Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صمت موضوعی است که درباره آن آرا و دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد. مخالفان، طرح دوباره تفکیک را ادامه سریال آزمون و خطا و ناتوانی در اتخاذ یک تصمیم واحد می‌دانند. از دیگر سو موافقان و طراحان تفکیک، بسیاری از تصمیمات از جمله فعالیت‌های بازرگانی و تعاملات تجاری با همسایگان را در شرایط کنونی به وجود یک وزارتخانه مستقل برای بازرگانی گره می‌زنند و بر ضرورت اجرای این طرح پافشاری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت صمت نامتجانس است

غلامرضا مرحبا، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تشکیل وزارت بازرگانی ضروری است، به الف: وزارت کنونی صمت ترکیبی از چهار وزارتخانه است، در یک برهه زمانی ما وزارت‌خانه‌های صنایع سبک و سنگین را با هم ادغام کردیم و سپس وزارت معادن و فلزات در آن ادغام و وزارتخانه صنایع و معادن تشکیل شد. در ادامه داستان ادغام، وزارت بازرگانی به مجموعه وزارتخانه صنایع و معادن افزوده شد و اکنون با وزارتخانه عریض و طویل  صمت روبرو هستیم.

نماینده مردم آستارا در مجلس، صمت را یک وزارتخانه نامتجانس با شرح وظایف گسترده عنوان کرد که باعث شده از بسیاری از عرصه‌ها و‌‌ حوزه‌های مهم در تجارت و‌ صنعت غفلت شود. 

وی اداره وزارت صمت را بسیار سخت و دشوار دانست و گفت: مدیریت وزارتخانه عریض و طویل صمت نیاز به تخصص‌های فراوانی دارد که در کنار هم قرار گیرند و در عین حال نامربوط به هم باشند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: هرچند ممکن است تفکیک وزارت بازرگانی هزینه‌هایی داشته باشد، اما ضرورت اینکار و نتایج پیش‌بینی شده آن، هرگونه هزینه‌ای را توجیه پذیر می‌کند.

مرحبا درباره استدلال مخالفان در خصوص تقابل این موضوع با سیاست کوچک‌سازی، تصریح کرد: در قانون برنامه پنج‌ ساله ششم توسعه آمده که دولت تا یک درصد خود را کوچک کند، اما این امر به معنای تعطیلی وظایف دولت نیست. انجام این وظایف با بهره‌وری بالاتر و نیروی انسانی و هزینه کمتر است. در حال حاضر آنچه عملاً اتفاق افتاد، خالی شدن ادارات در بسیاری از شهرستان‌ها است؛ چراکه استخدام نیرو و به کارگیری کارشناسان در طول این سال‌ها فراهم نبوده و دولت نه تنها کوچک نشده، بلکه سازمان‌ها از نیروی انسانی ماهر خالی شده‌اند.

مرحبا ادغام را روشی نامناسب برای کوچک‌سازی بدنه دولت برشمرد و گفت: به رغم این موضوع ما وزارت ورزش و جوانان، وزارت میراث‌فرهنگی را ایجاد کردیم. نرخ بیکاری بالایی در کشور داریم و در بسیاری از شهرستان‌های کوچک جوانان به دنبال یافتن شغل هستند و در عین حال صنعت و معدن و  تجارت آنچنانی در این شهرستان ها وجود ندارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادغام‌ وزارتخانه‌ها را باعث مغفول ماندن برخی وظایف عنوان کرد و افزود: اگر وزارتخانه‌ای به وظایف خود آنگونه که باید عمل نکرده است، راه حل آن پاک کردن صورت مسئله و ادغام نیست.

مشکلات ما ناشی از تفکیک و ادغام وزارتخانه‌ها نیست

 حسین جلالی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ضمن مخالفت با تشکیل وزارت بازرگانی گفت: در حوزه‌ وزارتخانه‌ها از آزمون و خطا استفاده می‌کنیم. یک دوره‌ای وزارت بازرگانی، صنایع و معادن را به صورت مستقل و در مقابل تجربه ادغام را نیز در کشور داریم.

وی ادامه داد: بنابراین منافع و مشکلات هر دو حالت تفکیک و ادغام وزارت بازرگانی را در کشور تجربه کرده‌ایم، اما مشکلات ناشی از تفکیک و ادغام وزارتخانه‌ها نیست.

نماینده مردم رفسنجان در مجلس مشکل وزارت صمت را نبود زیرساخت در حوزه بازرگانی، صنایع و معادن دانست و گفت: تا زیرساخت‌ها آماده نباشد مشکلات هم‌چنان باقی است. قبول داریم که حوزه وزارت صمت وسیع است، اما این وسعت نباید باعث شود که این حوزه را از همدیگر تفکیک و دولت را بزرگ کنیم. اگر زیرساخت‌های بازرگانی در موضوع قیمت‌گذاری، نظارت و توزیع اقلام را به درستی آماده کنیم، بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

وی تداخل امور را از مسائل وزارتخانه‌ها برشمرد و افزود: اگر درست تقسیم‌بندی کنیم به تفکیک وزارتخانه‌ها نیاز نداریم. تفکیک وزارتخانه بازرگانی، فرار از حل مسأله است. حل مسأله این نیست که اسم را تغییر دهیم، بلکه باید بررسی شود در هر دو حالت تجمیع و تفکیک، مشکلات و معضلات چگونه حل می‌شود. جداسازی‌ بازرگانی از وزارت صمت، حل مسأله نیست.

جلالی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول مانده معادن کشور، گفت: باید پیگیری کنیم که در حوزه خام فروشی چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم؟ چه اندازه در جهت فرآوری معادن عمل کرده‌ایم؟ چه مقدار حاضریم زنجیره تولید را در حوزه معادن فعال کنیم؟ چه میزان اشتغال و ارزش افزوده خواهد داشت؟ باید این مسائل را حل کنیم و جداسازی‌ خیلی راهگشا نیست.

وی تاکید کرد: جداسازی وزارت بازرگانی از وزارت صمت را موثر نمی‌دانم و به نظر نمی‌رسد به عنوان یک راهکار مشکلات این وزارتخانه را حل کند.

 از این منظر در شرایطی که به گفته صاحب‌نظران، مشکلات بازرگانی کشور به نبود زیرساخت‌ها و ناکارآمدی مدیریتی بازمی‌گردد، تشکیل وزارت بازرگانی به نوعی حذف صورت مسأله و فرار از ارائه راهکارهای اساسی و اجرایی برای مشکلات کنونی کشور است.

 

منبع: الف

کلیدواژه: وزارت بازرگانی صنایع و معادن یک وزارتخانه وزارتخانه ها تفکیک وزارت عضو کمیسیون وزارت صمت حل مسأله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۱۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه | وظایف را انجام ندهیم، جامعه به بی‌حیایی دچار می‌شود

عصر ایران نوشت: معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم درمی‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است.

حجت الاسلام پورثانی در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است گفت: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند.

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد، دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

 وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردوهایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماما به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس، دختر را کالایی مصرفی می‌بیند اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

 وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ماست؛ گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست.

 حجت‌الاسلام پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛ در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل‌ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی‌عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

دیگر خبرها

  • مسئولان به بازخورد انجام وظایف خود در انتخابات توجه کنند
  • بورس و مرکز مبادله؛ ۲ نهاد با شرح وظایف کاملا متفاوت
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • کارمندان ادارات کل اجرایی وزارت کار اجازه دریافت حق مشاوره ندارند
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه از سمت خود استعفا کرد
  • احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی
  • اجرای طرح حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه | وظایف را انجام ندهیم، جامعه به بی‌حیایی دچار می‌شود