Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهندسان چینی در حال مونتاژ یک ساختار کروی پلکسی و ساختار هسته‌ای برای نسل بعدی آشکارساز نوترینو در رصدخانه زیرزمینی نوترینو جیانگمن (JUNO) چین هستند. این سازه با ضخامت دیواره ۱۲۰ میلی متر و وزن بیش از ۶۰۰ تن، بزرگ‌ترین سازه تک پلکسی در جهان است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مهندسان چینی در حال مونتاژ یک ساختار کروی پلکسی، ساختار هسته‌ای برای نسل بعدی آشکارساز نوترینو چین در رصدخانه زیرزمینی نوترینو جیانگمن (JUNO) و در شهر جیانگمن در استان گوانگدونگ در جنوب چین هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازه با ضخامت دیواره 120 میلی متر و وزن بیش از 600 تن، بزرگ‌ترین سازه تک پلکسی در جهان با تولید و ساخت بی‌سابقه است. پس از تکمیل، ساختار کروی پلکسی با 20000 تن سوسوزن مایع، ماده هدف برای گرفتن نوترینوها که ذرات سبک ریز و بدون بار الکتریکی هستند، پر خواهد شد.

نوترینو یک ذره بنیادی است که از نظر الکتریکی خنثی بوده و به ندرت وارد برهمکنش می‌شود. نوترینو به معنی "کوچک خنثی"، معمولاً با سرعتی نزدیک به سرعت نور حرکت می‌کند، از نظر الکتریکی خنثی بوده و قادر است از درون مواد تقریباً بدون هیچ برهمکنشی عبور کند. نوترینوها دارای جرم بسیار کوچک اما غیر صفر هستند.

از آنجایی که نوترینوها بار الکتریکی ندارند، تحت تأثیر نیروهای الکترومغناطیس قرار نمی‌گیرند. نوترینوها تنها تحت تأثیر نیروی هسته‌ای ضعیف که در مقایسه دارای بُرد بسیار کوتاه‌تری از نیروی الکترومغناطیس است، قرار می‌گیرند لذا قادر هستند مسافت‌های بسیار طولانی را درون مواد بدون برهمکنش طی کنند.

ساختار اصلی برای نسل بعدی آشکارساز نوترینو چین در رصدخانه زیرزمینی نوترینو جیانگمن (JUNO)، در شهر جیانگمن در استان گوانگدونگ در جنوب چین

به منظور اطمینان از دقت تجزیه و تحلیل داده‌های آشکارساز، اندازه و موقعیت هر تخته و لایه باید در هنگام مونتاژ به شدت کنترل شود. سازه کروی پلکسی گلاس با ارتفاع 35.4 متر در وسط سازه اصلی که یک شبکه کروی فولادی ضد زنگ است، در حال مونتاژ است که در ژوئن تکمیل شد.

کل ساختار در مرکز یک استخر آبی به عمق 44 متر در غاری عظیم در شهر جیانگمن ساخته شده است. ساختار اصلی توسط 20000 لوله فوتو مولتی پلایر (ضرب‌کننده تشخیص نور) به طول 51 سانتی‌متر با بسیاری از اجزای دیگر پوشانده می‌شود.

سوسوسنج (scintillometer) یا آشکارساز سوسوزن (scintillation detector) نوعی آشکارساز تابش است. سوسوسنج ابزاری است که در آن تابش یوننده تبدیل به فوتون‌های دیدنی می‌شود و این فوتون‌ها با افزاینده فوتونی به‌صورت سیگنال‌های قابل شمارش درمی‌آیند.

این مواد براساس خاصیت تابناکی پس از یونیزه شدن با بازگشت الکترون تولید نور می‌کند. فرایند بازگشت الکترونی از مرتبهٔ چند نانوثانیه شروع می‌شود و در برخی از مواد به دلیل خاصیت فراپایداری این بازگشت امکان دارد تا چند ساعت طول بکشد. این تأخیر زمانی منجر به دو دسته‌بندی عمده فلورسنس و فسفرسانس در این تابش می‌شود.

فوتو مولتی پلایر یا ضرب کننده نور نیز، حساس‌ترین نوع آشکارساز پرتوهای مرئی، فرابنفش و محدوده نزدیک به مادون قرمز هستند. در حالت عادی فوتوالکتریک، به ازای هر فوتون یک الکترون کنده شده خواهیم داشت ولی در اینجا به ازای هر کدام تقریباً 10 به توان 7 الکترون داریم پس جریان و سیگنال خروجی تقویت شده و حساسیت بسیار بالا رفته است. این آشکارسازها از تعدادی صفحات به نام داینود (dynode) تشکیل شده است که وظیفه تقویت جریان را بر عهده دارند و بین کاتد و آند قرار می‌گیرند. با هر بار برخورد الکترون‌ها به این صفحات بر تعداد الکترون‌ها افزوده خواهد شد.

نمایی از رصدخانه زیرزمینی نوترینو جیانگمن (JUNO) در شهر جیانگمن در استان گوانگدونگ در جنوب چین

انتظار می رود این ابزار 2 میلیارد یوانی (حدود 305.3 میلیون دلار) در حدود سال 2023 تکمیل و مورد استفاده قرار گیرد. 

راه‌اندازی برخورددهنده بزرگ "هادرونی" در مرکز تحقیقات "سرن"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهر جیانگمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۹۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟

به گزارش همشهری آنلاین: عکس‌های عجیب و جدیدی که تلسکوپ جیمز وب از کهکشان‌های مختلف در سال ۲۰۲۳گرفت و منتشر کرد گواه این مدعاست. آغاز به‌کار مرتفع‌ترین رصدخانه نجومی جهان در ژاپن، بهانه‌ای شد برای پرداختن به چند رصدخانه مهم جهان و ایران.

مرتفع‌ترین رصدخانه

از تلسکوپ‌های ابتدایی با مکانیسم‌های اولیه گرفته تا تلسکوپ‌های بزرگ رادیویی و فضایی مانند جیمز وب از گذشته تاکنون برای کشف و شهود در آسمان استفاده شدند، اما تلاش برای دید واضح‌تر از کیهان همچنان ادامه دارد. ‌

رصدخانه آتاکاما دانشگاه توکیو (TAO) یک مرکز پیشگامانه است که ۳۰آوریل ۲۰۲۴(۱۱اردیبهشت) افتتاح شد. این رصدخانه با ارتفاع خیره‌کننده ۵۶۴۰متری عنوان مرتفع‌ترین رصدخانه نجومی جهان را به‌خود اختصاص داده است. در آن ارتفاع، رطوبت کمی در فضا وجود دارد که برای دید مادون قرمز مناسب است.

با وضوح بی‌نظیر، این هوای خشک و رقیق به TAO اجازه می‌دهد تا طیف فروسرخ میانی را مشاهده کند که برای مطالعه محیط‌های ستاره‌ای و مناطق تشکیل سیاره بسیار مهم است. TAO تنها تلسکوپ زمینی در جهان خواهد بود که به‌دلیل ارتفاع و محیط خشک می‌تواند طول موج‌های فروسرخ میانی را به‌طور مؤثر رصد کند.

رصدخانه مونا کیا در هاوایی

رصدخانه مونا کیا در جزایر هاوایی آمریکا، شامل مجموعه‌ای از تلسکوپ‌هاست که ۱۲مؤسسه در آن فعال است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این رصدخانه استقرار روی قله‌ای با ارتفاع زیاد، آسمان تاریک، جدا بودن از فضای شلوغ شهری، پوشش ابرها، رطوبت کم و آتشفشان‌های عظیم است.

این یک مکان ایده‌آل برای رصدخانه است و می‌تواند تصاویر بسیار واضحی از ستارگان، سیارات و دیگر مشاهدات کیهانی ارائه دهد. در سال‌های اخیر، اکتشافات مهمی مانند سرعت شتاب انبساط جهان، کشف یک سیاه‌چاله بسیار پرجرم در کهکشان راه شیری، کشف سیارات فراخورشیدی، تشخیص و نظارت سیارک‌ها و مطالعات مربوط به کهکشان‌های دور در این مرکز انجام شده است.

رصد در ایران از باستان

شمار رصدخانه‌های ایران به ۱۵رصدخانه می‌رسد که از دوران باستان تا دوره معاصر را شامل می‌شود. وقتی قدیمی‌ترین منجمان دنیا ایرانی هستند، وجود رصدخانه‌هایی که برخی از آنها به تاریخ پیوسته‌اند در مناطق مختلف کشور منطقی است. به‌عنوان مثال رصدخانه مراغه به عصر ایلخانی در ایران بازمی‌گردد. این رصدخانه یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی از آن دوران است که با تلاش‌های خواجه نصیرالدین طوسی، منجم سرشناس ایرانی ساخته شد. این رصدخانه سال ۶۳۸شمسی روی یک تپه ۱۱۰متری در نزدیکی مراغه ساخته شد.

کشف آسمان از قلب خرم‌آباد

اما رصدخانه کاسین به‌عنوان مدرن‌ترین رصدخانه خاورمیانه شناخته می‌شود. این رصدخانه در ارتفاع ۱۷۰۰متری از سطح دریا در شهر خرم‌آباد و بر قله کوه مدبه معروف به بام خرم‌آباد ساخته شده است.

این رصدخانه شناخته شده ۱۶تلسکوپ دارد که درمیان آنها تلسکوپ خورشیدی کورونادو و تلسکوپ مرکزی سلسترون از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. علاوه بر تلسکوپ‌ها، این مجموعه از ۳ آسمان‌نما تشکیل شده که یکی ثابت و ۲ تای دیگر متحرک‌ هستند.

بیشتر بخوانید:

روبات چینی در مسیر ماه | مقصد؛ قطب جنوب بزرگ‌ترین تلسکوپ ایرانی در رصدخانه ملی

بهترین رصدخانه ایران با عنوان رصدخانه ملی با تلسکوپی با آینه ۳.۴متری از سال ۱۴۰۰مورد بهره‌برداری رسیده است. تلسکوپ به‌کار رفته در این رصدخانه به‌عنوان بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران و حتی غرب آسیا شناخته می‌شود.

رصدخانه ملی ایران در ۳۳کیلومتری جنوب غرب کاشان و در ارتفاع ۳۶۰۰متری قله گرگش که دومین قله مرتفع رشته‌کوه کرکس است، واقع شده است. نخستین تصویر رنگی این رصدخانه پاییز ۱۴۰۱منتشر شد که در این تصویر، تلسکوپ به رصد کهکشان «NGC ۲۳» پرداخته است.

کد خبر 848797 برچسب‌ها كهكشان راه شيرى تلسکوپ جیمز وب منظومه شمسی تلسکوپ فضایی رصدخانه

دیگر خبرها

  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟
  • چرا کشوری مثل مصر سریال "حشاشین" را ساخت؟
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • چرا کشوری مثل مصر سریال حشاشین را ساخت؟
  • کشورهایی با ماهرترین نیروی کار
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • ۵۰ سازه ناایمن در اراک شناسایی شده است
  • اندیشمندان دنیا به تغییر ساختار قدرت در جهان اتفاق‌نظر دارند
  • رکوردی که نتانیاهو ثبت کرد