Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@01:00:17 GMT

رودخانه اربعین و دریای ظهور

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۹۱۶۵

یکی از خاص‌ترین و غریب‌ترین آثاری که از ائمه اطهار صلوات‌الله علیهم به جا مانده، آخرین نامه امام حسین علیه‌السلام است به محمد‌بن حنفیه و بنی‌هاشم. معصومین علیهم‌السلام جملات قصار و ویژه کم ندارند اما نامه‌ها معمولا مفصل و تبیین‌گرند. این نامه آخر، سراسر پر از حس وداع  فقدان است و دستکم برای من، معماگونه و نافهمیدنی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«بِسْمِ اللّه الرَّحْمنِ الرَّحیم. مِنَ الحُسینِ بنِ عَلیِّ الی مُحَمّدِ بنِ عَلیِّ. اَمّا بَعد، فَکانَّ الدُّنیا لَمْ تَکُنْ وَ کانَّ الْآخِرَةَ لَمْ تَزَلْ. وَ السَّلام.» گویی دنیا هرگز نبوده و گویی آخرت همواره بوده است. گمانم این است که این جمله کوتاه، شرح حال امام حسین در ساعات آخر زندگی از زبان خود ایشان است. این جمله بیانگر احساس آن حضرت است در آن ساعات. گویی امام با این بیان می‌فرماید من در حالی زندگی خود را در این دنیا به پایان می‌رسانم که گویی این دنیا هیچ‌گاه وجود نداشته و از ابتدا آنچه بوده، همان آخرتی است که من دارم به سمت آن می‌روم. حس نمی‌کنم که چیزی را یا جایی را ترک می‌کنم، در برابر آنچه در پیش رو دارم، آنچه آن را پشت سر می‌گذارم اصلا وجود ندارد. در قیاسی لاجرم ناقص و بالإجبار مع‌الفارغ، می‌توانیم فرض کنیم که پس از یک کوهنوردی طولانی به آستانه یک قله رسیده‌ایم. وقتی که تک تک قدم‌هایمان را به امید این قله برداشته‌ایم، دامنه کوه برایمان حقیر است و تمام نگاهمان معطوف به قله. 
اباعبدالله علیه‌السلام ندای اسرارآمیز «یا ایتها النفس المطمئنه» را شنیده بود، آنچه او پیش رو داشت، بهشتِ خدا بود. بهشتی که بهشت بودنش به خدا است، بهشتی که به خاطر خدا بهشت شده است؛ همانگونه که ما کربلا را جنت الحسین می‌خوانیم و منظورمان بهشتی که برای حسین باشد نیست، بلکه بهشتی است که چون حسین علیه‌السلام در آن است تبدیل به بهشت گردیده. امام به سمت این بهشت می‌شتابد، بدیهی است که در پشت سر خود هیچ نمی‌بیند. معامله‌ای که امام حسین علیه‌السلام با آخرت کرد را خداوند با کربلای او کرد. 
نزدیک سفر باشکوه اربعین که می‌شود، گویی دنیای ما هرگز وجود نداشته و گویی کربلای اباعبدالله همواره بوده است.
این سفر فکر و ذکر عاشقان خود را از مدت‌ها پیشتر درگیر می‌کند و معنای ماه صفر برای اهل اربعین عوض شده؛ صفر یعنی ماه سفر. مثل کسی که در یک خیابان محو تماشای شهابی شود که در آسمان در حال حرکت است، پیش و پس او محو می‌شود و گذشته و آینده زندگی روزمره، رنگ می‌بازد. کربلا و سفر به آن همواره زیباست، اما زیارت اربعین کربلایی است به توان کربلا و نوری است علی نور.  این حرکت نهضت‌گونه که آغازش با خود اهل بیت بوده و طبق فرمایش ایشان علامت مؤمن است، به خواست خدا هر سال رونق بیشتری می‌گیرد و تا به دریای ظهور بریزد، مدام پهناورتر می‌شود. هر که خود رابه  این رودخانه بسپارد، سود برده و هر که خود را محروم سازد، جا مانده. چه مسئولی باشد که می‌تواند حضور مردم را تسهیل کند و چه مردمی که می‌توانند به قصد خدمت یا زیارت در مراسم حضور پیدا کنند. امروز خبر تمدید اعتبار گذرنامه‌های فاقد اعتبار منتشر شد. گامی بزرگ در جهت تسهیل‌گری زیارتی که علامت مؤمنان است. گامی که بی‌شک جای تقدیر دارد.  استادی می‌گفت معمولا تمدن‌های بزرگ در کنار رودخانه‌های پرآب شکل می‌گیرند، مثل تمدن مصر که در کنار نیل شکل گرفت. تمدن نوین اسلامی هم در کنار رودخانه پر عظمت زوار اربعین ایجاد خواهد شد و هر اقدامی در جهت برپایی پرشکوه‌تر آن، گامی است در جهت تحقق آرمان تمدن نوین اسلامی.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: امام حسین اهل بیت تمدن زندگی روزمره کربلا علیه السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۹۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود

جعفر رئیسیان زاده در این باره اظهار داشت: این برنامه با حضور تولیت معزز آستان قدس رضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مدیران ارشد ملی و استانی، با هدف تجلیل از کارگران به عنوان ارکان اصلی تولید و تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، تدارک دیده شده است.
وی، با اشاره به اینکه این مراسم  روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه بعد از نماز مغرب و عشا در ورزشگاه امام رضا (ع) برگزار می‌شود، اظهار کرد: در این مراسم از ۲۵ هزار کارگر مشهدی به همراه خانواده‌هایشان تجلیل خواهد شد.
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی خاطرنشان کرد:مدعوین به این مراسم از طریق کارفرمایان در کارخانجات مختلف شناسایی شده‌اند به طوری که سهمیه‌ای برای تجلیل از کارگران شاغل در هر کارگاه تولیدی و مجموعه فعال در امر تولید در نظر گرفته شده است.
رئیسیان زاده  ابراز داشت: ویژه برنامه های این مراسم شامل جشن خانوادگی، اجرای سرود و نماهنگ‌های مذهبی، برنامه‌های شاد برای کودکان، سخنرانی و نور افشانی است و در پایان مراسم، غذای متبرک رضوی به خانواده‌ها اهدا خواهد شد.
وی گفت: همچنین در این برنامه از تعدادی از کارگران نمونه که در راستای تولید کار ویژه و منحصر به فردی انجام داده‌اند نیز به نمایندگی از تمامی کارگران تقدیر به عمل خواهد آمد.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • بازی با ایران بازی با دم‌ شیر است/به‌زور کسی را بهشت نخواهیم برد اما مقابل ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • اجتماع بزرگ صادقیون با میزبانی از شهید گمنام برگزار می‌شود
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟