Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی شعبانی گفت: جامعه با همکاری و مشارکت سه رکن دولت، تشکل های اجتماعی و مردم، به کمال و اهداف جمعی می رسد و این ایده به ویژه برای جوامعی مانند جامعه متکثر ایرانشهر، بسیار ضروری و موثر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی شعبانی، معاون استاندار و فرماندار ویژه ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: از وظایف اصلی دولت، برنامه ریزی برای توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی، بهبود زندگی و هموار کردن راه تعالی و شکوفائی مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دولت های فاقد برنامه توسعه را نمی توان جز دولت های مردمی دانست.

این مقام مسئول تصریح کرد: شرط کافی تحقق برنامه توسعه پایدار، مشارکت مردم است.

وی اضافه کرد: در حقیقت مردم عامل، ابزار، هدف و بهره بردار توسعه هستد و توسعه برای آنان معنا دارد و با آن ها قابل دستیابی است، چنان که پروفسور میسرا می گوید: توسعه یعنی کار با هم و برای هم.

شعبانی خاطرنشان کرد: مشارکت مردم، با توجه به جمعیت، گستره جغرافیایی، تنوع مسائل، علایق و سلایق، محدودیت ها و فرصت ها ساز و کار خاص می خواهد.

وی عنوان کرد: سازماندهی مردم برای مشارکت های اجتماعی از دیرباز و به ویژه در دنیای مدرن امروزی به عهده تشکل های مدنی و سازمان های مردم نهاد (سمن ها) است.

فرماندار ایرانشهر گفت: تشکل های مردمی، حلقه پیوند مردم و دولت هستند و با انسجام بخشی به ظرفیت های پراکنده مردمی در چارچوب مسیر و هدف، دولت مداری و مردم مداری را بر محور دولت_ مردم هدایت می کنند.

وی اضافه کرد: به علاوه با تعامل اثر بخش در فرآیند توانمندسازی افراد، گروه ها و جوامع، به جای شهروند تنومند، شهروند توانا را محور برنامه خود قرار می دهند.

شعبانی خاطرنشان کرد: تشکل های مردمی از پایه های اصلی توسعه، پیشرفت، دموکراسی و مردم سالاری هستند و تعداد تشکل ها، از شاخص های اصلی توسعه یافتگی  جوامع ارزیابی می شود.

وی عنوان کرد: سمن ها و تشکل ها، مجموعه های خودجوش مردمی برای ادغام ایده‌ها و افکار و عملکرد کنش‌گران اجتماعی هستند و نقش‌آفرینی، ایجاد پویایی، بهره گیری از ظرفیت کنش‌گران و هم افزایی از کارویژه های تشکل های اجتماعی است.

وی افزود: همچنین به دلیل رویکرد مساله محوری تشکل ها در قیاس با فرایند محوری دولت ها، در تبدیل مشکلات اجتماعی به مساله و ارایه راه حل برای آن ها، نسبت به دولت ها موفق تر عمل می کنند.

شعبانی بیان کرد: سمن ها از سرمایه های اجتماعی کشور هستند و اعتماد، داوطلبانگی، مردم محوری و عدم انتفاع در خدمات دهی و توان بسیج اراده های پراکنده و انسجام دهی در جهت حل مشکلات و مسایل، ظرفیتی کارساز و راهگشا برای دولت هاست.

وی گفت: سیستان و بلوچستان در سال های اخیر مورد اقبال و توجه ویژه سمن ها و تشکل های مردمی قرار گرفت و تشکل ها به ویژه در بخش های مدرسه سازی، بهداشت و‌ درمان، تامین زیرساخت های رفاهی و توسعه، توانمندسازی مردم و جوامع محلی، کمک به تهیدستان و نیازمندان، بحران های ناشی از سیل خدمات فراوان و ارزشمندی ارایه کردند.

شعبانی اضافه کرد: سیستان و بلوچستان نیز سمن ها و تشکل های زیادی در قالب خیریه و مدرسه سازی  دارد اما اغلب این تشکل ها فاقد توانمندی و بنیان های لازم و قوی اجتماعی هستند.

وی گفت: سیستان وبلوچستان در بعد فرهنگی و اجتماعی، فرهنگ سازی توسعه، تغییر نگرش به سبک زندگی، معیشت، سرمایه گذاری، توسعه اجتماعی محور، ارزش ها، میراث فرهنگی، هویت ملی و منطقه ای، تجلی مشارکت مردم در حاکمیت و اداره امور عمومی، نقش دولت- ملت و بنیان شهروندی  به تشکل های توانمند و مستحکم دارای ریشه فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی در اعماق جامعه استان، نیاز دارد و طرح های بزرگ و فراگیر توسعه اقتصادی- اجتماعی و زیرساختی در دست اجرا در استان، بدون شکل گیری تشکل های اجتماعی و مردم نهاد توانا و منسجم برخاسته از متن و باور اجتماع غنی استان، ناکامل خواهد بود.

معاون استاندار و فرماندار ویژه ایرانشهر تصریح کرد: جامعه با همکاری و مشارکت سه رکن دولت، تشکل های اجتماعی و مردم، به کمال و اهداف جمعی می رسد و این ایده به ویژه برای جوامعی مانند جامعه متکثر ایرانشهر، بسیار ضروری و موثر است و این زمان، در فرصت استقرار دولت مردم محور آیت الله رییسی که برابر سند تحول دولت مردمی بر میدان داری مردم تاکید و تمرکز دارد، امیدوارم نخبگان شهرستان دانشگاهی و علمی ایرانشهری با توجه ویژه به نقش و جایگاه تشکل ها در توسعه به مفهوم کلی آن، طرحی نو دراندازند.

وی اضافه کرد: دولت پشتیبانی تام و تمامی در ظهور و بروز استعدادهای مردمی شهرستان ایرانشهر  به خصوص در تقویت تشکل های اجتماعی خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تشکل های اجتماعی تشکل های مردمی تشکل ها دولت ها سمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۴۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هزار و ۸۰۰ مددجوی سیستان‌وبلوچستان به اردو‌های زیارتی مشهد مقدس اعزام شدند

سیدمحمدعلی حسینی با بیان اینکه اردو‌های شوق زیارت ویژه مددجویان زیارت اولی است گفت: این طرح، یکی از طرح‌های خداپسندانه و فرهنگی کمیته امداد است که طی آن، نیازمندانی که تاکنون به زیارت بارگاه ملکوتی ثامن الحجج مشرف نشده‌اند، در طول سال شناسایی و ساماندهی می‌شوند تا با کمک خیران امکان سفر آنان فراهم شود.

وی بیان کرد: همچنین در سال ۱۴۰۲، تعداد ۱۰ هزار و ۷۰ دانش‌آموز سیستان و بلوچستان، به ویژه دانش‌آموزان کنکوری، در اردو‌های آموزشی از جمله پانسیون‌های مطالعاتی، دوره‌های مشاوره درسی و شغلی حضور پیدا کردند.

معاون فرهنگی و مشاوره کمیته امداد سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت‌های فرهنگی، کتابخوانی، اردو‌های زیارتی و آموزشی، برگزاری جشنواره‌های تابستانی، رقابت و دوره‌های مهارت آموزی از جمله اقداماتی است که کمیته امداد در راستای غنی‌سازی اوقات فراغت مددجویان زیرپوشش این نهاد انجام می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • رشد ۵۰درصدی تشکل های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری
  • بازدید رایگان از موزه‌های سیستان و بلوچستان ویژه معلمان و اساتید
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • وزیر کشور : تقسیم استان تهران به ۲ استان شرقی و غربی
  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • توضیحات وزیر کشور درباره انسداد مرز‌ها
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • ۲ هزار و ۸۰۰ مددجوی سیستان‌وبلوچستان به اردو‌های زیارتی مشهد مقدس اعزام شدند