Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه این کمیسیون طرح ساماندهی نیروی انسانی را آغاز کرده و در دستور کار قرار دارد و در هفته‌های آینده این طرح هم مورد بحث قرار خواهد گرفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازسنندج، اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در جریان سفر خود به استان کردستان ابتدا با نماینده ولی‌فقیه دیدار و سپس در نشست با نخبگان و مسئولان آموزش و پرورش حضور یافته تا مسائل و مشکلات این حوزه‌ را بررسی و پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«علیرضا منادی» رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در نشست با مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق تابعه استان که در باشگاه فرهنگیان سنندج برگزار شد، اجرای طرح جهش تولید دانش بنیان را یکی از برنامه‌های این کمیسیون در سال دوم فعالیت مجلس عنوان کرد و اظهار داشت: طرح جهش تولید دانش بنیان شاهکار این کمیسیون بوده که بتواند در موضوع ثروت‌آفرینی و کسب و کار رشد مراکز خلاق و فناور کمک کند. 

وی با اشاره به اینکه شعار سال مربوط به دانش بنیان هاست و مقام معظم رهبری به تحقق این موضوع تأکید دارند، افزود: باید این امر مهم در اولویت کاری همه مسئولان قرار گیرد.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی "مهارت‌آموزی و حرفه‌آموزی" را از دیگر برنامه‌های اجرایی این کمیسیون خواند و تصریح کرد: متأسفانه فرد دانش‌آموز پس از فارغ‌التحصیلی و اخذ مدرک چندان مهارت و حرفه‌ای را نیاموخته و باید در مدارس هر دانش‌آموز بتواند یک حرفه و مهارتی را پس از اتمام دوران تحصیل خود بیاموزد. 

منادی با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی از مهم‌ترین مشکلات آموزش و پرورش است، گفت: خوشبختانه این کمیسیون طرح ساماندهی نیروی انسانی را آغاز کرده و در دستور کار قرار دارد و در هفته‌های آینده این طرح هم مورد بحث قرار خواهد گرفت و نیرویی که وارد آموزش و پرورش می‌شود، باید نیرویی زبده و کارآزموده باشد.

مشکلات حوزه تعلیم و تربیت کردستان احصا شود

شیوا قاسمی‌پور، دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست هدف از حضور اعضای کمیسیون مجلس در کردستان را رصد مسائل و پیگیری و رفع چالش‌های آموزش و پرورش استان عنوان کرد و اظهار داشت: انتظار می‌رود اهم مشکلات حوزه تعلیم و تربیت در کردستان احصا و توسط مدیران آموزش‌وپرورش منعکس شود.

وی با بیان اینکه این کمیسیون هر ساله یک برنامه اولویت‌دار دارد، گفت: در مجلس یازدهم کمیسیون‌ها به صورت تخصصی کار خود را دنبال مرده و در کمیسیون آموزش مسائل و مشکلات حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی به صورت ویژه پیگیری می‌شود. 

نماینده مردم شهرستان‌های مریوان و سروآباد در مجلس اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان را یکی از برنامه‌های مهم و قابل تقدیر مجلس دانست و یادآور شد: تمام فعالیت‌های مربوط به کودکان از بدو تولد تا شش سالگی باید به آموزش و پرورش واگذار شود چراکه در گذشته، کودکان تا 7 سالگی توسط سازمان بهزیستی مدیریت می‌شدند اما با تأسیس سازمان ملی تعلیم و تربیت، کل فرایند آموزش از صفر تا صد به آموزش و پرورش واگذار شده و این طرح بسیاری ارزشمند است.

18 هزار و 390 فرهنگی کردستانی مشمول قانون رتبه‌بندی معلمان شدند

هاشم ناظمی‌جلال، مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از وضعیت نشانگر و شاخص‌های عملکردی اظهار کرد: در سال‌تحصیلی جاری، 23 هزار و 711 نیروی انسانی به 327 هزار دانش‌آموز در 4 هزار و 210 آموزشگاه و 15 هزار و 598 کلاس در استان، خدمات آموزشی و پرورشی ارائه می‌دهند.

وی وجود دانش‌آموزان نخبه و با استعداد را یکی از نقاط قوت استان عنوان کرد و گفت: دانش آموزان کردستانی از لحاظ تحصیلات مستعد و در چند سال گذشته به صورت متوالی رتبه‌های برتر در کنکور سراسری، مسابقات و المپیادهای نانو را کسب کرده‌اند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان با بیان اینکه فرهنگیان کردستانی دلسوز، تلاشگر و دارای تحصیلات عالیه و به بهترین شیوه در خدمت دانش‌آموزان هستند، کمبود نیروی انسانی را یکی از مشکلات پیش‌روی این حوزه عنوان کرد و افزود: با توجه به خروجی نیرو و بازنشستگی تعدادی از فرهنگیان و نابرابری آن با نیروهای ورودی، در این رابطه با چالش مواجه‌ایم.

وی کمبود فضاهای آموزشی را یکی دیگر از چالش‌های استان عنوان کرد و اذعان داشت: حدود 30 درصد مدارس استان  نیاز به مقاوم سازی و بازسازی دارد.

ناظمی‌جلال با اذعان به اینکه در حال حاضر 166 مدرسه کانکسی و سنگی فاقد استحکام در سطح استان وجود دارد، اضافه کرد: از این تعداد، 96 مدرسه دارای بیش از 10 نفر دانش‌آموز و 70 مورد آن نیز کمتر از 10 دانش‌آموز دارد.

وی با بیان اینکه مقرر شده که امسال و سال آینده تمام مدارس سنگی و کانکسی استان برداشته شود، عنوان کرد: قطعاً در این زمینه آموزش و پرورش استان نیاز به یک بودجه جهشی دارد. 

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه 253 هزار و 433 دانش آموز شهری و 74 هزار و 816 دانش آموز روستای در مدارس استان در حال تحصیل هستند، خاطرنشان کرد: 283 هزار و 284 نفر از دانش آموزان استان در مدارس دولتی و 43 هزار نفر نیز در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند.
 
وی اعلام کرد: در حال حاضر دو هزار و 100 دانشجو شامل هزار و 280 دانشجوی پسر و 730 دانشجوی دختر در 9 رشته کارشناسی پسران و 7 رشته کارشناسی دختران در دانشگاه فرهنگیان استان مشغول به تحصیل هستند.

ناظمی‌جلال گفت: امسال 18 هزار و 390 نفر از فرهنگیان تلاشگر استان کردستان مشمول قانون رتبه‌بندی معلمان شدند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه سرانه ورزشی هر دانش‌آموز در استان 20 سانتی‌متر و پایین‌تر از میانگین کشوری است، افزود: خوشبختانه در دولت سیزدهم با اجرای طرح شهید سلیمانی 35 فضای ورزشی درون مدرسه‌ای شامل چمن مصنوعی و 7 سالن ورزشی به مجموعه فضاهای ورزشی مدارس استان اضافه خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نبود تجهیزات کافی آموزشی، کارگاهی و هنرستانی را یکی دیگر از چالش‌های آموزش و پرورش استان عنوان کرد و گفت: در بخش هنرستان‌ها اکثر تجهیزات قدیمی است.

وی از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی خواست که موضوع جذب نیروی انسانی در آموزش و پرورش تنها از طریق دانشگاه فرهنگیان انجام شود تا به بهترین شیوه بتوانیم شاهد خدمت‌رسانی به دانش‌آموزان استان باشیم. 

ناظمی‌جلال وجود قانون بومی‌گزینی را یکی دیگر از چالش‌های پیش‌روی آموزش و پرورش استان کردستان عنوان کرد و یادآور شد: براساس آمار سال گذشته، استان کردستان از نظر تعداد پذیرفته‌شدگان کنکور، رتبه 22 و پایین‌تر از میانگین کشوری بوده و استان البرز رتبه 4 کشور را داشته اما در رتبه‌بندی استان‌ها بر اساس میانگین نمرات توسط دانش‌آموزان، کردستان رتبه 14 و استان البرز در رتبه 16 کشوری قرار دارد.

انتهای پیام/486/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی مدیرکل آموزش و پرورش آموزش و پرورش استان آموزش و پرورش استان عنوان استان کردستان کمیسیون آموزش نیروی انسانی دانش آموزان ناظمی جلال رتبه بندی دانش آموز اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۹۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری دوشنبه شب در دیدار رییس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: هر کشوری که دارای آموزش و پرورش قوی باشد، آینده پیشرفت تمدن آفرین آن ممکن است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: این یک قائده است و می‌شود گفت تمامی فضای مدیریت کشور از آموزش و پرورش عبور می کند، و آموزش و پرورش مادر تمام وزارتخانه هاست.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک وزارتخانه راهبردی و منشا ثروت و قدرت است، گفت: چون ثروت یک مملکت منابع سرزمینی نیست بلکه منابع انسانی است و قدرت یک کشور با منابع انسانی و اندیشه ها و محصولات دانش بنیان و اقتدار آفرین است.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: رشد دانش آموزان در آموزش و پرورش، باعث تولید موشک ها و پهباد شده و امروز عملیات وعده صادق را ممکن کرد. بنابراین آموزش و پرورش هم مولد ثروت و قدرت است که نتیجه آن اقتدار ملی و بین المللی می‌باشد به همین خاطر توجه به آموزش و پرورش یک توجه راهبردی است.

امام جمعه بوشهر اظهار داشت: در نظام محاسباتی مدیریت، یکی از نشانه ها توجه به حوزه زیرساختی است که مهمترین آن آموزش و پرورش می باشد. آموزش و پرورش یک ریشه برای درخت است.

وی ابراز داشت: حوزه زیرساخت ساختمانی یکی از موارد مهم در آموزش و پرورش است. یک نقشه آمایشی بسیار مهم برای این موضوع را می طلبد که باید به صورت دقیق باشد. وزارت آموزش و پرورش نباید دغدغه زیر ساخت داشته باشد و بایستی همیشه آموزش و پرورش در حوزه زیر ساخت جلوتر از جمعیت باشد، هرچند در شرایط کنونی عقب تر از جمعیت هستیم.

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه ساخت مدارس بایستی بر اساس استانداردهای مهندسی و معماری و مناسب با فرهنگ آن منطقه باشد ابراز داشت: نمی توانیم مدرسه ای که مناسب شمال است را در استان کویری بسازیم.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه همیشه مواجه با مدارسی هستیم که بعد از چند سال دچار خوردگی می شود گفت: باید در حوزه مهندسی دارای تحول باشیم، در مدل مدرسه سازی یک مدل سنتی وجود داشته است بنابراین باید به سمت مدل های پرجاذبه برویم تا دانش آموز در کلاس خسته نشود.

وی افزود: امروز حضور در فضای مجازی متنوع شده از جهتی سیستم اکنون آموزش و پرورش و کلاس ها باعث خستگی می شود و یکی از علت های ارتباط امروز دانش آموزان با فضای مجازی پرتنوع بودن آن است.

امام جمعه بوشهر با اشاره به کمبود امکانات آموزشی در ایجاد مهارت افزایی گفت: در حال حاضر فضاهای مختلفی حتی متناسب با جنسیت برای ایجاد مهارت وجود دارد و باید مدرسه را طوری پرجاذبه کنیم که دانش آموزان آنجا را محل ورزش و پرورش و حتی محلی برای کسب کار بداند و از این فضا استفاده شایسته کند.

منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری همچنین خواستار تخمین رشد جمعیت ملی و منطقه‌ای و محلی شد و گفت: نیازها از قبل مشخص شود و اعتبارات استانی و خیرین هم برای آن لحاظ شود. بسیاری از امکانات در حاشیه مدرسه همچون حسینیه ها و مساجد وجود دارد که باید با مدرسه پیوند زده شود.

وی افزود: برگزاری جشن ها و برپایی نماز جماعت و برگزاری جلسات اولیا و مربیان در مساجد و مدرسه می تواند این ارتباط را فراهم کند. این ارتباط فیزیک ساختمانی و انسانی رشد ایجاد می کند.

آیت الله صفایی بوشهری همچنین حضور روحانیون در مدارس را بسیار موثری دانست.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بازنشستگان نیروی انتظامی گفت: بسیاری از بازنشستگان آموزش و پرورش جوان و توانمند هستند، می توان از این افراد استفاده شود تا پیوند نسل بازنشسته با نسل کنونی حفظ شود.

امام جمعه بوشهر خواستار ایجاد اردوگاه بزرگ در استان شد و گفت: بوشهر پایتخت مقاومت است، اگر اردوگاه بزرگ دانش آموزی با منظر گردشگری فرهنگی پرورشی مقاومت ایجاد شود و دانش آموزان به استان بیایند می توانند با پیشرفت ها و تاریخ مقاومت استان آشنا شوند. علاوه براین می توانیم میزبان دانش آموزان محور مقاومت هم در استان بود.

کد خبر 6092618

دیگر خبرها

  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • بافق دارای بالاترین میزان تراکم دانش آموزی در استان یزد
  • نواخته شدن زنگ سپاس از معلم در کردستان
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • رشد بیش از ۴ برابری آمار جذب و پذیرش نیروی انسانی در آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج