Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرقت، معضل اجتماعی است که دستگاه های متعددی نسبت به آن وظایفی را برعهده دارند که هر کدام در پاسخ به چرایی وجود این معضل به کم کاری دیگر دستگاه ها اشاره می کنند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛با افزایش مشکلات اقتصادی، سرقت های خیابانی، موبایل و کیف قاپی افزایش یافت، همراه این افزایش انتشار این اخبار در فضای مجازی و انتشار فیلم‌های دوربین‌های مدار بسته نیز به تشدید آن در اذهان عمومی بی تأثیر نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اظهار نظرهای متفاوتی نیز در این خصوص وجود دارد، برخی مربوط به عملکرد انتظامی می دانند و برخی دیگر بازدارندگی مجازات را مورد نقد قرار می‌دهند. برخی کارشناسان نیز بر این باورند که برخی از نقاط شهری بستر را برای زورگیری، سرقت و... فراهم کرده است و نیازمند رسیدگی بیشتری است.

در این خصوص مقامات مسئول در دستگاه های مختلف نیز در این خصوص اظهار نظرهای متفاوتی دارند و این موضوع حتی در دیدار رئیس دستگاه قضا با اصحاب رسانه با عنوان "امنیت روانی جامعه" مطرح شد.

به گفته سردار مهدی حاجیان، معاون اجتماعی و فرهنگی و سخنگوی فرماندهی کل انتظامی کشور، برخی اوقات با پرونده‌هایی مواجه هستیم که مجرم برای بار چهلم توسط پلیس بازداشت می‌شود که در این زمینه باید بررسی شود که کجای چرخه اصلاح مجرمان اشکال دارد، باید دستگاه‌های مسئول آسیب‌شناسی کنند؛ تا چه زمانی این روند ادامه دارد؟ مجازات‌ها بازدارنده نیست یا اینکه نظام اصلاح و تربیت مجرمان ایراد دارد و تا کی باید پلیس مجرمان را بازداشت کند و تحویل دستگاه قضایی کند و فرد با گذاشتن وثیقه بیرون آمده و مجدداً سرقت را تکرار کند.

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به اظهارات سردار حاجیان به خبرنگار خبرگزاری فارس می گوید: این نکات دغدغه ضابطین و قوه قضائیه نیز می‌باشد و  در این خصوص قوانین جزایی وجود دارد و رأی شرعی و قانونی صادر می‌شود که بازدارنده و پیشگیرانه باشد.

وی می‌افزود: انتظار می رود هر مطلبی در این خصوص، مصداقی مطرح شود، در حوزه سخنگو و دیگر حوزه های قوه قضائیه آماده رسیدگی و برخورد قاطعانه با این موارد هستیم. برخورد با جرائم خشن و هنجارشکنی خط قرمز ما است و هیچ تعارفی با ارازل و اوباش، سارقین مسلح و سارقینی که امنیت مردم را مخدوش می‌کنند،  نداریم.

ستایشی با بیان اینکه ریاست قوه قضائیه، حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در جلسات متعدد اعلام کردند که رحمت و رفعت مورد توجه است، اما در حوزه سارقین و جرائم خشن هیچ گونه رفعتی نباید وجود داشته باشد، خاطر نشان می‌کند: در برخی قوانین همانند قانون کاهش مجازات حبس، در برخی جرم ها با گذشت شاکی خصوصی برطرف می شود. اکنون شرایط برای مجرمین نادم تسهیل شده است، که این موارد نیز موردی بررسی می‌شود. تنها راه، زندانی کردن مجرم نیست .

چند روز پس از این اظهارات، خبر اعدام یک سارق منتشر شد و علی صالحی، دادستان تهران از صدور دستور قضایی برای افزایش اجرای گشت تلفیقی انتظامی با حراست ادارات خبر داد و گفت: حوزه سرقت اقدامات ویژه‌ای در دستور کار قرار گرفته است، موضوع پیشگیری از وقوع جرم سرقت یکی از مهمترین مقوله‌هایی است که دادستانی تهران در جهت تحقق آن برنامه‌هایی را تدوین کرده است.

وی با اشاره به صدور دستورات قضایی مبنی بر شناسایی نقاط بی‌دفاع شهری و محلات مستعد برای ارتکاب بزه سرقت و اعلام آن محلات به دادسرای سرقت، افزود: در این رابطه دستورات متناسب با محله‌های پایتخت صادر شد، به‌طور مثال رفع تاریکی در برخی محلات و کوچه‌ها یکی از مواردی مورد تأکید بود.

وی افزود: جلسه‌ای با شوراها و دهیاری و بخشداری مرکزی برای نصب دوربین‌های کنترل الکترونیکی در ابتدا و انتهای روستاهای پنج گانه شرق تهران برای پیشگیری از وقوع بزه سرقت، برگزار شد.

دادستان تهران از مکاتبه با ضابطان و دستور به آن‌ها برای شناسایی مراکز بزرگ تجاری، خدماتی و دانشگاهی از قبیل پاساژها، صرافی‌ها، بانک‌ها، طلا فروشی‌ها و ترغیب و تشویق آن‌ها به نصب دوربین جهت کنترل الکترونیکی، خبر داد.

با نگاهی گذرا با این اظهارات می توان خلأها و بسترهای ناامنی در پایتخت را شناسایی کرد. بر اساس این اظهارات مجازات از بازدارندگی لازم برخوردارند اما حوزه وقوع پیشگیری از جرم چه در حوزه زیر ساخت‌ها و چه در حوزه آگاهی رسانی به جامعه و تربیت و اصلاح مجرمین از جمله حوزه‌های مغفول مانده است که نیازمند هم افزایی بین دستگاه ها است.

در این میان حجت السلام محسنی اژه‌ای در خصوص امنیت جامعه به نکته ای فراتر از موضوعات مطرح شده، تاکید می‌کند‌.

بیست و چهارم مرداد ماه جاری در دیدار حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با اصحاب رسانه، موضوع «امنیت روانی جامعه" مطرح شد، در این جلسه یکی از اصحاب رسانه گفت: متاسفانه شاهد هستیم که سرقت‌های خرد «امنیت روانی» جامعه را به مخاطره انداخته و آنچه که ضروری به نظر می‌رسد آن است که بازدارندگی لازم در برخوردهای قضایی با این سارقان انجام شود.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه با تبیین و تشریح کارکردهای متعدد و متنوع رسانه‌ها و نقشی که آنها می‌توانند در پیشگیری از وقوع جرم و آگاهی‌بخشی حقوقی و قضایی به مردم داشته باشند، اظهار کرد: رسانه‌ها می‌توانند در مقوله‌های مختلفی به ما در دستگاه قضایی کمک و مساعدت کنند؛ یک وجه این کمک و مساعدت ارائه راهکار و همفکری در قبال موضوعاتی است که با زندگی روزمره مردم مرتبط است.

به گفته وی قطعاً برای حفظ امنیت روانی مردم باید با سارقین و مجرمین برخورد قاطعانه و عبرت‌آموز انجام داد؛ اما از سویی دیگر باید توجه کنیم جوانی که محکوم می‌شود و به زندان می‌رود، زندگی اجتماعی آینده‌اش به طور کامل تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد؛ در اینجاست که اصحاب رسانه می‌توانند ورود کنند و به ما برای تفکیک میان مجازات محکومین و مجرمین در راستای حفظ امنیت روانی جامعه و جلوگیری از ایجاد تبعات سوء در زندگی اجتماعی آینده محکومین، راهکار ارائه دهند.

در مقابله با سارقین خرد که امنیت روانی جامعه را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است باید به دو مقوله پیشگیری و امکان بازگشت سارق به جامعه توجه کرد که القصه هر دو موضوع در مقوله پیشگیری از وقوع جرم و نیازمند اهتمام ویژه تر از سوی مسئولان ذیربط است.

منبع: دانا

کلیدواژه: امنیت روانی جامعه پیشگیری از وقوع محسنی اژه ای اصحاب رسانه قوه قضائیه دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۹۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند سرقت خواهر و برادری در تهران

رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ از انهدام باند چهارنفره‌ای که به سرکردگی یک خواهر و برادر اقدام به قاپ‌زنی و سرقت موتورسیکلت در نقاط مختلف تهران کرده بودند، خبر داد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ علی قاسم پور درباره جزئیات این پرونده اظهارکرد: به دنبال وقوع چندین مورد کیف قاپی و سرقت موتورسیکلت به شیوه‌ای مشابه درچند نقطه از تهران، رسیدگی به این پرونده در دستورکار تیمی از ماموران پلیس پیشگیری قرار گرفت. همچنین در جریان رسیدگی به این پرونده مشخص شد که یکی از شهروندان خانم که در اثر سرقت و قاپیدن کیفش از سوی این سارقان، زمین خورده و از ناحیه پا دچار آسیب و شکستگی شده است.

وی با اشاره به اقدامات ماموران پلیس پیشگیری برای شناسایی و دستگیری سارقان، گفت: ماموران پس از بررسی محل‌های سرقت و بازبینی دوربین‌های مداربسته، متوجه شدند سارق در تمامی سرقت‌ها به همراه ترک نشین خانم اقدام به قاپ زنی از شهروندان کرده است. در ادامه با اقدامات فنی پلیسی و شیوه‌های نوین کشف جرم هویت و مخفیگاه سارقان شناسایی شد و طی بررسی‌های بیشتر، مشخص شد که این باند سه نفره شامل یک زن و دو مرد است.

رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ ادامه داد: ماموران پس از هماهنگی با مقام قضایی و اخذ مجوز عملیات، در یک عملیات، این سارقان در مخفیگاه خود در حوالی محله نظام آباد دستگیر و به مقر پلیس منتقل کردند. همچنین محل دستگیری آنان نیز مورد بازرسی قرار گرفت که در جریان آن دو دستگاه موتور سیکلت مسروقه، دو عدد پلاک موتور سیکلت سرقتی، محتویات کیف‌های به سرقت رفته شامل مدارک هویتی و لوازم شخصی شهروندان و ... کشف و ضبط شد.

قاسم پور با بیان اینکه متهمان برای سرقت‌های خود از موتورسیکلت‌های سرقتی یا پلاک سرقتی استفاده کرده بودند، گفت: با انتقال متهمان به کلانتری آنان تحت بازجویی قرار گرفتند و مشخص شد که زن و مرد دستگیرشده خواهر و برادر بوده و در واقع سرکرده باند این دو نفر هستند. همچنین این افراد در جریان بازجویی‌ها، عضو چهارم این باند را که در واقع مالخر اموال مسروقه بود، معرفی کردند که این فرد نیز در یک عملیات جداگانه دستگیر و به کلانتری منتقل شد.

وی با بیان اینکه چهار متهم دستگیر شده بین ۳۵ تا ۴۹ سال سن داشته و همگی دارای سابقه کیفری بودند، گفت: این افراد تاکنون به ۴۰ فقره سرقت در سطح معابر تهران از قبیل قاپ زنی و سرقت موتورسیکلت و مالخری اعتراف کرده‌اند. همچنین تاکنون ۱۰ نفر از مالباختگان نیز این افراد را مورد شناسایی قرار داده‌اند و تلاش برای شناسایی شکات دیگر نیز ادامه دارد. برای چهار متهم دستگیر شده پرونده‌ای تشکیل شد و آنان برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شدند.

رئیس پلیس پیشگیری پایتخت در پایان به شهروندان توصیه کرد: برای جلوگیری از سرقت موتورسیکلت حتما از لوازم ایمنی مثل قفل و دزدگیر استفاده کرده و از پارک کردن آن در معابر کم رفت و آمد خودداری کنند و همچنین در هنگام تردد به صورت پیاده در معابر، نسبت به اطراف خود هوشیار و کیف دستی خود را نزدیک به بدن و به سمت پیاده رو یا دیوار نگه دارند.

دیگر خبرها

  • انهدام باند سرقت خواهر و برادری در تهران
  • سرقت ۳ میلیاردی یک زن از مغازه همسایه
  • دستگیری ۳۷۳ سارق در اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی البرز
  • رسانه‌ها و معلمان در پیشگیری از خودکشی نقش مهمی دارند
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • انعقاد تفاهم‌نامه طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سیستان و بلوچستان
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • غافلگیری سارقان کلینیک ترک اعتیاد
  • دستگیری باند سارقین به عنف در شهر کرمان