Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: اغلب عکاسان استان یزد، فعال، حرفه ای و علاقمند به هنر عکاسی هستند و بسیاری از آنها این هنر را پیشه خود قرار داده اند که اکنون به بهانه ۲۸ مرداد، روز جهانی عکاسی گفتگویی با یکی از جوان‌ترین عکاسان یزد انجام شده که در آن بخشی از مشکلات و نیازهای صنفی عکاسان مطرح شده است.

سجاد راد یکی از عکاسان جوان و از مدرسان این رشته در یزد است که با توجه به علاقه به هنر عکاسی، از ۹ سالگی به صورت غیرحرفه ای به این عرصه ورود کرد و سپس با گذراندن تحصیلات دانشگاهی در رشته عکاسی تا امروز برای اثبات جایگاه خود در این حرفه، عکس های بسیاری به ثبت رسانده و امید دارد که فضا برای فعالان این حرفه به گونه ای فراهم شود که هنر عکاسی در یزد هم حرفه ای و تخصصی دنبال شود و هم عکاسان با طیب خاطر و امنیت شغلی به این حرفه ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عکاسی خبری در یزد تخصصی نیست

وی در گفتگو با خبرنگار مهر به دشواری هایی که در مسیر ارتقا در رشته عکاسی طی کرده و تلاشهایی که برای آموزش هنرجویان برای تسهیل مسیر راه برای آنها داشته، اشاره کرد و افزود: بسیاری از رویدادهای جامعه را عکاسان در تاریخ ثبت می کنند اما متاسفانه عکاسی خبری در یزد تخصصی نیست و از سوی دیگر برای این هنر ارزشی قائل نشده است.

راد ادامه داد: علیرغم اینکه عکاسی، هنری تاثیرگذار و با اصالت است، اما پیشرفت چندانی در استان یزد نداشته این در حالی است که یکی از بهترین ابزارهایی که در ثبت جهانی یزد مورد توجه واقع شد، تصاویری بود که از زیبایی های بافت تاریخی هم از نظر معماری و هم از نظر فرهنگ و هویت به ثبت رسید.

این عکاس جوان گفت: هنر عکاسی در یزد نیازمند آموزش های تخصصی است اما بستر آموزشی درستی برای این هنر فراهم نشده و این موضوع باعث شده که افرادی فاقد تخصص با اعتماد به نفس کاذب تنها با داشتن دوربین، خود را عکاس بدانند در حالی که هیچ آموزش و تجربه ای ندارند.

هیچ فیلتری برای مشخص شدن عکاس واقعی وجود ندارد

وی افزود: یکی از دلایل این وضعیت عدم ساماندهی عکاسان است، به طوری که هیچ فیلتری برای مشخص شدن عکاسان واقعی وجود ندارد و انجمن عکاسان که برای ساماندهی این وضعیت ایجاد شده، فعال نیست.

راد، بر ضرورت فعال شدن این انجمن و تلاش آن برای عضویت عکاسان واقعی و آموزش دیده و متخصص تاکید کرد و افزود: نابسامان بودن هنر عکاسی در یزد باعث شده غیرحرفه ای‌ها به میدان آمده و ارزش هنر عکاسان متخصص و واقعی را زیر سئوال ببرند و این هنر را بی ارزش کنند.

راد اظهار داشت: عکاس هنرمندی از جنس مردم است و در ثبت لحظات تلخ و شیرین مسئولیت دارد و عکاسان متخصص و متعهد در این زمینه به خوبی خود را نشان می دهند که نمونه آن در سیل اخیر به نمود پیدا کرد و تصاویری که از سیل زدگان یزدی در نقاط مختلف منتشر شد، وضعیت سیل زدگان را به تصویر کشید و به دنبال آن پویش های مردمی برای حمایت شکل گرفت.

اختصاص فضایی به عکاسان در خانه هنرمندان یزد

این عکاس جوان یزدی بر ضرورت انسجام بخشی به هنر عکاسی و فعالان این حرفه تاکید کرد و گفت: قرار است در یزد فضایی به عنوان خانه هنرمندان ایجاد شود که امید است برای عکاسان نیز در این خانه فضایی در نظر گرفته شود و این فضا به پایگاهی برای ساماندهی عکاسان استان تبدیل شود.

وی ادامه داد: این محل می تواند هم برای برگزاری دوره های آموزشی و هم سطح بندی عکاسان اقدام کند و باعث نظم بخشیدن به هنرمندان عکاسی باشد که در حال حاضر بدون ساماندهی در حال فعالیت هستند.

راد افزود: با توجه به دشواری هایی که برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای تحمل کردم و تصاویر فراوانی که برای اثبات هنر خود انجام دادم، تلاش کردم که فرصت آموزش و تجربه را برای گروهی از هنرجویان این رشته فراهم کنم و آموزش های لازم را به آنها ارائه دهم. اگر این رویکرد در سطح کلی استان دنبال شود، قطعاً هنر عکاسی ارزش واقعی خود را پیدا خواهد کرد.

گرانی تجهیزات عکاسی حمایت از عکاسان را ضروری می کند

این عکاس جوان درباره تجهیزات عکاسی، به گران بودن و فرسودگی آنها اشاره کرد و افزود: عکاسی هنر پرهزینه ای است و تجهیزات آن روز به روز گران تر می شود و عمر تجهیزات هم کوتاه است از اینرو حمایت از فعالان استان باید از سوی مسئولان صورت گیرد.

وی یکی از این حمایت ها را ارائه پروژه های عکاسی بخش دولتی و خصوصی به عکاسان فعال استان با انسجام بخشیدن به عکاسان در قالب انجمن و خانه عکاسان عنوان کرد و افزود: کسانی در این عرصه در حال فعالیت هستند که تخصص ندارند و با نرخ های پایین کارهای غیرتخصصی ارائه می دهند و راه را برای فعالیت عکاسان متخصص می بندند.

راد، بر ضرورت انسجام بخشی و اتحاد بین عکاسان استان تاکید کرد و افزود: پتانسیل های هنر عکاسی در یزد بسیار است که برای نمونه می توان به بافت تاریخی اشاره کرد و با هنر عکاسی می توان همه این ظرفیت ها را به بهترین شکل به دنیا معرفی کرد و باید از هنر عکاسی در این زمینه بهره گرفت.

محدودیت‌های جدی برای عکاسان زن

راد گفت: این در حالی است که عکاسان نه امنیت شغلی دارند و نه امنیت اجتماعی به طوری که برخی از عکاسان زن برای تصویربرداری از برخی مناطق، با تعرض مواجه می شوند و این باعث شده است که کمتر شاهد فعالیت زنان عکاس در استان باشیم.

وی، به تاثیرگذاری و در دسترس بودن عکس به عنوان یکی از مهم ابزار رسانه ای اشاره کرد و افزود: با این وجود بخش عکس و پوستر جشنواره فجر به میزبانی استان یزد، در استان بخش عکس نداشت در حالی که هنرمندان عکاس زیادی در استان مشغول فعالیت هستند که هم می توانند تصاویر زیبایی از این جشنواره ثبت کنند و هم باعث شوند که آثار جشنواره بهتر معرفی شوند.

این عکاس جوان از نبود روزی مشخص برای عکاسان که هنرمندانی پشت صحنه هستند، ابراز نارضایتی کرد و افزود: هنر عکاسی باید بیش از این مورد توجه و حمایت قرار گیرد چرا که تاثیرگذاری بسیاری دارد و تاریخ با عکس ها به ثبت رسیده و نباید از این ظرفیت غافل شد.

کد خبر 5566649

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد عکاسی انجمن عكاسان ايران بوشهر ویروس کرونا اربعین حسینی کرمانشاه گرگان آزادگان جنگ تحمیلی هفته دولت آمار کرونا اردبیل اربعین 1401 روز خبرنگار شیوع کرونا ایلام لیگ برتر فوتبال ایران هنر عکاسی در یزد عکاس جوان عکاسان استان حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۷۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ هنرجوی مهابادی در دوره‌های فیلم‌سازی شرکت کردند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،رحیم بایزید، گفت: سال گذشته در مجموع ۲ دوره فیلم‌سازی تعاملی (پنج ماه) و بلند مدت (هفت ماه) در این شهرستان برگزار شد و در دوره تعامل ۱۳ هنرجو و در دوره بلند مدت ۳۷ هنرجو شرکت کردند.

وی اضافه کرد: شرایط سنی ثبت نام کنندگان باید ۱۶ تا ۳۵ سال باشد و در پایان دوره به فارغ التحصیلانی که موفق به تولید فیلم شدند، گواهی فیلم‌سازی معتبر اهدا شد.

رییس انجمن سینمای جوانان مهاباد ادامه داد: فلسفه شکل گیری دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران تقویت آموزش ارزان فیلم‌سازی در سطح ملی به منظور کشف استعداد بوده تا علاقه مندان و ظرفیت‌های سینمایی کشور به دلیل شرایط مالی از رشد و تربیت باز نمانند.

وی افزود: برگزاری دوره های آموزش فیلمسازی در راستای تحقق عدالت فرهنگی و آموزشی به منظور کشف استعدادهای نوظهور و تقویت و گسترش جریان فیلمسازی در استان‌های مختلف صورت می‌گیرد.

بایزیدی با اشاره به تولید ۱۲ فیلم توسط هنرجویان انجمن سینمای جوانان مهاباد اظهار کرد: از این تعداد ۱۰ فیلم داستانی به صورت نیمه حرفه‌ای و ۲ فیلم داستانی به صورت حرفه‌ای و با موضوع اجتماعی تهیه شد.

وی اضافه کرد: سال گذشته همیچنین کارگاه آموزشی مشاغل سینمایی (عکاسی و فتوشاپ) و کارگاه آسیب شناسی فیلم کوتاه نیز با حضور علاقمندان این حوزه برگزار شد.

وی اظهار کرد: سال گذشته همچنین ۲۰ مورد نمایش فیلم با عنوان (پاتوق فیلم) با حضور علاقمندان به حوزه فیلم در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد.
رییس انجمن سینمای جوانان مهاباد افزود: با توجه به نقش انکارناپذیر سینما در ارتقای فرهنگ عمومی، تلاش می‌شود تا به واسطه این هنر و پخش فیلم‌های موثر، آداب و روابط صحیح اجتماعی به مخاطبان این پرده نقره‌ای منتقل شود.

وی در خصوص برنامه های امسال انجمن سینمای جوانان مهاباد نیز گفت: علاوه بر دوره های عکاسی و فیلمسازی، تمرکز بر روی تولیدات فیلم حرفه‌ای، تاسیس کانون عکاسان مهاباد، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری هفدهمین دوره فیلم و عکس مهاباد از برنامه های این انجمن است.

انجمن سینمای جوانان مهاباد یکی از انجمن‌های ۶۰ گانه سینمای جوانان در ایران است که از سال ۱۳۶۶ در این شهرستان راه‌اندازی شد و تاکنون به بیش از سه هزار هنرجو در رشته‌های مختلف فیلم‌سازی، تدوین و عکاسی را آموزش داده و هم اکنون دارای ۱۰۰ نفر عضو فعال است.

دیگر خبرها

  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • عکاس خبرگزاری مهر آذربایجان‌شرقی برگزیده جشنواره ملی عکاسی سنندج
  • تقدیر از عکاس خوزستانی‌ در مسابقه عکس روز سنندج
  • مسابقه عکاسی با موضوع آب در ایران برگزار می‌شود
  • همکاری هنرمندان ایران و فرانسه برای مسابقه عکاسی درباره آب
  • ۵۰ هنرجوی مهابادی در دوره‌های فیلم‌سازی شرکت کردند
  • عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد/ سینما و تئاتر هنر فردی نیست
  • ماندن در سینما اهمیت دارد/ عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد
  • برترین‌های دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج معرفی شد
  • دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج پایان یافت