Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شیراز از ساخت واکسن "اورنیتو باکتریوم رینو تراکئال  ORT" برای نخستین بار در کشور در این شعبه از موسسه خبر داد و گفت: از این واکسن که در صنعت مرغداری کاربرد دارد در هفته‌های آتی رونمایی می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، علی شیرازی‌نژاد در حاشیه بازدید محمد هادی ایمانیه استاندار فارس از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شیراز اظهارداشت: واکسن ORT پیش از این تنها تولید خارج از کشور بوده است که اکنون با همکاری اعضای هیات علمی این موسسه و اجرای طرح‌های تحقیقاتی متعدد موفق به ساخت آن شده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی از سال 1387 تا سال 1400 در موسسه رازی روند رو به رشد تولید واکسن‌ها را داشته‌ایم؛ در سال‌های 1398 و 1399 شرایط کرونا باعث شد تا مقداری با کاهش در این زمینه مواجه شویم اما در سال 1400 بالغ بر 200 میلیون دوز واکسن را تهیه کردیم.

این مقام مسئول به تفاهم نامه‌های مشترک مجموعه خود با پژوهشکده‌ آبزی‌پروری جنوب در خوزستان اشاره داشت و اظهار کرد: در حوزه‌ آبزیان با مرکز مذکور طرح‌های مشترکی داریم که منتج به تولید واکسن جدیدی در مقیاس آزمایشگاهی شده است  که در آینده نزدیک وارد فازهای نیمه  صنعتی و صنعتی خواهیم شد. 

به گفته وی در کنار طرح‌های تکمیلی و توسعه‌ای در این حوزه، با داشتن  خط تولید واکسن‌های مذکور  در شیراز با دانش صد درصد بومی ، تولید واکسن‌های موصوف انجام خواهد شد.

شیرازی‌نژاد با بیان اینکه در موسسه واکسن و سرم سازی رازی شیراز واکسن‌های باکتریایی و ویروسی دام و طیور تولید و عرضه می‌شود، بیان کرد: در حوزه‌ بیماری‌های ویروسی واکسن‌های آنفولانزا، نیوکاسل و دوگانه نیوکاسل-آنفولانزا تولید می‌گردد و در حوزه‌ بیماری‌های باکتریایی واکسن‌های آگالاکسی و آنتروتوکسمی تولید و عرضه می‌شود. 

وی با اشاره به پیشینه بخش تولید واکسن‌های باکتریایی خصوصا آنتروتوکسمی افزود: کارشناسان ما درتولید این واکسن مهارت خوبی داشته و تحقیقات متعدد و کاربردی بسیار سودمندی در ارتقای سطح کیفی واکسن فوق انجام داده اند؛ واکسن آگالاکسی نیز منحصرا در شعبه شیراز برای کل کشور ساخته می‌شود و یک دانش کاملا بومی برای این واکسن در این مرکز  وجود دارد. 

او با بیان اینکه شعبه شیراز در میان سایر شعب موسسه رازی به عنوان تنها شعبه دارای گواهی GMP  شناخته می شود، ابراز کرد: همکاری تنگاتنگ با اداره کل دامپزشکی به منظور مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، ارتباط مستمر با دانشکده‌ دامپزشکی در خصوص بیماری‌های دام و طیور و آمادگی کامل جهت مبارزه با بیماری‌های نو ظهور در سطح جنوب کشور از جمله شاخصه های برتری این شعبه است. 

مطالبات دامداران و مرغداران پرداخت می‌شود/قول ساداتی‌نژاد برای خرید تضمینی محصولات دام و طیورکاهش موارد ابتلا به تب کریمه کنگو/ امکان استفاده از زیرساخت واکسن ایرانی کرونا برای تولید واکسن دام و طیورشناسایی 43 کانون بیماری آنگارای طیور / 300 هزار قطعه طیور در خراسان رضوی معدوم شد

شیرازی‌نژاد تولید واکسن در حوزه‌ آبزیان که یکی از دستاوردهای جدید است، حضور دائم در پدافند غیرعامل استان و حضور مستمر در سطح استان هنگام شیوع بیماری ها و اپیدمی ها را از دیگر شاخص های برتری  موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شیراز دانست.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شیراز گفت: خیلی از شرکت های دانش بنیان می توانند به صنعت واکسن و سرم سازی کمک کنند و ما از آن استقبال می کنیم زیرا که  زمینه برای کار از تولید مواد اولیه تا واکسن های نوین بسیار زیاد است؛ همکاری با پارک علم و فناوری و استفاده از پتانسیل شرکت های دانش بنیان جهت بومی سازی تجهیزات و مواد اولیه مد نظر قرار دارد.

او با اشاره به اینکه بزرگترین مشکل در شعبه شیراز کمبود فضا است، اظهار کرد: امیدوارم با حمایت مقامات استانی این معضل برطرف شود.

انتهای پیام/424/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تولید واکسن دام و طیور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۳۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد

آیین رونمایی از نخستین موتور شش سیلندر ایران ساخت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی در مراسم رونمایی از موتور شش سیلندر بنزینی که در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه عنوان کرد: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اد.

یک شرکت دانش‌بنیان توانمند کشور، متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سارسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند. بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، تشکیل شد و با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و به لطف خدا امروز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.  

دهقانی، مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‌ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی‌ترین و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته است که به مراتب از خود محصول یادشده ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.
دهقانی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

گفتنی است، پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور شش سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرد.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود  ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل