Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها_ پژمان امیدی: بخش دیشموک در شهرستان کهگیلویه دارای ۷۷ روستا و بیش از ۲۲ هزار نفر جمعیت بوده و تنش آبی شدید را سالهاست با خود یدک می‌کشد.

چاهی که آب نداد

۱۵ مرداد سال ۹۶ بود که عملیات حفر چاه آبی در دیشموک آغاز شد، اما فرجام چاه ۲٠٠ متری آبی را وارد مدار نکرد.

در آن زمان، برای حفر این چاه آهکی افزون بر هشت میلیارد و ۲۷۷ میلیون ریال بودجه هزینه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکست پروژه حفر چاه در دیشموک در سال بعد با عملیاتی دیگر هدفگذاری شد.

بخش دیشموک یکی از مناطق پرآب در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده، اما مدیریت منابع آبی مطلوبی در این منطقه شکل نگرفته است.

رودخانه آجم، رود ریش، چیلر، لیراب، گندم کار و فارتق ظرفیت‌های آبی منطقه بوده که به شکل مطلوبی از این ظرفیت استفاده نشده است.

در بخش مخازن نیز نیاز به توسعه ظرفیت ها بوده و باید عملیات های توسعه اجرایی شو.

توپوگرافی کوهستانی دیشموک دست در دست محرومیت داده تا این روزها مردمان این دیار با بحران آب مواجه شده و تانکرهای آبرسانی به مناطق مختلف دیشموک رهسپار شوند.

دیشموک از شمال به شهرستان لردگان در چهارمحال و بختیاری، از غرب به ایذه و باغملک در خوزستان، از جنوب به ارتفاعات سه هزار متری کوه سیاه و بخش بهمئی گرمسیر و از شرق به بخش‌های مارگون و چاروسا و شهر دهدشت ارتباط دارد.

این توپوگرافی زمانی مهم می‌شود که تأمین آب دیشموک چاه پایه می‌شود و داستان حفر چاه برای تأمین آب آن چالش‌های مختلفی را همراه دارد.

این روزها علاوه بر مشکلات کم آبی، کیفیت پایین آب به دلیل مشکلات چاه‌ها و مصرف بالا کاهش داشته و این موضوع مشکلات متعددی را برای مردم رقم زده است.

در کنار این مشکلات، سیل هفته‌های گذشته خسارت زیادی را به شبکه‌های انتقال در منطقه وارد کرد.

دهها مسیر انتقال در منطقه دچار آسیب شد و عملیات ترمیم در این بخش اجرایی شده است.

همچنین صعب العبور بودن برخی روستا امکان آبرسانی پایدار را سخت کرده است.

با وجود این مشکلات، دیشموک که خود از صدها مشکل زیرساختی رنج می برد، اینبار با معضل سخت تر از گذشته بی آبی مواجه شده است.

آبرسانی با تانکر در دیشموک

بخشدار دیشموک در این راستا گفت: آبرسانی به بخش دیشموک و چاروسا به جز شهر قلعه رئیسی از چاه «فارتق» است که در پی بارش‌های اخیر از چندین نقطه لوله‌های آب ترکیدگی داشت که تعمیر کردیم.

صفا حبیبی افزود: حتی دو پمپ آوردیم که به دلیل نوسانات برق سوخت و آبرسانی سیار به صورت مرتب در این مدت انجام گرفت.

بخشدار دیشموک حل معضل آب آشامیدنی بخش را منوط به تحقق پروژه آبرسانی از گندمکار دانست و گفت: این پروژه جز آبرسانی ۴ شهر «تأمین آب از سد کوثر گچساران» است که اعتبار زیادی می‌طلبد.

فرماندار بویراحمد نیز از وارد مدار سازی مجدد چاه قدیم دیشموک خبر داد.

سید عبدالعزیز موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: طی سال‌های قبل با توجه به مصرف بالا، چاه قدیم تأمین آب دیشموک دچار مشکل شد.

چاه قدیم به مدار برگشت

وی ابراز داشت: چاه جدید که تقریباً یک سال پیش در مدار قرار گرفت، طی همین مدت نیز دچار کم آبی شد.

موسوی تصریح کرد: با توجه به مشکل ایجاد شده، متولیان مجبور شدند که با خرید پمپ، چاه قدیم را دوباره وارد مدار آبرسانی کنند

موسوی گفت: در حال حاضر بعد از چند مدت چاه جدید که کیفیت بهتری دارد احیا شده و در حال حاضر از هر دو چاه استفاده می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، راه برون رفت دیشموک از بحران آبی به کار گرفتن تمام توان برای آبرسانی از طریق پروژه آبرسانی چهار شهر کهگیلویه از سد کوثر گچساران بوده و با تحقق این مهم دیشموک از بحران بی آبی رهایی خواهد یافت.

کد خبر 5564746

منبع: مهر

کلیدواژه: آبرسانی مناطق محروم تنش آبی بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه خطبه های نماز جمعه سفر استانی اربعین حسینی آمار کرونا لیگ برتر فوتبال ایران محرم 1401 گرگان روز خبرنگار اردبیل شیوع کرونا وارد مدار تأمین آب چاه قدیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۷۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران قدیم | تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل/ عکس

به گزارش خبرآنلاین از سازمان اسناد و کتابخانه ملی، محمود پاکزاد از اولین عکاسانی است که تاریخ خیابان‌های تهران را مصور و مستند کرده است، البته از جمله شهرهایی که پاکزاد برای عکاسی به آن‌ها سفر کرده می‌توان به اصفهان، شیراز، تبریز، گرگان، اهواز،آبادان، خرمشهر، همدان، آذربایجان، قم، شهرهای شمالی ایران اشاره کرد. پاکزاد در سال ۱۳۷۷ خودش را بازنشسته کرد و در سال ۱۳۷۸ عکس‌های خود را به سازمان اسناد ملی اهدا کرد.

این عکس مربوط به فرودگاه مهرآباد تهران در سال ۱۳۳۴ است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902269

دیگر خبرها

  • (ویدئو) فراموش نکنیم که نمی‌توانیم هم اشغالگر باشیم و هم اخلاق مدار
  • شوفرهایی که خواننده شدند + فیلم
  • تهران قدیم | تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل/ عکس
  • عکس/سایه آزادی آمریکایی!
  • اعلام برنامه های دهه کرامت در هرمزگان/ جشن های زیر سایه خورشید درهرمزگان+عکس
  • اجرای ۷۰ برنامه فرهنگی و محرومیت زدایی در هفته بسیج سازندگی
  • هرمزگان میزبان ۳۰۰ برنامه بزرگداشت دهه کرامت
  • دهه کرامت فرصتی برای ارتقای معارف ولایی
  • مگر دیوانه ام که به روانشناس مراجعه کنم؟!/ تفاوت روانشناس با روانپزشک چیست؟
  • هفدهمین کاروان زیر سایه خورشید در مسیر استان سمنان