Web Analytics Made Easy - Statcounter

عالیه سادات رفعت حقیقی چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: کشت های خارج از فصل در این شهرستان تامین کننده نه تنها مناطق جنوبی و استان فارس بلکه به دلیل نیاز مبرم برخی محصولات از جمله گوجه فرنگی در فصل زمستان و پاییز به دیگر و استان های مختلف کشور هم صار می شود.

وی تصریح کرد: یک نمونه از کشت های طرح استمرار و یا خارج از فصل گوجه فرنگی است که از اواخر مردادماه در لارستان آغاز می شود و به طور معمول تا نیمه نخست مهرماه هم طول می کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: زمان برداشت و تولید این محصول هم در اواخر پاییز و اوایل زمستان است یعنی آن زمان که این محصول در سطح کشور با کاهش محسوس تولید مواجه است اما با توجه به شرایط خاص آب و هوایی این محصول در منطقه لارستان قابل برداشت است.

رفعیت حقیقی تصریح کرد :از آنجا که در فصل برداشت این محصول برخی مناطق با سرما و یخبندان مواجه می شوند و امکان کشت این محصول را سخت می کند اما در لارستان به دلیل شرایط خاص آب و هوایی ،این گونه محصولات و صیفی جات در قالب کشت های خارج از فصل کاشت می شوند.

این کارشناس جهاد کشاورزی لارستان همچنین پیش بینی میزان تولید گوجه فرنگی در طرح استمرار این شهرستان را نیز افزون بر ۱۸ هزار تن عنوان کرد.

وی با بیان اینکه کشت گوجه فرنگی خارج از فصل برای تامین محصول در فصول سرد سال و در فضای باز انجام می‌شود، گفت: گوجه فرنگی تولیدی لارستان از اواخر پاییز  به بازار مصرف می رسد و عرضه خواهد شد.

او اضافه کرد: عمده ارقام گوجه فرنگی قابل کشت در مزارع لارستان هم شامل برنتا، افرا، متین، ٨٣٢٠ ، ٦١٨٩ و اولا است که به صورت نشایی کاشت و با سیستم های نون و آبیاری تحت فشار میز آبیاری می ‌شود.

رفعت حقیقی با اشاره به اینکه عمده سطح زیر کشت گوجه فرنگی در مناطق و روستاهای هرمود مهرخویی و زاهد محمود است، افزود: در سایر نقاط این بخش از جمله صحرای نیمه، کرمستج، کاسه دار، کهنه و علی آباد نیز کشت این محصول رونق دارد.

وی یادآور شد: همچنین نشاء گوجه فرنگی مورد نیاز کشاورزان این بخش در همین شهرستان تولید شده است که علاوه بر ایجاد اشتغال فصلی قابل توجه، باعث کاهش هزینه های تولید کشاورزان و جلوگیری از انتقال  آفات و بیماری های گیاهی از دیگر شهرستان ها می شود.َ

شرایط آب وهوایی گرم و خشک لارستان فارس اگر چه مردم این مناطق را با مشکلات و چالش های کمبود منابع آبی مواجه کرده اما مزیت هایی هم در برخی حوزه ها از جمله کشاورزی و به ویژه در زمینه کشت محصولات و صیفی جات با عنوان طرح استمرار و یا به اصطلاح خارج از فصل نیز دارد.

شهرستان لارستان دارای ۵۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان ۳۲ هزار هکتار دیم و ۲۳ هزار هکتار آبی است.

این شهرستان به مرکزیت شهر لار و با جمعیتی حدود ۲۰۰ هزار نفر در فاصله ۳۸۰ کیلومتری شیراز قرار دارد.

برچسب‌ها گوجه فرنگی رونق تولید صیفی جات کشاورزی لارستان فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گوجه فرنگی رونق تولید صیفی جات گوجه فرنگی رونق تولید صیفی جات کشاورزی لارستان فارس خارج از فصل گوجه فرنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۶۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی

تین نیوز ز. حبیبی :

با پایان همه گیری کرونا و به تبع آن کاهش محدودیت ناشی از آن، سفرهای هوایی روند رو به رشد خود را دوباره شروع کردند و طی اعلام سازمان جهانی هواپیمایی این روند در سال ۲۰۲۴ به بیش از دوران قبل از همه گیری باز خواهد گشت، از این رو بسیاری از شرکت های هوایی برنامه های توسعه ناوگان خود را از سرگرفته اند.

از آنجا که کشورهای منطقه غرب آسیا همواره در زمینه توسعه ناوگان هوایی خود پیشرو بوده اند پیش بینی می شود به زودی این منطقه با کمبود شدید در نیروی کار متخصص به ویژه خلبان مواجه شود.

از طرفی ایرلاین های خارجی تمایلی برای جذب خلبان هایی با ساعت پروازی پایین ندارند و غالبا به دنبال افرادی هستند که ساعت پروازی بالایی دارند و در شرکت های هواپیمایی مشغول به پرواز هستند. در واقع خلبان هایی به خارج از کشور مهاجرت می کنند دارای سابقه و تجربه پروازی بالایی می باشند.

بسیاری از خلبانان ایرانی قبل از دوران همه گیری و به واسطه افزایش قیمت ارز( ۱۰-۱۳ هزار تومان در سال ۹۷) که با در نظر گرفتن میانگین حقوق ۱۰-۱۴ هزار دلاری در شرکت های هوایی خارج از کشور بیش از ده برابر میانگین حقوق داخل کشور را به خلبانان پرداخت می کردند تصمیم به مهاجرت و فعالیت در خارج از کشور گرفتند.

اکنون با توجه به افزایش شدید نرخ ارز در سال های اخیر و به تبع آن کاهش شدید ارزش پول ملی اختلاف دریافتی خلبانان داخل و خارج از کشور فاصله معنا داری پیدا کرده است به طور یقین روند مهاجرت خلبانان در آینده نزدیک شتاب خواهد گرفت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • کاهش قیمت قیمت نوبرانه‌ها تا این تاریخ | قیمت عمده گوجه سبز و توت فرنگی
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان سبزوار
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • ستارگان خور لارستان، قهرمان لیگ دسته دو کشور و نماینده فارس در لیگ دسته اول شد
  • مواد غذایی که آلرژی بهاری را کاهش می‌دهند
  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان