Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حسن هانی‌زاده» کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به راه‌اندازی یگان ویژه امنیتی در عربستان برای سرکوب مخالفان در خارج از این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اخیراً اخباری از تاسیس یک یگان امنیتی جدید در عربستان به سفارش ولیعهد این کشور مطرح شده که هدف آن سرکوب مخالفان حاکمیت عربستان در خارج از این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته شده که رقمی بالغ بر ۳۰ میلیون دلار برای راه‌اندازی این یگان از سوی محمد بن سلمان اختصاص داده شده که نشان می‌دهد نگاه ولیعهد عربستان به مخالفان مدنی و داخلی خود همچنان و با وجود انتقادهای بین‌المللی از او، همچنان یک نگاه سلبی و تهاجمی است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این رفتار محمد بن سلمان به نوعی همانند رفتار صدام و قذافی است که تمام مخالفان خود را در سراسر جهان حذف می‌کردند و کوچک‌ترین انتقادی را نمی‌پذیرفتند.

وی ادامه داد: ولیعهد سعودی برای پیشبرد برنامه‌ها و اهدافش هیچ انتقادی را نمی‌پذیرد و این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که او پسرعموی خود را در حبس ابد قرار داد و مابقی شخصیت‌های سیاسی و مذهبی عربستان هم از گزند او در امان نبوده و نیستند. بن سلمان تلاش دارد که به هر نحوی که شده بتواند در شرایط فعلی فقط صداهای مخالف با او در اقصی نقاط جهان را خاموش کند تا بتواند بر تخت پادشاهی بنشیند. این دقیقاً همان سیاستی است که باعث شده او به فکر راه‌اندازی یک یگان امنیتی با هدف رصد، رهگیری و حذف مخالفانش بیفتد که مستقیما زیر نظر خودش و وزارت امنیت عربستان فعالیت خواهد کرد. در سفر اخیر رئیس جمهوری آمریکا به منطقه و عربستان سعودی ما شاهد آن بودیم که ولیعهد عربستان سعی کرد تا به هر ترتیب که شده یک چهره خوب از خود به دنیا نشان دهد اما در پشت پرده اینگونه نیست.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: اینکه ولیعهد عربستان یک اصلاحات شکلی را در دستور کار خود قرار داده، نشان از تاثیر پذیرفتن او از غرب است اما حذف مخالفان در این راستا هم ادامه خواهد داشت. به همین جهت معتقدم که بن سلمان به دنبال سرکوب حداکثری در داخل و خارج است تا مانع از شکل‌گیری یک اپوزیسیون قوی در خارج از خاک عربستان سعودی شود. در این میان باید توجه شود که او به دنبال آن است که یک شیوه تهاجمی را در داخل عربستان پیگیری کند اما در خارج از کشورش او دو روش را در دستور کار قرار داده است. روش اول رایزنی و گفتمان سیاسی با کشورها و مقامات غربی است و روش دوم هم راه‌اندازی جوخه ترور پنهان برای حذف مخالفان در خارج از خاک عربستان است که دقیقاً دوران صدام و قذافی را به یاد ما میندازد و این روند می‌تواند فاز جدید انتقادها علیه وی را تشدید کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بن سلمان به موازات این روند بدون شک مخالفانش در داخل را هم بیش از گذشته زیر فشار قرار خواهد داد و مطمئناً در چنین فضایی کشورهای غربی و رسانه‌های آنها به انضمام نهادهای حقوق بشری علیه او دست به کار خواهند شد تا بتوانند منافع خود را تامین کنند. اینکه دیدبان حقوق بشر از چندین هفته پیش تاکنون در حال مخابره پیام‌های تهدید و روشنگرایی در مورد حذف و زندانی کردن فعالان مدنی و خبرنگاران سعودی است دقیقاً نشان می‌دهد که اوضاع در درون ریاض خوب نیست اما این محکومیت‌ها را هم باید نوعی تکرار سیاسی دانست. مشکل بن سلمان و آنچه که در این مدت و به خصوص پس از قتل جمال خاشقجی بر سر راه او قرار داشت، مخالفت جو بایدن و دموکرات‌ها با او در تمامی عرصه‌ها بود و به همین دلیل بود که ولیعهد سعودی گام‌های آهسته برمی‌داشت. اما حالا که او با بایدن دیدار کرده و اوضاع آرام شده، مجدداً تاخت و تاز علیه مخالفانش را شروع کرده و به هر ترتیب می‌خواهد که مسیرش را هموار کند. بر همین اساس او از چیزی نمی‌ترسد و سرکش‌تر از گذشته به ترور مخالفانش ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: صدام حسین عربستان سعودی معمر قذافی آمریکا ریاض جو بایدن دیدبان حقوق بشر محمد بن سلمان جمال خاشقجی حذف مخالفان راه اندازی بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۱۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ملک سلمان، پادشاه عربستان بستری شد
  • پادشاه عربستان به بیمارستان رفت