Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:40:19 GMT

زیرساختی به روشنایی طرح‌های برق‌رسانی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۹۷۶۱۷

زیرساختی به روشنایی طرح‌های برق‌رسانی

دولت سیزدهم پس از استقرار به دنبال ایجاد زیرساخت‌ها در همه مناطق به صورت عادلانه است تا نقاط روستایی و شهری از امکانات و منابع ملی به صورت عادلانه برخوردار شوند، که یکی از این زیرساخت‌ها، توسعه شبکه و توزیع برق است که نیاز اصلی در همه بخش‌هاست.

یکی دو سال پیش، خاموشی برق حتی در زمان اوج کرونا، با گلایه‌ها و دلخوری‌های مردمی همراه بود که اکنون در تابستان داغ خبری ار خاموشی و قطع شدن هنگام و بی‌هنگام برق وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خاموشی‌ها در دو سه سال پیش برای مردم اتفاق افتاده بود که گاهی باعث آسیب رسیدن به کسب و کار مردم نیز می‌شد حتی برخی نانوایی‌ها از اینکه در طول روز برق ندارند اعلام ناخرسندی می‌کردند. 

یک سال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده است. 

وضعیت بد شاخص‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش‌ها که ماحصل سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات نادرست‌ سال‌های پیش از ۱۴۰۰ بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیت‌الله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!

با این‌ حال اگر چه چالش‌ها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسوولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر می‌رسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.

در این گزارش به بخش از اقدامات زیرساختی در حوزه برق چهارمحال و بختیاری با نگاهی متوازن  خواهیم پرداخت.

توزیع پنل‌های خورشیدی بین عشایر

توزیع پنل‌های خورشیدی به بین خانوارهای عشایری در طول یک‌سال اخیر شتاب گرفت، چرا که برخی از عشایر به دلیل دور بودن از شبکه انتقال و توزیع برق، به شبکه دسترسی نداشتند به همین منظور از پنل‌های خورشیدی استفاده شد.

محمد خدری یکی از عشایر کوچرو چهارمحال و بختیاری می‌گوید: پنل‌های خورشیدی توزیع شده برای کارهای ضروری کاربرد دارد و نیاز اصلی عشایر در این بخش بود.

به گفته وی، باتری و پنل‌های شارژی در طول روز در معرض نور خورشید در بالای چادر قرار می‌گیرند و بعد در طول شب یا روز بعد برای شارژ باتری گوشی موبایل، رادیو یا برای روشن شدن یک لامپ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری گفت: این شرکت امسال دو هزار پنل خورشیدی با اختصاص ۴۰ میلیارد تومان تامین می‌کند تا در مناطق محروم و عشایری استان توزیع شود.

مجید فرهزاد افزود: در سال گذشته ۸۸۰ پنل خورشیدی تامین و در اختیار امور عشایر قرار داده شد تا در مناطق محروم و عشایری استان توزیع شود و امسال نیز در صورت تامین قطعات مورد نیاز تولید پنل‌ها امید می‌رود برنامه پیش‌بینی شده محقق ‌شود.

توسعه زیرساخت های شهری و روستایی 

علاوه توسعه زیرساخت‌های برق‌رسانی در بخش صنعت و کشاورزی، توسعه زیرساخت‌ها صنعت برق برای مشترکان خانگی روستایی و شهری در طول یک سال اخیر شتاب گرفته است به گونه‌ای که در اکنون خط قرمز وزارت نیرو خاموشی مشترکان خانگی است.

اکنون ۸۴ درصد مشترکان شرکت توزیع نیروی برق استان خانگی هستند و همچنین هفت دهم درصد از مشترکان در بخش صنعت و ۱.۸ درصد مشترکان در بخش کشاورزی هستند این در حالی است که ۳۰ درصد مصرف برق استان در بخش خانگی، ۳۵ درصد در بخش کشاورزی و ۲۰ درصد در بخش صنعت است.

۲۷ هزار مشترک خانگی استان، مددجویان کمیته امداد و بهزیستی هستند که از این تعداد هفت هزار و ۵۰۰ مشترک از معافیت پرداخت قبض برق برخوردار هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه ۱۰۰ درصد مناطق شهری و ۹۹.۵ درصد جمعیت روستایی استان از نعمت برق برخوردارند، افزود: تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار دائم استان برق‌کشی شده است اما برای روستاهای زیر ۱۰ خانوار که هنوز از امکان برق برخوردار نشده‌اند دیزل ژنراتور و پنل خورشیدی توزیع شده است.

فرهزاد گفت: طول شبکه‌های توزیع برق استان تا پایان سال گذشته به ۱۲ هزار و ۴۳ کیلومتر رسید که از این میزان ۶ هزار و ۷۳۳ کیلومتر طول شبکه‌های فشار متوسط و ۵ هزار و۳۱۰ کیلومتر طول خطوط فشار ضعیف است.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته به میزان ۱۴۲ کیلومتر به طول شبکه‌‍‍های برق رسانی استان افزوده شده است، گفت: تعداد پست‌های توزیع برق سطح استان نیز ۹ هزار و ۲۶۵ دستگاه است که از این تعداد ۲۶۱ دستگاه پست توزیع در سال گذشته احداث و به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع برق، ظرفیت پست‌های توزیع استان را هزار و ۱۶۱ مگاولت آمپر اعلام کرد و افزود: تعداد مشترکین برق در حال حاضر به ۴۰۰ هزار مشترک رسیده که رشد سه درصدی را درپی داشته است.

توسعه انرژی پاک در دستور کار دولت

با توجه به ضرورت توسعه فناوری‌های نوین در تولید و توزیع برق، ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در دستورکار قرار گرفت و در دولت سیزدهم نیروگاه برق سفیددشت به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گفت: این نیروگاه با ظرفیت پنج مگاوات تولید انرژی برق و هزینه یک هزار میلیارد ریال اعتبار، توسط بخش خصوصی احداث و وارد مدار تولید برق شد.

فرهزاد افزود: برق تولیدی این نیروگاه از طریق انعقاد قرارداد ۲۰ ساله خریداری می‌شود و با توجه به شرایط مطلوب استان برای بهره‌وری از انرژی خورشیدی به میزان ۲۰۰ مگاوات تولید انرژی برق در سطح استان ظرفیت‌سنجی شده است و سرمایه‌گذاران می‌توانند در این زمینه در سطح استان سرمایه‌گذاری کنند.

طرح‌های قابل بهره‌برداری در نخستین سال استقرار دولت سیزدهم

همزمان با هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، امسال طرح‌های مختلفی در حوزه زیرساختی از جمله برق به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال وبختیاری از افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۰۱ پروژه برق‌رسانی به ارزش هزار و ۴۷۷ میلیارد ریال در هفته دولت خبر داد.

مجید فرهزاد افزود: در هفته دولت امسال تعداد پروژه‌های افتتاحی این شرکت ۶۶ مورد و طرح‌های کلنگ زنی ۳۵ پروژه خواهد بود.

وی گفت: پروژه‌های قابل افتتاح و کلنگ‌زنی این شرکت در بخش‌های اصلاح و بهینه‌سازی شبکه‌های برق‌رسانی روستایی، تبدیل شبکه سیمی کابل خودنگهدار، احداث شبکه روشنایی معابر، توزیع پکیج‌های برق خورشیدی در بین عشایر، توسعه و احداث فیدرهای برق‌رسانی، رفع حریم و ایمن‌سازی تاسیسات، نصب کنتورهای هوشمند است.

فرهزاد پروژه تبدیل سیم به کابل خودنگهدار و رفع افت ولتاژ در شهر اردل و آلیکوه، بهینه‌سازی شبکه برق روستاهای (یاسه چای،شوراب صغیر، جغدان، دهنو محمد قلی، چله‌گاه، قطعه‌، قلعه سوخته) احداث شبکه فشار متوسط دومداره جهت قطب صنعتی ۲ شهرکرد ، نصب پست هوایی و احداث شبکه فشار متوسط و فشار ضعیف جهت برق‌رسانی به محله ۳۲ منظریه، احداث ساختمان اداری مدیریت برق لردگان و برق‌رسانی به شهرک رهبری لبد بازفت را از مهمترین پروژه‌های افتتاحی این شرکت عنوان کرد.

مدیرعامل این شرکت خاطر نشان کرد:برق‌رسانی به ۱۴ روستا در سطح استان از مهمترین پروژه‌های کلنگ‌زنی هفته دولت خواهد بود.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت در ۱۰ شهرستان دارد.

برچسب‌ها شهرکرد چهارمحال وبختیاری دولت برق پروندهٔ خبری یکسال با «دولت مردم»

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرکرد چهارمحال وبختیاری دولت شهرکرد چهارمحال وبختیاری دولت برق مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری پنل های خورشیدی برق چهارمحال برق رسانی برق رسانی دولت سیزدهم بهره برداری زیرساخت ها برق استان سطح استان هفته دولت سال گذشته توزیع برق کلنگ زنی یک سال پنل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۷۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکلات زیرساختی روستای سیل زده تختان دهلران در دستور کار است

به گزارش خبرنگار مهر، مجید بگلریان صبح روز شنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مدیریت بحران شهرستان دهلران در بخش سراب میمه، اظهار کرد: برآورد میزان خسارات وارد شده به روستای تختان و رفع مشکلات زیرساختی وارد فاز عملیاتی شده است.

وی با قدردانی از حضور جهادی دستگاه‌های خدمات رسان و بررسی میدانی از روستای تختان دهلران، گفت: رفع سریع آسیب‌های زیرساختی در حوزه‌های آب، برق و گاز در این روستا بسیار ضروری بوده و تامین آب ۲ روستای تختان و خربزان باید در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل بحران استانداری ایلام با اشاره به بررسی‌های مسئولان استان و شهرستان از روستای تختان، افزود: اقدامات عمرانی روستای تختان بایستی در کوتاه مدت از منابع داخلی بنیاد مسکن و در دراز مدت از طریق کمیته برنامه ریزی شهرستان دهلران، عملیاتی شود.

بگلریان با اشاره به بارش بالای ۱۰۰ میلیمتر بارندگی در پنج شهرستان استان، تصریح کرد: آمار دقیق خسارات باید هر چه سریعیتر برآورد شود و بر اساس شاخصهای ۱۸ گانه با مختصات یو.تی. ام، جمع بندی و به وزارت کشور ارسال شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان ایلام در پایان با تاکید بر لزوم ترویج بیمه در بین روستائیان و کشاورزان، خاطرنشان کرد: بیمه نقش مهمی در جبران خسارت‌های ناشی از حوادث غیرمترقبه از جمله سیل دارد.

فرماندار ویژه دهلران نیز در این نشست با اشاره به خسارات سیل و بارندگی به روستای تختان، گفت: در هنگام وقوع حادثه، نیروهای امدادی و دستگاه‌های خدمات رسان به منطقه اعزام شده و اقدامات اولیه برای اهالی روستا انجام و در ادامه نیز پیگیری برای رفع مشکلات اهالی این روستا در دستور کار قرار گرفت.

لطیف صادقی افزود: با تشکیل نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مدیریت بحران شهرستان دهلران موضوع بررسی زیرساخت‌های روستا از جمله آب، برق، گاز، طرح هادی، خسارات وارده به معابر روستا و برخی منازل مسکونی انجام شده است.

وی تاکید کرد: تصمیمات لازم در راستای رفع مشکلات این روستا، در اسرع وقت با حضور مدیر کل مدیریت بحران استان، مدیر عامل شرکت توزیع برق استان، جانشین مدیر عامل آبفای استان و سایر مسئولان شهرستان و بخش در دستور کار قرار گرفته است.

فرماندار ویژه دهلران با تاکید بر اینکه دستگاه‌های خدمات رسان باید جهت رفع مشکل این روستا به سرعت وارد عمل شوند، ابراز کرد: رفع مشکلات معابر روستا توسط بنیاد مسکن و حل مشکل راه دسترسی باید به سرعت انجام شود و در درازمدت از بنیاد مسکن توقع داریم که در خصوص احداث دیوار حائل این روستا پیگیری و بررسی لازم را انجام دهد.

مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هم با اشاره به مشکلات برای برق روستای تختان گفت: از همان ابتدای وقوع سیل در این روستا وارد عمل شده ولی ترانسفورماتور روستا و ۴۰۰ متر شبکه برق رسانی این روستا دچار خسارت شد." ولی الله ناصری" به بررسی خسارات به زیرساخت‌های برق در این روستا اشاره کرد و گفت: اتصال برق روستا به شبکه اصلی در دست انجام است و به زودی مشکلات مرتفع و برق روستا برقرار خواهد شد.

امیر باقی جانشین آبفای استان نیز در این نشست، گفت: اقذامات لازم برای تامین آب شرب در دستور کار است و سعی می‌شود تا زمان اتصال شبکه، آب شرب روستا به صورت آبرسانی سیار تامین شود.

مدیر بنیاد مسکن دهلران نیز اظهار کرد: بخش پائین دست روستا مشکلات زیادی دارد و در بارندگی‌ها دچار آبگرفتگی شدید شده که بازنگری طرح هادی روستای تختان پیگیری می‌شود.

"امیر حسین علیکرمی" افزود: بنیاد مسکن آمادگی دارد که در راستای رفع مشکلات اقدامات لازم را انجام و ماشین آلات را برای ایجاد خاکریز و لایروبی معابر به منطقه گسیل کند.

"یونس چوبین" مدیر جمعیت هلال احمر استان هم گفت: تیم‌های ارزیابی و مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان در همان لحظات اولیه در منطقه و بین مردم حضور پیدا کردند و هر گونه کمک و اقدامی لازم باشد انجام خواهد شد.

رمضان ولیزاده مدیر راهداری و حمل و نقل جاده‌ای زرین آباد نیز در این نشست اظهار کرد: در این مدت ۶ مورد بازگشایی مسیرهای تردد وسائل نقلیه در ۲ بخش زرین آباد و سراب میمه انجام شده است.

"عباس شیخی" مدیر امور عشایر دهلران هم به خسارات سیل به راه‌های عشایر اشاره و گفت: برای تعمیر ومرمت راه‌های عشایر نیازمند حمایت هستیم.

حیدر رضایی مدیر گاز دهلران هم گفت: امکانات برای جابجایی شبکه گاز رسانی پای کار است و مشکل ۵۰ مشترک حل شده و مشکل ۱۰ انشعاب باقی مانده در دست اقدام می‌باشد.

کد خبر 6096265

دیگر خبرها

  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • ۱۹۱ کیلومتر از راه‌های اصلی خراسان شمالی بهسازی شد
  • پروژه نوسازی شبکه توزیع آب روستای چاه حسین جمال به بهره‌برداری رسید
  • امدادرسانی به ۱۹ شهرستان درگیر با آبگرفتگی در فارس
  • خدمات رسانی جمعیت هلال‌احمر به حادثه دیدگان شهرک امام زاده ابراهیم
  • وزارت رفاه: تا هفته آینده، برنامه دولت برای نحوه تداوم طرح کالابرگ اعلام می‌شود
  • رفع مشکلات زیرساختی روستای سیل زده تختان دهلران در دستور کار است
  • خبر مهم وزارت رفاه درباره ادامه طرح کالابرگ / جزئیات برنامه دولت برای تداوم طرح فجرانه
  • دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است