Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:32:36 GMT

چرا صادرات ایران به بنگلادش اوج نمی‌گیرد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۶۱۱۱

چرا صادرات ایران به بنگلادش اوج نمی‌گیرد؟

رئیس اتاق ایران در دیدار با سفیر جدید ایران در بنگلادش، موانع تعرفه‌ای و مشکلات حمل‌ونقل را به عنوان اصلی‌ترین عوامل تضعیف روابط تجاری ایران و بنگلادش برشمرد.

به گزارش ایسنا، منصور چاوشی، سفیر جدید ایران در داکا، پایتخت بنگلادش در آستانه عزیمت به محل مأموریت خود در داکا، با حضور در اتاق ایران با غلامحسین شافعی دیدار کرده و دو طرف راهکارهای تقویت تجارت و افزایش حجم مبادلات ایران و بنگلادش را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران، با اشاره به رشد بالای اقتصادی بنگلادش و آغاز رویکردهای توسعه محور طی سالهای گذشته در این کشور، چشم‌انداز آینده اقتصادی بنگلادش را مثبت ارزیابی و بر لزوم تقویت زیرساخت‌های تجاری ایران با کشور بنگلادش برای توسعه همکاری‌های دو کشور تأکید کرد.

او ادامه داد: با توجه به برنامه‌های توسعه زیرساختی در بنگلادش، ظرفیت‌های همکاری مختلفی از جمله تأمین مصالح و فناوری‌های راه‌سازی و ساخت‌وساز مثل قیر و سیمان، سوخت، همکاری در بخش ناوگان حمل‌ونقل و ساخت اتوبوس، سرمایه‌گذاری و توسعه همکاری‌ها در صنایع مختلف از جمله پوشاک و همچنین حوزه‌های کشاورزی، داروهای گیاهی و تجهیزات پزشکی، و بسیاری از زمینه‌های دیگر وجود دارد.

رئیس اتاق ایران تأکید کرد: در زمینه تجارت با بنگلادش دو موضوع موانع تعرفه‌ای و مشکلات حمل‌ونقل سایه افکنده که نیاز است این چالش‌ها تسهیل شود.

شافعی افزود: کشور بنگلادش با برخی کشورها و همچنین اتحادیه اروپا معافیت‌های تعرفه‌ای برقرار کرده و لذا برای هموار کردن راه تجارت دو کشور لازم است توافق تجارت ترجیحی که پیش از این نیز تصویب شده عملیاتی گردد.

او با اشاره به سفر اخیر هیات اعزامی اتاق ایران به داکا برای شرکت در اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو سازمان دی ۸ گفت: این هیات در خصوص برنامه‌های همکاری از جمله کاهش تعرفه‌های تجاری و لغو روادید تجاری بین اعضای این سازمان به رایزنی پرداخت. همچنین اعلام آمادگی برای برگزاری دور بعدی اجلاس اتاق‌های بازرگانی هشت کشور اسلامی در حال توسعه در تهران صورت گرفت و از سوی اتاق‌های دیگر نیز از این موضوع استقبال شد.

بر اساس گزارش سایت اتاق ایران، شافعی ادامه داد: اتاق بازرگانی بوشهر اتاق معین و مسئول هماهنگی و تنظیم همکاری‌های دو کشور ایران و بنگلادش است. با این حال یکی از اقداماتی که اتاق ایران در دستور کار داشت، تشکیل کمیته مشترک بازرگانی ایران و بنگلادش بود که خوشبختانه در هفته جاری توسط هیات رئیسه اتاق ایران مورد تصویب قرار گرفت و به زودی این کمیته شکل خواهد گرفت.

او افزود: همچنین بر اساس رایزنی‌هایی که در سفر اخیر در بنگلادش صورت گرفته، فدراسیون اتاق‌های بازرگانی بنگلادش نیز قول تشکیل کمیته متناظری در بنگلادش پس از تشکیل کمیته در ایران را داده است.

شافعی تأکید کرد: نیاز است شناخت بیشتری از بازارهای دو کشور برای فعالان اقتصادی ایرانی و بنگلادشی ایجاد شود. همچنین مقدمات برگزاری رویدادهای اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری نیز با همکاری سفارت ایران در بنگلادش در حال انجام است که با فعال شدن کمیته مشترک بازرگانی این برنامه‌ها نیز تقویت خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و بنگلادش اتاق بازرگاني ایران و بنگلادش اتاق ایران دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۶۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد

محبوبه منفرد رییس انجمن صادر کنندگان صنایع دستی اتاق بازرگانی قزوین گفت: تفاهم نامه صادرات محصولات از سوی اتاق بازرگانی قزوین با هیات تجاری بازدیدکننده چین در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ بین المللی تهران، مبنی بر صادرات محصولات قزوین به چین منعقد و به امضا رسید.

وی ادامه داد: طبق این تفاهم نامه، فروشگاهی در منطقه ویژه اقتصادی غرب چین تجهیز و فراهم می‌شود تا کالا‌های مورد نظر در این منطقه به نمایش گذاشته و به فروش برسد.

منفرد اضافه کرد: یکی از اهداف مهم صادرکنندگان استان قزوین این است که برند‌های ایرانی در کنار سایر برند‌های اروپا و جهان در منطقه آزاد چین که یک منطقه ویژه اقتصادی در مرز مشترک قزاقستان و چین است به نمایش گذاشته شود تا بازار فروش این محصولات نیز به وضعیت مناسبی دست یابد.

رییس انجمن صادرکنندگان صنایع دستی اتاق بازرگانی قزوین بیان کرد: این نمایشگاه از هشتم تا ۱۲ اردیبهشت ماه از ساعت ۹ تا ۱۶ برپا است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • اصفهانِ زیبا ظرفیت بالایی برای گردشگری و تجارت دارد
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا در اصفهان
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری زنجان با سوریه
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد