Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@19:17:42 GMT

۱۰۰ هکتار از بستر رودخانه‌های جیرفت لایروبی شد

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۹۷۷۶۶

۱۰۰ هکتار از بستر رودخانه‌های جیرفت لایروبی شد

حمید آذربیگ گفت: بیشترین لایروبی و احداث دیواره حفاظتی و تقویت دیواره‌های رودخانه‌ها در سطح شهرستان جیرفت صورت گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید آذربیگ در گفتگو با راه آرمان؛ گفت: بارندگی‌هایی که در سطح شهرستان جیرفت صورت گرفت به طور ایمن از مسیر و بستر رودخانه شور عبور داشته که این مسئله، نتیجه اقدامات مدیریت منابع آب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر اداره امور آبیاری شهرستان جیرفت افزود: وظایف امورات منابع آب یا مدیریت منابع بررسی وضعیت منابع آبی در حوزه تحت مدیریت خود است که با اعمال سیاست‌ها و خط مشی‌های ابلاغی شرکت آب و منطقه وزارت نیرو همخوانی دارد.

وی تهیه برنامه‌های لازم جهت نظارت به امور مربوط به حفاظت و بهره‌برداری آب‌های زیرزمینی و سطحی و را از دیگر امورات انجام شده در این حوزه برشمرد.

آذربیگ تصریح کرد: کنترل و بهره‌برداری منابع آبی شهرستان جیرفت طبق پروانه‌ها صادر شده است و از اضافه برداشت‌های این منابع آبی به صورت تخصصی جلوگیری به عمل آمده است.

مدیر اداره امور آبیاری شهرستان جیرفت عنوان کرد: نظارت دقیق به منظور جلوگیری از آلودگی آب‌ها و تهیه گزارش‌های لازم در جهت انجام اقدامات قانونی با هماهنگی شرکت‌های آب منطقه‌ای و سازمان‌های زیر مربوط در اداره امور آبیاری جیرفت صورت گرفته است.

وی بیان کرد: نظارت بر عملیات تعیین حریم و بستر رودخانه‌ها، رودها و جوی‌ها و جلوگیری از دخل و تصرف در این بسترها در شهرستان جیرفت انجام شد.

آذربیگ مطرح کرد: نظارت و پاسخ به استعلام‌ها و برداشت‌های شن و ماسه‌ی بستر رودخانه‌ها طبق دستورالعمل‌ها و مقررات مربوطه بحمدالله در حال انجام است.

مدیر اداره امور آبیاری شهرستان جیرفت برنامه‌ریزی جهت گروه‌های گشت و بازرسی به منظور حفاظت از منابع آب و جلوگیری از تخلفات آبی را از دیگر برنامه‌های این اداره عنوان کرد.

وی خبر داد: خدمات‌دهی به چاه‌های دارای پروانه و کف‌شکنی و لایروبی آن‌ها و دریافت آب‌ها و حق مطالبات قانونی شرکت‌های منطقه‌ای از منابع آبی بحمدالله در حال انجام و پیگیری کارشناسان است.

آذربیگ مطرح کرد: برداشت از منابع آب‌های زیرزمینی و سطحی در شهرستان جیرفت صرفاً از طریق چشمه‌ها، قنوات و چاه‌ها و بعضی رودخانه‌های سطحی صورت می‌گیرد که تاکنون مردم در این خصوص مشکلی نداشته‌اند.

مدیر اداره امور آبیاری شهرستان جیرفت هر گونه برداشت از آب‌های سطحی رودخانه‌ها و کانال‌ها را که از رودخانه‌ها مشرف می‌شوند را غیرقانونی دانست و گفت: رودخانه‌های جیرفت نیز دارای حقابه هستند و براساس مجوز برداشت آب بلامانع است.

وی افزود: طرح پُر کردن چاه‌های غیرمجاز بحمدالله تاکنون موفق بوده است و ادارات مربوطه باید در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند.

مدیر اداره امور آبیاری شهرستان جیرفت ابراز کرد: تعیین تکلیف شدن چاه‌های غیرمجاز طبق مصوبه سال ۸۹ صرفاً مشمول چاه‌های فاقد پروانه قبل از سال ۸۵ که فعال باشند است که در لیست فعال وزارت نیرو نیز ثبت شده باشند.

آذربیگ تأکید کرد: لایروبی و احیاء قنواتی که دچار نقصان آب‌دهی شده باشند در صورتی که درخواست از سوی سازمان جهاد کشاورزی با معرفی نماینده داشته باشد این درخواست قابل بررسی خواهد بود و امکان بررسی جهت لایروبی و سایر امورات توسط کارشناسان وجود دارد.

وی مطرح کرد: قنواتی که بیش از ۵ سال از خشک شدن آنها گذشته باشد در صورتی که نماینده آن درخواستی را مبنی بر قنات داده باشند امکان اختصاص چاه به جای قنات نیز وجود دارد.

مدیر اداره امور آبیاری شهرستان جیرفت مطرح کرد: در چند سال اخیر با توجه به اقدماتی که در بستر رودخانه‌ها انجام شده بیش از ۱۰۰ هکتار لایروبی بستر رودخانه‌ها انجام شده و ۲۵ هکتار آزادسازی و رفع تصرف صورت گرفته است.

آذربیگ تصریح کرد: بیش از ۵۰ مجوز برای صنایع کوچک و بزرگ در سطح شهرستان جیرفت صادر شده است که ۴۰ مجوز جهت شُرب روستاها و شهر صادر شده است.

وی بیان کرد: بارندگی‌هایی که در سطح شهرستان صورت گرفته به طور ایمن از مسیر و بستر رودخانه شور عبور داشته است که این نتیجه اقداماتی است که مدیریت منابع آب انجام داده است.

مدیر اداره امور آبیاری شهرستان جیرفت عنوان کرد: بیشترین لایروبی و احداث دیواره حفاظتی و تقویت دیواره‌های رودخانه‌ها در سطح شهرستان جیرفت در چند سال اخیر صورت گرفته است که این فعالیت‌ها و اقدامات قابل تقدیر است.

آذربیگ خاطر نشان کرد: در تأمین آب شرب با تلاش و پشتکار همکاران در اداره امور آبیاری هیچ مشکلی در سطح شهرستان جیرفت وجود ندارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سطح شهرستان جیرفت بستر رودخانه ها منابع آبی منابع آب چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۷۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • رفع تصرف ۵ هزار متر مربع از زمینهای ملی خواف
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری و زهکشی مغان
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • تصرف و برداشت غیر مجاز بستر رودخانه تا گرانفروشی توسط ماسه شویی‌ها در اهر
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • سیلاب ۸۸۳ میلیارد ریال به کلاله خسارت زد
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی