Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیشتر مردم تصور می کنند مشهد فقط یک حرم امام رضا (ع) دارد، آرامگاه فردوسی و نادرشاه، کلی رستوران با کباب ها و غذاهای گوشتی لذیذ و نهایت چند تفریحگاه مثل پارک ملت، سرزمین موج های آبی و مناطق ییلاقی طرقبه و شاندیز. ولی مشهد بالای 120 جای دیدنی دارد از کلی تفریحگاه و بنای تاریخی گرفته تا مناطق بکر ییلاقی به غیر از طرقبه و شاندیز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بین تمام این جاذبه های گردشگری، برخی از آن ها خاص و دوست داشتنی هستند و میخواهیم به شما بهترین آن ها را معرفی کنیم.

بیشتر مردم تصور می کنند مشهد فقط یک حرم امام رضا (ع) دارد، آرامگاه فردوسی و نادرشاه، کلی رستوران با کباب ها و غذاهای گوشتی لذیذ و نهایت چند تفریحگاه مثل پارک ملت، سرزمین موج های آبی و مناطق ییلاقی طرقبه و شاندیز. ولی مشهد بالای 120 جای دیدنی دارد از کلی تفریحگاه و بنای تاریخی گرفته تا مناطق بکر ییلاقی به غیر از طرقبه و شاندیز. بین تمام این جاذبه های گردشگری، برخی از آن ها خاص و دوست داشتنی هستند و میخواهیم به شما بهترین آن ها را معرفی کنیم.

روستای زشک

وقتی میگوییم منطقه ییلاقی در مشهد، خود به خود نام شاندیز و طرقبه به ذهنمان می آید. اما کافیست یکبار به روستای زشک در همان حوالی طرقبه و شاندیز مراجعه کنید تا نظرتان تغییر کند. روستای زشک بعد از شاندیز قرار دارد به عبارتی باید از روستای شاندیز عبور کنید تا بعد از 10 کیلومتر به زشک برسید. اینجا یک روستایی بکر، بسیار خوش آب و هوا و خوراک طبیعت گردی است. کلی جنگل و پارک و آبشارهای بی نظیر در روستای زشک هست و امکان ندارد عاشق طبیعت باشید و عاشق این منطقه نشوید. روستای زشک کلی سوغاتی هم دارد که محصولات ارگانیک و میوه های بهشتی تنها بخشی از آن ها هستند اما از همه این موارد که بگذریم، روستای زشک مشهد کوهی دارد با نام شیرباد. تصور کنید مشهد خودش یکی از مناطق مرتفع ایران است و کوه شیرباد، مرتفع ترین نقطه استان با ارتفاع 3300 متر محسوب می شود.

 

 

جنگل جیغ

در همین حوالی مشهد و طرقبه، جنگلی است که در عین زیبایی و سرسبز بودنش، ترسناک هم هست. از اسم جنگل هم مشخصی است، در این منطقه فرقی ندارد روز باشد یا شب، همیشه صداهای جیغ مانندی به گوش می رسد و افسانه های مختلفی هم در خصوص آن گفته شده. حال تصور کنید شب هنگام وارد جنگل جیغ شدید مخصوصاً تنها هستید یا نهایت با دوستان و ناگهان صدای جیغ می آید.

اما برویم نگاهی به افسانه ها و روایت هایی که درباره جنگل جیغ گفته شده بیاندازیم. محلی ها می گویند جنگل جیغ منطقه ای طلسم شده است و اجنه و شیاطین در آنجا زندگی می کنند. برخی هم می گویند در گذشته های دور، زنی را در این جنگل آتش زدند و این صدا درواقع صدای جیغ آن زن است. الان که در قرن 21 هستیم، باور این داستان ها برایمان سخت است. اما، نوبت به داستان های کمی منطقی تر می رسد. در سال 1390، به لطف پرآب شدن رودخانه، کلی ملخ به این منطقه حمله کردند و صدای جیغ مانند درواقع صدای این ملخ ها در شب است ولی نه تنها ملخ ها هیچ آسیبی به جنگل نزدند بلکه هیچ گردشگری هم حجم زیادی از ملخ را ندیده.

زمانی که مسئولان به فکر منبع صدای جیغ مانند جنگل جیغ افتادند، پاسخشان این بود در جنگل جیغ نوعی جیرجیرک هست که تنها 40 روز عمر می کند و چون تعدادشان بسیار زیاد است بطوریکه روی هر درخت بالای سه هزار جیرجیرک زندگی می کند، صدایشان جیغ مانند است اما تا به حال هیچ گردشگری این تعداد جیرجیرک را روی درختان ندیده. در آخر گفته می شود صدای جیغ بخاطر عبور باد از میان شاخه و برگ درختان است اما زمانی که باد هم نمی آید باز این صدا ها به گوش میرسد. در نظر بگیرید اگر شجاعتش را دارید در این جنگل اقامتگاه هم هست تا شب ها در اینجا سپری کنید.

 

 

موزه آستان قدس رضوی

به زیارت حرم امام رضا (ع) می روید غافل از اینکه در همین حرم مطهر و حتی اطرافش، کلی جای دیدنی و تاریخی هست. بسیاری تصور می کنند تنها جاهای دیدنی اطراف حرف یکی بازار امام رضا است و یکی آرامگاه نادرشاه افشار. اما در دل حرم امام رضا موزه ای هست با نام موزه آستان قدس که در بخش جنوب شرقی حرم قرار دارد. در این موزه کلی آثار تاریخی هست و خودش هم از چند بخش شامل موزه قرآن، موزه تمبر، موزه فرش، موزه مردم شناسی، موزه استاد فرشچیان، موزه هنرهای تجسمی، موزه اسکناس و سکه و غیره تشکیل شده و گفته می شود موزه آستان قدس رضوی جزء غنی ترین موزه های ایران است.

آرامگاه پیر پالاندوز و خانه تاریخی داروغه

در حوالی حرم مطهر امام رضا، جایی تاریخی و بسیار زیبا است با نام آرامگاه پیر پالاندوز که قدمتش به دوران صفویه برمیگردد. شیخ محمد عارف عباسی از عارفان و افراد والا مقام زمان خود بود ولی با پالاندوزی امرار معاش میکرد و برای همین به پیر پالاندوز معروف شده بود. مقبره ایشان از جاهای دیدنی دوست داشتنی و خاص در اطراف حرم امام رضا است که در نوع خود، بسیار لوکس و زیباست و زمانی که وارد حیاط آرامگاه می شوید، حال و هوای آرامش بخشی را حس می کنید.

آرامگاه پیرپالاندوز در قسمت جنوب شرقی حرم و نزدیک به صحن نواب صفوی قرار دارد. در نزدیکی آرامگاه پیر پالاندوز جایی تاریخی و بی نظیر هست با نام خانه تاریخی داروغه البته آنقدری این بنای تاریخی باشکوه و محبوب است که نیازی به تعریف ندارد اما با این حال شاید برخی با خانه تاریخی داروغه آشنا نباشند. خانه تاریخی داروغه برای ما ایرانی ها افتخار محسوب می شود چون در سال 2016 برنده جایزه حفظ و نگهداری یونسکو شدف بین 13 طرحی که از 6 کشور استرالیا، چین، پاکستان، ژاپن، هند و ایران ارائه شده بود بین برترین ها قرار گرفت و کلی جایزه دیگر هم کسب کرده است.

خانه تاریخی داروغه در زمان قاجاریه و به دستور یوسف خان هراتی ساخته شده بود و ایشان هم آخرین داروغه مشهد بودند و هم به عنوان رئیس نظمیه مشروطه و این خانه تاریخی درواقع منزل شخصی او بود. خانه تاریخی داروغه از بازمانده های معماری سنتی ایرانی است که همچنان پابرجا مانده و در ساخت آن هم از معماری روسی کمک گرفته شده. اتاق های مختلفی در خانه داروغه هست که برخی تابستان نشین و برخی زمستان نشین هستند، وسط خانه باغی سرسبز و دلنشین هست که خوراک عکاسی بوده و حتی خدمات عکاسی هم در اینجا ارائه می شود.

محتوای این مطلب تبلیغاتی است و توسط سفارش‌دهنده، تهیه و تنظیم شده است

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جاذبه های گردشگری حرم امام رضا ژاپن گردشگری مشهد خانه تاریخی داروغه طرقبه و شاندیز حرم امام رضا آرامگاه پیر روستای زشک جنگل جیغ صدای جیغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۹۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه

به‌گزارش خبرگزاری مهر، احمد حمزه‌زاده با اعلام این خبر گفت: در جلسه هماهنگی برای برنامه‌ریزی‌های نمایشگاهی به مناسبت روزجهانی موزه‌ها انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز انجام خواهد شد که این نمایشگاه به مناسبت روز جهانی موزه‌ها در محل موزه آذربایجان از روز ۲۹ اردیبهشت افتتاح شده و به مدت سه ماه دایر خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: ابتکار بسیار زیبایی برای برگزاری نمایشگاه در سرتاسر ایران به مناسبت روز جهانی موزه‌ها انجام شده است که برگزاری تورهای کودک محور با توجه به شعار «موزه‌داری برای پژوهش و آموزش» از جمله این برنامه‌ها در آذربایجان‌شرقی است.

وی اظهار کرد: تعداد ۱۱ استان برای انتقال اموال نفیس موزه ایران باستان انتخاب شده‌اند که آذربایجان‌شرقی با دریافت اشیای نفیس مرتبط با منطقه آذربایجان از جمله چینی‌های آبی و سفید رنگ و سکه‌های ضرب تبریز، میزبان بازدیدکنندگان و علاقمندان در روز جهانی موزه‌ها واقع در موزه آذربایجان تبریز خواهد بود.

حمزه‌زاده گفت: همچنین یافته‌های جدید باستان شناسی در تپه چمن لیلان نیز در نمایشگاه روزجهانی موزه‌ها به نمایش گذاشته خواهد شد که تاریخ اکتشاف و بهره‌برداری از فلز مس را به ۲۰۰۰ سال قبل‌تر در جهان منتقل می‌کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: با هماهنگی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و نیروی انتظامی آذربایجان‌شرقی تمهیدات امنیتی برای حفظ امنیت موزه‌ها در نمایشگاه‌های روز جهانی موزه‌ها در کل استان به عمل خواهد آمد.

کد خبر 6090403

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌های سیستان و بلوچستان ویژه معلمان و اساتید
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم