Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسماعیل آذر ادیب و شاعر کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز در توصیف رابطه ابتهاج با موسیقی اظهار کرد: مرحوم ابتهاج سال‌ها رئیس موسیقی رادیو بود و موسیقی گل‌ها که در آن زمان برگزار می‌شد شکوفایی فراوانی داشت و زمانی که خوانندگان تراز اول در آن زمان اجرا می‌کردند همگی زیر نظر مرحوم ابتهاج بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او موسیقی را جایی فرا نگرفته بود ولی در وجود خودش موسیقی را می‌شناخت و نسبت به دستگاه‌های ایرانی شناخت کامل داشت. او ترانه‌ها را با آواز می‌خواند منتها این آواز را هیچ وقت برای عموم نخواند، ابتهاج با موسیقی انس داشت و این مسئله تا حدی بود که می‌توانست درباره آن اظهارنظر کند البته زمانی که رئیس موسیقی رادیو شد با اعتراضاتی روبرو شد ولی در هر صورت سال‌ها برجای خود پایدار ماند.

بیشتر بخوانید:

هوشنگ ابتهاج؛ از سایه تا ارغوان / قلب تپنده غزل خاموش شد

آذر با بیان اینکه غزل‌های ابتهاج با طرح‌های موسیقی همخوانی دارد، ادامه داد: اگر شعرهای ابتهاج به عنوان ترانه انتخاب شده و توسط خوانندگان شهیر انتخاب می‌شود چند دلیل می‌توان برای آن ذکر کرد: اول اینکه، شعرهای ابتهاج در اوزان کوتاه اجرا می‌شوند. دوم، خمیره شعرهای او به گونه‌ای است که با هر وزنی قابل اجرا هستند و در آخر واژگان شعرهای ابتهاج پیچیده نیست و زبان نحوی آن بسیار ساده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شعرهای حافظ بدون اندازه بر هنر ابتهاج سلطه یافته و علت آن این است که از حافظ بهره گرفته و از آن به درستی تقلید کرده است، گفت: بزرگ‌ترین درون‌مایه غزل‌های سایه سه موضوع است که غزل‌های او را بر قله نشانده است: نکته اول اینکه او شاعری است بسیار عاطفه‌مند و تمام شعرهای او مشحون است از عاطفه انسانی. دوم اینکه در شعرهای ابتهاج هیچ افراط و تفریطی وجود ندارد و به قول خودش در غزل ادا درنیاروده و شبیه کسی نیست بلکه شبیه خودش است. سوم اینکه شاعران پیش از خود را به خوبی مطالعه کرده و همین موضوع باعث شده تا تجربه‌های تازه‌ای در شعر او رخ دهد و اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که در شعرهای ابتهاج فرهنگ، اسطوره، عاطفه و جامعه احساس می‌شود.

آذر تاکید کرد: ابتهاج در غزل‌های خود دردهای جامعه را بروز می‌دهد و جامعه را به میان شعر می‌کشاند، همین امر باعث مامدگاری اشعار او شده است.

وی در پایان در پاسخ به این به سوال که آیا فعالیت‌های سیاسی ابتهاج باعث شده تا موافقان و مخالفان زیادی داشته باشد گفت: انگلیسی‌ها یک ضرب‌المثل دارند که می‌گوید کسی به سگ مرده لگد نمی‌زند؛ در حقیقت اگر شعری به درد نخورد کسی به آن توجه نمی‌کند اما وقتی شعری مورد توجه قرار گرفت مورد نقد نیز قرار می‌گیرد و این امری طبیعی است، همه نباید یک جریان را دوست داشته باشند ولی مهم این است که آن دوست داشتن و دوست نداشتن ها پیرو قواعد و قوانینی باشد.

انتهای پیام/

صفیه رجایی هرندی کد خبر: 1150973 برچسب‌ها شعر و ادبیات

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شعر و ادبیات شعرهای ابتهاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۴۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد

قرار دادن اولین پمپ قلب ترکیبی و پیوند کلیه خوک در یک بیمار موفقیت آمیز بود که نشان می‌دهد پیوند عضو خوک ویرایش ژنتیکی شده در حال تبدیل شدن به یک واقعیت برای موارد پیچیده است.

به گزارش ایسنا، جراحان یک بیمارستان در آمریکا با جشن گرفتن یک پیشرفت در پیوند عضو از حیوان به انسان برای دومین بار موفق شدند یک کلیه خوک اصلاح شده ژنتیکی را به یک فرد زنده پیوند بزنند و نخستین جراحی همزمان پیوند کلیه و پمپ قلب را رقم بزنند.

این جراحی در بیمارستان NYU Langone Health در نیویورک بر روی یک زن ۵۴ ساله به نام لیزا پیزانو که از نارسایی قلبی و بیماری کلیوی پیشرفته رنج می‌برد، انجام شد. این جراحی در حالی انجام شد که در صورت عدم انجام آن لیزا تنها چند هفته زنده می‌ماند.

پیزانو با نارسایی قلبی و مرحله پیشرفته بیماری کلیوی مواجه بود، اما پزشکان توانستند او را برای این جراحی پیشگامانه تایید کنند.

جراحان چند روز قبل از پیوند یک پمپ مکانیکی قلب را در پیزانو کاشتند که به گفته پزشکان اولین جراحی ترکیبی در جهان بود.

پزشکان علاوه بر کلیه اصلاح ژنتیکی شده همچنین در عملی که به گفته بیمارستان برتی اولین بار بر روی یک بیمار زنده بود، غده تیموس خوک را به بدن بیمار پیوند زدند که به آموزش سیستم ایمنی و کاهش احتمال رد عضو کمک می‌کند.

پزشکان توانستند ژنی را که قندی به نام آلفا گال(alpha-gal) تولید می‌کند، حذف کنند که رد فوری کلیه خوک اصلاح شده را متوقف کرد. مطالعات قبلی نشان داده‌اند که حذف آلفا گال به جلوگیری از دفع فوری اندام‌ها از دیگر گونه‌ها مانند خوک توسط بدن انسان کمک می‌کند.

دکتر مونتگومری که رهبری این جراحی را بر عهده داشت، گفت: ما با استفاده از اصلاح ژنتیکی خوک‌ها می‌توانیم نقشی که یک تغییر در ژنوم می‌تواند بیگانه‌پیوندی را به یک جایگزین مناسب تبدیل کند، بهتر درک کنیم. از آنجایی که این خوک‌ها را می‌توان پرورش داد و نیازی به شبیه‌سازی مانند ویرایش‌های پیچیده ژنی ندارند، این یک راه حل پایدار و مقیاس‌پذیر برای حل معضل کمبود اندام پیوندی است. اگر بخواهیم به سرعت زندگی‌های بیشتری را نجات دهیم، استفاده از این اصلاحات ژنتیکی و داروهای کمتر پاسخگو خواهد بود.

دکتر رابرت مونتگومری جراح اصلی این جراحی به خبرنگاران گفت که این عمل نقطه عطفی در سفر ما برای در دسترس قرار دادن اندام‌های نجات دهنده برای هر کسی است که به آنها نیاز دارد.

مونتگومری که اولین پیوند کلیه اصلاح ژنتیکی شده از خوک به انسان را روی یک فرد مرگ مغزی در سال ۲۰۲۱ انجام داده است، گفت: این جراحی تازه این احتمال را نزدیک‌تر می‌کند که دیگر هیچ کس بر اثر کمبود عضو نمیرد و حتما منتظر مهیا شدن عضو از شخص دیگری نباشد.

گفتنی است که اولین پیوند کلیه خوک به یک بیمار زنده در ماه مارس در بیمارستان عمومی ماساچوست بر روی یک مرد ۶۲ ساله انجام شد.

بیگانه‌پیوندی(Xenotransplants) که به پیوند یک عضو بین گونه‌های مختلف گفته می‌شود، به عنوان یک راه حل بالقوه برای بیماران نیازمند پیوند عضو در میان کمبود مزمن اهداکنندگان عضو مورد استقبال قرار گرفته است.

با این حال، بدن انسان می‌تواند اندام‌های حیوانی را رد کند، به این معنی که آنها باید از نظر ژنتیکی اصلاح شوند تا اطمینان حاصل شود که سازگار هستند و خطر را برای بیمار کاهش می‌دهد.

قلب اصلاح شده ژنتیکی خوک در سال ۲۰۲۳ به دو بیمار در دانشگاه مریلند پیوند زده شد، اما هر دو کمتر از دو ماه زنده ماندند.

پیزانو دارای سطوح بالایی از آنتی‌بادی‌های مضر برای بافت انسان بود، اما نه برای اندام‌ ویرایش شده خوک. بنابراین یک کلیه خوک اصلاح شده ژنتیکی برای او مناسب بود. وی می‌گوید قبل از تن دادن به این جراحی، تمام راه‌های دیگر را امتحان کرده بود.

طبق بیانیه بیمارستان، پزشکان می‌گویند که سال‌ها طول می‌کشید تا برای او یک کلیه همسان انسانی برای پیوند پیدا شود تا بدن او عضو اهدایی را رد نکند.

پیزانو گفت: من پیش خودم گفتم در بدترین سناریو، اگر این کار جواب ندهد، ممکن است برای نفر بعدی کار کند. می‌دانید، بالاخره حداقل یک نفر از آن سود خواهد برد.

مونتگومری می‌گوید حالا که تقریباً دو هفته از این عمل گذشته است، پیزانو هنوز هیچ نشانه‌ای از رد عضو را نشان نداده است و عملکرد کلیه او عالی است.

دکتر معظمی از اعضای تیم جراحی نیز گفت: این رویکرد منحصر به فرد اولین بار در جهان است که بکار گرفته می‌شود. این جراحی فرصتی برای کیفیت بهتر زندگی و دادن زمان بیشتری به لیزا برای گذراندن زمان با خانواده‌اش است. به نظر می‌رسد جراحان در حال یادگیری هستند که چگونه می‌توانند پیوند اندام‌های خوک ویرایش شده ژنتیکی را به واقعیت و امری رایج تبدیل کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (11 اردیبهشت)
  • آسفالت فرسوده کمربندی یزد صدای رانندگان را درآورد + فیلم
  • ◄ کاربرد کلمات و عبارات حمل و نقلی در متون و اشعار فارسی
  • فراجا مرزبان حجاب است/ متولیان فرهنگی حجاب و عفاف بیدار باشند
  • امروز با سعدی: ای یار جفا کرده پیوند بریده
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • وطن من| سایه خوش
  • مادربزرگ ۵۴ ساله قلب مصنوعی و کلیه خوکی دریافت کرد
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد