Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@10:49:57 GMT

دروازه ورود ایران به اروپا در پیچ و خم وعده ها

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۴۳۸۰

دروازه ورود ایران به اروپا در پیچ و خم وعده ها

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها - سکینه اسمی: مرز رازی، یکی از مرزهای سه گانه کشورمان با ترکیه است که در شهرستان خوی واقع شده و نزدیک ترین مرز به شهر وان به عنوان یکی از شهرهای مهم شرق ترکیه است.

شهرستان خوی نزدیک ترین مسیر ریلی و زمینی به کشور ترکیه و قاره اروپا است و این نزدیکی و امن بودن مسیر چشم گردشگران داخلی و خارجی برای حضور در خوی و تردد از مرز «رازی - کاپی کوی» به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح جامع ساماندهی پایانه رازی خوی از جمله طرح‌های زیر بنایی و ملی در توسعه پایانه‌های مرزی کشور با هدف توسعه ترانزیت و صادرات کالا و تردد مسافر است که مطابق با آخرین استانداردهای جهانی در ۱۲ هکتار زمین و ۹ هزار مترمربع زیربنا در مرز ایران و ترکیه در مراحل پایانی ساخت و تجهیز قرار دارد در حال حاضر مرز رازی و جاده استراتژیکی خوی - قطور همان احیای جاده ابریشم است که نگاه‌های گردشگران، تجار و بازرگانان داخلی و خارجی را به سوی خود جلب کرده است.

مرز رازی به علت نزدیک‌ترین مرز زمینی به اروپا و امن بودن مسیر آن موجب شده است هر ساله مسافرین بیشتری مرز رازی را برای تردد انتخاب کنند، مرز رازی در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با حضور وزرای خارجه دو کشور ایران و ترکیه رسمی شد و یکی از مرزهای استراتژیک کشور است که منتهی به مرز ریلی و زمینی است و با ۲۴ ساعته شدن تردد از این مرز چند برابر می‌شود.

طرح جامع ساماندهی پایانه رازی خوی از جمله طرح‌های زیر بنایی و ملی در توسعه پایانه‌های مرزی کشور با هدف توسعه ترانزیت و صادرات کالا و تردد مسافر است که مطابق با آخرین استانداردهای جهانی در ۱۲ هکتار زمین و ۹ هزار مترمربع زیربنا در مرز ایران و ترکیه در مراحل پایانی ساخت و تجهیز قرار دارد.

ساختمان جدید این پایانه در سه طبقه شامل طبقه اول مخصوص ورود و خروج مسافران، طبقه دوم مخصوص ترانزیت و طبقه سوم قسمت اداری در حال احداث است.

اما این پروژه از دو سال پیش همانند بسیاری از پروژه‌های دیگر آذربایجان غربی بارها با وعده افتتاح و ناکامی روبه رو بوده است و از زمستان ١٣٩٩ تا بهار ١٤٠٠ و از زمستان ١٤٠٠ تا بهار ١٤٠١ افتتاح این پروژه همچنان به زمان دیگری موکول می‌شود.

بر اساس آخرین وعده مسئولان قرار است این طرح تا دو ماه آینده تکمیل شده و به بهره برداری برسد باید منتظر ماند و دید این بار وعده مسئولان به ثمر می‌رسد یا مردم خوی و استان همچنان چشم انتظار تعلل در افتتاح این طرح مهم اقتصادی باشند.

عملیات ساخت سردرب مرز رازی تا ۱.۵ ماه آینده به اتمام می‌رسد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت پایانه مرز رازی خوی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای پایانه رازی هزینه شده و پیشرفت اجرایی آن تاکنون ۹۷ درصد بوده است، گفت: این پایانه مرزی در حال ساخت، دارای طبقات شامل طبقه اول مخصوص ورود و خروج مسافران، طبقه دوم ترانزیت و طبقه سوم قسمت اداری است.

پیمان آرامون اظهار کرد: پایانه مرزی رازی یکی از شکیل ترین پایانه‌های مرزی استان و کشور خواهد بود که با افتتاح آن در آینده‌ای نزدیک به دلیل مجاورت این منطقه با استان وان کشور ترکیه مورد توجه و انتخاب نخست مسافرین و تجار هر دو کشور قرار خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: پایانه مرزی رازی یکی از بزرگترین پایانه‌های مرزی کشور است که انتظار می‌رود با تکمیل آن و محور خوی – قطور- رازی در دوران پسا کرونا، تحول زیادی در حوزه تجارت مرزی و بین المللی از طریق این مرز صورت گیرد.

با رفع موانع موجود، عملیات ساخت سردرب پایانه مرزی رازی نیز تا یک و نیم ماه آینده به اتمام می‌رسد آرامون با اشاره به اینکه توسعه حمل و نقل تأثیر بسزایی در توسعه زیرساخت‌های منطقه دارد، افزود: با اتمام پروژه طرح جامع پایانه مرزی رازی و به تبع آن اتمام پروژه تعریض و بهسازی راه دسترسی به این پایانه مرزی شاهد پیشرفت پارامترهای توسعه اقتصادی، تجاری، گردشگری و کشاورزی استان خواهیم بود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه این طرح در ۹ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا در سه طبقه در حال اجراست و در آستانه بهره برداری قرار دارد، گفت: پایانه مرزی رازی یکی از بزرگترین پایانه‌های مرزی کشور است که انتظار می‌رود با تکمیل آن و محور خوی – قطور- رازی در دوران پسا کرونا تحول زیادی در حوزه تجارت مرزی و بین المللی از طریق این مرز صورت گیرد.

وی با بیان اینکه بهره‌برداری از این طرح می‌تواند سبب ارتقای سهم صادرات غیرنفتی و درآمد از طریق ترانزیت بین المللی برای کشور باشد، عنوان کرد: با رفع موانع موجود، عملیات ساخت سردرب پایانه مرزی رازی نیز تا یک و نیم ماه آینده به اتمام می‌رسد.

وی، استانداردسازی راه‌های اصلی را از دیگر برنامه‌های اولویت دار راهداری استان دانست و گفت: امسال به صورت جدی با شناسایی تمام نقاط حادثه خیز در جاده‌های اصلی استان نسبت تأمین اعتبارات لازم برای حذف این نقاط خطر خیز اقدام می‌شود.

سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت پایانه مرزی رازی

معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای روز گذشته در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی آذربایجان غربی از سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت و اجرای طرح جامع پایانه مرزی رازی خبر داد و گفت: این استان به جهت دارا بودن بیشترین تعداد مرزهای جاده‌ای و کشورهای همسایه از با اهمیت ترین استان‌های کشور است و بویژه وجود پایانه مرزی بازرگان با اختصاص بیشترین تبادلات با کشور ترکیه و اروپا جایگاه حساس آذربایجان را دوچندان کرده است.

داریوش امانی ادامه داد: در پایانه مرزی رازی نیز به عنوان مرز دیگر استان در همسایگی کشور ترکیه اقدامات لازم جهت ساخت ساختمان‌های تجاری و مسافری به صورت متمرکز آغاز شده بود که تاکنون ۲۰۰ میلیارد تومان در این راستا هزینه شده است و در زمان بهره برداری رسمی نیز در خصوص راه‌های دسترسی به مرز نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان ابلاغ اعتبار خواهد شد.

وی از رفع مشکلات مربوط به معارضین سردرب پایانه مرزی رازی و آغاز عملیات احداث سردرب خبر داد و اظهار کرد: مسیر دسترسی به پایانه‌های مرزی باید در شأن مردم و نظم جمهوری اسلامی باشد که در همین راستا اعتبارات لازم برای بهسازی مسیر پایانه مرزی رازی اختصاص می‌یابد.

امانی با اشاره به برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در راستای ایمن سازی محور خوی - رازی پیش از بهره برداری از پایانه مرزی اظهار کرد: حضور استاندار آذربایجان غربی در روند امور مربوط به پایانه مرزی رازی، ساخت و سازهای موجود و هماهنگی بین دستگاه‌ها بسیار ضروری بود که با تحقق آن و تشکیل شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی استان با محوریت رازی مصوب و تمامی دستگاه‌های فعال مستقر تا ۲۰ شهریور در ساختمان جدید مستقر شوند و مرز نیز به صورت رسمی مهرماه افتتاح خواهد شد.

پایانه مرزی رازی خوی بزودی افتتاح می‌شود

استاندار آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه جمع بندی‌های لازم برای راه اندازی پایانه مرزی رازی خوی انجام شده و در یک زمان بندی مشخص این پایانه بزودی افتتاح می‌شود، گفت: با بازدیدهای مداوم و میدانی از مبادی و پایانه‌های مرزی استان، ضمن آشنایی با توانمندی‌ها و مشکلات، زمینه برای اتخاذ تصمیمات صحیح و دقیق در خصوص توسعه پایانه‌ها فراهم شده است.

محمدصادق معتمدیان با تاکید بر تعامل و هم افزایی دستگاه‌های متولی جهت تسهیل توسعه پایانه‌های مرزی استان، خاطرنشان کرد: توسعه پایانه‌های مرزی یک مطالبه مردمی و عمومی بوده و ساماندهی روند تردد از مرزهای استان جهت جلوگیری از هرگونه توقف در مرز به صورت جدی پیگیری می‌شود.

زیرساخت‌های لازم برای پایانه مرزی رازی خوی تأمین شده و تجهیزات مورد نیاز نیز به زودی در این پایانه نصب خواهد شد استاندار آذربایجان غربی همچنین از افتتاح پایانه مرزی رازی در آینده‌ای نزدیک خبر داده و افزود: جمع بندی‌های لازم برای راه اندازی پایانه مرزی رازی خوی انجام شده و در یک زمان بندی مشخص این پایانه افتتاح می‌شود.

معتمدیان بر تسریع روند بهره برداری از پایانه مرزی رازی نیز تاکید کرده و یادآور شد: زیرساخت‌های لازم برای پایانه مرزی رازی خوی تأمین شده و تجهیزات مورد نیاز نیز به زودی در این پایانه نصب خواهد شد.

استاندار آذربایجان غربی بر استفاده از تمام توان در راستای هم افزایی دستگاه‌های اجرایی برای تسهیل در مراودات تجاری تاکید کرد و گفت: بهره برداری از طرح جامع پایانه مرزی یکی از مطالبات مهم مردم استان و کشور است که باید در اسرع وقت به سرانجام برسد.

مرز رازی خوی سومین مرز رسمی ایران با ترکیه در آذربایجان غربی است و نقش مؤثری در رونق اقتصادی منطقه دارد، گمرک مرزی رازی در فاصله ۷۵ کیلومتری غرب شهرستان خوی و در مرز ایران با کشور ترکیه قرار دارد.

خوی از شهرهای شمالی آذربایجان غربی بوده و حدود ۱۳۰ کیلومتر با ارومیه، مرکز استان فاصله دارد.

کد خبر 5563363

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای پایانه مرزی بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه محرم 1401 سفر استانی خطبه های نماز جمعه آمار کرونا اربعین حسینی روز خبرنگار لیگ برتر فوتبال ایران گرگان شیوع کرونا ایلام راهداری و حمل و نقل جاده ای استاندار آذربایجان غربی توسعه پایانه های مرزی پایانه مرزی رازی خوی پایانه های مرزی کشور توسعه پایانه ها بهره برداری پایانه مرز کشور ترکیه دستگاه ها ماه آینده طرح جامع خواهد شد مرز رازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست دوباره زلنسکی برای دریافت تسلیحات

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین که قرار است کمک‌هایی هنگفت از ایالات متحده آمریکا دریافت کند، خواستار دریافت تسلیحات بیشتر شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، زلنسکی امروز یکشنبه دوباره از جامعه جهانی خواست تا سلاح‌های دفاع هوایی بیشتری را در اختیار این کشور قرار دهند درحالیکه به تازگی یک کمک 61 میلیارد دلاری در آمریکا برای اوکراین در نظر گرفته شده است.

زلنسکی همچنین درخواست کرد که مذاکرات رسمی برای ورود اوکراین به اتحادیه اروپا و دعوت از کی‌یف برای پیوستن به ناتو آغاز شود.

رئیس‌جمهور اوکراین گفت که کی‌یف در حال مذاکره با واشنگتن درباره حجم حمایت‌های نظامی، مالی و سایر موارد برای ده سال آینده است.

وضعیت برای نیروهای اوکراینی در شرق رو به وخامت گذاشته است و آنها منتظر دریافت تسلیحات آمریکایی هستند. زلنسکی بارها درخواست سامانه‌های دفاع هوایی به ویژه سامانه‌های پاتریوت کرده است.

اظهارات زلنسکی در مورد ورود به اتحادیه اروپا نیز در حالی است که کی‌یف نامزد پیوستن به این بلوک 27 کشوری است اما روند الحاق سال‌ها طول می‌کشد.

همچنین آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در مورد ورود اوکراین به ناتو گفته است که این کشور در نهایت به ائتلاف نظامی خواهد پیوست. زلنسکی در اینباره بیان کرد که هر کشوری که ارزش‌های مشترک دارد و آماده دفاع از آنها است شایسته دعوت شدن به ناتو است. 

ناتو: برنامه‌ای برای گسترش استقرار تسلیحات هسته‌ای نداریم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • جهش ۲۵۳ درصدی تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • جهش ۲۵۳ درصدی تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان کرمانشاه
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توسعه پارکینگ اربعین در شلمچه
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • درخواست دوباره زلنسکی برای دریافت تسلیحات