Web Analytics Made Easy - Statcounter

داوود منظور، رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست خبری با بیان اینکه رویکردهایی که ما در یک سال گذشته داشتیم، عمدتا رویکرد داده‌محوری در مالیات ستانی بوده است،‌افزود: مبارزه با فرارهای مالیاتی، ارائه خدمات الکترونیکی و حرکت به سمت مالیات الکترونیکی و هوشمندسازی مالیات از دیگر رویکردهای سازمان امور مالیاتی در این مدت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: تلاش ما این است که مراجعه ادارات را به حداقل برسانیم و مردم بتوانند خدمات مالیاتی خود را از راه دور دریافت کنند و همه اطلاعات مالیاتی خود را بر روی گوشی، لپ‌تاپ و... نگهداری کنند.

جرایم مالیاتی در انتظار این بانک‌ها

رییس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه تعهدات مربوط به قانون حمایت از تولید مسکن یکی از مواردی است که ما پیگیری خواهیم کرد و نتایج را در پایان دوره گزارش دهیم خاطرنشان کرد: مواد ١۶ و ١٧ حمایت از تولید رقابت‌پذیری مورد دیگری است که پیگیری خواهیم کرد. ما مکلف شدیم اگر بانک‌ها سهام مازاد در اختیار داشته باشند، نسبت به این نوع رفتار بانک‌ها جرایم و مالیات‌هایی را تعیین و وصول کنیم.

منظور گفت: از سال ٩۵ به بعد ما هر ساله مالیات بر دارایی‌های مازاد بانک‌ها را محاسبه و به آن‌ها اعلام خواهیم کرد. نظام مالیاتی به عنوان پلیس اقتصاد عمل کرده و به حسن رفتار فعالان اقتصادی نظارت می‌کند. ما این تکالیف را در رسیدگی‌های خود لحاظ می‌کنیم.

اگر مالیات خانه خالی خود را ندهید، دو و نیم درصد مبلغ مالیات جریمه خواهید شد

وی اظهار کرد: چند سالی بود که مالیات بر خانه‌های خالی در بودجه تکرار می‌شد ولی عملکردی نداشت. ما سال گذشته برای اولین بار ورود کرده و اطلاعات مربوط را جمع‌آوری کردیم.

رییس کل سازمان امور مالیاتی همچنین گفت: ما در بحث مالیات‌گیری قدم اولمان شناسایی و تشخیص است. در سال گذشته شناسایی انجام شد. مثلا در موضوع خانه‌های خالی، تا پایان تیر ماه می‌بایست اطلاعات را از وزارت راه دریافت و مالیات را محاسبه و اطلاع‌رسانی می‌کردیم که این کار انجام شد.

منظور افزود: بخشی از اطلاع‌رسانی در قالب سامانه‌ای بود که در سازمان مالیاتی، اطلاع‌رسانی کردیم و بخش دیگر پیامک‌های متعدد به ذی‌نفعان بود و در آخرین مرحله از طریق ارسال نامه‌های مکتوب این موارد را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه ابلاغ اصلی همان است که در سامانه قرار گرفته و موارد بعدی تنها اطلاع‌رسانی است، عنوان کرد: تاکنون ١٠٠هزار نفر از ۵٢٠هزار مورد اعتراض کردند. ما این اعتراضات را به وزارت راه و شهرسازی منعکس کردیم. آنها کنترل کرده و نتیجه را به ما اعلام خواهند کرد.

رییس کل سازمان امور مالیاتی اضافه کرد: تعداد زیادی از مؤدیان هنوز به سامانه مراجعه نکرده و به احتمال زیاد هنوز نسبت به مالیاتی که برای آنها تعیین شده، اطلاع ندارند.

منظور گفت: در خواست ما این است که مؤدیان اعتراض خود را ثبت کنند و در غیر اینصورت در زمان مقرر یعنی پایان مرداد مالیات خود را پرداخت کنند و اگر کسی تخلف کند ماهانه مشمول ۲.۵ درصد جریمه خواهد شد و در زمان نقل و انتقال ملک باید اصل به علاوه جریمه را پرداخت کند.

وی با بیان اینکه در مورد خانه‌های لوکس هم همین مسیر در حال پیگری است افزود: تعداد واحدهایی که ما سال گذشته شناسایی کردیم، پایین بود؛ چرا که شهرداری‌ها اطلاعات کافی ندادند و امیدواریم امسال اطلاعات را دقیق‌تر دریافت کنیم. الان در سال ١۴٠١ هم مشغول هستیم که اطلاعات را جمع‌آوری کنیم و تا پایان سال فرصت دهیم.

تا دیروز ١۵٠میلیارد تومان مالیات خودروهای لوکس پرداخت شد

رییس کل سازمان امور مالیاتی گفت: در مورد خودروهای لوکس تا دیروز ١۵٠میلیارد تومان مالیات پرداخت شده و مطمئن هستیم مردم با احترام به قانون برخورد خواهند کرد.

منظور با بیان اینکه آستانه‌های ملاک لوکس بودن در سال جاری افزایش یافته و قانونگذار آستانه‌ها را بالا برده است، تصریح کرد: برای ما تفاوتی ندارد مالک چه کسی است. هرکسی مالک خانه خالی است باید مالیات دهد. ممکن است بانک‌ها هم مالک خانه خالی باشند. هرکسی که خانه خالی دارد باید مالیات دهد.

خانه‌های چند مالکه خانه خالی محسوب می‌شود؟

رییس کل سازمان امور مالیاتی گفت: خانه‌ای که برای مدت معینی در طول سال بلااستفاده باشد، خانه خالی شناسایی می‌شود و ملاک شناسایی سامانه اسکان و املاک است. فارغ از اینکه چند مالک داشته باشیم، هر واحدی که به عنوان خانه خالی شناسایی شود، مشمول مالیات خواهد شد.

استرداد مالیات بر ارزش افزوده، باید به موقع انجام شود

وی با اشاره به اینکه نظام مالیاتی مجموعه بسیار گسترده‌ای است و به صورت مویرگی در کشور ارائه خدمت می‌کند، اظهار کرد: ما باید پاسخگوی مردم باشیم و گلایه‌ها هم کم نیست. ما تلاش کردیم که مشکلات مردم را دسته‌بندی کنیم و به سمت مشکلات جدی‌تر برویم و براساس اصل اهمیت مشکلات را مرحله به مرحله حل کنیم.

منظور افزود:موضوع استرداد مالیات ارزش افزوده، یکی از مسائل است که باید در زمان خود به موقع انجام شود. این موضوع کمی دور از چشمها باقی مانده بود. ما این را به عنوان بخشنامه صادر و همکاران را مکلف کردیم که در زمان‌بندی مشخصی پاسخگوی درخواست استرداد مالیات ارزش افزوده باشند. عمدتا برای صادرکنندگان. در سال ٩٩، حدود ٣.٣همت استرداد انجام شد. اما چهار ماهه امسال ٣همت استرداد داشتیم.

مالیات کارت به کارت هم از پزشکان دریافت می‌شود

رییس کل سازمان امور مالیاتی گفت: پزشکان مکلف هستند که آنگونه که در قانون بودجه تاکید شده به دستگاه پوز مجهز شوند و از آن استفاده کنند. اینکه پزشکی بگوید دستگاه خراب است توجیه ندارد. تمام موارد شناسایی می‌شود و کارت به کارت‌ها هم رصد می‌شود.

وی افزود: مالیات پزشکان براساس کارت به کارت دریافت می‌شود. اگر پزشکی درخواست کارت به کارت کرد، شماره کارت را گزارش کنید تا به آن حساب مانند دستگاه پوز برخورد شود و مالیات دریافت کنیم.

حبس ١٠ساله برای فردی که فرار مالیاتی داشت

رییس کل سازمان امور مالیاتی با تاکید بر اینکه چه کارت به کارت کنید، چه ساتنا چه هرچیز دیگری، ما مالیات میگیریم. گفت: کتمان درآمد فرار مالیاتی است و جرم محسوب خواهد شد. ما به تشکیل پرونده‌های کیفری برای افرادی که فرار مالیاتی دارند، ورود کرده‌ایم.

وی افزود: اخیرا در یک پرونده که ١٠نفر فرار مالیاتی داشتند، محکوم به ١٠سال زندان شدند. نظام مالیاتی زین پس از ابزارهای خود استفاده موثر خواهد داشت. اگر قانون بگوید فرار مالیاتی جرم است، ما جرم را پیگیری خواهیم کرد.

٢۵٠٠نفر برای مالیات ممنوع‌الخروج شدند

منظور اظهار کرد: در پنج ماه اول امسال ۶۵درصد رشد در وصول مالیات داشتیم. این رقم ناشی از آن بود که فرصت‌های برزمین مانده زیادی بوده که انگیزه برای استفاده از این فرصت‌ها وجود نداشت.

رییس کل سازمان امور مالیاتی افزود: از ابتدای امسال تا الان ٢۵٠٠نفر را ممنوع‌الخروج کردیم و از این طریق مالیاتهایی را وصول کردیم. بنابراین ما از ابزارها استفاده خواهیم کرد.

وی گفت: امسال تغییر رویکرد داشتیم و این تغییر رویکرد سبب شد مالیات مشاغل به سمت عدالت برود. سال گذشته اصناف پنج درصد کل مالیات را می‌داند. امسال اظهارنامه‌ها را به اصناف دادیم. مالیات ابرازی اصناف ما امسال دو برابر شد. مالیاتهای مقطوعی که دریافت کردیم، امسال سه برابر شد. اینها همان فرصت‌هایی است که می‌گوییم.

چرا طلافروش باید سالی ۶ میلیون مالیات دهد؟

رییس کل سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: چرا طلافروش باید در سال ۶میلیون مالیات بدهد. چرا ابزار فروش باید سالی ۴میلیون مالیات بدهد؟ ما قانون بازی را عوض کردیم و تعداد اظهارنامه‌هایی که از اشخاص حقیقی دریافت کردیم ۵٠درصد رشد داشت که اتفاقی بی‌سابقه در تاریخ مالیاتی کشور است.

اگر کسی درآمد ندارد مالیات نمی گیریم

وی افزود: اگر شغلی درآمد ندارد، نباید مالیات دهد و نمی گیریم. چون‌ رویکرد ما براساس اطلاعات است، خطا در آن کم است. اگر فردی معترض است، اطلاعات و اظهارنامه درست می‌دهد و ما اصلاح میکنیم.

مالیات بر ارزش افزوده به واردکننده استرداد می‌شود

منظور با بیان اینکه کسانی که در گمرک کالا وارد می‌کنند باید عوارض بدهند، گفت: این عوارض در اختیار ما نیست. مبنای محاسبه عوارض گمرکی سال گذشته دلار ۴٢٠٠ تومان بوده است. امسال در قانون این ETS شده و مقدار عوارض در قانون زیاد و قیمت به دلار بازار آزاد نزدیک شده است.

وی افزود: کالاهای اساسی که به یک درصد کاهش یافتند که به مردم فشار وارد نشود. افرادی که کالا وارد می‌کنند هم باید عوارض گمرک بدهند هم مالیات ارزش افزوده. پس ما دو مالیات میگیریم. یکی عوارض گمرکی است و یکی همان مالیات ارزش افزوده.

رییس کل سازمان امور مالیاتی گفت: ارزش افزوده هم که استرداد می‌شود وقتی فرد کالا را فروخت، مالیات به او برمی‌گردد. مالیات ارزش افزوده در کل ٩درصد است و اینطور نیست که چند مالیات ارزش افزوده بگیریم.

منظور اضافه کرد: ما در فرایند ارزش افزوده مرحله به مرحله مالیات میگیریم. در مرحله اول ممکن است نفر اول در مدت کوتاه دچار مشکل شود اما این رقم به او برمی‌گردد.

حساب تجاری را از شخصی جدا کنید

رییس کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه حساب متصل به کارتخوان حساب تجاری است، گفت: اگر مؤدیان می‌خواهند ماشین یا خانه بفروشند با حساب شخصی انجام دهند. بنابراین باید حساب‌های شخصی از تجاری جدا شود.حساب‌ها در بانک‌ها غیرتجاری یا تجاری است و حساب‌های تجاری واریز به آنها به معنی فروش است. همه فعالین اقتصادی باید تکلیف حساب‌های خود را مشخص کنند.

وی افزود: اگر کسی حسابی را غیرتجاری اعلام و از آن به عنوان حساب تجاری استفاده کند، ما آن را شناسایی می‌کنیم. بدین صورت که بررسی می‌کنیم در ماه چند بار به آن پول واریز شده است اینکه حسابی غیرتجاری به صورت متداوم پنجاه بار واریز در ماه داشته باشد، مشکوک تلقی می‌شود. این یکی از اقدامات مکمل ماست که در ادامه ساماندهی پوزها انجام می‌دهیم. سال گذشته ١٨میلیون و ۵٠٠هزار پوز شناسایی شد. این کار با همراهی مردم و... انجام شد.

افرادی که زیر ۴میلیارد و ٨٠٠میلیون میلیون درآمد دارند، معاف از مالیات می‌شوند؟

منظور گفت: کسانی که درآمدشان کمتر از ۴میلیارد و ٨٠٠میلیون تومان باشد، نیاز به دادن اظهارنامه ندارند و اینطور نیست که از مالیات معاف باشند. ما برای کمک به مشاغل از مراجع قانونی مجوز گرفتیم و گفتیم کسانی که در سال گذشته درآمد یا فروش آن ها کمتر از ۴میلیارد و ٨٠٠میلیون بوده، اظهار نامه ندهند و ما از آنها مالیات مقطوع میگیریم. بدین شکل هم کار مردم و هم کار ما راحت شد.

رییس کل سازمان امور مالیاتی اضافه کرد: این موضوع گام مهمی در داده محوری، عدالت اجتماعی و تسهیل امور مردم بود. مالیاتهای مقطوعی که تعیین شد عمدتا اعداد ناچیزی بود. مالیات حدود ٨٠٠هزار مؤدی زیر ۵میلیون تومان بود.

وی گفت: با همه این تدابیر مالیات مقطوع ما امسال نسبت به سال گذشته دویست درصد رشد کرد. هرچند عدد کوچک است، اما رشد معنی‌دار است.

آستان قدس رضوی هم باید مالیات دهد

رییس کل سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: تمام فعالین اقتصادی فارغ از آنکه مالکیت آنها متعلق به چه نهادی باشد، باید مالیات بدهند. می‌خواهد وابسته به بنیاد شهید و سازمان مستضعفین باشد یا نه. اگر مالیات ندهند، مشمول جریمه‌ خواهند شد و مانند بقیه با آنها برخورد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در نظام مالیاتی هیچ چیز غیرشفاف نیست، تصریح کرد: در مورد آستان قدس در قانون پیش‌بینی شده، مالیاتی که دریافت می‌شود برای خدمات عمومی، به خود آستان قدس برگردانده شود.اما آستان قدس هم باید اظهارنامه دهد و مالیات آن مشخص شود و آن مالیات دوباره برای خدمات عمومی استفاده شود.

حساب خود را به کسی ندهید؛ مالیاتش گردن شما خواهد بود

منظور گفت: از مردم میخواهم مراقب باشند و حساب‌های خود را به کسی ندهند. حساب‌های اجاره‌ای بعدها گرفتار مالیاتهای سنگین خواهند شد.

وی افزود: سال گذشته مردی معلم بازنشسته بود. در سه سال ١٢هزار میلیارد تومان به حساب او پول واریز شده بود. یعنی عده‌ای کسب و کار کردند با نام او و حالا او باقی مانده با دوازده هزار میلیارد تومان که باید مالیات دهند.

رییس کل سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: مراقب باشید کسی به نام شما شرکت ثبت نکند، کارت بازرگانی نگیرید؛ چرا که بعدا برایتان دردسرساز خواهد شد.

حجم تراکنش‌ها با توجه به توان اقتصادی محدود خواهد شد

منظور با بیان اینکه نظام بانکی اجازه ندهد کسی که درآمدش ده میلیون هم نیست، چند میلیارد گردش حساب داشته باشد، گفت: بنا شده حجم تراکنش افراد متناسب با توان اقتصادی او محدود شود. چرا یک پیرمرد و پیرزن در روستا باید گردش حساب چند ده میلیاردی داشته باشند؟

رییس کل سازمان امور مالیاتی گفت: با کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد طرح مالیات بر عایدی سرمایه رایزنی کردیم و اکنون در نوبت ورود به صحن است.

وی افزود: ما فکر می‌کنیم در آینده نزدیک این طرح تبدیل به قانون شود. اعتقاد داریم قانون خوبی است و این قانون کمک می‌کند از سوداگری در اقتصاد جلوگیری شود. هدف از این قانون مقابله با سوداگری است.

منظور اظهار کرد: افرادی که به خرید و فروش ملک برای کسب و کار اقدام می‌کند عیبی ندارد. کسب و کار است. اما اگر درآمد کسب کردید باید مالیات هم بدهید.

رییس کل سازمان امور مالیاتی اضافه کرد: سازمان مالیاتی باید بداند اگر الان من این ملک را خریدم چند خرید و چند فروختم. قانونگذار تورم را تعیین می‌کند و مهم برای ما آن است که تفاوت قیمت محاسبه شود.

وی گفت: در قانون عایدی سرمایه مفهومی داریم تحت عنوان بستر اجرایی قانون. این بستر اجرایی قانون تدابیری اتخاذ کرده تا خرید و فروشها را ثبت و ضبط کنیم. معاملاتی که بین دو نفر انجام می‌شود (consumer to concumer) باید مورد بررسی قرار گیرد.

منظور افزود: بستری که برای قانون پایانه فروشگاهی ایجاد شده باید توسعه یابد تا افرادی که معاملات C TO C دارند هم ثبت کنند. کسی نمی‌تواند قیمت اشتباه ثبت کند. قیمت امروز مبنای مالیات زمان فروش است. اگر کم ثبت کند، زمان فروش متضرر خواهد شد.

سلبریتها و بلاگرها مالیات ندهند، جریمه خواهند شد

رییس کل سازمان امور مالیاتی گفت: سلبریتها باید مانند بقیه مردم از درآمد خود مالیات دهند. جز معافیتها. مثلا هنرمندان تا سقف دویست میلیون تومان معاف از مالیات هستند اما جز آن باید مالیات دهند.

وی افزود: امسال هم استقبال سلبریتها و فعالان فضای مجازی از مالیات بسیار زیاد بود. علت هم این است که ما رصد میکنیم. ما فعالیت‌های اقتصادی همه آحاد اقتصادی را رصد میکنیم و اگر مالیات ندهند، مشمول جریمه‌ خواهند شد.

منظور تصریح کرد: همه سلبریتها پرونده مالیاتی دارند. ممکن است بگویید همه درآمد خود را اظهار نمی‌کنند که این در مورد همه مشاغل است.

ما مرجع تشخیص تخلفات فولاد مبارکه نیستیم؛ اگر اطلاعات به دست ما برسد، رسیدگی میکنیم

رییس کل سازمان امور مالیاتی گفت:تخلفات فولاد قطعا جنبه سود و زیانی ممکن است داشته باشد. یعنی ما باتوجه به صورتهای مالی که بنگاه‌ها ارائه و حسابرس تایید می‌کند، مالیات را محاسبه میکنیم.

وی افزود: اگر در یک شرکت، شخصی حقوقی تخلفاتی کند، هزینه‌هایی انجام دهد که نباید، پاداش‌های بی‌مورد دهد و... ما مرجع تشخیص نیستیم.

بیشتر بخوانید:

دولت سیزدهم،اقتصاد ایران را به دهه ۶۰ برمی‌گرداند/ چه کسی به مسئولان گفت فقط قیمت ۴کالا افزایش می یابد؟ وضعیت تورم در سال‌های اخیر به روایت تصویر/ ۱۰ عدد پیکان در سال ۵۷ برابر با یک کیلو برنج در سال ۱۴۰۱

۲۷۱ ۲۵۶

کد خبر 1664883

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سکه و طلا ایران خودرو مالیات ارزش افزوده باید مالیات دهد نظام مالیاتی فرار مالیاتی کارت به کارت اطلاع رسانی خواهند شد خانه خالی سال گذشته آستان قدس منظور گفت انجام شد خواهد شد بانک ها حساب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۲۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است

سیاوش سالارزاده کارشناس اقتصادی در رابطه با اهمیت تمرکز بر بخش مشاغل و به خصوص مشاغل خاص با درآمدهای کلان به خبرنگار قدس اظهار کرد: تمرکز ویژه دولت سیزدهم بر اخذ مالیات از مشاغل بزرگ و اصناف با درآمدهای کلان با تکیه بر آمار عملکرد مالیاتی اصناف در سال گذشته، گامی حیاتی در جهت تضمین نظام مالیاتی عادلانه و پایدار است. دولت سیزدهم با هدف قرار دادن مشاغل پردرآمد، رسیدگی به مسائل فرار مالیاتی و اجتناب از مالیات، ترویج عدالت و عدالت مالیاتی و همکاری با سایر سازمان های دولتی، می تواند به هدف خود یعنی حداکثرسازی درآمد مالیاتی، بازتوزیع مناسب ثروت از محل اخذ عادلانه مالیات و رشد اقتصادی با تکیه بر حمایت هوشمند و هدفمند از بخش مولد اقتصاد دست یابد.

این کارشناس اقتصادی در رابطه با در رابطه با تحقق عدالت مالیاتی در زمینه اخذ مالیات از اصناف اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی تمرکز بر اخذ مالیات از مشاغل بزرگ و اصناف با درآمدهای کلان، رسیدگی به مسائل فرار مالیاتی و اجتناب از پرداخت مالیات با کتمان داده های مالی است. یکی دیگر از دلایل مهم تمرکز بر مشاغل و اصناف بزرگ، اطمینان از انصاف و عدالت مالیاتی است. کسب‌وکارهای کوچک و متوسط اغلب برای رقابت با نهادهای بزرگ‌تر که منابع مالی لازم برای مشارکت در استراتژی‌های برنامه‌ریزی مالیاتی پیچیده را دارند، مبارزه می‌کنند. در نتیجه، مشاغل کوچکتر بار نامتناسبی از بار مالیاتی را به دوش می کشند. سازمان امور مالیاتی با هدف قرار دادن مشاغل بزرگ و اصناف با درآمدهای کلان، می تواند شرایط را یکسان کرده و اطمینان حاصل کند که همه مشاغل سهم عادلانه خود را از مالیات پرداخت می کنند.

وی در رابطه با تمرکز دولت سیزدهم بر اخذ مالیات واقعی از مشاغل خاص و خصولتی‌های فراری از مالیات ادامه داد: سازمان امور مالیاتی به منظور اخذ مؤثر مالیات از بنگاه های اقتصادی بزرگ و اصناف با درآمدهای کلان، استراتژی جامعی را اجرا کرده است که زمینه‌ساز اعطای بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور توسط صنایع بزرگ و شرکت‌های خصولتی شده است به طوری که در سال گذشته بیش از ۳۰ درصد کل درآمدهای مالیاتی کشور توسط ۸۰۷ مودی بزرگ مالیاتی پرداخت شده است. تجربه داده ها و ارقام عملکرد مالیات اصناف در سال گذشته، نشان داده است که دولت سیزدهم به دنبال اخذ مالیات واقعی از مشاغل خاص و خصولتی‌های فراری از مالیات بوده است.

وی افزود: همچنین سازمان امور مالیاتی می‌تواند با اجرای اقداماتی مانند گزارش عمومی داده‌های پرداخت مالیات و افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت پرداخت مالیات و مصارف ویژه آن در توسعه کشور نظیر سهم مالیاتی شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده، شفافیت را افزایش دهد و مردم را نسبت به مصارف مهم مالیات کشور آگاه کند.

سالارزاده در خاتمه اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی تمرکز خود را مشاغل بزرگ و اصناف با درآمدهای قابل توجه و کلان قرار داده است که این رویکرد نقش تعیین کننده ای در اصلاح رویکرد مالیاتی کشور دارند. از یک با اعطای سهم واقعی مالیات توسط مشاغل کلان، زمینه بازتوزیع مناسب ثروت را فراهم خواهد کرد و از طرف با کاهش فشار مالیاتی بر مردم عادی و همچنین بخش مولد اقتصاد، زمینه برای پرداخت عادلانه مالیات و اطمینان از پرداخت سهم منصفانه مالیاتی بخش های مختلف مالیاتی فراهم خواهد شد. دولت سیزدهم در زمینه مالیات‌ستانی به شیوه و رویکرد جدید خود با تمرکز بر ارقام عملکرد مالیاتی اصناف در سال گذشته و تقاطع گیری اطلاعات جدید توانسته است که روندها و الگوهای رفتار پرداخت مالیات را شناسایی کند و اخذ مالیات از مشاغل خاص را کلید بزند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • قیمت جدید ساندرو کارکرده / با ۸۲۰ میلیون خودرو خارجی بخرید
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس