Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@00:15:18 GMT

استقبال تجار از واردات کالا با رمز ارز

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۴۲۴۸

استقبال تجار از واردات کالا با رمز ارز

20 مرداد؛ اولین سفارش واردات رسمی به ارزش ۱۰ میلیون دلار کالا در قالب رمزارز، ثبت شد و از این‌رو هر کسی که رمزارز رسمی استخراج شده دارد، می‌تواند از پایان شهریور اقدام به واردات کند.

روزنامه ایران: این تصمیم جدید دولت سیزدهم مورد استقبال گسترده تجار و فعالان اقتصادی قرار گرفته است، زیرا تجار با این امکان جدید می‌توانند اثرات منفی تحریم‌ها را کاهش دهند و در تأمین ارز از شیوه‌های نوین استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر فرصت جدیدی را هم فراهم خواهد کرد که فعالان اقتصادی سطح مراودات تجاری‌شان را با کشورهای مختلف گسترش دهند.
به اذعان کارشناسان، ایران جزو اولین کشورهایی است که این شیوه از تجارت را به رسمیت شناخته است و خیلی از کشورها هنوز به این تصمیم نرسیدند که ارزهای دیجیتال را جایگزین ارزهای ملی کنند، اما به نظر می‌رسد کشورهایی که ارزهای قوی دارند، خیلی خواهان استفاده از ارزهای دیجیتال نیستند زیرا بر این باور هستند که ارزهای دیجیتال باعث کاهش ارزش پول ملی‌شان می‌شود.
در این میان کشورهایی که نمی‌خواهند اقتصادشان به دلار و یورو وابسته باشد، استفاده از ارز دیجیتال و رمزارزها را اتفاق خوبی در تجارت می‌دانند و از آن استقبال می‌کنند.
محمد صفدری، عضو اتاق بازرگانی ایران درخصوص استفاده از رمزارز در واردات کالا به کشور به  «ایران»، گفت: «دولت سیزدهم در استفاده از رمزارزها جرأت و جسارت به خرج داد، در حالی که خیلی از کشورها نمی‌دانند چه سیاستی را در قبال رمزارزها اتخاذ کنند، سازمان توسعه تجارت تصمیم گرفت که از پتانسیل رمزارزها برای واردات کالا به کشور استفاده کند. این امر 3 مزیت بزرگ دارد؛ نخست آنکه افرادی که از سال‌های پیش به‌صورت رسمی وارد رمزارزها شدند اکنون می‌توانند به آینده صنعتی که در آن سرمایه‌گذاری کردند، دلگرم شوند. دوم آنکه ارز از کشور خارج نمی‌شود و عملاً واردات کالا به کشور حکم تهاتر دارد. سومین نکته در خصوص افرادی است که در استخراج رمزارز به‌صورت غیرقانونی فعالیت دارند، که قطعاً برای گرفتن مجوز اقدام خواهند کرد و این امر ضمن ساماندهی استخراج‌کنندگان رمزارز باعث می‌شود که واردکنندگان به این گروه وصل شوند.»
او ادامه داد: «تجار و فعالان اقتصادی از شیوه جدید تجارت استقبال می‌کنند زیرا این امر برای کشور و شرکت‌هایی که می‌خواهیم با آنها تبادلات تجاری داشته باشیم بسیار بهتر است. خیلی از کشورها تمایل به همکاری با ایران دارند اما تحریم‌ها و احتمال تحریم شدن مانع از همکاری‌های مشترک می‌شود لذا استفاده از رمزارز می‌تواند فرصت دوباره برای تبادلات تجاری فراهم کند.»
این عضو اتاق بازرگانی گفت: «زمانی که موضوع ارز دیجیتال در تمام کشورها مطرح شد و مردم به این سمت رفتند فشار زیادی وارد شد تا دولت وقت(دولت روحانی) این امر را به رسمیت بشناسد اما به دلیل مصرف برق و خاموشی‌های مکرری که صورت می‌گرفت دولت با استخراج رمزارز مخالفت می‌کرد اما در نهایت و بواسطه درخواست‌های متعدد این امر پذیرفته شد. با با وجود این دولت هیچ زمان قبول نکرد که در اوج تحریم‌ها تجار از رمزارزها برای واردات استفاده کنند. اگر دولت گذشته به این سمت رفته بود اقتصاد ایران دچار چالش نمی‌شد.»

100 کشور در حال بررسی ارزهای دیجیتال
یورونیوز چندی پیش در مقاله‌ای نوشت محبوبیت ارزهای دیجیتال در چند سال گذشته افزایش یافته است زیرا ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین وارد جریان اصلی شده و توجه میلیون‌ها نفر را به خود جلب کرده است. این افزایش محبوبیت همچنین سران بانک‌های مرکزی جهان را برانگیخته زیرا نگرانی‌ها از تضعیف ارزهای داخلی با رشد آنها افزایش یافته است. در پاسخ به این ترس‌ها، بانک‌های مرکزی در سراسر جهان در حال بررسی عملی بودن ایجاد ارزهای دیجیتالی خود هستند.
به گفته صندوق بین‌المللی پول، تقریباً 100 کشور به طور فعال ارزهای دیجیتال بانک مرکزی را ارزیابی می‌کنند و برخی از آنها قبلاً شروع به عرضه آن کرده‌اند.
در این میان کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول، در سخنرانی شورای آتلانتیک گفت: «تاریخ پول در حال ورود به فصل جدیدی است. کشورها به‌دنبال حفظ جنبه‌های کلیدی سیستم‌های پولی و مالی سنتی خود هستند، در حالی که اشکال دیجیتالی جدیدی از پول را آزمایش می‌کنند.»
در این میان خیلی از کشورها چون امریکا، هند، چین، اتحادیه اروپا، سوئد و... در حال بررسی ارزهای دیجیتال و استفاده از آن در اقتصاد خود هستند.

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان با رمزارزها
محمد لاهوتی، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز در خصوص استفاده از رمزارز در واردات کالا به کشور، گفت: «بر اساس آنچه از سوی رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام شده موضوع استفاده از رمزارزها در تجارت ایران فعلاً به شکل محدود برای واردات مجاز شده و یک ثبت سفارش نیز به این وسیله انجام گرفته است. البته باید در نظر داشت که بانک مرکزی شرایط خاصی را در این حوزه در نظر دارد، یعنی تنها امکان تجارت با رمزارزهایی وجود دارد که مجوز استخراج آنها صادر شده و منشأ ارز از سوی ارائه‌کننده اعلام و قابل تأیید باشد.»
او با بیان اینکه فعلاً در خصوص صادرات با استفاده از رمزارزها برنامه‌ای نهایی نشده، بیان کرد: «می‌توان انتظار داشت که در صورت موفقیت‌آمیز بودن گام‌های ابتدایی که از سوی سازمان توسعه تجارت برداشته شده، در آینده امکان رفع تعهد ارزی صادرکنندگان با استفاده از رمزارزها نیز فراهم شود.»
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به شرایط خاص اقتصاد کشور تحت تأثیر تحریم‌ها، گفت: «قطعاً استفاده از هر ابزار و فرصتی که بتواند به گسترش تجارت خارجی، افزایش ارزآوری و تأمین نیازهای وارداتی کشور کمک کند، باید مورد استقبال قرار بگیرد و اگر بتوان برای رمزارزها نیز بستر اجرایی و قانونی لازم را در نظر گرفت تا به تجارت کشور کمک کند اتفاق مثبتی خواهد بود.»

تأثیر مثبت رمزارزها در تجارت ایران
لاهوتی با بیان اینکه تاکنون کمتر دولتی حاضر شده به شکل رسمی به استفاده از رمزارز در تجارت مجوز بدهد، تأکید کرد: «اینکه دولت ما در این حوزه پیشقدم شده و استفاده از این ابزار را نیز در دستور کار قرار داده، قطعاً می‌تواند به آینده تجاری کشور کمک کند. با توجه به اینکه ما در استفاده از روش‌های بانکی در فضای تجاری محدودیت‌هایی داریم، هر شیوه‌ای که این محدودیت‌ها را دور بزند، مفید خواهد بود.»
او خاطرنشان کرد: «با وجود آنکه هنوز جزئیات دقیقی از سوی سازمان توسعه تجارت درباره این ثبت سفارش منتشر نشده، اما با روشن شدن شرایط و تعیین یک مسیر مشخص می‌توان انتظار داشت که رمزارزها در آینده تجاری ایران نقش‌آفرینی بیشتری داشته باشند و اثرات مثبت خود را نمایان کنند.»

10 کشور ارز دیجیتال راه‌اندازی کردند
10 کشور به طور کامل یک ارز دیجیتال را راه‌اندازی کرده‌اند و چین در سال جدید میلادی ارز دیجیتال خود را گسترش خواهد داد. جامائیکا آخرین کشوری است که ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را راه‌اندازی کرده است. نیجریه، بزرگ‌ترین اقتصاد آفریقا، ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را در اکتبر 2021 راه‌اندازی کرد. همچنین 19 کشور از G20  در حال بررسی یک ارز دیجیتال هستند که 16 کشور در حال توسعه یا آزمایش آن هستند. این شامل کره‌جنوبی، ژاپن، هند و روسیه نیز می‌شود که هر کدام در 6 ماه گذشته پیشرفت چشمگیری داشته‌اند.
عباس آرگون، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفته بود: «طراحی شیوه‌های مختلف برای تسهیل تجارت، اهمیت زیادی دارد، تا زمانی که تحریم‌ها کنار بروند، استفاده از هر شیوه‌ای بتواند فشار بر فعالان اقتصادی را کاهش دهد یا به بهبود وضعیت تجاری ما منجر شود اهمیت فراوانی خواهد داشت. اگر در این بستر رمزارزها می‌توانند سهمی داشته باشند باید تلاش کرد که از ظرفیت آنها به طور کامل استفاده شود.»
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه برای استفاده از رمزارزها در فضای تجاری نیاز به فراهم کردن زیرساخت‌های مختلف خواهد بود، توضیح داد: «در حال حاضر در این بازار تعداد زیادی رمزارز وجود دارد که هر یک شرایط خاص خود را دارند. از سوی دیگر نوسان در این بازار نیز بسیار بالاست و هر روز قیمت‌ها تغییرات مختلفی را تجربه می‌کنند. از این‌رو اینکه مشخص کنیم که فعالیت با کدام رمزارزها مجاز است و به رسمیت شناخته می‌شود، نخستین مقدمه مهم در این حوزه خواهد بود.»

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استفاده از رمزارزها واردات کالا به کشور سازمان توسعه تجارت استفاده از رمزارز ارزهای دیجیتال فعالان اقتصادی خیلی از کشورها راه اندازی اتاق بازرگانی حال بررسی ارز دیجیتال بانک مرکزی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۴۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی

اگر بتوانید کالای مورد نیازتان را به‌صورت اقساطی، بدون واسطه از فروشندگان معتبر محصولات دیجیتالی و لوازم خانگی بخرید چطور؟ آیا حاضر هستید وارد وب‌سایتی شوید که شما را با مجموعه‌ای از برندهای معتبر این محصولات آشنا می‌کند و با تیم پشتیبانی خود به شما کمک می‌کند تا بتوانید به راحت‌ترین شکل ممکن کالای مورد نیازتان را خریداری کنید؟ اگر جواب شما بله است، این مقاله را از دست ندهید. در این مقاله قصد داریم به شما وب‌سایتی را معرفی کنیم تا خیالتان از بابت خرید محصولات لوازم دیجیتال و خانگی راحت شود و با همین مقدار پولی که الان دارید، خرید خود را انجام دهید.

با کالامارکت بیشتر آشنا شوید؟

کالامارکت یک مارکت پلیس یا بازارگاهی است که در آن تعداد زیادی از فروشندگان محصولات دیجیتال و خانگی انواعی از محصولات خود را به مشتریانی که به دنبال خرید اقساطی هستند و می‌خواهند کالاهای با کیفیتی را خریداری کنند، عرضه کرده‌اند. شما با مراجعه به کالامارکت می‌توانید به‌صورت اقساطی، همین الان کالای موردنظر خود را خریداری کنید. فرقی نمی‌کند که در کدام شهر از ایران هستید، بعد از خرید، کالای مورد نظرتان در سریع ترین زمان ممکن به در منزل شما ارسال میشود.

اگر نسبت به کیفیت محصولات عرضه شده در کالامارکت شک دارید، باید بدانید که محصولات ارائه شده در این وبسایت دارای گارانتی هستند. مزایای خرید از کالامارکت به این موارد محدود نمی‌شود در بخش بعدی مقاله به طور کامل مزایای خرید از این مارکت پلیس را معرفی می‌کنیم.

مزایای خرید از کالا مارکت اگر پول کافی برای خرید محصولات خانگی و دیجیتال مورد نیازتان را ندارید کالا مارکت برای شما مناسب است. بدون نیاز به ضامن تنها با داشتن چک صیادی بنفش می‌توانید وام بگیرید و کالای موردنظر خود را خریداری کنید و وام خود را در اقساط تعیین شده پرداخت کنید. برای بازپرداخت اقساط وام خود کمترین کارمزد برای شما در نظر گرفته می‌شود. بعد از دریافت کالای خریداری شده، ۷ روز امکان بازگشت کالا برای شما وجود دارد. تنوع محصولات دیجیتال و خانگی کالا مارکت شما را از سر زدن به وب‌سایت‌های دیگر بی‌نیاز می‌کند. وب‌سایت کالا مارکت دارای نشان اعتماد الکترونیک یا اینماد است و با خیال راحت میتوانید هزینه کالای موردنیازتان را از درگاه‌های بانکی این وب‌سایت بپردازید. در هر کجای ایران که باشید، بعد از خرید می‌توانید کالای خود را در منزل تحویل بگیرید. تمامی کالاهای ارائه‌شده در کالامارکت دارای گارانتی هستند تا مشتریان از خرید خود اطمینان کافی داشته باشند. اگر قبل از خرید، حین خرید یا حتی بعد از خرید سؤالی داشتید، میتوانید هفت روز هفته، از ساعت ۹ صبح تا ۱ بامداد، از راهنمایی تیم پشتیبانی کالامارکت استفاده کنید.

چه محصولاتی در کالامارکت به فروش می رسد؟

محصولات ارائه شده در کالا مارکت را می‌توان به چهار دسته زیر طبقه‌بندی کرد:

۱. لوازم خانه و آشپزخانه: اگر به دنبال تهیه جهیزیه هستید یا می‌خواهید وسایل خانه خود را تکمیل یا تغییر دهید، می‌توانید در کالامارکت انواعی از وسایل مختلف نظیر ماشین لباس‌شویی، ماشین ظرف‌شویی، یخچال و فریزر، جاروبرقی، کولر گازی را که توسط شرکت‌های معتبری نظیر دوو، جی پلاس و اسنوا ساخته شده‌اند، تهیه کنید.

۲. کالاهای دیجیتال: اگر به دنبال خرید موبایل، لپ‌تاپ، هدفون، ساعت و مچ بند هوشمند و کنسول بازی آن‌هم به‌صورت اقساطی هستید، کالامارکت برای شما مناسب است.

۳. لوازم صوتی و تصویری: انواعی از برندهای مختلف تلویزیون، اسپیکر، ساندبار و بلندگو را می‌توانید در کالامارکت پیدا کنید.

۴. شمش و طلای گرمی: اگر به دنبال خرید شمش‌های طلای ۱۸ عیار در وزن‌های مختلف (بالای یک گرم) هستید، در کالامارکت تنوعی از این محصول را پیدا خواهید کرد.

چگونه از کالامارکت به صورت اقساطی خرید کنیم؟

برای خرید اقساطی کالاهای موجود در بازارگاه کالامارکت لازم است که مراحل زیر را طی کنید:

در ابتدا باید مراحل دریافت وام را از تأمین‌کننده اعتبار در وب‌سایت «مانیسا» طی کنید و وام موردنظر خود را با داشتن چک صیادی بنفش دریافت کنید. سپس باید وارد سایت کالامارکت شوید و با وارد کردن شماره تلفن همراه خود ثبت‌نام را انجام دهید. در مرحله بعد می‌توانید کالای موردنظر خود را انتخاب و ثبت سفارش کنید. در هنگام انتخاب شیوه پرداخت باید پرداخت اعتباری را انتخاب کنید. جمع بندی

اگر می‌خواهید کالاهای دیجیتال و لوازم خانگی موردنظر خود را به‌صورت اقساطی خریداری کنید، به کالامارکت مراجعه کنید. کالامارکت یک مارکت پلیس یا بازارگاه فروش محصولات با کیفیت خانگی و دیجیتال است. در این وب‌سایت فروشندگان معتبر محصولات متنوعی از کالاهای خود را به دست مشتریان میرسانند. داشتن پشتیبانی از ساعت ۹ صبح تا ۱ بامداد، ضمانت هفت روزه برای بازگشت کالا، گارانتی و نماد اعتبار الکترونیک خیال شما را از بابت یک خرید مطمئن راحت می‌کند.

کد خبر 848639

دیگر خبرها

  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • بهادری جهرمی: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴