Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، با اشاره به بررسی لایحه دولت مبنی بر تشکیل وزارت بازرگانی اظهار کرد: تشکیل وزارت بازرگانی ثمره‌ای برای کشور ندارد و حتی هزینه‌های دولت را هم افزایش می‌دهد و با قانون چابک‌سازی دولت مغایر است. 

وی با بیان اینکه این تفکیک جز در تعارض قرار دادن تولید و تجارت کار دیگری انجام نمی‌دهد، افزود: نباید ناکارآمدی‌ها و کم کاری‌ها را با گسترش ساختار اداری کشور حل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش سازوکارهای اداری جز پاسکاری کارها و شانه خالی کردن از مسئولیت توسط مسئولان عایدی دیگری نخواهد داشت.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تصریح اینکه تشکیل وزارتخانه جدید فقط باعث می شود که افراد مسئولیت را به گردن دیگری بیندازند، گفت: معتقدم نیمی از ساختارهای اداری فعلی زیادی است و باید از حجم دولت کاسته شود.

نقدعلی تأکید کرد: برخی وزارتخانه‌ها امکان ادغام در یکدیگر را دارند و باید تا جایی که می‌توانیم از هزینه‌های دولت بکاهیم. در این شرایط ایجاد وزارت بازرگانی اشتباه است و گرهی از مشکلات کشور را باز نمی کند.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی تلاش دارند با ایجاد سازوکارهای اضافی اداری به منافع شخصی خودشان برسند، خاطرنشان کرد: ما به عنوان نمایندگان مجلس هر روز مجبور هستیم با این تلاش ها مقابله کنیم و بر لزوم کاهش هزینه های دولت و کوچک کردن آن تأکید داشته باشیم.

نقدعلی اضافه کرد: اگر وزارت بازرگانی تشکیل شود، مسئولان این وزارتخانه تلاش خواهند داشت که این وزارتخانه را پررونق نشان دهند بنابراین به سمت واردات بی رویه روی خواهند آورد. این امر به نفع تولیدات داخلی نیست و تولید پایدار را با مشکل مواجه می کند.

وی با اشاره به اینکه ما تجربه وزارت بازرگانی مستقل را داشته ایم و در آن زمان نیز نتیجه ای حاصل نشد، بیان کرد: آزموده را آزمودن خطاست. وزارت بازرگانی قبلاً وجود داشته است و ما تجربه فعالیت این وزارتخانه را به صورت مجزا داشته ایم، دوباره نباید اقدام به ایجاد آن کنیم. شواهد موجود نشان می دهد که مشکل ما به لحاظ قانون یا ساختار نیست. در حال حاضر هم قوانین خوب و مترقی داریم و هم ساختارهای مناسبی در اختیار داریم. مشکل اصلی ناکارآمدی برخی مدیران و جهادی کار نکردن افراد است.

نقدعلی تأکید کرد: همان طور که نتیجه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرده است، تولید و تجارت دو روی یک سکه هستند و نمی‌توان آن ها را از یکدیگر جدا کرد. وحدت مدیریت این دو به نفع تولیدات ملی ماست و باعث می شود این تولیدات شرایط بهتری در عرصه ی بین الملل داشته باشند. از سوی دیگر، سیاست های واردات و صادرات در صورت مدیریت واحد تولید و تجارت به ثمر خواهد نشست و جدا کردن این دو از یکدیگر و تشکیل وزارت بازرگانی به هیچ وجه مصلحت نیست.

به گزارش ایسکانیوز؛ لایحه تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکیل وزارت بازرگانی سه مرتبه در سال 1397 توسط دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شد. با این لایحه به دلیل مغایرتش با اسناد بالادستی در کمیسیون های تخصصی و مرکز پژوهش های مجلس مخالفت شد. اما با تشدید نابسامانی های تنظیم بازار کالاهای اساسی در ماه های پایانی سال97 ، طرح تفکیک وزارت صمت در اسفند این سال توسط مجلس به جریان افتاد. دلیل مجلس برای ارائه ی این طرح علیرغم مخالفت های گذشته، عدم توانایی دولت برای مدیریت تنظیم بازار کالاهای اساسی با ساختار فعلی وزارتخانه ها عنوان شد. با این وجود به دلیل مغایرت با سیاست های بالادستی، شورای نگهبان با تشکیل وزارت بازرگانی مخالفت کرد. مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با این طرح مخالفت کرد و در نهایت تفکیک وزارت بازرگانی ملغا شد.

اما این روزها مجدداً موضوع تشکیل وزارت بازرگانی مطرح شده است و نگرانی هایی را در میان فعالان اقتصادی و کارشناسان به وجود آورده است. مخالفان این موضوع معتقدند که تشکیل وزارت بازرگانی مستقل به تأکید بیش از حد بر واردات منجر می شود و به تولید داخلی ضربه می زند. از سوی دیگر، این اقدام مخالف تلاش های فعلی در راستای چابک سازی دولت است و هزینه های زیادی را بر کشور تحمیل می کند.

کد خبر: 1150824 برچسب‌ها وزارت صمت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت صمت تشکیل وزارت بازرگانی تولید و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۲۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت است

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت بوده و تجارت علاوه بر مبادله کالا و سرمایه، تبادلات فرهنگی را نیز به دنبال دارد بنابراین می‌تواند عاملی برای توسعه گفت‌وگو و بستری برای صلح و ثبات باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر کشانی ضمن خوشامدگویی به مهمانان، رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی کشورهای آسیایی، اعضای هیئت‌رئیسه اتاق ایران، رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی ایران، مسئولین کشوری و استانی که مهمان اصفهان هستند، اظهار کرد: پیش‌نیاز رشد و پیشرفت در تمام عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی در هر جامعه‌ای صلح و آرامشی است که از راه گفت‌وگو بین جوامع و فرهنگ‌های مختلف محقق می‌شود.

وی اصفهان را «شهر صلح خاورمیانه» نامید و با بیان اینکه اصفهان از دیرباز محل هم‌زیستی مسالمت‌آمیز بین ادیان بوده است، افزود: قرن‌هاست مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان در کنار یکدیگر در اصفهان زندگی کرده و تاریخ هیچ منازعه‌ای بین ادیان را در این شهر ثبت نکرده است.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ۵۶ درصد جمعیت و ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را در اختیار دارند، تصریح کرد: این آمار و ظرفیت نشان می‌دهد که با همکاری اتاق‌های بازرگانی و همراهی دولت‌ها می‌توان امیدوار بود ملت‌های آسیایی با هم‌افزایی به توسعه همه‌جانبه دست یابند.

کشانی ادامه داد: گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت بوده و تجارت علاوه بر مبادله کالا و سرمایه، تبادلات فرهنگی را نیز به دنبال دارد بنابراین می‌تواند عاملی برای توسعه گفت‌وگو و بستری برای صلح و ثبات باشد.

وی خاطرنشان کرد: دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با شعار «آسیایی توانمندتر و منسجم‌تر از طریق فناوری‌های نوین» امروز (۲۹ آوریل ۲۰۲۴) به‌منظور گفت‌وگو بین اتاق‌های بازرگانی کار خود را آغاز می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به برگزاری نشست رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی و نشست ارتقای سرمایه‌گذاری در آسیا در روز اول این اجلاس، تصریح کرد: در روز دوم نیز چهار میزگرد پیرامون «فناوری نو»، «گردشگری»، «امنیت غذایی و کشاورزی» و «توسعه پایدار» برگزار می‌شود که از مهمانان اجلاس برای حضور در این میزگردها و ارائه نظرات خود برای توسعه آسیا دعوت می‌کنم.

کشانی با بیان اینکه در اختتامیه نیز بیانیه و گزارش کار این اجلاس به‌عنوان سند نهایی منتشر خواهد شد، از مهمانان دعوت کرد از نمایشگاه توانمندی‌های استان اصفهان بازدید کنند. رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از تلاش‌های وزارت امور خارجه در برگزاری این اجلاس و حضور مهمانان خارجی تقدیر کرد.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 749117

دیگر خبرها

  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • ۲۰۰ میلیون یورو ارز حاصل از فعالیت کارت‌های بازرگانی در کردستان بازگردانده شد
  • گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت است
  • ۳۵۶ مورد کارت بازرگانی جدید در کردستان صادر شده است
  • ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • ماجرای تولید نوکیای تقلبی جدی شد
  • ورود سازمان توسعه تجارت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی