Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری روز یکشنبه در آیین تجلیل از خبرنگاران استان بوشهر افزود: خبرنگار متعهد در تراز انقلاب اسلامی باید نسبت به آنچه می بیند، می‌شنود و منعکس می‌کند متعهد باشد.

وی با بیان اینکه خبرنگاری یک عرصه معمولی وعادی نیست ادامه داد: این حرفه و رسالت باری سخت که تحمل آن مشکل است و خلاقیت و نوآوری و داشتن قدرت ابتکار از ویژگی‌های دیگر خبرنگاران تراز انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی بوشهری اضافه کرد: خبرنگاران به جای کلیشه ای خبرتنظیم و منتشر کردن که تاثیرگذاری لازم را در افکار عمومی ندارد باید با نوآوری و خلاقیت به صورت جذاب متناسب با نیاز جامعه خبر را تنظیم و منتشر کنند.

وی ادامه داد: خبرنگار باید با توجه به سه اصل سرعت، دقت و صحت در کار خبر مراقب باشد هیچ کدام از این اصول را فدای دیگری نکند بلکه هر کدام را به جای خود در انتشار اخبار استفاده کند.

حسینی بوشهری گفت: آفریننده صحنه های زیبای دوران دفاع مقدس و دفاع از حرم از جمله شخصیتی مانند شهید همدانی به عنوان شخصیت برجسته آن عصر به شمار می‎‌رود و  کسانی که نور را تحمل نمی کنند و با ظلمت عادت کرده‌اند آن را به شکل دیگری تفسیر می‌کنند.

وی صداقت را از جمله دیگر ویژگی‌های بارز خبرنگاران عنوان کرد و یادآور شد: صداقت مساله مهمی است که خبرنگار باید به آن توجه کند و صادقانه با مخاطب سخن بگوید و اعتماد جامعه را به خود جلب کند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: مستند گویی از جمله دیگر ویژگی های مهم خبرنگاران است؛ مشکلی که امروز جامعه با آن روبرو است این است که بسیاری از خبرها منبع ندارند.

وی ادامه داد: خبرنگاران باید دقت کنند اگر می خواهند متخلفی را به جامعه معرفی کنند (که گاهی لازم است متخلف به جامعه معرفی شود تا درس عبرتی برای دیگران باشد) باید حرمت انسانی آن شخص نگه داشته شود.

به گفته حسینی بوشهری گاهی خبری از یک فرد متخلف منعکس می شود و شناسنامه ایل و تبار فرد بر سر کوی و بازار به چوب حراج گذاشته می شود که این رسم خبرنگاری نیست.

وی  با تاکید براینکه خبرنگار باید همیشه در میدان باشد چون خبرنگار منزوی و گوشه نشین نقش آفرین نیست گفت:  امروز قلم خبرنگار و لشکر بیشمار کلمات خبرنگار در خاکریز دفاع و هم در هجوم علیه دشمن نقش آفرین است.

حسینی بوشهری با اشاره به میدان دار بودن خبرنگاران ادامه داد: قلم و یک لشکر از کلمات خبرنگاران هم می‌توانند مرزبانی و هم علیه دشمن هجمه ایجاد کنند.

به گفته حسینی بوشهری خبرنگاران این مملکت باید انقلابی باشند صرف منعکس کردن خبر رسالت یک خبرنگار تراز انقلاب اسلامی نیست بلکه خبرنگار نباید در جبهه دشمن بازی کند و مراقب باشد خبری که دشمن از آن سوء استفاده می‌کند بازتاب ندهد اگر خبرنگار انقلابی این چنین عمل کرد آن وقت این قشر حکم فرماندهی را دارد که در خط مقدم دفاع از مرزهای جغرافیایی کشور و مرزهای اسلام جان خود را فدا کرده است.

وی ادامه داد: خروجی خبرنگاران تراز انقلاب اسلامی باید خدمت به این مُلک، مردم، انقلاب و سرمایه‌های آینده که همان نسل جوان هستند، باشد.

نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری گفت: خبرنگار باید امید آفرین و نه مایوس کننده باشد، مراقب باشیم گاهی خبر یک سطری موجی از ناامیدی و گاهی خبر ۲ کلمه ای موجی از امید را در دل‌ها ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: امروز بخش زیادی از التهاب‌هایی که در جامعه وجود دارد و دل افراد را می لرزاند و نسبت به آینده انقلاب دچار تردید می کند؛ التهاب آفرینی‌هایی است که از رهگذر خبر به جامعه منتقل می شود و این است رسالت خبرنگار که بداند چه بگوید، چه بنویسد و چگونه خبر را منعکس کند.

به گفته حسینی بوشهری گاهی خبرنگاران ما سیاه نمایی و سفید نمایی مطلق می کنند این درحالی است که نه سیاه نمایی مطلق و نه سفید نمایی مطلق برای ما پسندیده نیست بلکه آنچه اسلام انتظار دارد این است که اگر سخنی گفته می‌شود واقعی باشد و اگر نقدی مطرح می شود نیز منصفانه و در کنار آن پیشنهاد سازنده  ارائه شود چرا که ترویج صرف نقد در جامعه و ملتهب کردن افکار جامعه به تنهایی سودی ندارد.

وی تاکید کرد: در فضای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و دینی ایران اسلامی خبر به دلیل ایجاد اضطراب کردن مانند یک بمب بیشترین تاثیر گذاری را در جامعه دارد.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید براینکه خبرنگار باید مورد اطمینان و وثوق باشد اظهار کرد: وقتی خبری دل یک جامعه را بلرزاند، افکار جامعه را متلاشی کند، حقیقت را وارونه جلوه دهد همانند یک بمب هسته ای است که در قالب نرم افزار عمل کرده است.

حسینی بوشهری گفت: خبرنگاران تراز انقلاب اسلامی را نباید در عرصه خبرنگاری تنها گذاشت چرا که این قشر هر روز در صحنه و میدان هستند و باید امنیت شغلی آنها را به عنوان افسران جنگ نرم کشور حفظ کرد.

وی خبرنگاران را سربازان و افسران جنگ نرم دانست و تأکید کرد: کسانی که با قلم و دوربین، به اندازه صدها مسلسل عمل و در مقابل دشمن دفاع می‌کنند سربازان و افسران عرصه جنگ نرم هستند.

وی  با اشاره به اینکه گاهی یک خبر و حضور اصحاب رسانه از سلاح‌هایی مانند موشک، هواپیما و حتی بمب هسته ای نیز مهم تر است اضافه کرد: خبرنگار و رسانه می تواند فضای جامعه را به گونه‌ای ترسیم کند که منجر به تغییر ذهنیت ها و شرایط در جامعه شود.

حسینی بوشهری با اشاره به واقعه عاشورا گفت: با انعکاس خبر حادثه عاشورا از آن زمان تاکنون این نهضت در گردش و همه جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

امام جمعه قم با اشاره به حضور خبرنگاران در همه عرصه‌ها، حوادث، صحنه‌ها و وقایع بیان کرد: در این حوادث و اتفاقات از همه یاد می شود اما از اصحاب رسانه که با رشادت و اخلاص برای اطلاع رسانی و انعکاس یک خبر جان خود را به خطر می اندازند  کمتر نام برده می‌شود.

نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: در جنگ ترکیبی (تحریم اقتصادی، تبلیغات و رسانه ) دشمن درصدد است فکر و شناخت ادارکی جامعه ما را تحت تاثیر قرار دهد تا جایی که جای شهید و جلاد را تغییر دهد.

حسینی بوشهری با بیان اینکه دشمنان، شهدا را جلاد و جنایتکاران را شهید معرفی می‌کنند گفت: مخاطب دشمن در جنگ ترکیبی (تحریم اقتصادی، رسانه‌ای و فرهنگی) خانواده‌ها و جوانان و آینده‌سازان جامعه اسلامی هستند.

وی تاکید کرد: کسانی که پست و مسئولیت دارند باید نسبت به مطالبات خبرنگاران توجه داشته باشند، چون خبرنگاران دیدبانان بیدار جامعه به شمار می روند و مسئولان نباید آنها را به عنوان مزاحم خود قلمداد کنند.

در این آیین که به همت بسیج رسانه استان بوشهر و همکاری سایر دستگاه‌ها برگزار شد از خانواده های شهدای رسانه این استان تجلیل شدند.

برچسب‌ها بوشهر خبرنگار روز خبرنگار رسانه سید هاشم حسینی بوشهری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر خبرنگار روز خبرنگار بوشهر خبرنگار روز خبرنگار رسانه سید هاشم حسینی بوشهری خبرنگاران تراز انقلاب اسلامی حسینی بوشهری گاهی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۸۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط سخت رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ تعهد محضری و ضمانت می گیریم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، در برنامه کشیک سلامت در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه مساله رزیدنت‌ها تا چه حد در اولویت است، گفت: من هیچ اولویتی را برای سیاست گذاران و مسئولان اصلی نمی بی نم که وضعیت نیروهای طرحی و رزیدنت ها را در اولویت قرار بدهند. حداقل در این دو سال که درگیر مسائل رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی هستم، برای حل مشکلات رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی به شکل کلان فکری نشده است، برعکس اقدامات سلبی هم تشدید شد.

وی افزود: در حوزه تأمین نیروی تخصصی در منطقه محروم با درخواست بیشتری مواجه هستیم، چون نیازها روز به روز بیشتر هم می‌شود با این وجود سیستم نظام ارجاع و برنامه پزشکی خانواده را هم نتوانستیم خوب پیاده کنیم. از طرفی جمعیت هم در حال افزایش است بنابراین نیاز به نیروی تخصصی و دسترسی به پزشک متخصص هم در حال افزایش است.

رئیس زاده در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره چرایی صفر خواندن اولویت مسئله رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی از نگاه مسئولان و سیاست گذاران گفت: اقدامات ایجابی برای تأمین این نیاز انجام نمی‌شود. برای مثال وقتی ما در شهرستانی نیاز به پزشک متخصص زنان و زایمان داریم باید هزینه کنیم اما هزینه نمی‌کنیم و با نیروی طرحی ارزان قیمت با ماهیانه ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان جبران می‌کنیم برای اینکه جبران نیرو از این مسیر انجام شود با اقدامات سلبی مسیر را برای هرگونه اقدام به ترک محل طرح تنگ کردیم. به شدت شرایط را سخت‌تر کردیم نیرو با همه مصیبت‌ها در آنجا بسازد اما از طرفی حاضر نیستیم منابع حوزه سلامت را در این مسیر قدری بیشتر هزینه کنیم که نیرو با اشتیاق در این مناطق بماند.

وی افزود: در حوزه رزیدنت‌ها نیز وضعیت همین گونه است قبلاً رزیدنت‌ها فقط یک تعهد محضری می‌دادند الان رزیدنت‌ها را بر خلاف رأی دیوان موظف می‌کنیم ضامن بیاورند این هم نوعی اقدام سلبی است. از طرفی شرایط انصراف را هم به قدری سخت کرده ایم همه اینها منجر به این شد که در حال حاضر در برخی رشته‌های تخصصی با کمبود شدید ورودی مواجه هستیم. اگر اولویت بود که مسئولان کشور از ما سوال می‌کردند که یعنی چه ظرفیت رشته بیهوشی زیر ۲۰ درصد پر می‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: امسال ورودی رشته طب اورژانس زیر ۵ درصد و اطفال ۳۶ درصد پر شد و ظاهراً هیچ کسی این حرف را جدی نمی‌گیرد البته ما آمار می‌دهیم اما اتفاق خاصی رخ نداده است ربطی هم به این دولت و آن دولت ندارد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر علت روند افزایشی خودکشی در بین جامعه فرهیخته پزشکی، گفت: علت کاملاً مشخص است. قوانین، برخورد و انتظارات از نیروهای در حال تحصیل، انترن ها، پزشکان عمومی در حال طرح و رزیدنت‌ها مربوط به چهاردهه قبل است در حالی که شرایط چهار دهه است که عوض شده است یعنی ما رزیدنت را با شرایط ۲۰ سال قبل مدیریت کنیم و همان انتظارات را داریم از طرفی قوانین را سخت‌تر و پرداختی‌ها را هم کم کردیم.

رئیس زاده افزود: در اواخر سال گذشته به رئیس مجلس شورای اسلامی عرض کردم، بنده اواخر سال ۸۲ که رزیدنت جراحی بودم کمک هزینه‌ای که دریافت می‌کردم معادل ۳۰ میلیون تومان الان بود. الان با این افزایش که ارزشمند هم است دریافتی رزیدنت‌ها را که دوستان وزارتخانه هم پیگیری کردند به ۱۵ میلیون تومان رسید. پرداختی را حداقل یک دوم کردیم، فشار کار قطعاً بیشتر است چون ظرفیت رزیدنتی ما خیلی گسترش پیدا نکرده است از طرفی تمایل هم کمتر شده ولی بار مراجعات که کمتر نشده است، کار زیادتر شده، انتظارات بیشتر، پرداختی‌ها کمتر و قوانین را سخت‌تر کردیم.

وی گفت: ما می‌خواهیم رزیدنت سال ۱۴۰۳ را همانند رزیدنت سال ۷۰ و ۸۰ داشته باشیم در حالی که شرایط کار را هم سخت‌تر کرده و قوانین را هم سخت‌تر کرده ایم و انتظاراتمان بالاتر رفته و در عوض پرداختی‌ها را هم کم کرده ایم.

رئیس زاده افزود: در حال حاضر عزم ملی از سوی مجلس، دولت و نهادهای تصمیم گیر کلان برای حل معضل رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی نمی‌بینیم. دلیلش هم این است صحبت‌های دلسوزان و کارشناسان این حوزه نه در وزارت بهداشت، فرهنگستان علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های علمی به خوبی شنیده نمی‌شود.همین چند روز پیش بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگران فرمودند ما در پزشکی و سلامت جزو پیشتازان هستیم پزشکی ما در منطقه نظیر ندارد و در دنیا جزو کشورهای پیشرفته هستیم.

وی با طرح این پرسش که این پیشتازی و برجستگی را در طی چهار دهه چه کسی ایجاد کرد، عنوان کرد: مگر غیر از این است که همین اساتید و رزیدنت‌ها و پزشکان و وزرای سابق و پزشکان ما ایجاد کردند؟ برای تداوم این رشد افتخارآمیز مگر راهی به غیر از ارجاع به نظرات همین متخصصین و کارشناسان داریم؟ وقتی به کرات می‌بینیم هشدارهای ما نه تنها جدی گرفته نمی‌شود بلکه نظرات افراد غیر تخصصی بر نظرات ما غالب می‌شود. وقتی مطالب را با استدلال و منطق بیان می‌کنیم شنیده نمی‌شود حق داریم مشکوک شویم؟

رئیس زاده با بیان اینکه نظرات خلاف بر نظرات و بیانات ما غالب می‌شود، گفت: گاهی این نظرات خلاف از موضع دلسوزی غیر عالمانه است مقداری را هم حق بدهید شک کنیم که نکند جریانی می‌خواهد بازوی توانمند کشور را در حوزه حیات بخش سلامت زمین بزند.

وی در ادامه به بیان مثال ساده ای در همین زمینه اشاره کرد و گفت: ما بالای صد هزار پزشک عمومی در کشور داریم درصد ورود به برخی رشته‌ها را هم قبلاً گفتم در حالی که ۱۰ سال قبل که نصف این تعداد پزشک عمومی داشتیم همین رشته‌ها با همین طرفیت با رقابت شدید صد درصد پُر می‌شد. آیا واقعاً راه حل تأمین نیروی تخصصی که مورد مطالبه درست مردم و مسئولین است تسهیل ورود این صد هزارتا به رشته تخصصی است یا افزایش ظرفیت پزشکی؟ که آن هم در خوش بینانه ترین حالت ۱۲ سال بعد در حوزه سلامت نتیجه خواهد داد.

رئیس زاده با تاکید بر اینکه عزم جدی برای حل این مساله وجود ندارد، عنوان کرد: وضعیت نیروهای طرحی و رزیدنت‌ها تغییری در طی این سال‌ها نکرده است. عزمی هم اگر وجود دارد از مسیر نادرست و غیر کارشناسی است. دو تا بحث وجود دارد؛ ساده سازی پزشکی که به شدت مطرح و به شدت اشتباه راهبردی و غیر قابل جبران است. برخی‌ها معتقدند پزشکی هم همانند بقیه رشته‌ها است مگر چقدر به فلان رشته حقوق می‌دهیم؟ این یعنی ساده انگاری پزشکی. نکته دوم فکر می‌کنیم که با ساده‌ترین راه حل‌ها اگر روی کاغذ قلم ما را بالا و پایین کنیم مشکل حل می‌شود. در یکی از پیچیده‌ترین رشته‌ها ساده‌ترین کار بی زحمت را انتخاب می‌کنیم معلوم است که مشکلات حل نمی‌شود. کتمان کردن مشکلات، کاری را هم حل نمی‌کند با صدای رسا و شفاف اعلام می‌کنم در چهار سال آینده هزار نفر کمبود متخصص بیهوشی در کشور خواهیم داشت. ۵ سال دیگر چگونه مریض را جراحی می‌کنیم؟ اگر عزم جدی وجود داشت که از سال ۹۲ تا الان ورودی رشته بیهوشی باید تغییر می‌کرد اما نکرده است.

وی گفت: بحث من کلان و فراتر از وزارت بهداشت است و مربوط به سلامت مردم است. نیروی طرحی ما در منطقه محروم تا ۱۴ ماه ۱۲ میلیون تومان حقوق می‌گیرد. فوق تخصص گوارش در منطقه طرحی حقوق ۱۲ میلیون تومانی می‌گیرد کارانه هم که نمی‌دهند در سال ۱۴۰۳ این حرف را از فوق تخصص گوارش می شنوم.

رئیس زاده در پایان افزود: نکته اول آنکه اگر حوزه سلامت کشور ما به جایگاه رفیع رسیده است با کمک همه بخش‌های کشور بوده است. نکته دوم و بسیار مهم این است، قطعاً بن بست برای جامعه پزشکی وجود ندارد و راهکار وجود دارد. در دهه ۶۰ با شرایط آن زمان کارهایی انجام شد که نتیجه اش را می‌بینیم معلوم است بن بستی وجود ندارد، ما می‌توانیم در حوزه پزشکی همچنان پیشتاز باشیم آن هم با این شرط که گروهی از مجلس و دولت مشکلات حوزه سلامت را با روش علمی و حقیقی و واقعی و درست، تحلیل و درک کنند. و دیگر اینکه وضعیت نیروهای طرحی و رزیدنت‌ها را از نزدیک ببینند و با استفاده از نظرات صاحبنظران راهکارها را جمع بندی و اجرا کنند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران تاکید کرد: باید امید به آینده رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی را تقویت کنیم، تا شاهد مهاجرت و اقدامات خطرناک پزشکان نباشیم.

کد خبر 6095485 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد
  • آموزش نیروهای واکنش سریع در عربستان/ خارطوم اعتراض کرد
  • راه حل مشکلات جامعه باید در نظام تعلیم و تربیت، آموزش داده شود
  • جنبش دانشجویان در آمریکا نشانگر بیدار شدن مردم دنیاست
  • شرایط سخت رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ تعهد محضری و ضمانت می گیریم
  • مهم ترین عامل توسعه یك جامعه نظام آموزشی است
  • معلمان شاگردانی در تراز انقلاب اسلامی تربیت کنند
  • ۹۶ درصد اشتغال تعهد شده در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده است
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها