Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دبیرکل حزب امت سودان از توافق احزاب و تشکلات سیاسی اجتماعی این کشور برای تشکیل دولت انتقالی خارطوم طی ۱۰ روز آینده خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سودان از سوم آبان ماه سال گذشته که نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم کودتا کردند، فاقد دولت است و نظامیان بر این کشور حاکمند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این کودتا بود که تظاهرات در شهرهای مختلف سودان شروع شد و نظامیان مجبور شدند «عبدالله حمدوک» نخست وزیر برکنار شده را بار دیگر بر این مسند بنشانند اما تنش سیاسی در سودان آنقدر شدید بود که حمدوک مجبور شد، پس از یک ماه از سمت نخست وزیری استعفا دهد.

از این زمان به بعد، تظاهرات علیه حاکمان نظامی هر هفته در خارطوم و سایر شهرهای سودان ادامه پیدا کرد و میانجیگران داخلی و بین المللی نتوانستند به تنش‌های سیاسی در سودان پایان دهند چراکه احزاب سیاسی مهم و تاثیرگذار در این کشور حاضر نبودند با نظامیان وارد مذاکره شوند و مردم سودان نیز از این موضع حمایت می کردند.

مخالفت احزاب سیاسی و تشکلات مدنی با نظامیان سبب شد ژنرال «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده ارتش در ماه گذشته میلادی اعلام کرد: ارتش از روند سیاسی کشور خارج خواهد شد و با تشکیل دولت مدنی قدرت را به سیاستمداران غیرنظامی واگذار می‌کند.

به دنبال این سخنان  ژنرال برهان بود که احزاب سیاسی و تشکلات اجتماعی طرح هایی را برای تشکیل دولت مدنی و قانون اساسی جدید ارائه دادند و رایزنی‌های خود را با نیروهای سیاسی شروع کردند.

معاون دبیرکل حزب امت ( بزرگترین حزب سیاسی ) سودان گفت: احزاب و تشکلات سیاسی اجتماعی درباره تشکیل دولت انتقالی خارطوم توسط غیرنظامیان به زودی به توافق می رسند.

خانم «مریم صادق المهدی» در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی الجزیره افزود: امیدوارم این توافق تا 27 اوت ( 5 شهریورماه ) صورت گیرد و به بحران سیاسی در کشور  پایان داده شود.

وی افزود: دولت جدید خارطوم مدنی است و هیچ فرد نظامی در آن شرکت نخواهد داشت. این دولت قدرت را از ارتش که علیه نیروهای سیاسی کودتا کرده بود،  تحویل خواهد گرفت.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، خانم صادق المهدی با اشاره به برون رفت ارتش از روند سیاسی و واگذاری دولت به غیرنظامیان گفت: دولت جدید خارطوم باید از سیاستمداران غیرنظامی تشکیل شود و نظامیان هم بایستی در صدد تشکیل یک ارتش ملی و حرفه‌ای باشند.

این رهبر برجسته ائتلاف آزادی و تغییر درباره احزاب و تشکلات سیاسی اجتماعی که در دولت جدید خارطوم مشارکت می‌کنند، گفت: احزاب و گروه‌های سیاسی عضو ائتلاف آزادی و تغییر ( توافق ملی ) کمیته‌های مقاومت به همراه شماری از تشکلات مدنی و اتحادیه‌های صنفی در دولت انتقالی سودان حضور خواهند داشت.

توافق احزاب و تشکلات سیاسی مدنی سودان در 4 محور

وی درباره مشارکت حزب کنگره مردمی و حزب اتحادیه دموکراتیک ( متحدان نظام عمرالبشیر)، گروه‌های معارض نظام عمرالبشیر که توافقنامه صلح با این نظام امضاء کرده بودند،  به همراه فرقه‌های مختلف صوفیه در ساختار جدید سیاسی سودان گفت: این احزاب و تشکلات سیاسی اجتماعی در پارلمان انتقالی مشارکت خواهند داشت.

معاون دبیرکل حزب امت سودان درباره نقش نظامیان در ساختار جدید این کشور گفت: نظامیان فقط در بخش دفاع و امنیت فعال خواهند بود و هیچ نقش اجرایی و یا حاکمیتی به نظامیان داده نمی‌شود.

تظاهرات در طرابلس علیه دبیبه

شماری از ساکنان محله « جمعه بازار» طرابلس در اعتراض به افزایش قیمت موادغذایی، گسترش فقر و قطع جریان برق با برپایی تظاهرات در این محله خواستار برکناری نخست وزیر دولت وحدت ملی شدند.

به نوشته پایگاه خبری الوسط لیبیا، تظاهرات کنندگان طرابلس از «عبدالحمید دبیبه» خواستند هرچه سریع تر استعفاء دهد و در غیر این صورت مسئولیت حوادث آینده به عهده دولت او خواهد بود.

در بیانیه تظاهرات کنندگان آمده است: تیم سیاسی باعث شده که حاکمیت ملی کشور از بین برود و امنیت مرزهای زمینی هوایی و آبی لیبی نقض شود و بیگانگان در امور داخلی کشور به طور بی سابقه دخالت کنند.

در این بیانیه از لیبیایی‌ها خواسته شده است با همکاری یکدیگر دولتی را به قدرت برسانند که بر سراسر خاک لیبی حاکمیت داشته باشد و در آن هیچ گروه و قومیتی به حاشیه رانده نشود.

از سوی دیگر، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در واکنش به مخالفت نمایندگی لیبی با انتخاب یک دیپلمات سنگالی به عنوان رئیس دفتر نمایندگی این سازمان در طرابلس گفت: تعیین رئیس دفتر پشتیبانی سازمان ملل در لیبی موضوعی نیست که فقط به این کشور مربوط باشد.

«استفان دوجاریک» با اشاره به اختلافات اعضای شورای امنیت درخصوص تعیین رئیس دفتر نمایندگی سازمان ملل در لیبی گفت: تعیین رئیس دفتر پشتیبانی سازمان ملل در لیبی کار بسیار دشواری است و هرگاه 15 عضو این شورا درباره نامزد این سمت به توافق رسیدند، نام او اعلام خواهد شد تا هر چه سریع‌تر ماموریت خود را در لیبی شروع کند.

منابع دیپلماتیک در سازمان ملل به خبرگزاری آناتولی گفتند: 15 عضو شورای امنیت با تعیین «عبدالله بتیالی» نخست وزیر سابق سنگال به عنوان رئیس جدید دفتر پشتیبانی سازمان ملل در لیبی مخالفتی ندارند.

این منابع که نخواستند نامشان فاش شود، اظهار داشتند: تنها موضوعی که باقی مانده این است که دفتر دبیرکل سازمان ملل عبدالله بتیالی را به عنوان نماینده جدید این سازمان در لیبی معرفی کند.

مسکو و پکن معتقدند: یک دیپلمات آفریقایی بایستی ریاست دفتر سازمان ملل در لیبی را به عهده بگیرد چراکه او بهتر می‌تواند به لیبیایی‌ها کمک کند تا انتخابات سراسری در این کشور برگزار شود و لیبی بار دیگر حاکمیت ملی خود را به دست آورد.

به دنبال استعفای «بان کوبیس» دیپلمات اسلواکیایی از ریاست دفتر پشتیبانی سازمان ملل در لیبی در دسامبر 2021 این پست به دلیل اختلافات داخلی در شورای امنیت خالی مانده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دولت انتقالی تشکیل دولت رئیس دفتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۷۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجوهای آمریکایی در معرض «سرکوب سازمان‌یافته» هستند

«مصطفی معین» وزیر علوم در دولت اصلاحات در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سرکوب خشن جنبش دانشجویی در آمریکا توسط نیروهای نظامی و امنیتی این کشور، با بیان اینکه ️دانشگاه در کنار رسانه، سینما، اقتصاد و ساختار حکومت، از جمله نهادهای تحت نفوذ صهیونیست‌ها در آمریکا است اظهار کرد: تداوم اعتراض‌های دانشجویی توسط جوانان و دانشجویان آزاده آمریکایی از ملیت‌های مختلف -از جمله جهان سوم- علیه جنایات رژیم صهیونیستی، می‌تواند تاثیر زیادی بر افکار عمومی جامعه آمریکا بگذارد.

استاد پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه اعتراض‌ها در آمریکا حتی می‌تواند امنیت گروه‌های یهودی افراطی را در معرض خطر قرار بدهد، افزود: البته از طرف دیگر این اعتراض‌ها موجب شده تا دانشجوها، استادها و حتی مدیران دانشگاه‌ها به صورت سازمان‌یافته در معرض سرکوب و یا فشارهای سیاسی قرار بگیرند.

معین با بیان اینکه حمایت تمام‌قد دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی منجر به تخریب وجهه بین‌المللی و داخلی آمریکا شده است، گفت: ️صهیونیست‌ها رسوخ عمیقی در ساختار حکومتی آمریکا اعم از مجلس و دولت و دستگاه قضایی دارند و در مقابل، رژیم نامشروع و اشغالگر صهیونیستی هم نماینده و حافظ منافع آمریکا و غرب در منطقه راهبردی و نفت‌خیز خاورمیانه است؛ به خاطر این نقش راهبردی رژیم اشغالگر به تکنولوژی و سلاح‌های پیشرفته، تجهیز شده است.

اعتراض دانشجویان به جنایات صهیونیست‌ها می‌تواند به افکار عمومی جوامع جهت بدهد

وزیر علوم در دولت اصلاحات با اشاره به زمینه‌های شکل‌گیری جنبش دانشجویی در آمریکا گفت: در جوامعی که اختلاف‌های طبقاتی، تبعیض و نابرابری در آن‌ها شدید و ساختار، استبدادی و بدون تشکل‌ها و احزاب و رسانه‌های آزاد است، همواره احتمال بروز جنبش‌های عدالت‌طلبانه و ضد دیکتاتوری از سوی دانشجویان وجود دارد که نمونه‌های اعتراضی آن را می‌توانیم اکنون در آمریکا، آلمان و فرانسه و همچنین در برخی کشورهای اسلامی ببینیم.

معین همچنین با اشاره به اهمیت و تاثیر جنبش جهانی دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: به طور کلی ️در دنیا و همچنین در کشور خودمان، نهاد دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران بخش خصوصی، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتر و در نتیجه تاثیرگذاری بیشتری در یک جامعه برخوردار هستند و اعتراض آن‌ها نسبت به جنایات صهیونیست‌های نژادپرست و تجاوزگر می‌تواند به افکار عمومی جوامع جهت بدهد و به تغییر سیاست‌های دولت‌ها و حتی تغییر آن‌ها منجر شود.

کد خبر 6093665 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • دانشجوهای آمریکایی در معرض «سرکوب سازمان‌یافته» هستند
  • سازمان دامپزشکی به‌دنبال بازمهندسی در فرایندهای سازمانی است
  • ویدیوی لو رفته جو بایدن؛ توافق قریب الوقوع با ایران؟!
  • جنبش دانشجویی، سازمان استکباری آمریکایی-صهیونیستی را به هم ریخت
  • حماس پیشنهاد مصر را پذیرفت؛ بهترین است | توافق قریب‌الوقوع است؟
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار