Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع لبنانی با اشاره به مانع‌تراشی‌های آمریکا در روند واردات گاز و برق مصر و اردن به لبنان تاکید کردند که بانک جهانی نیز هنوز تصمیم خود را برای تامین بودجه مالی این پروژه نگرفته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که بحران سوخت در لبنان موجب شده این کشور تا آستانه فرورفتن در تاریکی کامل پیش برود، بانک جهانی هنوز تصمیم خود را درباره پرونده پرداخت وام به لبنان برای تامین بودجه مالی واردات گاز و برق از مصر و اردن اعلام نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش الاخبار، طی چند روز گذشته «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر مکلف به تشکیل دولت لبنان و «ولید فیاض» وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور این کشور جلساتی با مسئولان بانک جهانی داشتند اما هیچ یک از آنها به نتیجه نرسید و مسئولان این بانک درباره چشم‌انداز خود برای پرداخت وام به طرف لبنانی سکوت کرده‌اند.

به گفته منابع آگاه از فضای این نشست‌ها بانک جهانی اعلام کرده که تصمیم برای پرداخت وام به لبنان را به نشست‌های ماه‌های آینده موکول می‌کند. مسئولان بانک جهانی می‌گویند که لبنان با وجود حفظ خطوط گاز و برق و تکمیل قراردادها با اردن و مصر، در مورد این پرونده جدی نیست.

طی ماه گذشته وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور لبنان از امضای قرارداد نهایی با طرف مصری برای دریافت گاز خبر داده و اعلام کرده بود که سازوکار انتقال آن به لبنان فراهم شده است. اما منابع وزارت انرژی لبنان اعلام کردند، «دوروتی شیا» سفیر ایالات متحده در بیروت به ولید فیاض گفته است که واشنگتن توافقنامه گازی امضا شده لبنان با مصر را به لحاظ حقوقی بررسی خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که شرکت‌ها و موسسات مربوطه در این قرارداد در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار ندارند.

وعده‌های سرخرمن آمریکا چگونه لبنانی‌ها را ناامید کرد؟/ بیروت به سمت شرق گرایش پیدا می‌کند؟انتقاد شرکت برق لبنان از تعلل نجیب‌ میقاتی برای واردات سوخت از ایرانوزیر انرژی لبنان: واردات سوخت از ایران کمک زیادی به ما برای عبور از این مرحله سخت می‌کند

این درحالی است که منابع مسئول لبنانی گزارش دادند، این درخواست آمریکا از دولت بیروت بر خلاف آن چیزی است که قبلا با آمریکا توافق شده و قرار بود لبنان ابتدا به بودجه مالی انتقال گاز مصر به لبنان دست پیدا کرده و سپس دست به اصلاحات بزند.

بر همین اساس ناظران بر این باورند که آمریکا همچنان درحال بازی و مانور دادن روی پرونده گاز و برق لبنان بوده و جدیتی در این زمینه ندارد؛ آن هم در شرایطی که بحران برق در فصل تابستان ملت لبنان را به ستوه آورده و آنها هم‌زمان نگران بحران سوخت در فصل سرما نیز هستند.

مشکل دیگر در زمینه واردات انرژی به لبنان مربوط به موافقت بانک جهانی برای تامین بودجه مالی پروژه گاز و برق لبنان است. در واقع تاییدیه بانک جهانی در این زمینه ضمانتی است که اردن و مصر منتظر آن هستند و تاکنون دریافت نکرده‌اند.

با توجه به این موارد، درحالی که قرار بود گاز مصر از هفته‌های ابتدایی سال 2022 به لبنان منتقل شود، این پروژه تا زمان نامشخصی به تعویق افتاده و آمریکا هم‌زمان که وعده انتقال انرژی از مصر و اردن را به لبنان داده، در این روند صراحتا مانع‌تراشی می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مصر اخبار آمریکا لبنان مصر اخبار آمریکا لبنان بودجه مالی بانک جهانی گاز و برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۵۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز

مصطفی قمری وفا در صفحه ایکس نوشت:

«قطعا روند صعودی رشد نقدینگی و ثبت ارقام بی‌سابقه این متغیر در پایان سال ۱۳۹۹ و نیمه اول سال ۱۴۰۰ مسئله‌ای بس نگران کننده بود که تداوم آن می‌توانست اقتصاد کشور را با معضلات و مخاطرات گوناگونی مواجه سازد و ضمن افزایش نااطمینانی‌ها در تصمیمات خرد فعالان اقتصادی کشور، آثار مخربی بر متغیر‌های کلان اقتصای بوجود آورد.

حال که حدود دو سال از آن مقطع نگران کننده گذشته است، متغیر‌های پولی کشور در وضعیت نسبتاً پایداری قرار گرفته‌اند و آمار‌ها حاکی از تحقق اهداف بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و قرار گرفتن در محدوده‌های تعیین شده دارد.

مرور مسیر طی شده نشان دهنده آن است که نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و متعاقبا به ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است.

ارقام فوق به خوبی بیانگر توفیق بانک مرکزی در اجرای سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها و دستیابی به اهداف کنترل رشد کل‌های پولی و مدیریت رشد نقدینگی در محدوده هدف تعیین شده برای سال ۱۴۰۱ (۳۰ درصد) و سال ۱۴۰۲ (۲۵ درصد) می‌باشد.

البته در سال ۱۴۰۳ نیز همچنان هدف کنترل رشد نقدینگی از طریق استفاده از مجموعه ابزار‌های سیاست پولی از جمله کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها با قدرت بیشتری پیگیری خواهد شد و بر این اساس هدف رشد نقدینگی ۲۳ درصد با دامنه نوسان مثبت و منفی ۲ درصد در راستای دستیابی به هدف مهار تورم تا نقطه مطلوب و نیز کمک به رشد اقتصادی تعیین شده است.

لازم به ذکر است که در دوره اخیر، بانک مرکزی توجه ویژه‌ای به کنترل خلق پول بانک‌ها داشته و دستاورد مهم بدست آمده در زمینه کاهش رشد نقدینگی به طور مشخص از طریق تنظیم و اعمال جدی سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها حاصل شده است.

در این چارچوب، #بانک_مرکزی در راستای کنترل رشد خلق پول بانک‌ها و موسسات اعتباری، در سال ۱۴۰۱ ضوابط ناظر بر کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها را تکمیل و اصلاح نمود و علاوه بر کنترل دارایی‌ها، کنترل بدهی‌های ترازنامه بانک‌ها (بویژه بانک‌های ناتراز و ناسالم) را در دستور کار قرار داد.

همچنین در سال۱۴۰۱ بانک مرکزی در جهت دستیابی به هدف رشد نقدینگی تعیین شده با پیگیری جدی سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و موسسات اعتباری و جریمه بانک‌های متخلف از طریق افزایش نسبت سپرده قانونی و همچنین افزایش ۰.۵ واحد درصدی نسبت سپرده قانونی بانک‌های تجاری اقدامات موثری را در جهت کنترل و کاهش قدرت خلق پول بانک‌ها و در نهایت کاهش رشد نقدینگی انجام داد.

در دیماه سال ۱۴۰۲ نیز بانک مرکزی با هدف مدیریت رشد نقدینگی و اطمینان از تحقق اهداف تعیین شده در رابطه با کنترل کل‌های پولی اقدام به افزایش ۰.۵ واحد درصدی سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری نمود.

با توجه به مطالب ذکر شده و بررسی آمار‌های مربوطه ملاحظه می‌شود که مدیریت رشد نقدینگی در اقتصادی کشور در دوره اخیر، در وضعیتی کاملا با ثبات و برخلاف ادعا‌های مطرح شده توسط برخی رسانه‌ها و افراد بوده است.»

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • تداوم همبستگی جهانی در حمایت از مردم غزه
  • انتقال میزبان مسابقات مچ اندازی قهرمانی آسیا از کیش به ازبکستان
  • انتقال میزبانی مچ‌اندازی آسیا از کیش به تاشکند!
  • اولین مرکز مهارت‌آموزی سربازان وظیفه خوزستان راه‌اندازی شد
  • تداوم جنگ پس از ۲۰۰ روز نشان دهنده توان مقاومت است
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی