Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مسئول نمایندگی میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان رشتخوار از پایان مرمت و ساماندهی آب انبار تاریخی اکبرآباد رشتخوار خبر داد.

کاظم کامیاب با اعلام این خبر اظهار کرد: در این مرحله از مرمت و بازسازی که با مشارکت میراث ‌فرهنگی، دهیاری و شورای اسلامی روستا اکبرآباد انجام شد، اقداماتی از جمله آواربرداری و حمل نخاله‌های مخزن، پاشیر و پلکان، احیای پلکان ورودی، نصب پنجره‌های مخزن، آجرفرش محوطه مخزن و پاشیر و نصب کتیبه سردر ورودی آب‌انبار اکبرآباد انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول نمایندگی میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان رشتخوارادامه داد: مرحله نخست مرمت و ساماندهی آب‌انبار تاریخی اکبرآباد در مدت حدود ۳ ماه انجام شد و در تلاشیم با تامین اعتبار مورد نیاز مرحله دوم مرمت و ساماندهی کامل آب انبار، شامل استحکام‌بخشی سردر ورودی و سقف مخزن و نورپردازی آب انبار، انجام شود.

وی تصریح کرد: رسیدگی و ساماندهی به میراث ‌فرهنگی روستای اکبرآباد یکی از برنامه‌هایی است که در دستور کار این اداره قرار گرفته است.

کامیاب با بیان اینکه روستای تاریخی اکبرآباد در ۱۶ کیلومتری محور اصلی رشتخوار به خواف قرار دارد، افزود: آب‌انبار اکبرآباد در جنوب غرب این روستا قرار گرفته و این سازه آبی در سال ۱۳۸۴ به شماره  ۱۳۸۶۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

وی گفت: طبق کتیبه سردر ورودی، آب‌انبار در دوره قاجار و به دستور ذوالفقارخان قرایی و با تلاش و اهتمام فرزندش محمدحسینخان قرایی در سنه ۱۳۲۲ به اتمام رسید.

کامیاب با اشاره به اینکه روستای اکبرآباد از جمله روستاهای تاریخی رشتخوار است، اضافه کرد: در حال حاضر این روستا دارای ۳ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی است که شامل محوطه شهر تاریخی جیزد، آب‌انبار تاریخی اکبرآباد و قلعه تاریخی است و ۲ اثر تاریخی دیگر آن برای ثبت در فهرست آثار ملی در دستور کار قرار دارد. شهرستان رشتخوار در ۲۰۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع شده است و دارای ۲۷۰ جاذبه گردشگری است که تاکنون ۳۲ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و ۷ اثر دیگر آن در حال ثبت است.

اجرای طرح مرمت و ساماندهی محوطه پیرامون اثر تاریخی بابالقمان سرخس

همچنین معاون میراث ‌فرهنگی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی از اجرای طرح مرمت و ساماندهی محوطه پیرامون اثر تاریخی بابا لقمان سرخس خبر داد و بیان کرد: هدف از اجرای این طرح، مرمت و حفاظت مستمر بنا و هم‌چنین ساماندهی محوطه پیرامون اثر است.

وی تصریح کرد: این عملیات مرمتی شامل بهسازی و بازچینی دیوار نگه‌دارنده محوطه، اجرای زهکشی محوطه آجرفرش نعلی شکل در پشت آرامگاه است به طوری‌که آب‌های سطحی از طریق دو کانال به چاه‌های جذبی در انتهای این محوطه هدایت شوند. اجرا و تعویض آجرهای فرسوده در بدنه بنا و بندکشی مجدد آن نیز در حال انجام است.

بر اساس گزارش روابط ‌عمومی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح ۵ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است، افزود: عملیات اجرایی این طرح اوایل مرداد ماه جاری آغاز شده و تا ماه آینده ادامه دارد. اثر تاریخی بابا لقمان سرخس به شماره ۱۶۵ در تاریخ  ۱۵ دی ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی مرمت رشتخوار سرخس آثار تاریخی استانی شهرستانها گردشگری و صنایع دستی فهرست آثار ملی مرمت و ساماندهی اثر تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۶۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر

شهردار بوشهر از توسعه زیرساخت‌های بافت تاریخی بوشهر خبر داد و گفت: امسال برای نوسازی و بهسازی ساختمان‌ها و توسعه گذر و حریم روشنایی بافت تاریخی بوشهر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است. - اخبار استانها -

حسین حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، بافت تاریخی بوشهر با قدمت بیش از 2 قرن را از ظرفیت‌های مهم گردشگری این شهر دانست و افزود: بافت تاریخی بوشهر با مساحت 38 هکتار شامل 4 محله شنبدی، کوتی، دهدشتی و بهبهانی است که ساختمان‌های آنها با معماری زیبا ظرفیت مهمی برای گردشگری فراهم کرده است.

شهردار بوشهر با بیان اینکه در این بافت بیش از 900 ساختمان وجود دارد گفت: بوشهر در دوران قاجار مهم‌ترین بندر تجاری ایران به شمار می‌رفت و بافت بوشهر مرکز فعالیت مشروطه‌خواهان بوشهری بود و یک ساختمان نیز به این نام وجود دارد.

حیدری با بیان اینکه بیش از 10 درصد ساختمان‌های تاریخی در بافت بوشهر به ثبت آثار ملی رسیده است، یادآور شد: 90 ساختمان و بنای تاریخی در بافت تاریخی بوشهر در آثار ملی به ثبت رسیده که نشان از جایگاه ویژه آن است.

وی مرمت و بازسازی خانه مشروطه در بافت بوشهر را یکی از برنامه‌های شهرداری عنوان کرد و گفت: این ساختمان ثبت ملی شده و 120 سال قدمت دارد و برای مرمت آن 6 میلیارد تومان تخصیص یافته است.

شهردار بوشهر تکمیل مرمت ساختمان تاریخی بیلیارد را از دیگر طرح‌ها در بافت تاریخی بوشهر اعلام و خاطرنشان کرد: برای تکمیل گذر و روشنایی این بافت طرح‌های لازم تدوین شده و در حال اجراست و در مجموع امسال 20 میلیارد تومان در بافت بوشهر هزینه می‌شود.

وی توجه به بازآفرینی این بافت تاریخی را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: استقرار شهرداری در بافت تاریخی بوشهر مورد توجه شورای شهر بوشهر قرار گرفته است که با تحقق این مهم طرح‌های مورد نظر عمرانی و زیرساختی توسعه می‌یابد.

حیدری با اشاره به بازسازی برخی ساختمان‌های بافت تاریخی بوشهر گفت: امسال برای نوسازی ساختمان‌ها و توسعه گذر و حریم روشنایی این بافت 20 میلیارد تومان تخصیص یافته است.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه ساماندهی می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی