Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@11:30:54 GMT

توانبخشی مبتنی بر جامعه؛ طرحی برای برابری فرصت‌ها

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۳۴۸۵

توانبخشی مبتنی بر جامعه؛ طرحی برای برابری فرصت‌ها

رئیس اداره بهزیستی شهرستان دماوند گفت: افراد دارای معلولیت به عنوان بزرگترین اقلیت در هر جامعه‌ای دارای حق و حقوق قانونی هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فاطمه خانزادی در گفت‌وگو با شبکه خبری تهران نیوز، در خصوص طرح توانبخشی بر جامعه (CBR)، اظهار کرد: معلولان همانند دیگر افراد باید از خدمات جامعه برخوردار بوده و شرایطی فراهم شود که زمینه بهره‌مندی خدمات برای این قشر از جامعه ایجاد شود، اگرچه سازمان بهزیستی تنها متولی در بین ارگان‌های دولتی در حوزه ارائه خدمات به این قشر از جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی بیان کرد: یکی از مهمترین نیازهای معلولان شرایط زندگی آن‌ها را همانند سایر افراد جامعه باید فراهم سازد، برابری فرصت‌ها بوده و در توانبخشی مبتنی بر جامعه به دسترسی آسان به خدمات مختلف نظیر ایجاد سلامت، اشتغال، آموزش، امرار معاش، امور اجتماعی و توانمندسازی و سهولت تردد آزادانه در اماکن و فضاهای آموزشی است.   رئیس اداره بهزیستی شهرستان دماوند همچنین هدف از اجرای طرح توانبخشی بر جامعه را طرحی راهبردی خواند و تصریح کرد: این طرح در راستای توسعه جامعه برای ارائه خدمات توانبخشی، برابری فرصت‌ها و فراگیرسازی اجتماعی همه افراد دارای معلولیت از طریق تلاش‌های مشترک افراد دارای معلولیت، خانواده‌های آنان و سازمان بهزیستی در زمینه سلامت، آموزش، معاش، امور اجتماعی و توانمندسازی است.   خانزادی خاطرنشان کرد: در شهرستان دماوند با شناسایی معلولان در سطح ۵۰ نقطه روستایی توسط مرکز مثبت زندگی ۳۹۹۶ توانسته‌ایم ۳۸۰ فرد معلول را در سطح روستا را شناسایی کنیم، همچنین خدماتی همچون دریافت مستمری، بیمه، کمک هزینه‌های مناسب‌سازی منازل، کمک تجهیزات توانبخشی اعم از ویلچر برقی، ویلچر، عصا، تشک مواج، سبد کالا، آموزش‌های پیشگیری از معلولیت با همکاری ۲۷ خانه بهداشت و دهیاری‌های شهرستان، برگزاری اردو جهادی و برگزاری مسابقات ورزشی خاص معلولان روستا جهت افزایش انگیزش، نهضت سوادآموزی به این افراد ارائه می‌شود.   انتهای پیام/*

منبع: دانا

کلیدواژه: بر جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۳۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی

به گزارش قدس خراسان، سید محسن اصغری نکاح امروز، ۷ اردیبهشت‌ماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایش‌های شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امروزه در پزشکی، سبک زندگی و پیشگیری و آسیب‌زدایی مبتنی بر آن جزء محورها و راهبردهای اساسی شده است. نمی‌توانیم با مسائل عاطفی، هیجانی و روانشناختی سر و کار داشته باشیم اما سراغ سبک زندگی نرویم؛ نمی‌توانیم روانشناس باشیم و برای شناخت چالش‌های روانشناختی جامعه تنها در کلینیک بنشینیم.

وی افزود: رویکرد پیش روی ما برای رشد دادن و زمینه‌سازی جهت ارتقاء بهداشت روانی و پیشگیری از آسیب‌های متعدد از جمله تغییر سبک زندگی، اگر جامعه‌محور نشود، در پیشگیری و حل بحران‌ها موفق نخواهیم بود.

رئیس شورای استانی خراسان رضوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ادامه داد: راهبرد سازمان نظام روانشناسی جامعه‌محور بودن است و در این جامعه‌محوری تعامل با سازمان‌ها و نهادهایی که مسئولیت دارند جزء اساسی‌ترین موضوعات است.

اصغری نکاح اضافه کرد: استان خراسان رضوی یک کلان‌استان بوده و شورای استانی باید به صورت ویژه دیده شود. بیشترین حجم همکاران دارای عضویت، پروانه و کلینیک‌ها پس از تهران در خراسان بوده و اساتید بزرگی در خراسان و مشهد وجود دارند.

وی خاطرنشان کرد: ۷۹۶ نفر در استان در آزمون صلاحیت حرفه‌ای نمره قبولی کسب کرده‌اند و این افراد باید توسط شورای استانی خراسان رضوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مورد مصاحبه قرار بگیرند. رویکرد ما مشاوره همگانی بوده و جدا از نام دانشگاه‌ها و موسسات، صلاحیت‌های حرفه‌ای دیده می‌شود.

دانشیار گروه آموزشی روانشناسی مشاوره و تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: امروزه همکاران ما از نظر ارائه خدمات با توجه به هزینه‌های بسیار سنگین جاری جهاد می‌کنند. زمانی هویت روانشناسی را برای جامعه احراز می‌کنیم که خدمات ارزنده‌ای به جامعه بدهیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی