Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@20:17:55 GMT

راه‌های ساده برای جلوگیری از ایجاد تومور مغزی

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۹۱۹۲

راه‌های ساده برای جلوگیری از ایجاد تومور مغزی

فرارو- بیش از ۱۲۰ نوع مختلف تومور مغزی وجود دارند و در حالی که بسیار نادر هستند می‌توانند تهدید کننده زندگی باشند. این موضوع حتی در مورد تومورهای غیر سرطانی به دلیل مکان یا اندازه آن نیز صدق می‌کند.

به گزارش فرارو به نقل از یاهونیوز، در ایالات متحده، تومورهای مغز و سیستم عصبی حدود ۳۰ فرد از ۱۰۰۰۰۰ بزرگسال را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تومورهای مغزی خطرناک هستند زیرا می‌توانند بر قسمت‌های سالم مغز فشار وارد کنند یا به آن نواحی گسترش یابند. برخی از تومورهای مغزی می‌توانند سرطانی باشد یا سرطانی شوند. اگرچه احتمال ابتلا به تومور مغزی اندک می‌باشد اما خوب است علائم و نحوه کمک به کاهش خطر را بدانید.

علل تومورهای مغزی

بخش اعظم علل تومورهای مغزی به خوبی شناخته نشده‌اند و عوامل خطرزا برای تومورهای مغزی نادر هستند. افراد مبتلا به سندرم‌های ارثی نادر مانند نوروفیبروماتوز، توبروس اسکلروزیس، سندرم فون هیپل لیندو و سندرم لی فرامنی در معرض افزایش خطر ابتلا به برخی از تومورهای مغزی قرار دارند.

علائم تومور مغزی

علائم و نشانه‌های تومور مغزی بسته به اندازه تومور مغزی، محل آن در مغز و سرعت رشد می‌توانند بسیار متفاوت باشند. سردردهایی که با تومورهای مغزی مرتبط هستند از جمله علائم اصلی می‌باشند. به طور معمول، این سردردها در صبح بدتر می‌شوند. بخش عمده سردردها با تومورهای مغزی مرتبط نیستند. علائم دیگر شامل تشنج، زوال شناختی، تغییرات شخصیت، اختلال در تعادل و هماهنگی، ضعف در یک طرف بدن و تغییرات بینایی یا مشکلات مرتبط با شنوایی هستند.

نرخ بقا

کلینیک کلیولند درباره میزان بقا برای هر نوع تومور مغزی اشاره می‌کند که این میزان متفاوت است و بر اساس سن، نژاد و سلامت کلی فرد متفاوت می‌باشد. میزان بقا بر اساس میانگین‌ها تخمین زده می‌شود. نرخ بقای پنح‌ساله به شما می‌گوید که چند درصد از مردم دست کم پنج سال پس از تشخیص یک تومور مغزی زنده می‌مانند. نرخ بقای پنج‌ساله برای مننژیوم شایع‌ترین نوع تومور اولیه خوش خیم (غیر سرطانی) مغز عبارت است از: بیش از ۹۶ درصد برای کودکان ۱۴ سال و کم تر، ۹۷ درصد در افراد ۱۵ تا ۳۹ساله و بیش از ۸۷ درصد در بزرگسالان ۴۰ سال و بالاتر. میزان بقا بسیار متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد.

محدود کردن قرار گرفتن در معرض پرتوها

به جز قرار گرفتن در معرض تشعشع و انواع خاصی از جایگزین‌های هورمونی (برای مننژیوم) هیچ عامل خطر شناخته شده‌ای مرتبط با سبک زندگی یا محیطی برای تومورهای مغزی وجود ندارد. بنابراین، در حال حاضر هیچ راه شناخته شده‌ای برای محافظت در برابر اکثر موارد تومورها وجود ندارد.

راه‌های عمومی برای پیشگیری از سرطان

در حالی که هیچ راه شناخته شده‌ای برای محافظت در برابر تومورهای مغزی وجود ندارد رعایت این نکات توصیه‌های خوبی در پیشگیری کلی از سرطان هستند.

غربالگری کنید

غربالگری سرطان می‌تواند سرطان یا سلول‌های غیرطبیعی را پیش از شروع علائم، زمانی که درمان موثرتر است مورد شناسایی قرار دهد. غربالگری ممکن است شامل معاینه فیزیکی، بررسی تاریخچه پزشکی شما، آزمایش‌های آزمایشگاهی، آزمایش‌های تصویربرداری و مشاوره و آزمایش ژنتیک باشد. متاسفانه شیوع کرونا باعث شد بسیاری از افراد از غربالگری حیاتی برای تشخیص سرطان صرفنظر کنند. بر اساس مطالعه منتشر شده در JAMA Oncology، غربالگری سرطان سینه ۹۱ درصد، غربالگری سرطان کولورکتال ۷۹ درصد و غربالگری پروستات ۶۳ درصد در طول دوران شیوع کرونا کاهش یافت.

سبک زندگی سالم را حفظ کنید

بر اساس گزارش پیشرفت سرطان انجمن آمریکایی تحقیقات سرطان، نزدیک به ۲۰ درصد از موارد جدید سرطان و ۱۶ درصد از مرگ و میر‌های ناشی از سرطان در بزرگسالان ایالات متحده به ترکیبی از اضافه وزن، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک بدنی و مصرف الکل مربوط می‌شوند. توصیه می‌شود رژیم غذایی با میزان اندک گوشت قرمز، قند و چربی اشباع شده را رعایت کنید و تمرکز را بر روی رژیم غذایی حاوی گوشت بدون چربی، میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و چربی‌های سالم قرار دهید. هم چنین، توصیه می‌شود به طور منظم در ورزش‌های هوازی متوسط شرکت کنید.

از سیگار پرهیز کنید

تقریباً ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ عامل سرطان‌زا و سرطان‌زا از برگ تنباکو ناشی می‌شوند. به این ترتیب، اجتناب از مصرف دخانیات یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای پیشگیری از سرطان است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه تومور مغزی تومورهای مغزی تومورهای مغز تومور مغزی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۹۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است

محسن روز رخ، ظهر امروز و در نشست خبری کنگره یاد شده که با رویکرد درمان چندتخصصی تومورهای مغزی کودکان، ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت جاری در تهران  برگزار می شود، در پاسخ به قدس با بیان  این مطلب افزود: درمان ۶۵ تا ۷۰ درصدی کودکان سرطانی در ایران در حالی است که این رقم در ترکیه ۶۰ درصد و در دیگر کشورهای منطقه زیر ۵۰ درصد است.

وی درمان سرطان کودکان را در کشورهای پیشرفته دنیا ۸۰ تا ۸۵ درصد عنوان کرد و گفت: این که در شرایط موجود ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در کشور درمان می شوند واقعاً اتفاق چشمگیری است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر قدس، درباره مهمترین دلایل ایجاد سرطان در بین کودکان ایرانی هم گفت: دلایل مختلفی در این زمینه نقش دارند و یک عامل منحصر به فرد را در  ابتلای کودکان به سرطان نمی سراغ گرفت؛ عواملی محیطی،  وراثت، تغذیه می تواند در ایجاد سرطان کودکان دخیل باشد. البته درصد آن ها با یکدیگر متفاوت است؛ برای مثال شاید در برخی از انواع سرطان ها ژنتیک و در بعضی دیگر، تغذیه و محیط بیشتر نقش داشته باشند. اما همه این عوامل در ایجاد سرطان در کودکان دخالت دارند و به همین دلیل است که ما یک درمان واحد را برای سرطان ها نداریم. چون وقتی دلیل بیماری را بدانیم درمان آن راحت خواهد بود و این که درمان سرطان ها بسیار سخت است به این خاطر است که علت اصلی آن دقیقاً مشخص نیست. البته شاید در آینده این دلیل اصلی تشخیص داده شود و درمان آن راحتر صورت گیرد.

وی با اشاره به این که بر اساس آمارها در دنیا، سرطان کودکان یک درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد، افزود: یعنی سرطان در بین کودکان خیلی شیوع ندارد با این وجود سالانه در آمریکا ۵۵ هزار  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود و در ایران نیز سالانه حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود .

می خواهیم در درمان کودکان مبتلا به سرطان به آمار کشورهای توسعه یافته برسیم

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه محک، هم در این نشست خبری با بیان این که باید پذیرفت که سیستم بهداشت و درمان هر کشوری  تابعی از وضعیت اقتصادی آن کشور و سهمی است که از تولید ناخالص داخلی آن می برد، تصریح کرد: بنابراین در درمان کودکان مبتلا به سرطان باید این طور نگاه کنیم آنچه که امروز در بیمارستان محک اتفاق می افتد به لطف تامین منابعی است که از سوی خیرین صورت می گیرد. در واقع کمک های خیرین ما را قادر کرده است تا روش های درمانی متفاوت تری را نزدیک به روش های روز دنیا پیاده کنیم و همچنین داروهایی را که مورد نیاز کودکان سرطانی است تامین کنیم . در واقع این موضوع – کمک های مردمی-  موجب شده تا در درمان  کودکان سرطانی نسبت به میانگین کشوری جلوتر باشیم؛ اما این به این معنا نیست که می توانیم به رقم های ۸۰ تا ۸۵ درصدی کشورهای توسعه یافته در درمان کودکان سرطانی  نزدیک شویم. چون بخشی از این اختلاف فاصله به شرایط اقتصادی کشورها بر می گردد که محک به همت خیرین نیکوکارش تلاش می کند تا روز به روز این فاصله را کمتر کند. در واقع  ما سعی داریم تا تمام محدودیت ها را البته تا جایی که ممکن است پشت سر بگذاریم تا به آمارهای کشورهای توسعه یافته  در درمان کودکان سرطانی برسیم.

درمانی قطعی ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک

دکتر میترا قالیبافیان، آنکولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در ادامه این نشست، از تشکیل ۴۲ هزار پرونده مبتلا به سرطان در بیمارستان محک از زمان تاسیس موسسه محک تاکنون خبر داد و گفت: طبق گزارش های موجود ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان کاملاً درمان شده و به خط پایه زندگی برگشته اند. 

وی با اشاره به این که هرچند تومورهای مغزی دومین نوع شایع سرطان در کودکان است اما نخستین عامل مرگ کودکان محسوب می شود، افزود: کودکانی که مبتلا به تومور مغزی هستند و تحت درمان قرار می گیرند و زنده می مانند با عوارض دیررس درمان دست به گریبان می شوند. بنابراین در طول زمان متوجه شدیم که درمان تومورهای مغزی کودکان نیاز به یک برخورد متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارد.

 وی در همین زمینه افزود: دومین نکته ای که با پیشرفت علمی متوجه شدیم این است که تومورهای کودکان با تومورهای بزرگسالان کاملاً متفاوت است: یعنی اگر حتی یک اسم داشته باشند اما رفتارشان در کودک به نسبت بزرگسال متفاوت است. این موضوع ما را به اینجا رساند که برخورد تیم درمان و تیم پشتیبانی با کودکی که دچار تومور مغزی است باید متفاوت باشد. از این رو هدف چهارمین کنگره دوسالانه آنکولوژی این است که این تفاوت برخورد در درمان کودکان مبتلا به سرطان را در قیاس با بزرگسالان، نمایش دهد.  

وی با تاکید بر این که کودکان نجات یافته از سرطان نیازمند بازتوانی درازمدت هستند، تصریح کرد: این نوع کودکان پس از درمان وقتی به جامعه باز می گردند با محدودیت هایی مواجه می شوند بنابراین باید برای بازتوانی آن ها از همان روز نخست فکری شود.

قالیبافیان، با اشاره به این که زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد، افزود: کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگترها حساس‌تر هستند.جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است. در مجموع برخی کودکان پس از ۵سال درمان، کاملاً بهبود می یابند.

درمان آنکلوژی نیاز به یک کار تیمی دارد

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی هم در ادامه این نشست از درمان ۲۰ درصد کودکان ایرانی مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک خبر داد و گفت: درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد و موسسه  محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استادان این بیمارستان سابقه هیئت علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در بیمارستان محک را دارند.

محمود مصدق

دیگر خبرها

  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون