Web Analytics Made Easy - Statcounter

نگارعلی_ تنها دستاورد بازار نفت از جنگ اوکراین و روسیه ترس شدید بوده است که برای هفته‌ها منجر به رکود سنگین در بازار شده است؛ همسو با ترس شدیدی که در بازار حاکم است، کند شدن رشد اقتصادی غول‌های اقتصادی به کاهش تقاضا دامن زده‌است.

بیشتر بخوانید: سفارت آمریکا هم باز شود دلار زیر ۲۳ هزار تومان نمی‌آید/ ایرانیان خارج از کشور چقدر پول دارند؟ وعده‌های دولت سیزدهم محقق نشد/ دولت باید دست به ترمیم کابینه بزند

در حال حاضر عوامل کاهش دهنده قیمت نفت بر احساسات بازار مسلط هستند اما ترس حاکم بر بازار موجب شده است که سرمایه‌گذاران قیمت‌های بالایی را برای معاملات خود پیشنهاد دهند؛ از طرفی بنابر گزارش‌های منتشر شده بازار کار ایالات متحده آمریکا عملکرد بهتری را نسبت به انتظارات به ثبت رسانده است و همین موضوع سناریو کند شدن رشد اقتصادی ایالات متحده را به چالش می کشد و از طرف دیگر بنابر گزارش‌های رسمی نرخ تورم در ایالات متحده آمریکا در ماه جولای کاهش یافت که کاهش قیمت بنزین در وقوع این اتفاق بی‌تاثیر نبوده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود هر آنچه گفته شد در عمل احساسات نزولی بر بازار نفت حاکم است چراکه ترس از رکود تاثیرگذارتر از هر عامل دیگری در بازار است؛ ترس از رکود ناشی از کاهش فعالیت پتروپالایشگاه‌های چینی و گزارش‌های مبنی بر عملکرد ضعیف اقتصاد این کشور در ماه گذشته و همچنین تداوم قرنطینه در برخی از نقاط جهان و تاثیر آن بر تقاضای سوخت است.

طوفان ناجی کشورهای نفت‌خیز خواهد شد؟

با این وجود جهش قیمت نفت قریب الوقوع نیست و سیگنال‌های صعودی به بازار نفت فرستاده می‌شود که از میان آنها می‌توان به مهمترینشان یعنی آغاز فصل طوفان در ایالات متحده اشاره کرد؛ فصلی که طوفان‌های شدید آن می‌تواند منجر به تعطیلی گسترده سکوهای تولید در خلیج مکزیک و یا تعطیلی پالایشگاه‌های خط ساحلی شود.

کفگیر آمریکا ته دیگ خورد

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند منجر به افزایشی شدن قیمت نفت تا پایان سال شود، نزدیک شدن به زمان پایان ذخایر استراتژیک نفت آمریکا است که گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که تا اکتبر به پایان خواهد رسید.

با وجود آنچه گفته شد در حال حاضر به واسطه غلبه احساست نزولی بر بازار نفت روند قیمت‌ها در این بازار نزولی است و هر بشکه نفت خام برنت زیر ۱۰۰ دلار و هر بشکه نفت خام وست تگزاس زیر ۹۰ دلار معامله می‌شود؛ اما نفت با این قیمت‌ها نیز نتوانسته است تولیدکنندگان آمریکایی را مجاب به تولید کند.

بازار نفت در چنگال رکود

بازار نفت در حال حاضر در چنگال نگرانی در مورد رکود جهانی و تخریب تقاضا است؛ ترس از رکود در اروپا در بحبوحه افزایش قیمت انرژی و عرضه کم گاز خط لوله روسیه تشدید شده است که شرکت‌های برخی از صنایع انرژی بر را مجبور به کاهش تولید کرده است.

در انگلیس، بانک مرکزی انگلیس هفته گذشته هشدار داد که انتظار می رود این کشور از سه ماهه چهارم سال جاری وارد رکود شود که تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت.

از طرف دیگر بنابر گفته معامله‌گران به رویترز، بازار نفت در حال حاضر به شدت نزولی است و هیچ سرمایه‌گذاری در این بازار تمایلی به خرید ندارد.

چرخش قیمت‌ها در بازار نفت چقدر محتمل است؟

ریزش قیمت‌های اخیر در بازار نفت تحت تاثیر ترس از رکود و گزارش‌های ضعیف اقتصادی منتشر شده از سو غول‌های اقتصادی بوده استف با این وجود عوامل افزایشی می‌توانند احساسات نزولی را از بازار از میان ببرند و روند قیمت‌ها را دوباره صعودی کنند.

از جمله این عوامل می‌توان به ظرفیت ذخیره پایین در سطح جهانی اشاره کرد؛ ناتوانی اوپک پلاس در پمپاژ بیشتر از آنچه در حال حاضر تولید می کند و به بن‌بست رسیدن روسیه با غرب همه از جمله عواملی هستند که می‌تواند روند قیمت‌ها در بازار نفت را تغییر دهد.

اما باید دید که ایا روسیه به سقف قیمتی کشورهای اروپایی تن خواهد داد یا خیر؛ مسکو قبلاً گفته بوده است که اگر سقف قیمت کمتر از هزینه تولید باشد، نفت خود را صادر نخواهد کرد.

سناریوهای پیش‌روی بازار نفت

در حالی که برخی تحلیلگران بر این باورند که قیمت نفت پایین‌تر نیز خواهد رفت، برخی از تحلیلگران نظری متفاوت دارند؛ گلدمن ساکس پیش‌بینی قیمت برنت خود را برای بازه سه ماهه کاهش داد و به ۱۱۰ دلار در هر بشکه رساند که از پیش‌بینی قبلی ۱۴۰ دلار در هر بشکه پایین‌تر است، اما کماکان معتقد است که احتمال افزایش قیمت نفت همچنان قوی است.

استراتژیست های گلدمن ساکس در یادداشتی که این هفته توسط بلومبرگ منتشر شد، نوشتند:" ما معتقدیم که احتمال افزایش قیمت نفت همچنان قوی است، حتی با فرض وقوع همه این شوک های منفی."

۲۲۳۲۲۷

کد خبر 1662825

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نفت قیمت نفت صادرات نفت ایالات متحده آمریکا اوپک تورم رکود اقتصادی ایالات متحده بازار نفت حال حاضر ترس از رکود قیمت نفت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۰۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه

قیمت سکه در معاملات نقدی روز پنجشنبه هفته قبل نزولی شد. در شرایط کنونی فنی‌های بازار معتقدند که قیمت‌ها در مرز حساسی قرار دارند و دو روز ابتدای هفته جاری برای معامله گران مهم است.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار سکه در آخرین روز معاملاتی هفته قبل با افت دما روبرو شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که پس از آنکه قیمت دلار به مسیر کاهشی خود ادامه داد سکه بازان بار دیگر دنده‌معکوس زدند و فلز گران‌بهای داخلی با افت ۱۵۰ هزار تومانی بر روی ۴۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان قرار گرفت.

در شرایط کنونی فنی‌های بازار معتقدند که قیمت‌ها در مرز حساسی قرار دارند و دو روز ابتدای هفته جاری برای معامله‌گران مهم است.

گفتنی است بازار طلا روز جمعه شاهد فراز و فرود قیمت اونس طلا بود. فلز زردرنگ جهانی روز گذشته تا سطح ۲۳۵۲ دلار بالا رفت؛ اما دوباره نزولی شد و تا محدوده ۲۳۲۶ دلار پایین آمد. البته بامداد امروز قیمت طلا در حول‌وحوش ۲۳۳۸ دلار بسته شد.

از سوی دیگر برخی از معامله‌گران مدعی بودند که اسکناس آمریکایی در معاملات پشت خطی روز جمعه تا حدودی کاهشی شد. فعالان بازار می‌گفتند درصورتی‌که دلار در اولین روز هفته نوسان نزولی را ثبت کند شرایط برای صعود سکه دشوار خواهد شد.

به عقیده تکنیکالیست‌ها درصورتی‌که سکه بالای مرز ۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ماندگار شود احتمال رسیدن آن به نیمه کانال یاد شده وجود دارد. از سوی دیگر مرز ۴۲ میلیون‌تومانی و محدوده ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای جناح کاهشی بازار مهم است. هفته گذشته سکه تا این مرز مهم پایین آمد، اما نتوانست تثبیت دهد و دوباره به سمت بالا برگشت. تحلیلگران می‌گویند درصورتی‌که سکه مرز ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را از دست دهد قدرت کاهشی‌ها تا حدودی بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه بهار ۳۸ میلیونی شد
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • تکاپوی کانا‌ل‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/دلار بازهم ریخت
  • قیمت سکه در سراشیبی سقوط
  • ریال عربستان در بازار آزاد ۱۶۵۶۰ تومان
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟