Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای بسیاری از کشورهای جهان، ۲۰۲۲ تا به امروز سال رسوایی‌های سیاسی بوده است. از رسوایی مالی صدراعظم آلمان گرفته تا شکایت از سازمان سیا به اتهام نقض حریم شخصی وکلا و خبرنگاران.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از خبرگزاری آناتولی، به تازگی رسوایی شنود تلفنی در یونان خبرساز شد که از آن با عنوان «واترگیت یونان» یاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدراعظم آلمان با اتهام فرار مالیاتی مواجه است. وزرای کابینه امانوئل ماکرون با اتهام رسوایی جنسی روبرو هستند. حزب محافظه‌کار انگلیس در پی جنجال‌های اخیر، شاهد موجی از استعفاها، از جمله استعفای نخست‌وزیر است. در آمریکا هم جمعی از روزنامه‌نگاران و وکلا از سازمان اطلاعات مرکزی این کشور (سیا) به اتهام جاسوسی شکایت کرده‌اند.

در ادامه درباره رسوایی‌هایی خواهیم خواند که اروپا و آمریکا را در ماه‌های اخیر متزلزل کرده‌اند.

آلمان

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اخیرا در پی مجموعه‌ای از افشاها درباره رسوایی‌های فرار مالیاتی با عنوان «اسناد کام-اکس» تحت فشار قرار گرفته است. گفته می‌شود که این رسوایی به مالیات‌پردازان آلمانی میلیاردها دلار ضرر وارد کرده است.

اپوزیسیون آلمان مدعی است که شولتس و دستیارانش شش سال پیش با اعمال نفوذ سیاسی، به بانک واربورگ کمک کردند تا ۴۸.۲ میلیون دلار بازپرداخت مالیاتی غیرقانونی را پس ندهد، یعنی زمانی که شولتس شهردار «هامبورگ» بود.

بانک واربورگ و ده‌ها موسسه مالی دیگر به کلاهبرداری گسترده در معاملات سهام در سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ متهم هستند. گفته می‌شود که آن‌ها به مشتریان خود کمک می‌کردند تا با فریب دولت‌های آلمان، درخواست بازپرداخت مالیاتی را کنند که هرگز پرداخت نکرده بودند. (هر گاه مالیات‌دهنده بیش از حد مورد نیاز مالیات پرداخت کرده باشد، درخواست بازپرداخت مالیاتی کرده و مبلغ اضافی را از دولت پس می‌گیرد.)

شولتس هفته گذشته در یک کنفرانس خبری این اتهامات را رد کرد، اما پاسخ واضحی درباره ملاقات‌هایش با مدیران ارشد بانک واربورگ و یوهانس کارس، قانونگذار سابق آلمان ارائه نداد. او گفت که همه این اتهامات برای بیش از دو سال مورد تحقیق کمیته پارلمانی این کشور قرار گرفته است. شولتس قرار است به‌زودی در پارلمان آلمان حضور یافته و درباره این اتهامات، شهادت دهد.

یونان

پس از آنکه سرویس اطلاعات ملی یونان اعتراف کرد که صحبت‌های یک روزنامه‌نگار را شنود کرده است، دولت کریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر این کشور تحت فشار قرار گرفت.

این رسوایی در اوایل ماه میلادی جاری جنجالی شد. پاناگیوتیس کونتولئون، رئیس سرویس اطلاعات ملی یونان به کمیته‌ای در پارلمان این کشور گفت که سازمان تحت امرش، روزنامه‌نگاری به اسم «تاناسیس کوکاکیس» را شنود کرده است.

این جلسه پارلمان یونان پس از آن تشکیل شد که نیکوس آندرولاکیس، رهبر حزب اپوزیسیون «پاسوک» تلاشی برای هک کردن تلفنش توسط نرم‌افزار ردیابی اسرائیلی «پردتور» خبر داد.

پس از این جلسه، کونتولئون و رئیس‌دفتر نخست‌وزیر یونان استعفا دادند. کریاکوس میتسوتاکیس تایید کرد که سازمان امنیت ملی یونان تلفن این روزنامه‌نگار را شنود کرده، اما هرگونه آگاهی درباره نظارت غیرقانونی را تکذیب کرد.

فرانسه

به گزارش روزنامه مدیاپارت فرانسه در ماه مه، «دمین ابد» وزیر همبستگی و انسجام اجتماعی فرانسه به تجاوز به دو زن در سال ۲۰۱۰ متهم شد.

دست‌کم ۱۸۸ زن، از جمله فعالان حقوق زنان و سیاستمدارانی از جمله کلمانتین اوتن، عضو پارلمان فرانسه و آلیس کوفن، عضو شورای شهر پاریس در نامه‌ای سرگشاده به روزنامه لوموند فرانسه، خواستار استعفای این وزیر فرانسوی شدند.

این وزیر ۴۲ ساله اتهاماتش را تکذیب کرد، اما در چهارم ژوئیه از دولت امانوئل ماکرون (رئیس‌جمهوری فرانسه) کناره‌گیری کرد تا «بدون اخلال در فعالیت‌های دولت» از خود دفاع کند. همچنین کریسولا زاکاروپولو، یک متخصص زنان که در ماه مه به عنوان وزیر توسعه کابینه ماکرون منصوب شد، با اتهام هتک حرمت زنان مواجه شده است.

انگلیس

کریس پینچر، عضو محافظه‌کار پارلمان انگلیس متهم شده که در یک کلوپ خصوصی، دو مرد را مورد هتک حرمت قرار داده است.

او در یکم ماه ژوئیه با بیان اینکه «بیش از حد مست» بوده و «خود و دیگران را» شرمسار کرده است، از سمت خود به عنوان ناظم پارلمان انگلیس استعفا داد.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر در حال کناره‌گیری انگلیس هم که تحت فشار قرار داشت، پس از رسوایی کریس پینچر و به دنبال زنجیره‌ای از کناره‌گیری‌ها در ماه ژوئیه استعفا داد.

دولت انگلیس ابتدا مدعی شد که جانسون از رسوایی پینچر اطلاع نداشته، اما بعدا مشخص شد که این نخست‌وزیر انگلیس زمانی که وزارت خارجه این کشور را بر عهده داشته، از رفتارهای نامناسب پینچر مطلع بوده است.

آمریکا

گروهی از روزنامه‌نگاران و وکلا از سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و مایک پامپئو، رئیس سابق این سازمان شکایت کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند در زمان دیدار با جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی‌لیکس در سفارت اکوادور در لندن، مورد شنود قرار گرفته‌اند.

این پرونده که روز دوشنبه هفته گذشته در یک دادگاه ناحیه‌ای آمریکا تشکیل شده، مدعی است که سازمان سیا تحت ریاست مایک پامپئو، از این وکلا و روزنامه‌نگاران جاسوسی کرده و حق حریم شخصی آنان را نقض کرده است.

چارلز گلاس و جان گوتز (روزنامه‌نگار) و مارگارت کونستلر و دبورا هربک، وکلای آسانژ از شاکیان این پرونده هستند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: رسوایی سیاسی ، انگلیس ، یونان ، آمریکا ، فرانسه ، آلمان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رسوایی سیاسی انگلیس یونان آمریکا فرانسه آلمان نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۹۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیداری دانشجویی؛ رسوایی آمریکایی

  حضور یگان‌های مسلح پلیس در دانشگاه‌های آمریکا برای ضرب و شتم دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا، افکارعمومی را در شوک فرو برده است.وسعت یافتن تجمع‌های اعتراضی نسبت به وقایع جنگ غزه در دانشگاه‌های آمریکا و گسترش حمایت‌ها از فلسطینیان درمیان دانشجویان آمریکایی توجه بسیاری از رسانه‌ها را طی روزهای اخیر به خود جلب کرده است.اعتراضات دانشجویی درآمریکا نسبت به جنگ درغزه طی هفته گذشته به نحوی تشدیدشده و گسترش یافته که گزارش‌ها از برپایی تحصن‌هایی درهمین ارتباط در چند دانشگاه از جمله کلمبیا، ییل و نیویورک حکایت دارد.دانشجویان معترض خواستار قطع همکاری‌های مالی و علمی آمریکا با رژیم صهیونیستی هستند و در مقابل، دولت آمریکا با زور و سرکوب با دانشجویان برخورد کرده است.
   
لشکرکشی پلیس آمریکا به دانشگاه‌ها 

تصاویر لشکرکشی گارد مسلح ایالتی تگزاس به محوطه دانشگاه تگزاس آستین و برخورد با دانشجویان معترض به نسل‌کشی اسرائیل، موجی از واکنش‌ها رابه دنبال داشته است.نظام آمریکاکه سال‌ها مدعی استقلال علمی وحمایت از آزادی بیان در دانشگاه‌ها بوده و هرگونه رفتار پلیسی را درمحیط‌های علمی دیگر کشورها به‌سرعت محکوم می‌کرده، حالا از گارد مسلح خود برای برخورد خشن با تحصن دانشجویان استفاده کرده است. این برخوردها نشان می‌دهد که دولت آمریکا به مستعمره و لابی صهیونیستی تبدیل شده و هیچ اعتراض دانشجویی به جنایات اسرائیل را تاب نمی‌آورد. جالب است که در میان دانشجویان معترض، دانشجویانی از همه ادیان، حتی دانشجویان یهودی نیز دیده می‌شود و به این ترتیب صهیونیست‌ها حتی با جامعه یهودی آمریکا نیز درگیر شده و نمی‌توانند منتقدان‌شان را یهودی ستیز بنامند. پیش‌بینی می‌شود در هفته‌های آتی موج درگیری‌های داخلی در آمریکا بر سر رژیم اشغالگر صهیونیستی تشدید شده و به بی‌ثباتی در این کشور بینجامد.
   
بازخوانی یک نامه 

رهبر معظم و حکیم انقلاب اسلامی درسال۱۳۹۳، نامه‌ای عمیق و پرسشگرانه را خطاب به جوانان آمریکای شمالی و اروپا منتشر فرمودند که امروز‌(‌با توجه به خیزش جوانان آمریکایی- اروپایی علیه جریان سلطه‌) اهمیت آن بیش از پیش عیان می‌شود. معظم له در این نامه اشاره فرموده بودند‌:«یکی از مصادیق تضاد در سیاستگذاری‌های غرب، در پشتیبانی از تروریسم دولتی اسرائیل دیده می‌شود. مردم ستمدیده‌‌ فلسطین بیش از ۶۰ سال است که بدترین نوع تروریسم را تجربه می‌کنند. اگر مردم اروپا اکنون چند روزی در خانه‌های خود پناه می‌گیرند و از حضور در مجامع و مراکز پرجمعیت پرهیز می‌کنند، یک خانواده ‌‌فلسطینی ده‌ها سال است که حتی در خانه‌‌ خود از ماشین کشتار و تخریب رژیم صهیونیست در امان نیست. امروزه چه نوع خشونتی را می‌توان از نظر شدت قساوت با شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیست مقایسه کرد؟ این رژیم بدون این‌که هرگز به‌طور جدی و مؤثر مورد سرزنش متحدان پرنفوذ خود‌ یا لااقل نهادهای به ظاهر مستقل بین‌المللی قرار گیرد، هر روز خانه‌‌ فلسطینیان را ویران و باغ‌ها و مزارع‌شان را نابود می‌کند، بی‌آن‌که حتی فرصت انتقال اسباب زندگی یا مجال جمع‌آوری محصول کشاورزی را به آنان بدهد و همه‌‌ اینها اغلب در برابر دیدگان وحشت‌زده و چشمان اشکبار زنان و کودکانی روی می‌دهد که شاهد ضرب وجرح اعضای خانواده‌‌ خود و در مواردی انتقال آنها به شکنجه‌گاه‌های مخوفند. آیا در دنیای امروز، قساوت دیگری را در این حجم و ابعاد و با این تداوم زمانی می‌شناسید‌؟... .»بدون شک این نامه و دیگر مصادیق آگاهی‌بخشی که منجر به بیداری وجدان‌ها و تعقل دانشجویان و جوانان غربی نسبت به واقعیات پیرامونی و جهانی شده، نقش به سزایی در خیزش دانشجویی علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی و حامیان غربی آن داشته است. آگاهی و پرسشگری جوانان و به خصوص دانشجویان‌، دو خط قرمز نانوشته مقامات سیاسی و امنیتی غرب محسوب می‌شود. به عبارت بهتر، دانشجوی پرسشگر و آگاهی که به دنبال رصد هوشمندانه وقایع پیرامونی خود باشد از دید اکثر سیاستمداران غربی، جوانی ایده‌آل محسوب نمی‌شود. از دید سیاستمداران آمریکایی و اروپایی، «جوان مطلوب غربی»، فردی درونگرای محض یا برونگرا با رویکردی اجتماعی است که دغدغه‌های مادی و غریزی وی بر دیگر ابعاد زندگی تسلطی ملموس دارد. از دید سیاستمداران آمریکایی و اروپایی، حلقه اتصال عناصر مختلف سبک زندگی جوان غربی را «سرگرمی» تشکیل می‌دهد. حتی ‌ازدواج‌،‌تحصیل‌ و ‌شغل حرفه‌ای‌ جوانان غربی باید با همین طناب زیبا ولی پوسیده به یکدیگر متصل شود. از دید سیاستمداران غربی، جوانان غربی باید «تابع» متبوعی باشند که نهادهای اقتصادی و سیاسی اروپا و آمریکا آن را تعیین می‌کنند. نهادگرایی حاکم بر غرب، خصوصا پس از تشکیل اتحادیه اروپا این نگاه بازدارنده را نسبت به جوانان تقویت کرده است. در نوعی تقسیم کار و قرار‌داد اجتماعی نانوشته، مسئولیت تنظیم ضرباهنگ روزمرگی و سرگرمی جوان غربی به خود او و مسئولیت تزریق «اطلاعات» و‌ «آگاهی‌های تعریف شده»به ذهن اوبرعهده نهادهای مسئول درغرب است. اما زمانی که «آگاهی» و «پرسشگری» در خمیر‌مایه زندگی اجتماعی و فردی جوان غربی وارد شود، چرخه تعریف شده از هم فرومی‌پاشد. این اتفاق هم اکنون در قبال جنگ غزه رخ داده و روایتگری دروغین و کاذب غرب از جنگ غزه را به چالش کشیده است. آثار این بیداری تاریخی در میان دانشجویان آمریکایی و اروپایی، محدود به زمان حال نخواهد بود و آینده تاریکی را برای جریان سلطه رقم خواهد زد.‌

یک جنبش اصیل در برابر جریان سلطه 
رسانه‌های غیرمستقل غربی ازسوی جریان سلطه مسئولیت دارند(‌بر‌اساس یک سیاست‌گذاری کلان رسانه‌ای و تبلیغاتی)، صهیونیسم‌ستیزی را مترادف با یهودستیزی جلوه داده وازاین طریق، بدترین وسخت‌ترین برخوردها با کسانی که از توحش و اشغالگری رژیمی غاصب و کودک‌کش به تنگ آمده‌اند را توجیه کنند. نکته مهم‌تر این‌که رسانه‌های غربی اقدامات غیرانسانی پلیس آمریکا را به مثابه یک واکنش طبیعی در برابر خیزش دانشجویی اخیر جلوه داده و استفاده از محرک‌های شیمیایی، ضرب و شتم شدید دانشجویان، کشیدن بسیاری از دانشجویان روی زمین و دستگیری توام با بدترین برخوردهای ممکن با آنها را مصداق عینی ایجاد نظم و آرامش تلقی کرده‌اند! در اینجا متوجه روایتگری معکوس جریانات رسانه‌ای غرب از خیزش‌ها و اعتراضات دانشجویی در سراسر جهان می‌شویم. قطعا غرب نه‌فقط از جنبش‌های دانشجویی اصیل حمایت نمی‌کند، بلکه آنها را درمغایرت مطلق با اهداف و مطامع خود قلمداد کرده و دست به سرکوب آنها می‌زند. نکته مهم‌تر این‌که گستردگی، آگاهی و عمق جنبش دانشجویی ایجاد شده در آمریکا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، بیانگر اصالت این جنبش و باور آن به هدفی است که به خاطر آن دست به اعتراض زده است. حتی تهدیداتی مانند اخراج از دانشگاه، ممنوعیت تحصیلی، محرومیت از امتیازات حداقلی اجتماعی و حتی سلب اقامت برخی دانشجویان، منجر به عقب‌نشینی آنها در برابر ساختار زور وسلطه نشده است. بدیهی است که اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا، نقطه عطفی درتاریخ این کشورمحسوب می‌شود،جایی که جوانان وتحصیلکردگان آمریکایی رسما روایت‌های مخرب و وارونه غرب از آنچه درجهان می‌گذرد را پس زده وبه سوی شناخت و آگاهی گام برمی‌دارند.آنچه امروز دردانشگاه‌های آمریکا،‌ از کالیفرنیا تا تگزاس می‌گذرد، نقطه آَشکارساز روند گذارمشترک ازصهیونیسم وجریان سلطه‌گر غربی دراین کشورمحسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ رسوایی آزادی بیان در آمریکا
  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • مدعیان آزادی بیان بر طبل رسوایی خود کوبیدند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • بیداری دانشجویی؛ رسوایی آمریکایی
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد