Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@03:22:54 GMT

لزوم سهیم‌سازی مردم در افزایش پایداری شهرها

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۱۳۰۲

لزوم سهیم‌سازی مردم در افزایش پایداری شهرها

شهرها نقش مهمی در افزایش پایداری کره زمین و به حداقل رساندن مشکلات مربوط به تغییرات اقلیمی ایفا می‌کنند؛ سهیم سازی مردم در فرآیندهای دوستدار محیط زیست می‌تواند تحقق این هدف را تسریع کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مدیران اغلب شهرهای جهان به‌تازگی تلاش خود را در راستای پایدارسازی مناطق افزایش داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه تحقیقات مختلف حاکی است که در شهرهایی با بیشترین مشارکت ساکنان برای اتخاذ اقدامات دوستدار محیط زیست، اهداف پایداری با سرعت بیشتری تحقق یافته است. در واقع، چنان‌چه برنامه‌ریزان شهرها فرصت و دستورالعمل‌های لازم را در اختیار شهروندان قرار دهند تا آن‌ها را به اتخاذ سبک زندگی سالم سوق دهند، آن‌گاه بهتر خواهند توانست پایداری را برای مناطق شهری به ارمغان بیاورند.

اگرچه اهداف ملی برای کاهش انتشار کربن و پایدارسازی شهرها بسیار حائز اهمیت است، با این حال نبود مشارکت مردم و نهادها در تحقق این اهداف، بی‌توجهی این افراد و سازمان‌ها را در پی دارد و همین امر می‌تواند رسیدن به هدف نهایی را با تأخیر مواجه کند. به عبارت دیگر، اعمال اقدامات لازم در رابطه با مشکلات ملی نظیر آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی، زمانی بیشترین اثربخشی را در پی خواهد داشت که مردم نیز از آن‌ها آگاه شوند و در واقع، شکل نظری تعهدات جای خود را به اهداف سنجش‌پذیر بدهد.

محلی کردن اهداف جهانی

توجه مدیران شهری به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد در تحقق اهداف دوستدار محیط زیست خود و ایجاد مناطقی سبز بسیار حائز اهمیت است. بدون شک، رسیدن به این اهداف، مشارکت مردم را همراه با تلاش‌های برنامه‌ریزان شهری می‌طلبد و بدون وجود هر یک از این دو گروه در تمام مراحل مسیر پایدارسازی، تحقق اهداف بی‌نتیجه خواهد بود.

نهادهای عمومی و خصوصی در شهرها باید شرایطی را به وجود بیاورند تا در آن‌ها تمام شهرنشینان بتوانند در رسیدن به اهداف مشترک سهیم شوند و در واقع، خود را در پایدارسازی محل سکونت خود مسئول بدانند. اهداف توسعه پایدار اگرچه ممکن است بلندپروازانه به نظر برسد، با این حال محلی کردن آن‌ها می‌تواند مسیر تحقق را هموار و کوتاه کند.

بحران مدیریت در شهرها

مدیریت صحیح شهری مستلزم توسعه یک رویکرد اشتراکی است تا بر مبنای آن ساکنان یک شهر به مسئولیت‌پذیری در مقابل محل زندگی خود ترغیب شوند و نقشی اثربخش برای افزایش پایداری شهرها ایفا کنند. اهداف و شاخص‌های سنجش‌پذیر مانند نظارت بر مصرف انرژی که توسط مدیران تعیین می‌شود، بیانگر تعهد به برآورده کردن اهداف است.

برنامه‌ریزان شهری باید به ایجاد اعتماد میان خود و شهروندان بپردازند تا از این طریق بتوانند آن‌ها را به همکاری برای تحقق اهداف تشویق کنند. اعتمادسازی مستلزم توجه به نیازهای شهروندان، نهادها و تمام ذی‌نفعانی است که هر یک سهمی از سکونت در شهر دارند و زمینه‌سازی برای احساس این سهم، آن‌ها را نسبت به دولت‌ها مطمئن می‌کند. در این رابطه، پلتفرم‌ها و فناوری‌های زیادی وجود دارد که به ایجاد یک سیستم سنجشی و جمع‌آوری داده‌ها کمک می‌کند و از این طریق، شهروندان را به ارائه گزارش‌های مختلف پیرامون زندگی خود به مدیران سوق می‌دهد.

نقش شهرها در افزایش پایداری مناطق

کانادا یک استراتژی ملی برای افزایش پایداری شهرها تا سال ۲۰۳۰ ارائه داده و در آن از شهرها به عنوان مراکزی برای کارآفرینی، رشد، تنوع، فرهنگ و نوآوری یاد کرده است. علاوه بر این، در این استراتژی، شهرها به عنوان مهم‌ترین مراکز ایجاد واکنش نسبت به مسائل مختلف اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی معرفی شده است که بیشترین نقش را در گسترش فقر، ثروت، امنیت غذایی یا نبود آن، بی‌خانمانی و ارتکاب جرم ایفا می‌کند.

برنامه‌ریزان لندن، پایتخت بریتانیا، به محلی‌سازی اهداف توسعه پایدار پرداخته‌اند تا از این طریق مردم را به تعهد برای تحقق این اهداف سوق دهند که به نظر می‌رسد همین اقدام، مسیر پایدارسازی مناطق را بسیار هموار کرده است.

در واقع، پیاده‌سازی اهداف توسعه پایدار در شهرها زمانی باید آغاز شود که همه مردم از مزایای این اهداف آگاه شوند تا هر یک مسئولیت مهمی در تحقق آن‌ها به عهده بگیرند.

اهداف سنجش‌پذیر

از آن‌جا که پایداری یک حوزه بسیار گسترده را در بر می‌گیرد، در نتیجه شاخص‌های مهم جدیدی نظیر سنجش میزان گرایش مردم به توسعه شهرهای زیست‌پذیر، بهبود درک مردم از پایداری، اعمال اقداماتی برای رونق اقتصاد مدور و در نهایت رشد شهرها از طریق اکوسیستم‌های پایدار باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد. ایجاد اهداف سنجش‌پذیر در سطح شهرها مستلزم مشارکت شهروندان است و به سهم خود می‌تواند در افزایش گرایش آن‌ها به اعمال اقداماتی برای پایداری شهری نقش مهمی ایفا کند. مردم باید بدانند پایداری شهری کیفیت زندگی آن‌ها را بهبود می‌بخشد و مدیران شهری در زمینه آگاه‌سازی شهرنشینان از این واقعیت مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کنند و صاحبان کسب‌وکار نیز در ارائه الگوهای کارآمد در این حوزه می‌توانند سهیم باشند.

کد خبر 597394

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان کانادا توسعه پایدار شهری توسعه پایدار اهداف توسعه پایدار اهداف توسعه پایدار SDGs شهر پایدار مشارکت شهروندان مشارکت مردمی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اهداف توسعه پایدار افزایش پایداری برنامه ریزان سنجش پذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۱۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۶ پروژه عمران شهری طی ۲ سال گذشته در استان زنجان اجرا شد

به گزارش خبرنگار مهر، سعید خلجی چهارشنبه در جلسه علنی شورای شهر زنجان، با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته ۱۷۶ پروژه عمرانی بزرگ در شهرها اجرا شد که اعتبار در نظر گرفته شده برای آنها سه هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: استفاده از ۴۵۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری شهرهای استان زنجان، نشان از عزم جدی در این حوزه است و قطعاً کام مردم را شیرین خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در گذشته با وجود نیاز مبرم ناوگان حمل‌ونقل شهری هیچ‌گونه اقدامی مؤثر در این حوزه انجام نشده بود، افزود: با تلاش‌های انجام شده و اعتبارات در نظر گرفته شده شاهد این هستیم که تعداد قابل توجهی اتوبوس، مینی‌بوس و ون در سطح شهرها وارد ناوگان شده و در حال خدمات‌رسانی به شهروندان است.

خلجی ادامه داد: در بخش خرید ماشین‌آلات سنگین نیز در سطح استان ۳۴ دستگاه ماشین‌آلات سنگین خریداری و در اختیار شهرداری‌ها قرار گرفته است.

مدیرکل امور شهری و امور شوراهای استانداری زنجان با بیان اینکه افزایش بودجه شهرداری‌ها در راستای تداوم نگاه توسعه‌ای به شهرها است، گفت: با آغاز فعالیت دولت سیزدهم بودجه شهرداری زنجان ۳.۵ برابر شده است که رقم بسیار قابل توجهی است و با تزریق آن به طرح‌ها افزایش خدمات عمومی به مردم را شاهد هستیم.

خلجی افزود: با بررسی بودجه شهرداری استان، مشاهده می‌شود که بیش از ۶۰ درصد بودجه به بخش عمرانی اختصاص یافته است در حالی‌که در قانون این عدد ۴۰ درصد است که مقایسه این دو عدد نشان می‌دهد که در شهرداری نگاه به عمران شهری بسیار جدی بوده و سعی شده است با کاهش سایر هزینه‌ها پروژه‌های مورد نیاز در شهرها به مرحله اجرا درآید.

وی ادامه داد: از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم، تلاش شد نگاه‌ها در این حوزه به مسائل شهری منطبق بر واقعیت و کمک برای رفع نواقص باشد و همه تلاش‌ها در این راستا انجام شده است.

مدیرکل امور شهری و امور شوراهای استانداری زنجان در ادامه با اشاره به احداث ۹۴ هزار مترمربع فضای سبز در سطح شهرهای استان، گفت: در این راستا اقدام به جداسازی آب خام و آب شهری برای آبیاری فضای سبز نیز انجام شده که بخش عمده‌ای از کار در این حوزه انجام شده است.

خلجی با اشاره عملکرد شورای شهر زنجان، افزود: فعالیت شوراهای اسلامی در شهرها به‌عنوان پارلمان شهری نشان از بلوغ سیاسی و توجه به نظرات مردم در همه حوزه‌ها به‌ویژه مدیریت شهری است.

کد خبر 6094383

دیگر خبرها

  • آحاد جامعه باید در فرآیند تولید تمام حوزه ها سهیم باشند
  • ضرورت گفتمان سازی و تبیین راهبرد جامع برای تحقق شعار سال
  • معلم اساسی‌ترین عامل تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت است
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهری را عملیاتی کند
  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • ۱۷۶ پروژه عمران شهری طی ۲ سال گذشته در استان زنجان اجرا شد
  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • حفر و تجهیز ۳۷ حلقه چاه آب شرب طی سال گذشته در همدان