Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر بزرگ‌ترین ناشر بین‌المللی تولید کتاب‌های توحیدی کودکان می‌گوید اگر برای قشر کودک و نوجوان اقدام مؤثر انجام ندهیم،‌ از فطرت خداطلب خود دور می‌مانند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سنین کودکی و نوجوانی، بهترین فرصت برای رشد شخصیت کودک مبتنی بر باورهای دینی است. در این سنین است که ارکان ادب و اخلاق فرد شکل می‌گیرد و او را در تمام عمر در تعاملات اجتماعی بیمه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمدتاً افرادی که حقوق شهروندان را رعایت می‌کنند و ادب‌شان زبانزد مردم است‌، در بستر خانواده‌ای اخلاق‌محور رشد یافتند. پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه علیهم‌السلام نیز نسبت به این سنین تأکیدات فراوانی دارند؛ سراسر سیره نبوی حاکی از تعامل سازنده با کودکان و نوجوانان است. امیرالمؤمنین علیه‌السلام قلب نوجوان را بهترین بستر برای نهادینه‌سازی ارزش‌ها معرفی کرده، می‌فرماید «إِنَّمَا قَلْبُ‏ الْحَدَثِ‏ کَالْأَرْضِ الْخَالِیَةِ مَا أُلْقِیَ فِیهَا مِنْ شَیْ‏ءٍ قَبِلَتْهُ فَبَادَرْتُکَ بِالْأَدَبِ قَبْلَ أَنْ یَقْسُوَ قَلْبُک‏»؛ یعنی قلب نوجوان همچون زمین خالی (از کشت) است که هرچه در آن افکنده شود، مى‌پذیرد؛ پس آن را به‌سوی ادب شتاب بده قبل از این‌که قلبت را قساوت بگیرد. یا امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید نوجوانان را دریابید، چرا که آن‌ها در کار خیر سرعت می‌گیرند؛ عَلَیْکَ بِالْأَحْدَاثِ فَإِنَّهُمْ أَسْرَعُ إِلَى کُلِّ خَیْرٍ.

در این بین مسئولان، وظیفه‌ی سنگین‌تری بر عهده دارند؛ تعلیم و آموزش والدین و معلمان برای تعامل سازنده با نوجوانان، تولید و توزیع محتوای مناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی در قالب‌های هنری و ادبی،  تولید بازی‌ها و حتی عروسک‌های هدفمند و محتوایی و ... از جمله وظایف مسئولان است. سوگوارانه طی این سال‌ها، مسئله تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان به‌طور بایسته و شایسته مورد توجه قرار نگرفته است، لذا همواره بیشترین آسیب متوجه این قشر می‌شود.

حجت‌الاسلام علیرضا سبحانی مدیر بزرگ‌ترین ناشر بین‌المللی تولید کتاب‌های توحیدی برای کودکان با عنوان نشر جمال، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره ضرورت فرصت کودکی و نوجوانی برای تربیت گفت:  اگر فرصت نوجوانی را دریابیم، می‌توانیم کودکان را با سرشت و جهان‌بینی توحیدی آشنا کنیم. اگر فرزندان ما این‌گونه تربیت نشوند، هیچ چیزی را نخواهند پذیرفت؛ اهل بیت برای آنها علی‌السویه می‌شود. قرآن بین آن‌ها کتابی که تاریخ‌گذشته است، شناخته می‌شود. رهبر معظم انقلاب هم در دیدار نویسندگان بر قشر کودک و نوجوان تأکید داشتند و فرموده بودند که به داد بچه‌ها برسید که بی‌پناه‌ترین قشر جامعه هستند.

وی افزود: شاید یک فرد بزرگ‌تر بداند از کجا سود و زیان می‌بیند، اما کودک این‌گونه نیست. آن‌ها از طرق مختلف از جمله فضای مجازی و ابزارهای هنری ضربه می‌خورند، اما متوجه نمی‌شوند. یک دفعه چشم باز می‌کنیم و فرزند خود را منکر همه مقدسات می‌یابیم. اگر اقدام مؤثر نکنیم،‌ بچه‌ها از فطرت خداطلب خود دور می‌مانند و در این صورت، شما آن‌ها را مرتب در معرض امواج نابسمان کفر قرار دادی و صرفاً شیرینی زندگی مادی را به او تفهیم کردی، لذا نباید توقع داشته باشی فرزندان شما رستگار شوند.

حجت‌الاسلام سبحانی درباره برخی اقدامات آن مؤسسه در حوزه کودک و نوجوان گفت: تجربه‌ای که طی 22 سال فعالیت در حوزه نشر کودک و نوجوان داشتیم، تجربه‌ای بسیار دلنشین و درس‌آموز بود. استقبال از آثاری که صرفاً مکتوب است نسبتاً بالاست،‌ منتها همین محتواها در فرم هنر بیاید،‌ اثرگذارتر خواهد بود و با استقبال بیشتری مواجه می‌شود. ما در نشر جمال به مرحله‌ای رسیدیم که آثارمان برای جهان اسلام هم کارایی دارد؛ لذا از 300 کتاب تولیدی، 60 اثر را ترجمه و عرضه کردیم. این اقدام خیلی زود مورد استقبال قرار گرفت. اقدامی که انجام دادیم، در منطقه نمونه ندارد. اکنون در سیزده زبان در کشورهایی مثل عراق، لبنان، عمان و بحرین در موضوعاتی مثل آشنایی کودکان و نوجوانان با توحید، آشنایی با اهل‌بیت (ع)، آشنایی با قرآن، آشنایی با سبک زندگی و ... کارمان چاپ شده است. همچنین برای نمایشگاه بغداد، 20 کتاب دیگر ترجمه و ارائه می‌شود.

آیت‌الله سبحانی: توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز جامعه است

انتهای‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اهل بیت علیهم السلام کتاب اهل بیت علیهم السلام کتاب کودکان و نوجوانان کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۵۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، کارگاه آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان بعدازظهر سه‌شنبه با حضور مصطفی رحماندوست، غلامرضا بکتاش و کمال شفیعی در بخش شعر و محمدرضا یوسفی، بهناز ضرابی‌زاده و مونا اسکندری در بخش داستان در کتابخانه مرکزی همدان برگزار شد.

عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان در آیین افتتاحیه این کارگاه‌ها در حضور خیل کودکان و نوجوانان علاقمند به ادبیات اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی در کنار رسالت ترویج کتابخوانی، محافل ادبی و قرآنی را به منظور برقراری ارتباط کودکان و نوجوانان با ادبیات و نویسندگان راه اندازی کردند.

وی با بیان اینکه این محافل با حضور پیشکسوتان ادبی کشور برگزار می‌شود افزود: کار برای کودکان و نوجوانان باید ظرافت و دقت خاصی داشته باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با تاکید بر اینکه در حوزه ادبیات کودک، ترجمه برای کودکان، نویسندگی برای کودکان و محتواسازی برای این سنین یک ضرورت است یادآور شد: برگزاری جشنواره‌ها و کارگاه‌های آموزشی با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با پیشکسوتان و کسب تجربه است.

وی در ادامه به دومین دوره جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان "دوست من کتاب" اشاره کرد و افزود: این جشنواره از آبان ماه سال ۱۴۰۱ آغاز و آثار بسیاری از سراسر استان‌های کشور به دبیرخانه ارسال شده است.

زارعی با تاکید بر اینکه هیأت داوران این جشنواره از اساتید برجسته ادبیات کودکان و نوجوان کشور هستند خاطرنشان کرد: مصطفی رحماندوست، محمدرضا یوسفی، افسانه شعبانژاد، بابک نیک طلب، غلامرضا بکتاش، حامد محقق، محمود پوروهاب هیأت داوران و از افتخارات ایران اسلامی به شمار می‌روند.

وی جشنواره ملی "دوست من کتاب" را آغازی برای تشکیل یک گروه اندیشه ورز دانست و گفت: به منظور شناسایی استعدادها در این جشنواره شعر و داستان در گروه‌های سنی مختلف از یکدیگر تفکیک شدند.

کمال شفیعی‌مشعوف، دبیر کارگاه آموزشی شعر کودک و نوجوان نیز اظهار کرد: همدان گهواره ادبیات کودک و نوجوان کشور است.

وی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها با هدف شناسایی استعدادها باید تداوم داشته باشد گفت: امیدوارم مجموعه داستان و مجموعه شعرهای رسیده به دبیرخانه جشنواره به چاپ برسد.

وی با اشاره به اینکه این مهم به منزله مسیرسازی است متذکر شد: چاپ آثار برگزیده در دستور کار مسئولان باشد.

پس از پایان آیین افتتاحیه کارگاه شعر و داستان در دو بخش جداگانه برای علاقمندان ادبیات کودک و نوجوان برگزار شد.

گفتی است، آیین اختتامیه دومین جشنواره دوست من کتاب، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ساعت ۱۰ صبح در محل سالن فرهنگی هنری ابن سینا همدان برگزار و برگزیدگان این جشنواره معرفی و مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

کد خبر 6093592

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • هوش مصنوعی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه