Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محیط رحم نقشی حیاتی در سلامتی فرزندان ایفا می کند. هر گونه اختلال در هورمون ها، مواد مغذی و متابولیسم رحم طی دوران جنینی می تواند در طول زندگی، فرد را مستعد ابتلا به بیماری کند.

یکی از انواع مونوساکارید ها که در محصولات لبنی و میوه هایی مثل انجیر یافت می شود D-گالاکتوز است، که بر روی جنین تازه تشکیل (تخم یا ovum) اثر سمی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان کشور طی پژوهشی به بررسی اثر مواجهه مادران با D-گالاکتوز بر ظرفیت تخمدانی فرزندان آنان در حیوان مدل آزمایشگاهی پرداختند.

در این پژوهش ۱۰ موش صحرایی باردار به شکل اتفاقی به دو گروه پنج تایی تقسیم شده و تا پایان بارداری یک گروه با غذای استاندارد و گروه دیگر با غذایی که حاوی ۳۵% D-گالاکتوز بود، تغذیه شدند.

زاده های هر دو گروه برای تعیین سطح هورمون ها و وضعیت تخمدان ها مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج این پژوهش که در نشریه بین المللیInternational Journal of Endocrinology and Metabolism منتشر شده است، نشان داد تعداد فولیکول های اولیه در زاده های مادرانی که در معرض D-گالاکتوز بودند به شکل معنی داری کمتر است. علاوه بر این اختلالاتی نیز در ترشح هورمون های آنان مشاهده شد.

همچنین نتایج این پژوهش نشان داد مواجه مادران با D-گالاکتوز بر ظرفیت تخمدانی دختران آنان اثر منفی دارد. اما برای تعمیم این یافته به انسان و شناخت ساز و کار آن پژوهش های بیشتری لازم است.

دکتر فهیمه رمضانی تهرانی، دکتر آزیتا زاده وکیلی، دکتر مرضیه رستمی دوم، مهسا نوروز زاده، دکتر عباس پیریایی و همکارانشان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و پژوهشگاه رویان محققان این پژوهش بودند.

کد خبر 5568547 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشگاه رویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سلول بنیادی تحقیقات علمی بارداری درمان ناباروری حاکمیت سایبری شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی طرح جهش تولید دانش بنیان تحقیقات علمی اینترنت فیس بوک ایرانسل خودروی برقی روسیه شبکه اجتماعی همراه اول بیوتکنولوژی D گالاکتوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۱۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین سن والدین در اولین فرزندآوری در استان زنجان ‌چقدر بود؟

ایسنا/زنجان مدیرکل ثبت احوال استان گفت: میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری در سال ۱۴۰۲ را ۳۲.۵سال برای پدران و ۲۶.۹ سال برای مادران اعلام کرد.

مهدی ژاله‌چیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ در بین شهرستان‌های استان، بیشترین میانگین سن پدر در اولین فرزندآوری مربوط به شهرستان ابهر با رقم ۳۳.۵ سال و کمترین آن مربوط به شهرستان ماهنشان  با ۲۹.۹ سال است.

وی تصریح کرد: البته ۷۵ درصد از متولدین استان زنجان در سال ۱۴۰۲ مربوط به مادران در گروه سنی زیر ۳۵ سال است. ۷۵ درصد از متولدین استان زنجان در سال ۱۴۰۲ مربوط به مادران در گروه سنی زیر ۳۵ سال است.

 مدیرکل ثبت احوال استان زنجان گفت: ‌کل موالید استان در سال ۱۴۰۲  تعداد ۱۳۹۲۳واقعه بوده و از این تعداد ۱۰۴۴۲ ولادت در مادران پایین‌تر از ۳۵ سال رخ داده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) لحظه تکان‌دهنده فوت دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی پشت میکروفن پس از تلاوت قرآن
  • میانگین سن والدین در اولین فرزندآوری در استان زنجان ‌چقدر بود؟
  • سردار رادان : چشم مردم وقتی به بی حیایی عادت کند، آرام آرام غیرت گرفته می شود/ ما باید از مادران آینده صیانت کنیم
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • شاد، اما خسته!
  • شاد اما خسته
  • زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟
  • برگزاری مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج
  • آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌ ناشی از سیل را کاهش داد
  • آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌های ناشی از سیل را کاهش داد