای 38.5 درجه سانتی گراد است اشاره کرد، این تب معمولا به‌گونه‌ای است که با مصرف دارو و پاشویه کاهش یافته اما باز سریعا افزایشی می‌شود.
 
متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه کاهشی بودن اکسیژن خون به‌ویژه اگر زیر 94 باشد نیز از علائم خطر به شمار می‌رود، ادامه داد: ضربان قلب بالا، سرفه شدید، پایدار و یا همراه با خلط خونی، تعداد تنفس در دقیقه بالا، اختلال در سطح هوشیاری، ضعف و بی حالی شدید، احساس درد در ناحیه قفسه سینه، خواب آلودگی و بی اشتهایی بیش از حد از دیگر علائم خطر بیماری کرونا است که باید مد نظر قرار گیرند.
 
یدالهی با بیان اینکه بعد از مواجه با ویروس، علائم بیماری معمولا 2 الی 4 روز بعد شروع می‌شود، عنوان کرد: بعد از 4 الی 5 روز از شروع علائم بیماری کرونا باید روند کاهشی بیماری شروع شود، اگر بعد از این مدت علائم بهبود نیافت یا روند علائم افزایشی بود، حتما باید به پزشک مراجعه شود.
 
وی درخصوص دوز یادآور واکسن بعد از تزریق دو یا سه دوز واکسن، گفت: اگر فردی سه دوز واکسن سینوفارم تزریق کرد برای دوز چهارم نباید سینوفارم تزریق کند، مقالات علمی نشان می‌دهد بهتر است برای دوز بوستر سینوفارم از پلتفرم‌های غیرفعال (سینوفارم و برکت) استفاده نشود.
متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: بهترین انتخاب برای تزریق دوز چهارم برای افرادی که سه دوز سینوفارم تزریق کردند واکسن‌های پروتئینی اسپایکوژن و پاستوکووک است.
 
یدالهی اضافه کرد: افرادی که دوز اول، دوم و سوم، واکسن‌های سینوفارم، برکت، بهارات، آسترازنکا، اسپایکوژن و پاستوکووک تزریق کردند بهتر است دوز چهارم پاستوکووک، اسپایکوژن و استرازنکا تزریق کنند.
 
وی بیان کرد: افرادی که واکسن اسپوتنیک تزریق کرده‌اند، برای دوز چهارم می‌توانند از واکسن‌های اسپایکوژن و پاستوکووک پلاس استفاده کنند، برای مقابله با این پیک لازم است عموم جامعه دوز چهارم را دریافت کنند، اما این موضوع برای افراد بالای 70 سال، بیماران دارای نقص ایمنی و بیماری‌های زمینه‌ای و کادر درمان ضرورت بیشتری دارد.
 
متخصص بیماری‌های عفونی درخصوص مهم‌ترین علائم BA.4 و BA.5 تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین علائم گلودرد است که در واریانت‌های قبلی اومیکرون هم دیده می‌شد اما در این سویه بیماران با شکایت گلودرد به صورت شدید (عدم توانایی در بلع، خشکی بیش از حد و خارش و تورم شدید) مراجعه می‌کنند.
 
یدالهی تصریح کرد: از دیگر علائم شایع سویه جدید کرونا خستگی و بدن درد شدید است که 80 درصد بیماران با این علائم مراجعه می‌کنند.
 
وی اظهار داشت: سومین مسئله کاهش بویایی و چشایی است، علامتی که در واریانت‌های قبلی اومیکرون کمتر دیده می‌شد ولی در این واریانت‌ها شدید شده است.
متخصص بیماری‌های عفونی افزود: احتناق سینوس‌ها و سردرد علامت بسیار شدید در بیماران مبتلا به کرونا است، نکته مهمی که وجود دارد این است که افرادی که سابقه درگیری سینوس‌ها را دارند در صورت ابتلا علائم شدیدی را تجربه می‌کنند که حتما باید درمان علامتی را شروع کنند.
 
یدالهی تاکید کرد: مراقبت از بیماران زمینه‌ای، افراد سالخورده و افراد با نقص ایمنی بسیار مهم‌ است، چراکه احتمال ابتلا به نوع شدید در این گروه‌ها بسیار بالاتر از سایرین است.
 
وی ادامه داد: شاه کلید علائم ابتلا به BA.4 و BA.5 گلودرد، بدن درد، تب، درگیری سینوس‌ها است که در کودکان علائم گوارشی هم دیده می‌شود.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: متخصص بیماری های عفونی دوز چهارم بدن درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۵۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آنها است.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم‌ غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذاهای سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

منبع: upi

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901451

دیگر خبرها

  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • رضا شیخی درگذشت
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد