Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه گاردین گزارش داد، یک دانشجوی عربستانی دانشگاه لیدز انگلیس که برای تعطیلات به وطنش بازگشته بود، از بابت داشتن حساب کاربری در توئیتر و دنبال کردن و بازانتشار مطالب مخالفان و فعالان حقوق بشری منتقد، توسط دادگاه عربستان به ۳۴ سال زندان محکوم شده است!

به گزارش ایسنا،‌ به نقل از روزنامه گاردین، حکم مذکور از سوی دادگاه ویژه تروریستی عربستان چند هفته بعد از سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشتر فعالان حقوق بشری عربستان هشدار داده بودند که این سفر رئیس جمهور آمریکا میتواند باعث تشویق مقامات عربستان برای سرکوبگری خود علیه مخالفان و فعالان دموکراسی خواه این کشور شود.

این پرونده همچنین به مثابه جدیدترین نمونه از سیاستهای محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در راستای هدف گرفتن کاربران عربستان منتقد فعال در توئیتر در کمپین سرکوبگرانه‌اش علیه مخالفان ریاض است، در حالی که او همزمان از طریق یک صندوق ثروت حاکمیتی عربستان، دارای سهامی به صورت غیرمستقیم در توئیتر است.

به گزارش روزنامه گاردین، "سلمی الشهاب" ۳۴ ساله، مادر دو فرزند کوچک است و ابتدا به خاطر آنچه که "جرم" استفاده از یک وب سایت اینترنتی برای "ایجاد ناآرامی عمومی و بی ثبات کردن امنیت مدنی و ملی" اعلام شد، به تحمل سه سال زندان محکوم شد. اما دادگاه تجدیدنظر عربستان روز دوشنبه حکم جدید ۳۴ سال زندان و ۳۴ سال ممنوع السفر شدن را پس از درخواست دادستان عمومی از دادگاه برای بررسی سایر جرایم ادعایی مطرح شده علیه این زن صادر کرد.

بر اساس ترجمه اسناد دادگاه که توسط گاردین مشاهده شده است، اتهامات جدید شامل این ادعا است که سلما الشهاب در اتهامات جدیدش همچنین متهم به "کمک به برخی افراد در ایجاد ناآرامی عمومی و بی ثبات کردن امنیت مدنی و ملی عربستان با دنبال کردن حسابهای توئیتری آنها" و انتشار مجدد توئیتهای آنها شده است. گمان برده می‌شود که الشهاب هنوز هم ممکن است بتواند درخواست تجدید نظر جدیدی در قبال این مجازات مطرح کند.

این در حالی است که سلمی الشهاب، نه در داخل عربستان و نه در داخل انگلیس، یک فعال برجسته سعودی پر سر و صدا به حساب نمی‌آمده است. او که در اینستاگرام تنها ۱۵۹ دنبال کننده دارد در توصیف خودش نوشته است که یک متخصص بهداشت دندان، مدرس پزشکی، دانشجوی دکترا در دانشگاه لیدز و استاد در دانشگاه شاهدخت نوره بنت عبدالرحمن، و همسر و مادر پسرانش، نوح و آدم، است.

پروفایل توییتر او نشان داد که او ۲۵۹۷ دنبال کننده دارد. شهاب در میان توئیت‌هایش با موضوعاتی نظیر خستگی و مشکلات ناشی از مشکل کووید و تصاویر فرزندان خردسال خود، گاهی اوقات توئیت‌های مخالفان سعودی ساکن تبعید را هم که خواستار آزادی زندانیان سیاسی در عربستان بودند بازنشر می‌کرد. به نظر می‌رسید که او در پرونده لجین الهزلول، یک فعال عربستانی حقوق زنان که قبلاً زندانی شده بود، از او حمایت کرده است.

یکی از کسانی که سلمی الشهاب را می‌شناسد درباره او گفت که او نمی‌تواند ظلم را هضم کند. او به عنوان یک زن تحصیلکرده و مشتاق کتابخوانی توصیف شده که در سال ۲۰۱۸ یا ۲۰۱۹ برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه لیدز به انگلیس آمد. او در دسامبر ۲۰۲۰ برای گذراندن تعطیلات به عربستان بازگشت و قصد داشت دو فرزند و شوهرش را با خود به انگلیس ببرد اما وی در آن زمان توسط مقامات عربستانی برای بازجویی فراخوانده شد و در نهایت به خاطر توییت‌هایش دستگیر و محاکمه شد.

تماشاخانه به چه حقی در برخی مراکز توانبخشی کتک می‌زنند/ آن‌ها معلول ذهنی هستند و اگر اطاعت نکنند کتک می‌خورند؟ (فیلم) ببینید| آواز خواندن خواننده ۹۷ ساله در بستر بیماری فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سال زندان ۳۴ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۴۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعلیق یارانه دانشگاه «سیانس پو» پاریس پس از حمایت دانشجویان از فلسطین

به گزارش قدس  آنلاین، خیزش دانشجویی به نفع فلسطینی‌ها همچنان واکنش‌ها را در فرانسه بر می‌انگیزد. دوشنبه ۲۹ آوریل، منطقه ایل دو فرانس اعلام کرد که یارانه‌های خود به دانشگاه سیانس پو پاریس را «تا زمانی که آرامش و امنیت برقرار شود»، پس از اشغال محوطه دانشگاه توسط دانشجویان طرفدار غزه در هفته گذشته، متوقف می‌کند.

به نقل از فرانس بلو، والری پکرس، رئیس منطقه ایل دو فرانس برای توجیه تصمیم خود گفت، «اقلیتی از مردم رادیکال شده را که خواستار نفرت ضد یهود هستند»، محکوم می‌کند.

در همین حال اعتراضاتی برای محکوم‌کردن «استاندارد دوگانه» در این منطقه بلند شده که اشاره دارند یارانه‌های منطقه‌ای برای دبیرستان خصوصی کاتولیک «استانیسلاس»، علی‌رغم رفتارهای مغایر با اصول آموزش ملی فرانسه این مرکز، حفظ شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توییت طعنه‌آمیز دورتموند: همه شما یک عذرخواهی به سانچو بدهکارید
  • تجمع دانشجویان پزشکی مشهد در حمایت از جنبش دانشجویان آزادیخواه آمریکا
  • حکم دادگاه رژیم صهیونیستی علیه خواهر هنیه
  • مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی
  • تجمع دانشجویان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
  • تعلیق یارانه دانشگاه «سیانس پو» پاریس پس از حمایت دانشجویان از فلسطین
  • جای دانشجو زندان نیست!
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم