Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر کلهر روز یکشنبه در مراسم تقدیر از خبرنگاران استان قزوین، تاکید کرد: در گذشته های نه چندان دور حوادثی نظیر زلزله رودبار و یا بم متاسفانه خسارت های جانی و مالی فراوانی را برای ما رقم زد اما پس از آن و با تشکیل سازمان نظام مهندسی ساختمان و نظارت بر امر ساخت و سازها، خوشبختانه آمار تلفات جانی ما را در حوادث طبیعی مانند زلزله به خصوص در زلزله های بزرگی همچون بندرعباس و سرپل ذهاب را به شدت کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلهر ادامه داد: آگاهی بخشی به مردم از سوی رسانه ها در خصوص ۲۳ مبحث مقررات ملی ساختمان و رعایت قوانین و مقررات مندرج در آن از سوی سازندگان و ناظران و مطالبه گری جدی آنان به طور حتم کاهش بسیاری از حوادث را در حوزه ساختمان به دنبال خواهد داشت.

این مسوول حوزه نظام مهندسی خاطرنشان کرد: به همین منظور و از سه ماه پیش دفتر مشاوره شهروندی را به منظور ارایه مشاوره فنی رایگان به شهروندان در خرید ملک و اینکه آیا در زمان ساخت نظارت های فنی و آزمایشگاهی برروی بنا صورت گرفته یا نه را در سازمان راه اندازی کرده ایم.

به گفته وی، در حال حاضر بخش عمده ای از مراجعان به این سازمان در قزوین مربوط به موضوع پیش خرید ساختمان ها است که خریداران در طول مسیر ساخت با سازنده به مشکل برمی خورند و به همین جهت نیز برای نخستین مرتبه دفتر مشاوره حقوقی را با کمیته داوری در سازمان به راه انداخته ایم.

کلهر با بیان اینکه سیاست سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین این بوده که اگر تخلفی صورت گرفت باید آن را رسانه ای کنیم تا از تکرار آن پیشگیری شود، افزود: تحقق این موضوع بدون شک باعث کاهش تخلفات در بخش های مهم از جمله مالی و اقتصادی خواهد بود و یا اگر احیانا تخریبی از سوی ماده ۱۰۰ و یا مباحث مربوط به ناایمن بودن بنا صورت گرفت، این کار با حضور اصحاب رسانه جهت بازدارندگی ها، صورت بگیرد.

 نظام مهندسی ساختمان قزوین دارای ۶ هزار عضو فعال است

کلهر، تعداد اعضای این سازمان در سطح استان قزوین را ۱۱ هزار عضو دانست و گفت: در حال حاضر ۶ هزار عضو سازمان فعال بوده و دارای پروانه اشتغال به کار و دارای صلاحیت در هفت رشته معماری، نقشه برداری، اجرا، مکانیک، برق، محاسبات و تاسیسات برق و مکانیک می باشند.

وی با اشاره به موضوع نهضت ملی ساختمان،اظهار داشت: برای نخستین مرتبه تفاهم نامه ای بین نظام و اداره کل راه و شهرسازی برای نظارت در این مساله منعقد شد تا نظارت ها به صورت حقیقی و یا توسط مشاوران صورت بگیرد.

کلهر در خصوص ساختمان های ناایمن نیز گفت: این مساله به شدت و قبل از حادثه متروپل نیز توسط سازمان، دادستانی، راه و شهرسازی و معاونت عمرانی استانداری در سطح استان مورد پیگیری قرار داشت اما با توجه به اینکه سازمان نظام مهندسی به لحاظ ساختاری اجازه ورود به مباحث کلی در این زمینه را ندارد، گزارشات خود را به صورت مکتوب به مراجع ذیصلاح ارایه داده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین ادامه داد: موضوع اصلی که مربوط به سازه می باشد، خوشبختانه موارد عمده ای در استان قزوین وجود ندارد و در مواردی مانند برج خلیج فارس ایرادات به افزایش ارتفاع، آسانسورها و پله های اضطراری بازمی گردد اما برای همین موارد نیز ما به طور جای پای کار ایستاده ایم.

کلهر به موضوع آسانسور در ساختمان ها اشاره و یادآور شد: اصولا آسانسور یک وسیله نقلیه است که در ساختمان از آن استفاده می کنیم و این وسیله نیز همواره به نگهداری و تعمیرات نیاز دارد و به همین منظور باید دفاتر بازرسی ساختمان تشکیل شود و در بازدیدهای دوره ای ضمن انعکاس مسایل و مشکلات، مدیریت ساختمان درصدد رفع آنها برآید.

وی در خصوص صدور شناسنامه فنی - ملکی نیز اظهار داشت: از زمان ابلاغ دیوان عدالت اداری مبنی بر عدم دریافت وجه، این مساله در سازمان نظام مهندسی دیده شده و تاکنون نیز هیچ مبلغی در این زمینه از مراجعان دریافت نشده اما درصدد آن هستیم که با توجه به اینکه صدور این شناسنامه هییچ ارتباطی به ارایه خدمات مهندسی ندارد و در پیش نویس قانون جدید نظام مهندسی نیز به آن اشاره شده، دریافت مبلغ آن اجرایی شود.

برچسب‌ها روز خبرنگار قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان استان قزوین سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز خبرنگار قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان استان قزوین روز خبرنگار قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان استان قزوین سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۲۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ۲۵ و ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و ۶.۸ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

به گزارش ستاد خبری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، دکتر عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از این‌که با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمار‌های جهانی میانگین خودکشی در دنیا ۱۱ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در ایران ۶.۸ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است.

وی با اشاره به آمار خودکشی در کشور‌های اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشور‌ها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کار‌های علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور ۱۴۰۳ است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.

تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور 

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد.

وی  با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند.

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و ۱۴.۴ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است.

وی خودکشی را در ۲۳ کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال ۱۴۰۰ تأکید کرد.

۳۰ نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست.

وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم، بر پیشگیری از ۵ آسیب اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به ۲۵ درصد کاهش یابد، افزود: بر این اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی ۳۰ نهاد در این زمینه مسئولند. 

معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.

ترکی در ادامه آمار‌های مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد.

خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری 

محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

 وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب، اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشور‌ها چنین نیست. 

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد، براین اساس ترویج آموزش‌های پیشگیرانه در این حوزه بسیار اثرگذار است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • مدیران موفق استان بوشهر در اجرای قوانین تشویق شوند
  • استثنایی‌ترین تصمیم نظام با حمله به اسرائیل به روایت فرمانده کل سپاه /این عملیات قابل تکرار است /رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند
  • اجرای طرح نظارت از تاکسی‌های سطح شهرکرد
  • بررسی قوانین مشاعات آپارتمان از نظر وکیل ملکی کرج
  • توصیه دادستان کل کشور درباره نحوه اجرای طرح نور فراجا
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • اجرای ۸ هزار و ۳۳۶ پروژه مدرسه‌سازی در استان‌ها
  • پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند