Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شاخص کل بورس در آخرین روز معاملاتی هفته چهارم مردادماه منفی شد و در مجموع شاخص کل بورس هر آنچه را که در ابتدای هفته به دست آورده بود، از دست داد.

اما در معاملات این هفته شاخص کل هموزن عملکرد بهتری را نسبت به شاخص کل داشت و بازدهی بهتری را نیز کسب کرد. در شرایط کنونی شاخص کل در نزدیکی حمایت یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحدی قرار گرفته و کاهش شاخص کل به عنوان برگشت به سطح مورد نظر هم تلقی می‌شود؛ ولی شکست محدوده حمایتی فوق و تثبیت زیر این حمایت می‌تواند شرایط را برای بازار سرمایه سخت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دیگر سو، در معاملات روز چهارشنبه بورس کالا، عرضه خودرو در بورس، بعد از مدت ها صورت گرفت که تا حدودی امید را به سهام خودرویی برگرداند. حال باید نظاره گر بود که این رویه ادامه دار خواهد بود یا صرفا به عنوان مسکنی برای بهبود وضعیت  بازار سرمایه صورت گرفته است. در صورتی که نحوه فروش خودروها به صورت قرعه کشی تغییر نکند، زیان خودروسازان بیشتر خواهد شد و بازار سرمایه آسیب خواهد دید.

* عرضه خودرو در بورس می تواند منجر به رشد بازار سهام شود

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که در بازار سرمایه و البته سایر بازارها وجود دارد، این است که کل نگر نیستیم و دولت‌ها معمولا توجهی ندارند که هر تصمیمی در مورد یک بازار، ممکن است، چه تبعاتی در سایر بازارها داشته باشد. یعنی قطعاً تصمیماتی که دولت و سیاست‌گذاران در حوز‌ه‌های اقتصادی اتخاذ می ‌کنند، روی بازار سرمایه اثرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: طی چندماه گذشته طرح عرضه خودرو در بورس کالا بدون هیچ دلیل منطقی متوقف شد و بسیاری از اشخاص و کارگزاری‌هایی که به منظور خرید خودرو از طریق بورس کالا در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده بودند، متضرر شدند و سیاست گذاران با ابلاغ یک دستورالعمل به راحتی این طرح را متوقف کردند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: عرضه خودرو در بورس کالا که طی معاملات روز چهارشنبه انجام شد، می تواند روند شفاف سازی در بازار سرمایه را رشد دهد و همین مساله می تواند در آینده روند بازار سرمایه را تغییر داده و باعث رشد بورس شود.

* رشد اندک شاخص کل بورس

روند شاخص کل بورس در هفته اخیر پُرنوسان بود. در اولین روز کاری هفته شاخص رشد 18 هزار و 636 واحدی را پشت سر گذاشت. روز یکشنبه شاخص 3 هزار و 447 واحد تنزل کرد و روز دوشنبه 44 واحد مثبت شد. اما روز سه‌ شنبه بار دیگر نزول کرد و 4 هزار و 197 واحد پائین آمد.

در روز چهارشنبه روند نزول شاخص ادامه داشت و 8 هزار و 96 واحد نزول کرد. با این حال شاخص در آخرین روز کاری هفته بالاتر از سطح هفته قبل ایستاد.

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم یک میلیون و 451 هزار و404 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 2 هزار و 940 واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 2 دهم درصد شد.

* پیشی گرفتن شاخص کل هموزن از شاخص کل

شاخص کل هموزن بورس در هفته گذشته توانست از شاخص کل بازدهی بیشتری داشته باشد. شاخص کل هموزن در روز شنبه 6 هزار و 282 واحد رشد کرد، اما در روز یکشنبه  437 واحد پایین آمد و در روز دوشنبه بازهم صعود را تجربه کرد و هزار و 780 واحد بالاتر ایستاد.

شاخص کل هموزن در روز سه شنبه هزار و 396 واحد رشد کرد و در روز چهارشنبه نیز 455 واحد بیشتر از روز قبل قرار گرفت.

این شاخص در نهایت در هفته چهارم مردادماه 9 هزار و 476 واحد بالاتر از هفته قبل ایستاد و به سطح 399 هزار و 78 واحدی رسید. بازدهی شاخص کل هموزن 2.43 درصد بوده است که 12 برابر بازدهی شاخص کل بورس بوده است.

* رشد 38 درصدی معاملات خُرد بازار سهام

در هفته چهارم مردادماه میانگین ارزش معاملات کل هفته 49 هزار و 79 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 61 هزار و 96 میلیاردی هفته پیشین، افت 19 درصدی داشته است.

در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس 3 هزار و 335 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 2 هزار و 403 میلیاردی هفته پیشین، افزایش 38 درصدی داشته است.

با توجه به افزایش روند معاملات خرد در هفته چهارم مردادماه می توان امیدوار بود بورس در هفته های آینده روندی صعودی به خود گرفته و بتواند به کانال 1.5 میلیون واحدی دست پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سهام شاخص کل هموزن بورس شاخص کل بورس افزایش معاملات خرد بازده هفته چهارم مردادماه عرضه خودرو در بورس شاخص کل هموزن روز چهارشنبه بازار سرمایه شاخص کل بورس بورس کالا آخرین روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۹۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، براساس اطلاعیه مدیریت پذیرش بورس کالای ایران، پذیرش کالاها و محصولات یاد شده پس از بررسی مدارک و مستندات در چهارصد و دوازدهمین جلسه کمیته عرضه در ۵ اردیبهشت به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی بورس در سال ۱۴۰۳ / حرکت بازار سرمایه به کدام سمت خواهد بود؟

کالاهای پذیرش شده در بازار اصلی

به این ترتیب پلی اتیلن ترفتالات بطری، شمش فولادی، ورق گرم فولادی، شمش روی، نبشی فولادی، عایق رطوبتی و قیر ۱۱ شرکت به شرح زیر در بازار اصلی پذیرش شد:

. یک هزار و ۱۲ تن پلی اتیلن ترفتالات بطری (شرکت Reliance Industeries LTD کشور هند که عرضه کننده آن شرکت تولیدی پتپاور آریا است)

. ۳ هزار و ۳۶ تن پلی اتیلن ترفتالات بطری (شرکت Wankai New Materials Co کشور چین که عرضه کننده آن شرکت طیلسان جامه حجاب است)

. ۱۳۲ تن پلی اتیلن ترفتالات بطری (شرکت Wankai New Materials Co چین که عرضه کننده آن شرکت طیلسان جامه حجاب است)

. ۱۰ هزار تن شمش فولادی (فولاد کاوه جنوب کیش، عرضه کننده شرکت استیل سورین) و ۶ هزار و ۵۰۰ تن شمش فولادی (شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، عرضه کننده شرکت فولاد آدان)

. ۵ هزار تن ورق گرم فولادی (شرکت نورد و لوله اهواز، عرضه کننده شرکت صنایع فولاد مبین سام) و ۳ هزار تن ورق گرم فولادی (شرکت نورد و لوله اهواز، عرضه کننده شرکت مبین بازرگان فولاد سپاهان)

. ۳ هزار و ۶۰۰ تن شمش روی (شرکت سپنتا روی، عرضه کننده شرکت کانه آرایی آریا)

. نبشی فولادی (شرکت نورد فولاد سنگانه توس)

. عایق رطوبتی (شرکت کیهان عایق تبریز)

. قیر (شرکت های فرابند مهراد شرق، عایق روان مهرداد، پالایش نفت مهر پارسیان و پترو قیر آژند کیاسر)

کالاهای پذیرش شده در بازار فرعی

همچنین محصولات متعلق به ۷ شرکت به شرح زیر در بازار فرعی پذیرش شد:

. ۵۰۰ تن ضایعات برنجی و ۱۰ هزار تن ضایعات فولادی (شرکت پالایش نفت آبادان)

. ۱۲ هزار تن ضایعات فولادی (شرکت فولاد کاوه اروند)

. ۱۵ هزار عدد صندوق چوبی، ۱۰۰ هزار عدد اقلام الکترونیکی خودرو، ۱۰۰ تن اقلام پلیمری خودرو، ۱۰ میلیون عدد اقلام تکمیلی خودرو، ۵۰ هزار عدد اقلام چرخ خودرو، ۲۰۰ تن اقلام فلزی خودرو، ۶۵ هزار عدد ضایعات باطری، ۱۵۰ تن ضایعات پلاستیکی، ۲ هزار تن ضایعات چوبی، ۱۲۰ تن ضایعات شیشه، ۴ هزار تن ضایعات کارتن، ۲ میلیون عدد ضایعات مونتاژی خودرو، ۳۰ هزار حلقه لاستیک ضایعاتی (شرکت ایران خودرو)

. ۶ هزار تن ضایعات فولادی، یک هزار تن ضایعات آلومینیومی، ۴۰۰ تن ضایعات پلیمری، ۸۰ تن لاستیک ضایعاتی، ۳ میلیون عدد ضایعات مونتاژی خودرو (شرکت طراحی مهندسی و تأمین قطعات ایران خودرو)

. ۵۰ هزار عدد اقلام الکترونیکی خودرو، ۷۵۰ هزار عدد اقلام تکمیلی خودرو و ۱۰۰ هزار عدد اقلام پلیمری خودرو (شرکت ایران خودرو خراسان)

. ۲۳ هزار تن ضایعات نرمه گندله به (شرکت مجتمع معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق)

. ۴ هزار تن تسمه و نوار برنجی و ۴ هزار تن ورق برنجی (شرکت صنایع مس شهید باهنر)

انتهای پیام/

کد خبر: 1228949 برچسب‌ها بورس

دیگر خبرها

  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳