Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@19:56:43 GMT

توجه ویژه وزارت علوم به محتوای کتب درسی

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۵۲۹۵

توجه ویژه وزارت علوم به محتوای کتب درسی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اولین جلسه دوره جدید شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی گفت: با احیای این شورا، مباحث تحول در آموزش عالی و توجه به محتوای برنامه های درسی ، جدی تر از گذشته دنبال می شود.

به گزارش ایران اکونومیست، دکتر محمد علی زلفی گل در اولین نشست شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی که بدنبال استقلال مجدد آن از شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی و با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی, معاون آموزشی وزارت علوم و  اعضای جدید این شورا برگزار شد؛  گفت: در گذشته مباحث کمّی و توسعه رشته های تحصیلی بر فعالیت این شورا سایه انداخته بود که با استقلال مجدد آن، مباحث برنامه ریزی و توجه به محتوا دوباره در اولویت قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه ویژه وزارت علوم به محتوای کتب درسی

وزیر علوم گفت: محتوای کتب درسی دانشگاهی برای وزارت علوم اهمیت زیادی دارد و در همین راستا، طرح مطالعاتی شیوه تدوین کتب دانشگاهی به موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی داده شد تا رویکرد علمی تدوین و نگارش کتب درسی دانشگاهی را تهیه کنند تا با ابلاغ وزارت علوم شیوه عمل مولفان قرار گیرد.

دکتر زلفی گل گفت: علاوه بر روش های علمی و نوین تدوین کتب درسی دانشگاهی، برای وزارت علوم مهم است که هویت‌مداری، مباحث تربیتی و تجلیل از مشاهیر علم و فناوری و مفاخر ملی در محتوای کتب درسی لحاظ شود.

ضرورت نگاه نو به آموزش عالی

وزیر علوم با اشاره به اینکه "یاد دهنده، یادگیرنده و محتوای درسی سه ضلع آموزش" هستند گفت: ما باید برنامه ریزی کنیم که اولویت های پنجگانه وزارت علوم در دولت سیزدهم، در بخش آموزش هم پیگیری شود.

دکتر زلفی گل گفت: مهارت آموزی به دانشجویان و آموزش شیوه تدریس و منش استادی از جمله برنامه های دولت جدید در بخش آموزش است.

در ادامه این نشست، دکتر قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم و دکتر رضا نقی زاده مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی توضیحاتی در خصوص آیین نامه جدید شورای عالی برنامه ریزی ، شیوه نامه شورا و تشکیل کارگروه‌ها و کمیسیون‌ها ارائه کردند و سپس شیوه نامه و چند برنامه درسی پیشنهاد شده  مورد بررسی قرار گرفت.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: وزیر علوم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزیر علوم برنامه ریزی آموزش عالی محتوای کتب درسی وزارت علوم وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۵۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

جعفر رحمانی معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد  در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور، با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد-هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم. 

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است. 

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد. 

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگتر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بستر‌ها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است. 

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جزء اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختار‌ها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد. 

در ادامه این نشست افشین کسالائی معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است. 

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود. 

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بستر‌های پیشرفت کشور ترسیم شده است. 

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی در دستور کار است
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • به حقوق قشر کارگر توجه شود
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • تقدیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»