Web Analytics Made Easy - Statcounter

با افزایش فشارهای سیاسی و خروج تولیدکنندگان خارجی از بازار ایران و پس از آن ممنوعیت واردات، تولیدکنندگان لوازم خانگی در کشور با افزایش تولید علاوه بر تامین نیاز داخل و ارتقاء سطح کیفیت محصولات همزمان با کسب استانداردهای جهانی، صادرات لوازم خانگی به کشورهای دیگر را افزایش دادند.

با افزایش فشارهای سیاسی و خروج تولیدکنندگان خارجی از بازار ایران و پس از آن ممنوعیت واردات، تولیدکنندگان لوازم خانگی در کشور با افزایش تولید علاوه بر تامین نیاز داخل و ارتقاء سطح کیفیت محصولات همزمان با کسب استانداردهای جهانی، صادرات لوازم خانگی به کشورهای دیگر را افزایش دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدت طولانی بود که تولید کنندگان خارجی لوازم خانگی در بازار کشور فعالیت می کردند، قیمت محصولات این تولید کنندگان نیز در سطح بالایی قرار داشت و هر فردی نمی توانست از این کالاها خریداری کند. این وضعیت موجب شد تا رهبر معظم انقلاب به خودکفایی و تولید داخلی در کشور تاکید کنند. تاکید ایشان موجب شد تا مسئولان کشور نیز برای حمایت از تولید داخلی در همه زمینه ها حمایت کنند، در این میان برخی از فعالان اقتصادی زمینه را برای پیشرفت صنعت لوازم خانگی مساعد دیدند و با سرمایه گذاری در این صنعت پیشران، موجب ایجاد شوک مثبت در این صنعت راکد شوند. با افزایش سرمایه گذاری در این صنعت، مسئولان کشور مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص خودکفایی، تولید داخلی را در راس امور قرار دادند و شروع به حمایت از این صنعت کردند.

اما یک مشکل وجود داشت، مشکل این بود که بازار با حمایت مسئولان به سمت لوازم خانگی سوق داده نمی شد و مردم باید به این نتیجه می رسیدند که به هر دلیلی باید از این صنعت پیشران و محصولات آن استفاده کنند. اقدامات در خصوص اقناع مردم تاثیر چشمگیری نداشت و چون محصولات ایرانی به تازگی به بازار وارد شده بودند آنچنان مورد استقبال نبودند و مردم هم ریسک این انتخاب را متقبل نمی شدند که پول خود را صرف کالایی کنند که همه قطعات آن ایرانی است، به نوعی اینکه پول خود را خرج کالای ایرانی کنند را معادل با از دست رفتن پول می دانستند و به همین دلیل استقبالی نمی کردند.

در بازار همیشه سرمایه گذاری در تبلیغات جواب نخواهد داد و گاهی به چاشنی شانس نیاز است، شانسی به نام تحریم. با روی کار آمدن ترامپ در ایالات متحده امریکا و خروج از برجام، تولید کنندگان کره‌ای لوازم خانگی فرار را بر قرار ترجیح دادند و با فشارهای بیشتر ایالات متحده، کم کم از بازار ایران خارج شدند و این اتفاق موجب شد تا صنعت لوازم خانگی و تولید کنندگان این صنعت در کشور، فرصت مناسبی برای ارائه محصولات خود در بازار داشته باشند. شانس رو کرد و سرمایه گذاری های دپو شده در صنعت لوازم خانگی به جریان افتاد. با تشدید تحریم ها و افزایش قیمت محصولات خارجی در بازار، نیاز مردم به کالای با کیفیت و خوش قیمت افزایش پیدا کرد، این نیاز موجب دغدغه تولید کنندگان داخلی شد، به طوری که سرمایه گذاری در این صنعت روز به روز افزایش پیدا کرد تا با تولید شبانه روزی بتوان به نیاز مردم پاسخ داد. البته این افزایش تولید در صنعت مدتی به طول انجامید، زیرا این صنعت دیگر نمی خواست به تولید کنندگان خارجی نیازمند باشد، به همین دلیل بخش تحقیق و توسعه با اقدامات خود موجب بومی سازی روش های تولید و کالاهای داخلی شدند تا دیگر در هیچ زمینه به تولید کنندگان خارجی نیازی نباشد. همچنین با توجه به اینکه هدف نهایی در این صنعت رضایت مردم و خودکفایی در تولید بود، باید سایر صنایع مواد اولیه را به صنعت لوازم خانگی می رساندند. به همین دلیل سایر صنایع مانند قطعه سازی و فولاد تحریک به افزایش تولید شدند تا نیاز صنعت لوازم خانگی را برطرف کنند. همچنین برخی تولید کنندگان تصمیم گرفتند که حتی برای تهیه قطعه نیازمند سایر صنایع داخلی نباشند که این مهم موجب احداث خطوط تولید قطعات لوازم خانگی در برخی شرکت های تولید کننده شد. با این اقدامات عمق ساخت داخل در این صنعت به صورت تدریجی افزایش پیدا کرد و موجب شد که در بلند مدت، برای ساخت یک محصول دیگر نیاز به هیچ قطعه خارجی وجود نداشته باشد. اما در این هیاهوی پاسخ به نیاز داخل در شرایط حساس، تولید کنندگان لوازم خانگی نیم نگاهی به بازارهای بین المللی و حضور قدرتمند در جوامع دیگر داشتند اما این نیم نگاه پیش نیازهایی داشت که مهم ترین آن اخذ استاندارهای جهانی و بین المللی بود.

 همانطور که گفته شد وجود خارجی ها در بازار ایران اجازه بهره برداری سرمایه گذاران صنعت لوازم خانگی از سرمایه گذاری خود را نمی داد و حروج آنها موجب شد تا این فعالان بتوانند ظرفیت واقعی خود را بیابند و تولید خود را افزایش دهند. سرانجام تصمیم به حضور در بازارهای برون مرزی و صادرات گرفته و برای اینکار مجوزها و استاندارهای لازم بین المللی اخذ شد. به عنوان مثال اسنوا موفق به اخذ استاندار سی ای اروپا شد، همچنین سایر تولید کنندگان لوازم خانگی موفق شدند برخی استاندارهای بین المللی را کسب کنند. پیش نیاز مهیا شد و تولید کنندگان برای حضور در بازارهای برون مرزی تولید خود را افزایش دادند تا علاوه بر تامین نیاز داخل بتوانند محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کنند. صادرات نیز کم کم افزایش پیدا کرد.

همانطور که مشخص است در سه ماه ابتدایی 1401، صنعت لوازم خانگی موفق به صادرات یخچال به کشورهایی مانند عراق، عمان، آذرباییجان و افغانستان شده است. در این میان سهم این کالای خانگی در کشور عراق پررنگ تر است، زیرا کشور عراق به کل وارد کننده است تولیدی انجام نمی دهد، بنابراین عراق می تواند نقصد خوبی برای ادامه مراودات تجاری باشد. همانطور که مشحص است در این سه ماه صنعت لوازم خانگی موفق به صادرات 15 میلیاردی به کشور عراق شده است که این میزان افزیاش تمرکز بر بازارهای خارجی رشد چشمگیری پیدا کند.

 

اما صنعت ایران در صادرات ماشین لباسشویی عملکرد قوی تری داشته است موفق شده تا صادرات 93 میلیارد تومانی داشته باشد که مجددا بیشتران حجم تجارت با کشور عراق است. (ارقام در نمودار به ریال است)

این مورد موجب شد تا در برهه حساس تلاش برای تامنی نیاز داخلف همزمان به باازارهای خارجی بروند و محصول خو را عرضه کنند.

بنابراین با توجه به خروج کشورها و تولید کنندگان خارجی از کشور، صنعت لوازم خانگی این تهدید را به فرصت تبدیل کرد و موفق شد تا با افزایش سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه و تولید محصولات بومی با امکانات بالا، علاوه رضایت مشتریان داخلی، به بازارهای سایر کشورها به خصوص عراق و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس نفوذ کند. همچنین با اخذ استانداردهای اروپایی و جهانی، موفق به حضور در این بازارها شدند، زیرا این استانداردها خود تبلیغ کننده محصول در کشورهای دیگر خواهد بود، به نوعی محصولات داخلی با داشتن نشان استاندارد بین المللی به این محصولات اطمینان خواهد کرد با اطمینان خاطر و با قیمت مناسب تر اقدام به خرید آنها خواهد کرد. این تلاش برای اخذ استانداردهای جهانی با حضور برندهای کره ای در بازار قطعا سخت تر بود، زیرا انگیزه ای برای تولید کننده برای این اقدام باقی نمی ماند و با رفتن این برند ها از بازار داخلی، این تحرک در تولید کنندگان ایجاد شد تا در راستای تبدیل ظرفیت بالقوه به بالفعل، اقدام کنند و علاوه بر تامین نیاز ایرانیان، برای حضور در بازارهای بین المللی تلاش کند.

سمیرا شعبان نژاد، کارشناس اقتصاد بین‌الملل و استاد دانشگاه

انتهای پیام/

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0 بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران پول صنعت واردات لوازم خانگی تولید کنندگان خارجی کنندگان لوازم خانگی علاوه بر تامین نیاز صنعت لوازم خانگی سرمایه گذاری افزایش پیدا لوازم خانگی کشورهای دیگر افزایش تولید بازار ایران بین المللی موجب شد کشور عراق نیاز داخل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۵۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید شکلات تلخ بهتر است یا  شکلات شیرین؟

هنگام خرید شکلات، تنوع و تعدد شکلات‌ها و مصارف مختلف آن‌ها تصمیم گیری را سخت می‌کنند. مطالعه این مطلب شما را برای تصمیم گیری بهتر هنگام خرید شکلات تلخ یا شکلات شیرین راهنمایی می‌کند. با ما همراه باشید.

تنوع شکلات‌ها

شکلات خوراکی خوشمزه و پرطرفداری که با درصد کاکائوهای مختلف تولید می‌شود و هر درصد، طعم خاص و لذیذ منحصربه‌فردی دارد. علاوه بر درصد، شکلات‌ها اندازه، بسته بندی و طرح‌های متفاوتی دارند و در کشورهای متعدد و تحت لیسانس برندهای جهانی مختلف تولید می‌شوند. موقع تصمیم گیری برای خرید شکلات ابتدا در نظر بگیرید که هدفتان از خرید شکلات چیست؟ در ادامه در مورد انواع مختلف شکلات‌ها و موارد مصرف‌ آن‌ها توضیح خواهیم داد تا راحت‌تر در مورد اینکه خرید شکلات تلخ بهتر است یا شکلات شیرین؟ تصمیم بگیرید.

شکلات تلخ، خوراکی پرخاصیت

شکلات تلخ فواید خیلی زیادی برای سلامتی شما دارد، درصد کاکائو شکلات تلخ هر چقدر بالاتر باشد فواید بیشتری خواهد داشت. برای نمونه در سلامت دهان و دندان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و تقویت سیستم ایمنی بدن شما نقش دارد. اگر شکلات تلخ را در حد تعادل مصرف کنید، از فواید بیشمار آن بهره‌مند می‌شوید. از آنجایی که شکلات تلخ شکر خیلی کمی دارد برای افراد بیشتری از جامعه قابل مصرف می‌باشد؛ برای مثال افرادی که اضافه وزن و یا دیابت دارند هم می‌توانند شکلات تلخ بخورند. با خرید شکلات تلخ شما بدون نگرانی از کالری و افزایش وزن می‌توانید از شکلات لذت ببرید چرا که شکلات تلخ حتی باعث لاغری و کاهش وزن شما می‌شود.

جالب است که مصرف شکلات تلخ در افراد مسن نیز مفید است و از زوال عقل و کندی ذهن آنها جلوگیری می‌کند. شکلات تلخ، یک خوردنی تلخ و مفیدی که گزینه‌ بسیار خوبی برای میان وعده و حتی پذیرایی در مهمانی‌های شما است. شکلات‌های تلخ در اندازه‌های بزرگ و به صورت تابلت و هم در اندازه‌های کوچک تولید می‌شوند و می‌توانید در هر جایی این شکلات‌های پرخاصیت را همراه خود داشته باشید؛ دانشگاه، محل کار، هنگام خرید و…

همچنین، شکلات‌های تلخ هم به صورت ساده و هم به صورت مغزدار و با ترکیب‌های مغزی متفاوت تولید می‌شوند.

شکلات شیرین، محبوب همه سنین

برای بعضی افراد طعم تلخی شکلات مطلوب نیست. اگر شما هم طرفدار طعم‌های شیرین‌تر هستید، گزینه مناسب برای شما خرید شکلات شیرین است. شکلات‌های شیرین درصد کاکائویی پایین تر از 50 درصد دارند و نسبت به شکلات‌های تلخ شکر بیشتری دارند. پس در مصرف و خرید شکلات‌های شیرین در مقایسه با شکلات‌های تلخ باید محتاط تر عمل کنید تا مضرات زیادی به بدنتان نرسد.

اگر برای فرزندان و کودکان خود شکلات می‌خرید ممکن است طعم تلخی شکلات تلخ برایشان خوشایند نباشد، در این مورد نیز بهتر است شکلات شیرین بخرید، شکلات‌های فانتزی شیرین برای کودکان بسیار جذاب هستند. تنوع طرح و بسته بندی شکلات‌های شیرین بسیار زیاد است. علاوه بر طراحی فانتزی که اشاره کردیم، بسته بندی کادویی شکلات‌های شیرین نیز بسیار شیک و جذاب است؛ هدیه‌ای شیک و خوشمزه.

برندهای شکلات‌های تلخ و شیرین

چندین سال است در کل جهان و حتی در کشور خودمان ایران صنعت شکلات سازی، کارخانه‌ها و شرکت‌های مربوط به شکلات فعالیت دارند. موضوع مهم این است که شما براساس فاکتورهای خریدی که در نظر گرفته‌اید در بین تنوع بالا و فضای رقابتی شدید از بین برندهای خارجی و ایرانی بهترین گزینه را انتخاب کنید در ادامه به طور مختصر به برندهای شکلات اشاره می‌کنیم.

برندهای خارجی شکلات

لینت (Lindt) برند شکلات کشور سوئیس

ریتراسپورت (Ritter Sport) برند شکلات کشور آلمان

نستله (Nestlé) برند شکلات کشور سوئیس

کد بری (Cadbury) برند شکلات کشور انگلستان

کیندر (Kinder) از کمپانی فررو ایتالیا

میلکا (Milka) تولید در کشورهای مختلف تحت لیسانس آمریکا

برندهای ایرانی شکلات

شکلات تلخ اوزل

شکلات تلخ آی سودا

شکلات تلخ مگا استار

شکلات تلخ برنوتی

شکلات تلخ سایرو

شکلات‌های فروشگاه بسیط

مجموعه چای و قهوه بسیط از سال 1369 در ارومیه فعالیت خود را آغاز کرده است. علاوه بر چای و قهوه ، امکان خرید کاپوچینو و قهوه سازها و تنقلات همچنین انواع شکلات‌های خارجی و ایرانی از این فروشگاه فراهم است. ساکنین شهر ارومیه و مسافران می‌توانند به صورت حضوری از فروشگاه بسیط خرید کنند. اگر شرایط خرید حضوری را ندارید، بسیط برای راحتی و آرامش شما امکان خرید آنلاین از سایت بسیط کالا و شبکه‌های اجتماعی این مجموعه و حتی ثبت سفارش به صورت تلفنی توسط پشتیبان را فراهم کرده است. در هر کجای ایران باشید خریدهای شما با بهترین روش‌های ارسال و در کوتاه‌ترین زمان ممکن فرستاده می‌شوند. در شعبه آنلاین فروشگاه بسیط (بسیط کالا) عکس و توضیحات مربوط به انواع شکلات‌ها در دسترس است. می‌توانید با مراجعه به وبسایت بسیط کالا و مشاهده انواع مختلف محصولات و شکلات‌ها با اطلاعات جامع و کامل خرید کنید.

چرا بسیط؟ تنوع بالا

وقتی وارد این فروشگاه می‌شوید تنوع زیادی از محصولات و شکلات‌ها را می‌بینید. شکلات‌هایی تلخ و شیرین و سفید با درصدهای کاکائو و بسته‌بندی‌ها و سایزهای مختلف از بهترین برندهای خارجی و ایرانی موجود هستند و شما دست خالی از فروشگاه بسیط خارج نمی‌شوید.

سابقه زیاد

مجموعه چای و قهوه بسیط در زمینه واردات کالاهای خارجی و عرضه سراسری محصولات ایرانی و خارجی سابقه زیادی دارد و جزء معتبرترین فروشگاه‌های ایران است.

وارد کننده محصولات اصل

برای خرید شکلات‌های خارجی اصل حتما سراغ بسیط بروید. این مجموعه چندین سال است به طور مستقیم و با حداقل واسطه‌ها کالاهای خارجی اصل را وارد می‌کند.

قیمت‌های مقرون به صرفه

واردات انحصاری و مستقیم مجموعه بسیط دلیل قیمت‌های مقرون به صرفه است. قیمت‌هایی مناسب که با وجود نوسانات شدید بازار افزایش زیادی ندارند.

شرایط خرید آسان

امکان خرید حضوری از شعبه مرکزی بسیط در خیابان همافر2 فلکه نه پله و کسری فراهم است. در سطح شهر ارومیه ارسال با پیک و سایر شهرها و استان‌ها ارسال با بهترین روش‌های پستی انجام می‌شود. از وبسایت بسیط کالا و صفحه اینستاگرام این مجموعه نیز می‌توانید ثبت سفارش کنید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900179

دیگر خبرها

  • علیرضا طلیسچی: وضعیت موسیقی در ایران خوب است
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • خرید شکلات تلخ بهتر است یا  شکلات شیرین؟
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت