Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت امورخارجه چین با اشاره به یکسالگی خروج غیرمسئولانه آمریکا از افغانستان، تاکید کرد که اشغالگران آمریکایی در طول بیش از دو دهه حضور در افغانستان، این کشور را به ویرانه تبدیل کردند و مشکلات فراوانی برای مردم آن بوجود آوردند.

به گزارش ایمنا و به نقل از تارنمای وزارت امورخارجه چین، «وانگ ونبین» در اظهاراتی در خصوص یکسالگی پایان اشغالگری آمریکا در افغانستان اظهار کرد: این کشور مثالی زنده از جنگ‌طلبی آمریکاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی دو دهه تهاجم آمریکا به افغانستان این کشور را به ویرانه تبدیل کرده و آینده تمامی افغان‌ها را تخریب کرده است. در این مدت ۱۷۴ هزار نفر از جمله بیش از ۳۰ هزار غیرنظامی کشته شدند و ده‌ها میلیون افغان در سراسر جهان آواره شدند.

وی افزود: باوجود اینکه نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شدند هنوز سایه این جنگ برسر این کشور سنگینی می‌کند. میلیون‌ها افغان با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند. در این میان ۳ میلیون کودک استطاعت رفتن به مدرسه ندارند و ۱۸ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر با کمبود مواد غذایی مواجه شدند. آمریکا باید مسئولیت تمامی این بلایا را به عهده بگیرد.

وانگ ونبین خاطرنشان کرد: افغانستان دلیلی زنده از شکست برنامه ادعایی آمریکا در زمینه " گذار به سمت دموکراسی " است. هزینه مالی ۲۰ سال جنگ در افغانستان برای آمریکا بیش از ۲ تریلیون دلار و هزینه انسانی آن مرگ بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ و مجروح شدن بیش از ۲۰ هزار سرباز آمریکایی بوده است.

وی افزود: مردم کابل را با سایگون مقایسه می‌کنند و جنگ افغانستان را مشابه جنگ ویتنام می‌دانند. عموم مردم آمریکا نیز در این جنگ‌ها هزینه زیادی دادند. براساس داده‌های سازمان‌های غیردولتی آمریکا از سال ۲۰۰۱، ۱۱۴ هزار سرباز سابق آمریکایی معادل ۱۸ نفر در روز جان خود را گرفته‌اند و نزدیک ۴۰ هزار نفر از آنان بیخانمان شدند.

این سیاستمدار چینی معتقد است وقایع کابل نشانگر ریاکاری و تزویر آمریکا درباره دموکراسی و حقوق بشر است.

سخنگوی وزارت امورخارجه چین گفت: آمریکا در افغانستان شکست خورد اما هنوز از سیاست مداخله جویی در امور کشورهای دیگر دست برنمی‌دارد و در مسائل داخلی کشورها به اسم دموکراسی و حقوق بشر مداخله می‌کند. همین امر آمریکا را به سمت شکستی بزرگ‌تر سوق خواهد داد.

وی تاکید کرد که لازم است جامعه جهانی مشترک از ایجاد آشوب توسط آمریکا به نام دموکراسی در سراسر جهان جلوگیری کند و از وقوع تراژدی دیگری نظیر آنچه در افغانستان اتفاق افتاد جلوگیری کند.‌

کد خبر 598086

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزارت خارجه چین سخنگوی وزارت خارجه چین افغانستان چین کابل آمریکا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۹۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است

کیم اون چول، معاون وزیر امور خارجه کره شمالی گفت که تحریم‌های آمریکا علیه کشورش به حلقه‌ای بر گردن خود واشنگتن تبدیل شده است.

براساس گزارش المیادین، خبرگزاری مرکزی کره شمالی به نقل از معاون وزیر این کشور گفت: برای آمریکا که علاقه زیادی به تسلط و انقیاد بر دیگر کشور‌ها دارد، تحریم‌ها ابزار دیپلماتیک ترجیحی است، اما در شبه جزیره کره، تحریم‌ها به حلقه‌ای بر دور گردن خود آمریکا تبدیل شده است.

او با اشاره به اینکه تحریم‌های آمریکا به تقویت کره شمالی کمک کرد، افزود که توسعه سلاح‌های هسته‌ای در این کشور در پاسخ به تهدیدات هسته‌ای آمریکا آغاز شد.

کیم اون تایید کرد که در صورت اعمال تحریم‌های بیشتر پیونگ یانگ به تولید تسلیحات هسته‌ای ادامه خواهد داد.

پیش از این، کیم یو جونگ، عضو کمیته مرکزی حزب کارگران کره شمالی و خواهر کیم جونگ اون، رهبر این کشور گفت که کشورش به ساختن یک نیروی نظامی عظیم برای حفاظت از حاکمیت و صلح منطقه‌ای خود ادامه خواهد داد.

پیونگ یانگ در معرض یک سری تحریم‌هایی است که در سال ۲۰۰۶ توسط سازمان ملل اعمال شد و چندین بار تشدید شد.

با این وجود کره شمالی به توسعه برنامه‌های نظامی خود ادامه داد. در سال ۲۰۲۲، این کشور اعلام کرد که وضعیت این کشور به عنوان یک قدرت هسته‌ای به دلیل تهدیدات و تحریکات مداوم آمریکا علیه آن، «غیرقابل بازگشت» است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا
  • ادعای پلوسی درباره پوتین، توهین به آمریکایی‌ها و دموکراسی است
  • چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه
  • ارسال تجهیزات و نیروهای کمکی به پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه
  • دشمن صهیونیستی بیمارستان‌های نوار غزه را به گورهای دسته جمعی تبدیل کرده است
  • جهاد اسلامی کمک‌های آمریکا به اشغالگران را محکوم کرد
  • تبدیل دانشگاه‌های آمریکا به پادگان
  • کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • ممنوعیت تیک‌‌تاک در آمریکا تبدیل به قانون شد