Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا«احد وظیفه» پیش از ظهر امروز در جلسه شورای مدیران سازمان هواشناسی کشور، اظهار داشت: شرایط پیش‌روی بارش در پاییز و ادامه کسری آب پشت سدها تاثیر مخربی بر کشت پاییزه به خصوص در مناطق سردسیر نیمه شمالی خواهد داشت.

وی ادامه داد: این شرایط در حالی است که امسال دومین سال متوالی خشکسالی با درجات شدید تا بسیار شدید در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور افزود: در جریان بارش های اخیر اندکی از کسری بارش کشور جبران شد اما همچنان میانگین بارندگی ها از ابتدای سال زراعی یعنی اول مهرماه تا کنون ۲۴ درصد کمتر از نرمال است.

وظیفه خاظرنشان کرد: کم بارشی امسال سبب شد تا میزان آب پشت سدهای کشور نیز با کاهش قابل توجهی همراه شود. حتی ورودی آب سدها نیز به دلیل توالی خشکسالی نیز کمتر از سال گذشته بوده است.

ایران کشوری سیل خیز است

در این جلسه معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور نیز گفت: هشدارهای سازمان هواشناسی مبتنی بر تاثیر بوده و بر اساس آخرین استانداردهای سازمان جهانی هواشناسی تولید و صادر می‌شود.

«مجید آزادی» که در جلسه شورای مدیران سازمان هواشناسی کشور حضور داشت، گفت: در هشدار مبتنی بر تاثیر دو عامل اصلی «اثر تخریبی» و «احتمال وقوع» سطح هشدار یا همان رنگ هشدار را تعیین می کند.

وی افزود: طبیعتا هرچه پدیده جوی مخرب‌تر باشد سطح هشدار بالاتر و خطرناک تر است و هرچه سطح تخریب و احتمال وقوع پایین تر باشد، سطح هشدار نیز کاهش می یابد.

معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: پیش‌بینی‌های هواشناسی مبتنی بر احتمالات بوده و پایه مدیریت ریسک است. بنابراین مسئولین و مردم باید با این مفهوم آشنا شوند و هیچگاه پیش‌بینی‌های هواشناسی را بصورت قطعی تلقی نکنند.

وی گفت: بررسی داده ها خسارت‌های جانی ناشی از سیل در کشور نشان می دهد که ایران یک کشور سیل خیز است و از دهه ۱۹۵۰ تا ۲۰۲۰ خسارت های جانی زیادی از این مخاطره جوی داشته است.
 

معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: روند تلفات سیل در  ایران کاهشی بوده به طوریکه در دهه ۱۹۵۰ بیشینه تعداد کشته های سالانه ۲۰۰۰ نفر بوده است این آمار در دهه ۲۰۲۰ به محدوده ۱۰۰ نفر رسیده است.

برچسب‌ها سازمان جهانی هواشناسی سازمان هواشناسی کشور سازمان هواشناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان جهانی هواشناسی سازمان هواشناسی کشور سازمان هواشناسی سازمان جهانی هواشناسی سازمان هواشناسی کشور سازمان هواشناسی سازمان هواشناسی کشور پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۶۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار بارش شدید در ۵ استان/ رگبار و رعد و برق در مرکز و شرق کشور

سازمان هواشناسی از تداوم رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی تا سه‌شنبه آینده در برخی مناطق کشور خبر داد و برای ۵ استان هشدار بارش‌های سیل‌آسا صادر کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، براساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی، امروز شنبه (۸ اردیبهشت) در برخی مناطق استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، یک‌شنبه (۹ اردیبهشت) در جنوب کرمان و دوشنبه ارتفاعات مرکزی البرز و زاگرس در برخی ساعات رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، گاهی گردوخاک و در مناطق مستعد تگرگ پیش‌بینی شده است.

امروز در برخی مناطق مرکزی و شرقی کشور در برخی ساعات رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، گاهی گردوخاک و در مناطق مستعد تگرگ پیش‌بینی شده است. طی امروز تا دوشنبه در شمال شرق، شرق و جنوب شرق در برخی ساعات وزش باد شدید گاهی گردوخاک پیش‌بینی می‌شود.

همچنین از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و بارش در این مناطق روی می‌دهد.

طی سه روز آینده در شمال شرق، شرق و جنوب شرق در برخی ساعات وزش باد شدید گاهی گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. تا اواسط هفته آینده نیز روند افزایش نسبی دما در اکثر مناطق کشور پیش‌بینی شده است.

ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی

زمان شروع: جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۰۷

زمان پایان: شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ

منطقه اثر:

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۰۷: خراسان جنوبی، کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب خراسان رضوی و نیمه شمالی سیستان و بلوچستان.

شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸: کرمان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شمال و شرق هرمزگان.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی.

توصیه: احتیاط در سفر‌ها به‌ویژه برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هرگونه عملیات کشاورزی.

افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع موج

زمان پایان: بعدازظهر یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹

نوع مخاطره: وزش باد با بیشینه سرعت (۲۴ نات) و افزایش ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل بین (۱ تا ۱.۵ متر) (تاکید بر ساعات صبح تا بعدازظهر)

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز.

اثر مخاطره: اختلال در تردد‌های دریایی شناور‌های سبک، احتمال اختلال در تردد شناور‌های مسافربری، احتمال پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی.

توصیه: اجتناب از تردد‌های دریایی به‌ویژه تردد شناور‌های سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکو‌های نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی.

دیگر خبرها

  • هشدار وقوع سیلاب در افغانستان
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • هشدار بارش شدید در ۵ استان/ رگبار و رعد و برق در مرکز و شرق کشور
  • پیش بینی بارش‌های رگباری در سطح شهرستان بردسکن تا پایان هفته