Web Analytics Made Easy - Statcounter

علل اصلی پرمویی زنان و بهترین راه درمان هیرسوتیسم خانم ها علائم هیرسوتیسم یا پرمویی زنان علل اصلی پرمویی در زنان یا هیرسوتیسم سندروم تخمدان پلی کیستیک تومورها سندروم کوشینگ سندروم هایپرپلازی مادرزادی آدرنال (CAH) داروها چاقی پرمویی زیر چانه در زنان علت پرمویی زیر چانه در زنان علت پرمویی صورت زنان ژنتیک و خصوصیات نژادی روش‌های پیشگیری از رویش موهای زائد و تیره داروهای کاهنده قند خون چای سبز گیاه پنج انگشت جوشانده رازیانه بادام و گردو گیاه نخل اره‌ای مخلوط شیرین بیان و چای سفید چای نعنا مرزنجوش قارچ ریشی  (reishi) تخم کتان ریشه شیرین بیان توصیه‌های دیگر برای رفع پرمویی زنان چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟ علل اصلی پرمویی زنان و بهترین راه درمان هیرسوتیسم خانم ها

به گزارش اقتصاد آنلاین، مو زائد به‌طور کلی به معنی رشد موهای سیاه و ضخیمی در قسمت‌هایی از بدن است که در حالت معمولی نباید در آن‌جا رویش داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موهای زائد به دلیل به هم خوردن تعادل هورمون‌های زنانه و افزایش هورمون‌های مردانه در بدن ایجاد می‌شوند که در نتیجه رشد‌ موهای ضخیم و سیاه مانند موهای مردان را در خانم‌ها مشاهده خواهیم کرد.

نام علمی این عارضه هیرسوتیسم و به انگلیسی hairsotism است که بیشتر در نواحی مثل صورت، سینه، پشت دیده می‌شود. گرچه بسیاری از زنان از پرمویی پاها نیز رنج می‌برند. در این مطلب قصد داریم علت پرمویی زنان و درمان‌های گیاهی آن را بررسی کنیم پس تا انتها همراه ما باشید. می توانید با بهترین متخصص پوست و مو گفت و گو کنید .

به‌طور کلی مقدار موهای بدن انسان توسط ژنتیک تعیین می‌شود که طیف گسترده‌ای از رنگ، ضخامت و نوع دارد. بر اساس ژنتیک افراد آسیایی، رنگ موی سیاه و ضخیم در اکثر نقاط این قاره بسیار شایع است. به همین علت ما ایرانی‌ها نیز اغلب موهای تیره داریم.

اما پرمویی زنان و رویش موهای ضخیم در نقاطی که نباید رشد آن را مشاهده کنیم، اغلب اوقات نشانه نامتعادل بودن هورمون‌ها و اختلال در سیستم‌های بدن است که هر چه سریع‌تر باید برای پیگیری و درمان اقدام کنید.

اگر به پزشک دسترسی ندارید یا نمی‌خواهید زمان خود را در مطب و مسیر رفت و آمد تلف کنید، کافی است با متخصص پوست و مو آنلاین  مشکل خود را به‌صورت آنلاین در هر ساعتی از شبانه‌روز مطرح کنید.

علائم هیرسوتیسم یا پرمویی زنان

هیرسوتیسم عمدتا زمانی در خانم‌ها ظاهر می‌شود که تعادل هورمون‌ها به‌هم خورده باشد و هورمون‌های مردانه باعث فرآیند مردنمایی شده و این موهای ضخیم و تیره ظاهر شوند. از دیگر سندروم‌های این فرآیند به اصطلاح مردنمایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بزرگ شدن آلت تناسلی (کلیتوریس به آلت تناسلی مرد تمایز ناقصی می‌یابد.)

ریزش موهای سر در قسمت وسط

کاهش اندازه پستان و باسن

افزایش توده عضلانی به‌ویژه در قسمت بالا تنه

کلفت شدن صدا و تارهای صوتی

علل اصلی پرمویی در زنان یا هیرسوتیسم

در ابتدای سن بلوغ، سیستم جنسی زنان تحت تاثیر فرامین مغز و نواحی فرماندهی ترشحی شروع به ترشح ترکیبی از هورمون‌های زنانه و مردانه می‌کند.

از نشانه‌های شروع ترشحات این هورمون‌ها می‌توان رویش مو در نواحی زیر بغل و آلت تناسلی، رشد سینه‌ها و جاهای دیگر را نام برد و همچنین می‌تواند علت رویش مو روی شکم زنان و علت پرمویی ناحیه تناسلی زنان باشد.

عدم تعادل هورمون‌های جنسی زنان و غلبه هورمون‌های جنسی مردانه بر زنانه باعث بروز هیرسوتیسم می‌شوند.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

سندروم تخمدان کیست‌دار یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی و پرمویی زنان است که علت دقیق آن هنوز مشخص نیست. اما به احتمال زیاد این عارضه به دلیل سبک زندگی فرد ایجاد می‌شود. این سندروم مهم‌ترین علت ایجاد هیرسوتیسم در بانوان است.

علاوه بر موهای زائد، این سندروم علائم دیگری مثل اختلال در تخمک گذاری (قاعدگی‌های نامنظم)، چاقی، ناباروری و مشکلات دیگر را نیز به همراه دارد. در این عارضه سطح تستوسترون از حد نرمال خود بالاتر می‌رود.

تومورها

در بعضی موارد تومورهای تشکیل شده در تخمدان‌ها یا در غدد فوق کلیوی باعث ترشح بسیار زیادی از هورمون آندروژن می‌شوند.

تولید هورمون آندروژن در بدن باعث افزایش ترشح هورمون تستوستر‌ون می‌شود که به‌واسطه این تولیدات اضافه، صفات مردانه به‌مرور زمان شکل می‌گیرند و پرمویی زنان را شاهد هستیم.

سندروم کوشینگ

بیماری کوشینگ نوعی اختلال در غده هیپوفیز (غده کنترل کننده ترشحات سایر غدد) است که باعث افزایش تولید هورمون کورتیکواستروئید یا کورتیزول در بدن می‌شود.

این هورمون از غدد آدرنال ترشح شده و تغییرات گسترده‌ای را در بدن به وجود می‌آورد. مصرف بعضی داروها مثل پردنیزولون در طولانی مدت می‌تواند یکی از دلایل بهم ریختن تعادل هورمون کورتیزول باشد.

سندروم هایپرپلازی مادرزادی آدرنال (CAH)

در بیماری‌های هایپرپلازی سلول‌های یک بافت مشخص بر اثر جهش چند برابر حالت عادی تکثیر می‌شوند و پروتئین‌های اختصاصی خود را بیان می‌کنند.

در هایپرپلازی آدرنال سلول‌های این غدد تحریک می‌شوند و دوز بالایی از هورمون کورتیزول و کلسترول را به جریان خون وارد می‌کنند. این فرآیند باعث مردانه شدن دستگاه تناسلی خارجی دختران در بدو‌ تولد و همچنین بروز پرمویی زنان و صفات مردانه در آن‌ها می‌شود.

داروها

بسیاری از داروها می‌توانند باعث بروز هیرسوتیسم در زنان شوند. موارد زیر به‌عنوان قرص برای درمان پرمویی در زنان تجویز می‌شوند:

دانازول (برای درمان بیماری آندومتریوز در زنان استفاده می‌شود.)

کورکو استروئیدهای سیستمیک و فلوکستین (پروزاک) که برای درمان افسردگی تجویز می‌شوند.

همچنین مصرف مواد هورمونی در افراد بدنساز برای حجم‌گیری می‌تواند باعث پیدایش موهای زائد و نازایی شود.

چاقی

یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر پرمویی زنان چاقی و اضافه وزن است. هر چند که ارتباط چاقی و میزان چربی بدن خانم‌ها با هورمون‌های جنسی مخصوصا آندروژن مشخص نیست اما تحقیقات نشان داده است که کاهش وزن تاثیر بسیار چشمگیری در متعادل سازی هورمون‌های جنسی در بدن خانم‌ها دارد.

پرمویی زیر چانه در زنان

اگر متوجه وجود مو زیر چانه خود شدید، کاملا طبیعی و است معمولا جای نگرانی ندارد. تغییر هورمون‌ها، افزایش سن و حتی مسائل ژنتیکی می‌تواند علت پرمویی زیر چانه باشد. اگر این قضیه اذیتتان می‌کند چندین راه موثر برای حذف این موها وجود دارد در ادامه به توضیح ان می پردازیم.

اگر یک فرد بزرگسال هستید و موهایتان از سایرین ضخیم‌تراست یا متوجه افزایش قابل توجه موهای روی صورت خود شدید، باید به پزشک مراجعه کنید.

علت پرمویی صورت می‌تواند یک عارضه پزشکی باشد که نیاز به درمان دارد.

علت پرمویی زیر چانه در زنان

تمام ما فولیکول‌هایی داریم که موهای به رنگ روشن و بسیار نازکی را تولید می‌کنند. نقش این فولیکول‌ها کمک به تنظیم دمای بدن است.

در طول دوران بلوغ، افزایش تولید هورمون آندروژن باعث بزرگ‌تر شدن این فولیکول‌ها می‌شود و آن‌ها موی ترمینال را ایجاد می‌کنند که بزرگ‌تر، ضخیم‌تر و به رنگ تیره‌تر است.

بدن هر فرد آندروژن تولید می‌کند ولی مقدار آن در مردان بیشتر است و به همین دلیل آن‌ها موهای ترمینال بیشتری از زنان دارند.

سطوح هورمون در بدن شما در سراسر عمرتان به علت سالخوردگی، افزایش وزن و عوامل دیگر از جمله بارداری و یائسگی تغییر می‌کند.

حتی یک افزایش اندک در آندروژن یا عدم تعادل بین هورمون‌های جنسی مردانه و زنانه که هر فردی آن‌ها را دارد، منجر به رشد موهای ترمینال در جاهایی می‌شود که انتظار آن را ندارید از جمله زیر چانه‌تان.

علت پرمویی صورت زنان

در بسیاری از موارد، افزایش موی صورت بخش طبیعی از فرآیند سالخوردگی در زنان است. به گفته پزشکان سطوح استروژن بدن شروع به کاهش می‌کند که تعادل استروژن و تستوسترون بدن را به هم می‌زند.

در نتیجه ممکن است مقدار تستوسترون بدن شما نسبتا بیشتر شود که نتیجه آن افزایش موی صورت زنان است.

درمان گیاهی پرمویی صورت را در سطور پایین‌تر بیشتر توضیح می‌دهیم. گرچه باید دقت کنید اگر موی صورت شما بسیار ضخیم و تیره است که انگار ریش یا سبیل در آورده‌اید، ممکن است مبتلا به عارضه هیرسوتیسم باشید که طبق آمار ۵ درصد زنان در آمریکا مبتلا هستند و در بالا آن را توضیح دادیم.

ژنتیک و خصوصیات نژادی

در بعضی از نژادها و خانواده‌ها هیرسوتیسم به‌صورت ژنتیکی وجود دارد. به‌طور مثال خانم‌های شرق مدیترانه تراکم موی بالایی در بدن و صورت خود دارند، به‌نحوی که حتی در اطراف هاله پستان و شکم آن‌ها رویش مو دیده می‌شود و کاملا طبیعی است.

اما در نقطه مقابل آن‌ها زنان اروپایی هستند که تراکم مو کمی دارند و حتی موهای سر آن‌ها نیز نازک و کم پشت است.

علت ضخیم شدن موهای بدن زمانی در جوامع مورد توجه قرار می‌گیرند که صفات مردانه و سیکل‌های نامنظم قاعدگی را به همراه داشته و ناشی از بهم ریختن تعادل هورمون‌های جنسی باشد.

روش‌های پیشگیری از رویش موهای زائد و تیره

برای مقابله با پرمویی زنان و همچنین جلوگیری از رویش مجدد موهای زائد راهکارهای زیر را پیشنهاد می‌کنیم.

استفاده از ترکیب آهک خشک و سرکه بر روی موضع شیو‌ شده

نشادر را آسیاب کنید تا به شکل پودر در آید. سپس آن را با زهره گاو مخلوط کنید و به‌صورت موضعی استعمال نمایید.

شیره خشخاش را با سرکه کنید و با پنبه به موضع بمالید.

آب نارنج طبیعی را با پنبه آغشته کرده و روی موضع استفاده کنید.

۲ گرم گوگرد زرد، یک گرم زرنیخ، ۵ گرم آهک و ۲۰ گرم ریشه آریسا را در آب خالی یا آب باقلا بجوشانید و به‌صورت موضعی بمالید.

درمان گیاهی پرمویی در زنان

در حال حاضر داروهای شیمیایی زیادی از جمله :

داروهای ضد بارداری

داروی اسپیرینولاکتون

فیناستراید

داروهای کاهنده قند خون

و موارد مشابه برای درمان پرمویی زنان تجویز می‌شوند.

اما باید بدانید برای درمان این عارضه و به تعادل رساندن هورمون‌های جنسی روش‌های طب سنتی و گیاهی و همچنین در پیش گرفتن سبک زندگی سالم، موثرترین روش‌ها محسوب می‌شوند.

در ادامه سعی کرده‌ایم لیستی از راهکارهای درمان پرمویی با داروهای گیاهی و ایجاد تعادلات در هورمون‌ها را به شما معرفی کنیم.

چای سبز

مصرف چای سبز در زنان با تخمدان پلی کیستیک باعث تاثیرات مثبتی بر:

کاهش چربی اضافه

دفع کیست‌های‌ تخمدان در عادت ماهیانه

کاهش سطح انسولین

کاهش سطح تستوسترون آزاد شده

و همچنین کاهش چشمگیر BMI می‌شود.

گیاه پنج انگشت

گیاه پنج انگشت باعث تنظیم و افزایش ترشح هورمون‌های زنانه و مصرف روزانه ۳۰ میلی‌ گرم آن باعث بهبود :

قاعدگی‌های نامنظم

پرمویی زنان

و مشکلات یائسگی می‌شود.

جوشانده رازیانه

چای یا جوشانده رازیانه به علت داشتن بسیار زیادی استروژن ‌باعث افزایش هورمون‌های زنانه می‌شود و در کوتاه‌ترین زمان موهای زائد شما را محو می‌کند.

این چای علاوه بر این‌که یک روش درمان پرمویی زنان با داروی گیاهی است، ریسک ابتلا به سرطان پستان و یائسگی زودرس را نیز تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

بادام و گردو

آجیل‌ها به دارای چربی‌های سالم هستند که بعضی از آن‌ها به کاهش سطح تستوسترون نیز کمک می‌کنند. بادام و گردو به دلیل داشتن یک آمینواسید خاص مقدار تستوسترون موجود در خون را کاهش می‌دهد.

گیاه نخل اره‌ای

مصرف گیاه نخل اره‌ای به‌صورت منظم و مداوم تاثیر بسزایی در کاهش موهای زائد دارد. همچنین مصرف آن برای کاهش ریزش مو و بزرگ شدن پستان توصیه می‌شود.

مخلوط شیرین بیان و چای سفید

ترکیب این دو گیاه به رفع مشکل پرمویی زنان با کاهش هورمون‌های مردانه در آن‌ها کمک می‌کند.

چای نعنا

مصرف این نوشیدنی برای افراد خاص مثلا افراد باردار محدودیت دارد اما بانوان سالم می‌تواند روزانه دو الی سه لیوان از این نوشیدنی را استفاده کرده و تاثیر آن را در کاهش موهای زائد مشاهده کنند.

مرزنجوش

برای درمان گیاهی پرمویی بدن می‌توانید مرزنجوش مصرف کنید که یکی دیگر از داروهای موثر برای کاهش هورمون‌های مردانه و منظم شدن سیکل قاعدگی است. شما می‌توانید این گیاه را در مدت سی روز و در هر روز دو مرتبه استفاده کنید.

مصرف این گیاه به علت طعم خوب آن راحت است و می‌توانید به عنوان چاشنی غذا یا به‌صورت نوشیدنی مصرف کنید.

قارچ ریشی  (reishi)

قارچ ریشی در اصل یک گیاه ژاپنی و داروی گیاهی برای درمان پرمویی زنان است که یک آنتی آندروژن بسیار قوی محسوب می‌شود.

در واقع این قارچ قوی‌ترین عملکرد را برای کاهش سطح هورمون تستوسترون در بدن دارد. طعم این قارچ تلخ است و می‌توانید آن را به شکل چای میل کنید.

تخم کتان

تخم کتان نیز یکی از قوی‌ترین داروهای گیاهی کاهش دهنده هورمون‌های مردانه برای زنان است که منبع عالی برای فیبر، امگا ۳ و پروتئین محسوب می‌شود.

برای مصرف این گیاه بهتر است آن را آسیاب کنید و به همراه ادویه جات در کنار غذا مصرف نمایید.

ریشه شیرین بیان

شیرین بیان به دلیل داشتن خاصیت ضد آندروژنی یک دارو گیاهی برای پرمویی زنان و رفع عدم تعادل هورمون‌های جنسی در خانم‌ها است.

توصیه‌های دیگر برای رفع پرمویی زنان

مصرف کافئین و نوشابه خود را کاهش دهید و به جای آن چای های گیاهی را جایگزین کنید.

ورزش کنید و بدن خود را به فعالیت وادارید. ورزش باعث تنظیم ترشح بسیاری از هورمون‌های بدن می‌شود.

در برنامه غذایی ما ایرانی‌ها برنج و نان در جایگاه اول قرار دارند در صورتی که مصرف بیش از اندازه این مواد غذایی مشکلات زیادی از جمله عدم تعادل هورمونی را برای ما ایجاد می‌کند. پس مصرف برنج و نان خود را کاهش دهید و روزی فقط در یک وعده خود برنج یا نان را جای دهید.

هفته‌ای دو الی سه بار ماهی بخورید. ماهی به دلیل دارا بودن امگا ۳ و آنتی اکسیدان‌های فراوان منبع انرژی فوق‌العاده‌ای است.

مدت‌ها پیش ثابت شده است که طب سوزنی در تنظیم هورمون‌های جنسی بسیار کمک‌کننده است و سطح هورمون‌های جنسی را متعادل نگه می‌دارد. از این رو از این روش برای درمان چرخه‌های نامنظم قاعدگی، پرمویی و ناباروری استفاده می‌شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که رشد موهای زائد و تیره را به حالت ناگهانی در صورت و بدن خود به همراه علائم دیگری مثل قاعدگی‌های نامنظم، کلفت شدن صدا، افزایش حجم عضلات و مشکلات مشابه، مشاهده کردید باید سریعا به پزشک متخصص رنان مراجعه کنید.

پرمویی زنان یکی از اتفاقات ناخوشایندی است که به دلیل مشکلات هورمونی پیش می‌آیند. داروهای شیمیایی زیادی برای درمان این عارضه وجود دارند اما طبق تحقیقات انجام شده، بهترین روش درمان تغییر سبک زندگی و مصرف داروهای گیاهی است.

در این مقاله سعی کردیم به‌طور کامل دلایل پرمویی زنان و راه‌های درمان گیاهی آن را توضیح دهیم.

منبع: پذیرش 24 لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر موی زائد اخبار سلامت پرمویی زنان هیرسوتیسم اخبار مرتبط از بین بردن سبیل خانم ها با ۱۷ روش بدون درد! ۱۴۰۱/۳/۱۵ بهترین روش ها برای رفع موهای زائد ۱۴۰۰/۱۰/۳۰ چند راهکار خانگی برای رفع تیرگی زیر بغل ۱۴۰۰/۱۰/۲۴ کاهش طبیعی موهای صورت با روش های خانگی ۱۴۰۰/۱۰/۲۰ چطور در خانه به خودمان برسیم؟ ۱۳۹۸/۳/۲۷ آخرین ویدیو ها صدا و چهره واقعی رحمان سریال یاغی همه را شوکه کرد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۳ ۲۳:۱۸ فیلمی از مریم کاویانی در جشن تولد خصوصی! ۱۴۰۱/۰۵/۲۳ ۲۳:۱۷ درگیری مربیان چلسی و تاتنهام در دربی لندن+ فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۳ ۲۲:۴۴ حرکات جنجالی خواننده معروف برای ابراز ارادت به کتایون ریاحی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۳ ۲۲:۰۴ آب شهرکرد گل آلوده شد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۳ ۲۱:۳۸ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۲۳:۳۷ بروز موهای زائد روی صورت و بدن زنان + علت و راه های درمان ۲۳:۰۷ خوابیدن با چراغ روشن؛ سرطان زا و عامل بیماری های ... ۲۳:۰۲ بسته کاهش پایدار تورم؛ داستان اصلاحات روسیه ۲۲:۴۴ درگیری مربیان چلسی و تاتنهام در دربی لندن+ فیلم ۲۲:۴۴ راهنمای خرید رژ لب + انواع و طریقه استفاده از آن ۲۲:۲۲ رییس جمهوری: مردمی بودن اصلی ترین جهت گیری دولت سیزدهم است ۲۲:۲۱ صورت رو تیغ بزنیم، موهاش بیشتر می شه؟ / باوری درست یا غلط برای زنان ۲۲:۱۵ اینستاگرام چطور برای مخاطبان استوری های شما تصمیم می گیرد؟ ۲۱:۵۲ پیشگیری از آنچه ترسِ زنانِ باردار است ۲۱:۳۸ آب شهرکرد گل آلوده شد + فیلم ۲۱:۳۶ رازهایی که در انداختن انگشتر وجود دارد... ۲۱:۱۱ دانستنی ها درباره تعویض خاک گلدان ۲۱:۰۹ نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش اعلام شد ۲۱:۰۳ ترفندهای پخش آهنگ در اسپاتیفای برای حرفه ای ها ۲۰:۵۹ مرگ تدریجی دریاچه ارومیه + فیلم ۲۰:۵۵ #یارانه-پنهان-انرژی؛ چگونه به این نتیجه رسیدید؟! ۲۰:۵۲ فواید بخش هایی از میوه و سبزیجات که دور می ریزیم + طریقه استفاده ۲۰:۴۳ نحوه فیلتر تبلیغات کاهش وزن در اینستاگرام ۲۰:۳۹ درخشش تیم ملی المپیاد کامپیوتر کشورمان در رقابت‌ جهانی المپیاد علمی با حمایت آکادمی همراه اول ۲۰:۳۶ آسیب پذیری نرم افزار زوم در برابر هکرها ۲۰:۳۵ سم های طبیعی برای گیاهان و دوری از اثرات جانبی + دستورالعمل ۲۰:۳۴ نحوه پخش زنده (لایو استریم) اینستاگرام در دسکتاپ ۲۰:۳۲ کاهش قیمت اغلب سبزی و صیفی ‌جات + آخرین قیمت ها ۲۰:۲۶ انتظار داریم مس کرمان در بین شش تیم اول لیگ برتر باشد / حمایت کامل شرکت مس از مدیریت باشگاه مس کرمان ۲۰:۲۴ رشته ها و مواد امتحانی آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ اعلام شد ۲۰:۲۱ تله فیس بوک و اینستاگرام برای ردیابی کاربران از طریق مرورگر‌های داخلی ۲۰:۱۷ جهش دوج کوین و شیبا اینو / علت صعود میم کوین های برتر چه بود؟ ۲۰:۱۲ چرا سکته مغزی رو به افزایش است؟ + علل، علائم و عوارض ۲۰:۰۸ آیفون می ‎تواند هر آهنگی که می شنود را به شما معرفی می کند ۲۰:۰۲ تاکید رییس قوه قضاییه بر اهتمام به حفظ حریم خصوصی افراد ۱۹:۵۹ اعلان عضویت مخاطبان در تلگرام را چگونه غیرفعال کنیم؟ ۱۹:۵۴ توکن رایگان یا ایردراپ چیست؟ ۱۹:۵۴ اصولی مهم برای تغییر دکوراسیون منزل شما ۱۹:۴۷ هجوم حشرات به موزه هنرهای معاصر تهران+ فیلم ۱۹:۴۳ آداب رفتن به خواستگاری + نکاتی برای خانواده دختر ۱۹:۴۱ چگونه واتساپ را در دسکتاپ کامپیوتر باز کنیم؟ + آموزش تصویری ۱۹:۳۵ مسئولیت اجتماعی شرکت ها و کسب و کارهای آنلاین برای مواجهه با بحران‎ اقلیمی ۱۹:۳۱ چگونه از کسب و کار اینترنتی خود در مقابل هکرها محافظت کنیم؟ ۱۹:۲۰ کدام معلمان مشمول رتبه بندی می شوند؟ ۱۹:۱۸ نوزاد شما با گریه زیاد چه می گوید؟ + خطرات و راه حل ۱۹:۱۶ شرایط فروش نقدی محصولات بهمن دیزل اعلام شد ۱۹:۱۱ نحوه خاموش کردن دستیار گوگل ۱۹:۰۴ عزم سازمان دامپزشکی برای ریشه کنی ۵ بیماری مشترک انسان و دام در کشور ۱۹:۰۲ هشدار سازمان هواشناسی درباره وقوع رگبار و رعد و برق ۱۹:۰۰ ارتقاء مرج اتریوم و تاثیر آن بر پالیگان (متیک) ۱۸:۵۸ حکم اعضای فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام یک ماه تمدید شد ۱۸:۵۰ بزرگتر بودن زن از مرد در ازدواج موجب شکست می شود؟ ۱۸:۴۹ چین نخستین قطار مغناطیسی معلق را ساخت ۱۸:۴۴ هواپیماهای چین بار دیگر از تنگه تایوان عبور کردند ۱۸:۴۰ اجرای رتبه بندی معلمان به یک تراژدی تبدیل شده است اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: موی زائد اخبار سلامت پرمویی زنان هیرسوتیسم هورمون های مردانه هورمون های زنانه تعادل هورمون هورمون های جنسی تعادل هورمون ها پرمویی در زنان پرمویی زنان درمان پرمویی موهای زائد درمان گیاهی پرمویی صورت برای درمان علت پرمویی عدم تعادل برای رفع کاهش سطح رویش مو خانم ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۰۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟

 عصرایران ؛ خدیجه غبیشاوی - سیاست فرزندآوری در ایران با شکست مواجه شده است. آمار ارایه شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۷ هزار فرزند کمتر از سال ۱۴۰۱ در ایران به دنیا آمده است. این آمار را مرکز رصد جمعیت کشور اعلام کرده و گفته که بر اساس آمار موجود در سال ۱۴۰۲، تعداد یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۴۸ ولادت در کشور به ثبت رسیده است. این در حالی است که این رقم در سال ۱۴۰۱ حدود 17 هزار نوزاد بیشتر بوده است.

اما چرا با وجود اینکه مجلس شورای اسلامی در سال 1402 قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را تصویب کرده و آنطور که دبیر ستاد ملی جمعیت در آذرماه 1402 از اختصاص 30 درصد از بودجه های حمایتی در جهت فرزندآوری و ازدواج، خبر داده بود، امامان جمعه خطبه های خود را به تاکید بر اهمیت فرزندآوری اختصاص داده بودند، زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟ پاسخ این سوال آیینه تمام قد وضعیت کنونی در کشور است.

کاهش نرخ زاد و ولد اگرچه امری جهانی است و سازمان ملل نیز در سال ۲۰۲۲ پیش‌بینی کرده بود باروری جهانی تا سال ۲۰۵۰ به ۲.۱ تولد به ازای هر زن کاهش می‌یابد، اما ضرورت دارد دلایل و ریشه های آن در ایران به طور جداگانه و ناظر به شرایط حال حاضر کشور مورد بررسی قرار بگیرد. کشوری که به گفته کارشناسان، سریعترین کاهش نرخ باروری را در جهان دارد.

از دیدگاه جامعه شناختی، زنان ایرانی در این امر به دو بخش قابل تفکیک هستند، دسته اول زنانی که از روی غریضه وسنت اقدام به فرزندآوری می کنند و مانع چندان مهمی در راه تحقق این امر برای خود نمی بینند و دسته دوم که اگر نخواهند تماما قید بچه دار شدن را بزنند، به یک فرزند و نهایتا دو فرزند اکتفا می کنند و روشن است که در این نوشتار، همانند مسئولان و سیاست گذاران، دلایل کاهش میل به فرزندآوری در دسته دوم را مورد بررسی قرار داده ایم. گروهی از زنان که غالبا تحصیلات دانشگاهی دارند، مطالبه گری را در جامعه آموخته اند، به فضای مجازی، کتاب و قانون دسترسی دارند.

در سال‌های گذشته گزارش‌های متعددی از تاثیر مشکلات اقتصادی و معیشتی بر کاهش تمایل ایرانیان به فرزندآوری یا داشتن فرزندان زیاد منتشر شده است. بسیاری از زنان معتقدند که در شرایط اقتصادی امروز کشور با تورم بالای 40 درصد، فرزندآوری ظلم در حق فرزند است و این کار را نشانه بی مسولیتی پدر و مادری می دانند که با علم نسبت به وضعیت اقتصادی خود و همچنین اوضاع نابسامان اقتصادی در کشور، دلار 65 هزار تومان و گوشت کیلویی 700 هزار تومان، اقدام به فرزندآوری می کنند.

این بخشی از گفته های دوستانی است که می بینم و می شنوم. نگار، 30 ساله می گوید، "بچه بیارم که مثل خودم عقده ی سفر خوب به دلش بمونه." علیرضا 28 ساله نیز معتقد است:" عاشق بچه ام، اما وقتی نمیتونم هزینه هاشو بدم و شکمش و سیر کنم، اصلا چرا باید به این دنیا بیارمش؟"

اما این همه ماجرا نیست و موانع فرزندآوری به مشکلات اقتصادی و معیشتی محدود نمی شود چرا که کاهش زاد و ولد در میان قشر مرفه جامعه نیز امری ملموس است و کارشناسان از آن به عنوان چرخش فرهنگی یاد می کنند. این چرخش فرهنگی علاوه بر موضوعاتی چون تغییر الگوهای فکری، می تواند ناظر به مسائل فرهنگی و البته قوانین حال حاضر کشور در خصوص مسائل مرتبط با زنان و خانواده نیز باشد.

مهسا 33 ساله هم بر این باور است که "چرا باید بچه دار بشم وقتی بر اساس قانون صاحب فرزندم نیستم و حتی اسم من در اوراق هویتی او درج نمی شود، حق ثبت نام بچه ام در مدرسه را ندارم، حق حضانت ندارم..." شبنم 35 ساله می گوید "اگر دختر دار شدم چی؟ اگر نخواست حجاب بر سر بگذارد چی؟ من به کشورهای مختلف اسلامی سفر کرده ام و در هیچ کدام حجاب الزامی و قانونی نیست، شرایط مهاجرت را هم ندارم، چه جوابی به دخترم بدهم؟" لیلا 39 ساله هم می گوید" تا به امروز ازدواج نکردم، برای فریز تخمک به مراکز مختلف مراجعه کردم و به من گفتند چون هنوز باکره هستم بدون اجازه پدر امکان این عمل را ندارم، من اینقدر مستقلم که حتی با خانواده ام زندگی هم نمی کنم حالا باید برای انجام این عمل اجازه پدرم را داشته باشم، چرا؟"

تشویق به فرزنداوری البته در سایه قوانین سفت و سخت حتی در همین زمینه انجام می شود، زنان در ایران حتی حق تصمیم گیری برای نوع زایمان خود را هم ندارند و اگر بخواهند به صورت سزارین فرزند خود را به دنیا بیاورند، قانون از آنها حمایت نمی کند. نگارنده پنج ماه پیش با درد زودتر از موعد زایمان با در اختیار داشتن بیمه تکمیلی به یک بیمارستان خصوصی در تهران مراجعه کرد و این پاسخ را شنید، "بچه اول باید طبیعی به دنیا بیاد در غیر این صورت بیمه هزینه عمل سزارین را تقبل نمی کند."

بیمارستان و بیمه های تکمیلی برای نوع زایمان زنان ایرانی باید تعیین می کنند، قانون حق ولایت مادر بر فرزند را نمی پذیرد، زن ایرانی پس از بارداری و زایمان امنیت شغلی ندارد و ...خلاصه نه قانون زن ایرانی را دوست دارد و نه فرهنگ. مسئولان نیز گمان می کنند سیاست های فرزندآوری مانند مسابقه فوتبال است که وعده پاداش و زمین و خودرو بدهند و زنان هم لبیک بگویند. زن ایرانی امروز خسته از بی کفایتی ها، به تنها چیزی که فکر نمی کند، شاید آرزوهای بر باد رفته اش، ازدواج و فرزندآوری است؛ ایران مانده و سریعترین کاهش نرخ تولد در جهان.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تهران رکورددار چند قلوزایی در سال گذشته صدور شناسنامه هوشمند شد حـذف کودکان مهاجر از سلامت

دیگر خبرها

  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • سرخ و سفید و دوست‌داشتنی