Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@00:03:10 GMT

پلمب یک ساختمان نا ایمن دیگر با دستور شهرداری تهران

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۵۹۷۶

پلمب یک ساختمان نا ایمن دیگر با دستور شهرداری تهران

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زاکانی، در یکصد و سیزدهمین مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران ضمن عرض تبریک به مناسبت سالروز بازگشت آزادگان افزود: این عزیزان پرچم ایران را در دست گرفتند و استمرار این تفکر موجب عزت و اقتدار است.

وی گفت: افتخار داریم که ۲۰ شهرداری کلان شهر ایران مجمعی دارند که موضوعات اساسی را در دستور کار قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زاکانی ادامه داد: ۷۵ درصد جمعیت کشور در شهرها حضور دارند و بیش از ۸۰ درصد جمعیت در کلان شهرها است و نقش بی بدیل شوراها و شهرداری‌ها در همه عناصر و فعالیت‌ها نشان داده می‌شود.

وی با بیان اینکه در ۱۱۳ نشت پیرامون راه کشور طی شده و تا امروز ۱۰ کارگروه و ۴۸ کمیته به صورت مستمر برگزار شده است، اظهار کرد: در این جلسات موضوعات را مرور می‌کنیم و موانعی که در مدیریت شهری وجود دارد را برسی می‌کنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه اربعین یک رخداد جهانی است گفت: نقش شهرداری‌ها برای ارائه خدمت به مردم برای حضور در اربعین پس از کرونا و استقبال گسترده آنها گسترده است و به دنبال این هستیم تا کاری جدی و اساسی انجام دهیم و در این ثواب بزرگ شریک شویم.

وی درباره خواهرخواندگی تهران و کربلا گفت: طبق قاعده خاصی تهران با سایر شهرها خواهرخواندگی دارد و با استاندار کربلا تفاهم نامه‌ای امضا کردبم تا گروه‌ها مشترک برای رونق و آبادانی کربلا و تهران شکل گیرد.

زاکانی با اشاره به ترافیک تهران گفت: موضوع نمایشگاه از قبل مصوبه‌ای دارد تا نمایشگاه بین‌المللی به شهر آفتاب منتقل شود به واسطه کرونا شهر آفتاب غیر فعال بود اما امسال حدود ۴۷ نمایشگاه در آن برگزار می‌شود.

شهردار تهران گفت: این گره ترافیکی تا زمانی که نمایشگاه ظرفیت‌های خود را در حوزه پارکینگ و حمل و نقل توسعه ندهد وجود دارد نمایشگاه ساختمان هم این ترافیک را تشدید کرد تا زمانی که حمل و نقل عمومی تقویت نشود و شرایطی به وجود نیاید، ترافیک وجود خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بیش از ۷۵ درصد وسایل نقلیه تهران شخصی است اظهار کرد: امیدواریم به سمتی برویم که علاوه بر ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس موجود ۳ هزار و ۳۵۰ اتوبوس و ۱۲ ایستگاه مترو تا عید افتتاح شود.

زاکانی با اشاره به سازه‌های ناپایدار شهری گفت: میراثی را داریم که نقاط مثبت و منفی دارد و یکی از میراث ساختمان‌های سست و گودهای نا ایمن هستند ما ستاد ایمنی را در شهرداری تهران تشکیل دادیم و ۲ جلسه آن تشکیل شده است و به لطف الهی با شناسایی‌های صورت گرفته ساختمان‌ها شناسایی می‌شوند تا کار دنبال شود.

وی تصریح کرد: روز گذشته جلسه‌ای با شهرداران مناطق برگزار کردیم و یکی از ساختمان‌های نا ایمن روز گذشته پلمپ شد و از ۲ ماه پیش گود برج میلاد که رها شده بود را با جبران منابع بسیار ایمن سازی کردیم.

شهردار تهران تصریح کرد همچنین یکی از ساختمان‌هایی که در گذشته به دلیل نا ایمن بودن پلمپ شده بود درخواست مجوز طبقه اضافه داشت که با انجام این کار هم مخالفت کردیم.

کد خبر 5565466 مهشید جعفری معظم

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا زاکانی شهردار تهران شهرداری تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران اربعین حسینی سازمان محیط زیست هلال احمر جمهوری اسلامی ایران شورای شهر آلودگی هوا شهر تهران کمیته امداد امام خمینی عضو شورای شهر تهران قوه قضاییه مهدی چمران علیرضا زاکانی بنیاد شهید و امور ایثارگران ساختمان ها نا ایمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۵۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»

معاون میراث فرهنگی استان تهران به دنبال تخریب ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج که تهدیدی برای این بنای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی اعلام شده است، گفت: شهرداری از میراث فرهنگی قبل از عید استعلام گرفته بود و براساس پاسخی که به آن داده شده است، سازه جدید طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌تواند تا ۱۲ متر ارتفاع داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنرهای نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن ‌داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

در این عکس، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج و ارتفاع آن پیش از تخریب دیده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیارهای مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال  ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدیدهای مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بناهای تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • خرید ماشین‌آلات برای شهرداری‌، نیازمند تخصیص اعتبار است
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • اجرای عملیات عمرانی پارک ۲۲ هکتاری مشاهیر در اصفهان
  • طرح تقسیم استان تهران در دستور کار قرار گرفت
  • ساخت پارکینگ‌های محلی منطقه‌ای و ارتقاء ایمنی شهروندان در دستور کار شهرداری منطقه۱۶ باشد
  • آخرین وضعیت ورود واگن های جدید مترو به کشور
  • آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور
  • آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور/برای ورود واگن‌ها عقب ماندگی نداریم
  • سنگلج در خطر است!