Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-28@19:45:13 GMT

لحظه دقیق خونگرم‌شدن پستانداران در دوران تکاملی

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۰۴۸۰

لحظه دقیق خونگرم‌شدن پستانداران در دوران تکاملی

ایتنا - دانشمندان لحظه‌ای را مشخص کرده‌اند که نخستین اجداد ما به‌عنوان گونه‌های خونگرم تکامل یافتند. البته این سیر تکاملی، بسیار دیرتر و سریع‌تر از آنچه محققان انتظار داشتند اتفاق افتاده است. دانشمندان لحظه‌ای را مشخص کرده‌اند که نخستین اجداد ما به‌عنوان گونه‌های خونگرم تکامل یافتند. البته این سیر تکاملی، بسیار دیرتر و سریع‌تر از آنچه محققان انتظار داشتند اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا و به نقل از لایوساینس، این کشف که با مطالعه لوله‌های کوچک گوش داخلی انجام شد، تکامل پستانداران خونگرم را در حدود ۲۳۳ میلیون سال پیش نشان می‌دهد؛ یعنی ۱۹ میلیون سال دیرتر از آنچه دانشمندان قبلاً تصور می‌کردند.
 
این کانال‌های نیم‌دایره‌ای پر از مایع چسبناکی به نام «اندولنف» هستند که در حین متمایل شدن مایع به اطراف، موهای ریز پوشاننده کانال‌ها را قلقلک می‌دهد. این موها پیام‌هایی را به مغز منتقل می‌کنند و دستورالعمل‌هایی را برای حفظ تعادل بدن به مغز می‌دهند.

اندولنف نیز همچون برخی از مایعات، هر که چه گرمتر بشود، روان‌تر می‌شود، به‌طوری که برای آنکه بتواند کارش را همچنان انجام دهد، کانال‌های نیم‌دایره‌ای باید شکل خود را تغییر دهند. در حیوانات گرماگیر یا خونسرد، این مایع گوش سردتر است و بنابراین برای جریان یافتن، به فضاهای وسیع‌تری نیاز دارد. اما برای حیوانات گرماگیر یا خونگرم، این مایع آبکی‌تر است و فضاهای کوچک هم کافی است.
 
محققان در مقاله‌ای به تازگی در نشریه نیچر منتشر کرده‌اند، بیان کردند که این ویژگی مبتنی بر دما، کانال‌های ریز و نیم‌دایره‌ای را به مکانی عالی تبدیل می‌کند تا بتوان لحظه‌ای که خون سرد پستانداران باستانی گرم شد را به‌درستی تشخیص دهیم.
 
رومن دیوید (یکی از نویسندگان این مقاله) می‌گوید: «تا به حال، کانال‌های نیم‌دایره‌ای به‌طور کلی برای پیش‌بینی حرکت موجودات فسیلی استفاده می‌شدند.» با این حال و با نگاهی دقیق به بیومکانیک آنها، متوجه شدیم که می‌توانیم از آنها برای پی بردن به دمای بدن نیز استفاده کنیم.
 
دیوید در ادامه توضیح می‌دهد: «علت این امر آن است که این مایع هم مانند عسل، افزایش دما کمتر چسبناک می‌شود و در داخل کانال‌های نیم‌دایره‌ای بر عملکرد تأثیر می‌گذارد. از این رو، در طی گذار به گرما، برای حفظ عملکرد بهینه سازگاری‌های مورفولوژیکی مورد نیاز بود و ما می‌توانیم آنها را در اجداد پستانداران ردیابی کنیم».
 

محققان برای کشف زمان این تغییر تکاملی، سه نمونه کانال گوش داخلی را از میان ۳۴۱ حیوان (۲۴۳ گونه زنده و ۶۴ گونه منقرض‌شده) در قلمرو حیوانات اندازه‌گیری کردند. تحلیل‌ها نشان داد که ۵۴ پستاندار خونگرم منقرض‌شده که در این مطالعه شرکت کردند، ۲۳۳ میلیون سال پیش از ساختار کانال گوش داخلی باریک برخوردار بوده‌اند.
 
گفتنی است قبل از این مطالعه، دانشمندان تصور می‌کردند پستانداران، خونگرمی را از سینودونت‌ها به ارث برده باشند (یعنی گروهی از مارمولک‌های پوسته‌دار موش‌مانند که منشأ پیدایش همه پستانداران زنده شدند) که پنداشته می‌شد این اتفاق ۲۵۲ میلیون سال پیش رخ داده باشد. اما یافته‌های جدید نشان می‌دهد که پستانداران بیشتر از آنچه انتظار می‌رفت از اجداد اولیه خود فاصله گرفتند.
 
باید گفت این تغییر شدید به‌طرز شگفت‌انگیزی سریع اتفاق افتاد. کانال‌های گوش سازگار با گرما صرفاً پس از تاریخچه فسیلی آن‌چه که دانشمندان انتظار داشتند، ظاهر شدند. این اتفاق بسیار سریع رخ داد؛ تقریباً در همان زمانی که سبیل، خز و ستون فقرات ویژه در نخستین پستانداران شروع به تکامل کرد.
 
ریکاردو آرائوخو (یکی دیگر از نویسندگان این پژوهش) می‌گوید: «برخلاف تفکر علمی کنونی، مقاله ما به طور شگفت‌انگیزی نشان می‌دهد که کسب گرما از منظر زمین‌شناختی بسیار سریع و در کمتر از یک میلیون سال اتفاق افتاده است. این یک فرآیند تدریجی و آهسته در طول ده‌ها میلیون سال و آنطور که قبلاً تصور می‌شد نبود».
 
مطالعات بعدی باید به صحه‌گذاری این یافته‌ها با روش‌های دیگر بپردازند؛ اما محققان می‌گویند از این که کار آنها به پاسخ به یکی از طولانی‌ترین سؤالات در مورد تکامل پستانداران کمک می‌کند، بسیار خوشحال هستند».
 
کنت آنجیلچیک (نویسنده ارشد این تحقیق) می‌گوید: «منشأ گرماگیری پستانداران یکی از اسرار بزرگ حل‌نشده در دیرینه‌شناسی است. با اینکه از رویکردهای مختلفی برای پیش‌بینی زمان اولیه تکامل استفاده شده، ولی اغلب نتایج مبهم یا متناقضی ارائه داده‌اند. ما فکر می‌کنیم روش‌مان بسیار امیدوارکننده باشد؛ زیرا با استفاده از تعداد بسیار زیادی از گونه‌ها به تأیید رسیده است».

منبع: ايتنا

کلیدواژه: پستانداران میلیون سال تر از آنچه کانال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۰۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)

پستانداران، اگرچه بخش کوچکی از موجودات زمین را تشکیل می دهند، اما نقش های زیست محیطی حیاتی در سطح جهانی دارند. آنها برای حفظ سلامت اکوسیستم از طریق کمک به گرده افشانی، پراکندگی بذر و تغذیه شکارچیان طبیعت بسیار مهم هستند. اینفوگرافی زیر میانگین طول عمر پستانداران را با استفاده از داده های Discover Wildlife و سازمان ملل متحد به تصویر کشیده است.

طول عمر انسان در حال افزایش است

به گزارش روزیاتو، پستانداران به عنوان موجودات خونگرم با مو یا خز تعریف می شوند که از شیر غدد پستانی برای نوزادان خود استفاده می کنند. در حالی که حیوانات کوچکتر مانند راسوها معمولاً ۱ تا ۲ سال عمر می کنند، همتایان بزرگتر مانند فیل ها می توانند برای چندین دهه زنده بمانند و در راس آنها نهنگ ها، می توانند ۲۰۰ سال یا حتی بیشتر عمر کنند.

طول عمر انسان افزایش قابل توجهی داشته است. طبق گزارش بخش جمعیت سازمان ملل متحد، میانگین امید به زندگی در جهان از ۴۷ سال در سال ۱۹۵۰ به ۷۲ سال در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش ۲۵ ساله است. از عوامل تاثیرگذار در افزایش طول عمر انسان می توان به تغذیه، دارو و دسترسی به منابع ضروری، اشاره کرد.

با این حال، همانطور که طول عمر انسان شکوفا می شود، می تواند تأثیر نامطلوبی بر جمعیت پستانداران حیات وحش داشته باشد. طی ۱۰۰,۰۰۰ سال گذشته، افزایش جمعیت انسانی باعث کاهش ۸۵ درصدی زیست توده پستانداران وحشی شده است.

امروزه، دام ها ۶۲ درصد، انسان ها ۳۴ درصد و پستانداران وحشی تنها ۴ درصد از زیست توده پستانداران جهان را تشکیل می دهند

علیرغم کاهش تنوع پستانداران، زیست توده کل پستانداران زمینی به طور قابل توجهی افزایش یافته است و در طول ۱۰,۰۰۰ سال گذشته تقریباً ۹ برابر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • لحظه هولناک انفجار زودپز در صورت یک مرد (فیلم)
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • لحظه حمله پهپادی به میدان گازی کورمور عراق (فیلم)
  • سقوط وحشتناک یک زن از اتوبوس درون شهری (فیلم)
  • تاریخ دقیق قرعه‌کشی جام حذفی ایران مشخص شد
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر (فیلم)
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر
  • بهترین لحظه تاریخ معلمی مجتبی شکوری (فیلم)
  • لحظه وحشتناک انفجار مین در دست سربازان روس (فیلم)