Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@09:53:24 GMT

شانس بالای یک روستای استان سمنان برای ثبت جهانی

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۳۷۳۴

شانس بالای یک روستای استان سمنان برای ثبت جهانی

ایسنا/سمنان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان از پذیرش یکی از پرونده‌های میراثی استان سمنان برای ثبت جهانی خبر داد و گفت:یکی از سه پرونده پذیرفته شده ایران در یونسکو مربوط به استان سمنان است.

امیر کرم‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پرونده ثبت جهانی قلعه‌بالا از سوی سازمان های جهانی پذیرفته شده و امید می‌رود که با ثبت جهانی این روستا در آینده شاهد افزایش آثار ثبت جهانی در استان باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین از مجموعه تاریخی بسطام به عنوان یکی دیگر از بناهای مهم مطرح شده برای ثبت جهانی نام برد و خاطرنشان کرد: پرونده این بنا برای ثبت جهانی بعد از 15 سال مجدد مفتوح و به جریان افتاده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همچنین از تداوم تلاش ها برای ثبت جهانی مجموعه کاروانسراهای ایران خبر داد و افزود: 6 کاروانسرای استان سمنان نیز در قالب این طرح به ثبت جهانی می‌رسند.

وی یادآوری کرد: کاروانسرای تاریخی میان‌دشت که در برگیرنده سه کاروانسرا است، کاروانسرای عباس‌آباد و کاروانسرای میامی و همچنین دو کاروانسرای سنگی و آجری آهوان سمنان و کاروانسرای قصر بهرام در جنوب گرمسار 6 کاروانسرایی هستند که در لیست ثبت جهانی کاروانسراهای راه ابریشم ایران قرار دارند.

کرم‌زاده با اشاره به وجود یک اثر جهانی در استان خبر داد و گفت: جنگل های هیرکانی استان که به ثبت جهانی رسیدند نیز ظرفیت بسیار خوبی در حوزه گردشگری و طبیعت گردی در این استان هستند.

به گزارش ایسنا روستای تاریخی قلعه بالا در ۲۴ کیلومتری بیارجمند و در ۱۴۰ کیلومتری جنوب شاهرود واقع شده است. قلعه بالا در منطقه ای کوهپایه ای بنا نهاده شده و همین سبب شده تا در ساخت خانه های آن از معماری پلکانی استفاده شود. این معماری خاص در کنار مصالح خاص منطقه و زیبایی کویر تصاویر و چشم اندازهای بکری را ایجاد می کند. قرار گرفتن منطقه حفاظت شده توران در جوار این روستا، حفظ خانه های و بافت تاریخی و تعدد اقامتگاه های بومگردی و...این روستا را به یک مقصد گردشگری برای گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل کرده است.
خوشبختانه این روستا در پنج شش سال اخیر با اجرای طرح های گردشگری و ساخت بوم‌گردی های متعدد به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری استان تبدیل و صنعت گردشگری در آن از رونق بسیار بالایی برخوردار است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی سمنان ثبت جهانی جنگل های هیرکانی ثبت جهانی کاروانسرا برای ثبت جهانی استان سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۳۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، جواد واحدی صبح سه شنبه در بازدید از مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: مسجد جامع ارومیه یکی از شاهکارهای معماری ایرانی_اسلامی بوده و گچ‌بری شبستان این مسجد در نوع خود بی‌نظیر است.

وی افزود: در یک سال گذشته اقدامات زیادی برای مرمت و احیای مسجد جامع ارومیه انجام شده است که جای تقدیر دارد و امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی هم در این بازدید خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر ۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

مرتضی صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

همچنین معاون امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه نیز بازدید کرد.

جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به همراه مرتضی صفری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از قلعه تاریخی بدلبو ارومیه بازدید و از نزدیک در جریان آخرین اقدامات مرمتی این بنا قرار گرفتند.

مرمت قلعه بدلبو زیر نظر کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی و توسط بخش خصوصی از چند سال پیش آغاز شده و در این مدت کمک‌های فنی و اعتباری از این پروژه انجام شده است.

قلعه بدلبو ارومیه پس از مرمت قابلیت تبدیل به یک مرکز اقامتی و پذیرایی با ۲۰ سوئیت را دارد.

افتتاح یک باب هتل، کلنگ‌زنی یک باب هتل، بازدید از مجتمع گردشگری و تفریحی ستاره سیلوانا، قلعه بدلبو، خانه انصاری، مسجد جامع، مدرسه هدایت و زیرساخت‌های گردشگری دریاچه ارومیه از جمله برنامه‌های یک روزه معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر به این استان است.

کد خبر 6092810

دیگر خبرها

  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • جانلوکا دی مارتزیو تایید کرد؛ شانس بالای یوونتوس برای آغار همکاری با تیاگو موتا
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • روند ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک باید تا مرداد نهایی شود
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود