Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر اینکه کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص در استان نداریم، گفت: مشکل عدم اجرای مناسبت نظام ارجاع و پزشک خانواده است که موجب شده مردم برای یک درد کوچک به پزشکان متخصص و فوق تخصص مراجعه کنند.

دکتر پرویز صوفیوند به مناسبت روز پزشک (اول شهریور) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وجود بیش از دو هزار پزشک در استان گفت: از این تعداد حدود 830 نفر پزشک متخصص و فوق تخصص، 735 نفر پزشک عمومی و 436 نفر دندانپزشک هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این آمار نشان می دهد در حالیکه به ظاهر کمبود پزشک در استان مشاهده می شود و مردم ماه ها در صف انتظار برخی پزشکان می مانند، اما در حقیقت ما کمبود پزشک نداریم و صف های طولانی انتظار تنها به دلیل مشکلاتی است که در نظام ارجاع و نظام پزشک خانواده وجود دارد.

صوفیوند گفت: در حال حاضر بسیاری مردم جامعه برای کوچکترین مشکل و درد به پزشکان متخصص و فوق تخصص مراجعه می کنند و برخی حتی به پزشکان متخصص و فوق تخصص معمولی اکتفا نکرده و تمام تلاش خود را بکار می گیرند که تنها به پزشکان معروف مراجعه کنند که این امر موجب شده در مطب این پزشکان شاهد صف های طولانی و نوبت های چند ماهه باشیم و از طرف دیگر مطب سایر پزشکان چندان مراجعه کننده نداشته باشد.

صوفیوند با تاکید بر لزوم اجرای درست نظام ارجاع و پزشک خانواده گفت: با اجرای درست این طرح، نیازی نیست که یک بیمار برای یک فشار خون ساده به فوق تخصص و جراح قلب مراجعه کند و یا یک نفر برای دیابت که روش درمان آن کاملا شناخته شده است، منتظر نوبت فوق تخصص غدد بماند.

این مسئول گفت: اگر این طرح به درستی اجرا شده و از طرفی فرهنگ سازی لازم در میان مردم صورت گیرد، قطعا بسیاری مشکلات حل شده و بسیاری از کمبودهایی که در زمینه وجود پزشکان متخصص و فوق تخصص به چشم می خورد، رفع می شود.

وی با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده برای بخشی از جامعه، در خصوص عدم ویزیت مردم توسط پزشکان این طرح گفت: در مواردی که پزشک خانواده بیمار را ویزیت نکرده و تنها به او یک "کُد" جهت مراجعه به متخصص می دهد، این امر یک تخلف بارز است و مردم باید این تخلفات را گزارش کنند.

صوفیوند گفت: مردم باید خودشان هم مطالبه گر باشند و زمانی که پزشک خانواده آنها تنها حق ویزیت را دریافت کرده و از معاینه آنها سرباز می زند، باید به مراکز مربوطه از جمله سامانه 190، حوزه نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، بیمه سلامت و ... این تخلفات را گزارش دهند.

صوفیوند در ادامه با اشاره به کمبود پزشک در چند رشته تخصصی گفت: در برخی تخصص ها مانند متخصص بیهوشی حقیقتا کمبودهایی وجود دارد، چرا که پزشکان عمومی تمایلی به تحصیل در این رشته تخصص ندارند و همین امر موجب شده در این زمینه کمبودهایی در کشور و استان داشته باشیم.

وی افزود: این رشته تخصصی تنها در بیمارستان و اتاق های جراحی فعالیت داشته و فعالیت آنها مستلزم هماهنگی با سایر پزشکان است و به همین دلیل میل و رغبت کمتری برای تحصیل در این رشته تخصصی وجود دارد و نیاز است برای رفع این مشکل وزارت بهداشت مشوق هایی برای تحصیل در این رشته قرار دهد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه هزینه درمان در ایران ارزان است، گفت: در مقایسه با بسیاری کشورهای جهان، هزینه های درمان در ایران ارزان است.

وی افزود: در بسیاری موارد شاهدیم که یک بیمار برای درمان بیماری خود در فاصله کوتاه زمانی و بعضا در یک روز به چندین متخصص و فوق تخصص مراجعه می کند که در هیچ کجای جهان اینگونه نیست.

صوفیوند گفت: در بسیاری کشورها به دلیل هزینه های بالای درمان، نظام ارجاع به طور دقیق اجرای می شود تا مردم در مراجعه به متخصص و فوق تخصص مجبور نشوند هزینه بالایی پرداخت کنند.

وی افزود: در بسیاری کشورها اول بیماران باید به پزشک عمومی مراجعه کرده و با هزینه کمتر نسبت به متخصص و فوق تخصص تحت معاینه قرار گیرند و در صورت نیاز، به تخصص های بالاتر ارجاع می شوند، اما در ایران به دلیل هزینه های ارزان درمان، برخی بیماران در مدتی کوتاه به مطب چندین پزشک متخصص و فوق تخصص مراجعه کرده و چندین آزمایش و رادیولوژی و ... انجام می دهند.

صوفیوند گفت: اگر پزشک خانواده و نظام ارجاع به درستی اجرا شود، هم مشکل کمبود پزشک رفع می شود، هم جامعه پزشکان راضی خواهند بود و هم مردم نیاز کمتری به مراجعه به متخصص و فوق تخصص خواهند داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كرمانشاه منطقه کرمانشاه روز پزشک دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه پزشکان متخصص و فوق تخصص متخصص و فوق تخصص مراجعه پزشک خانواده کمبود پزشک نظام ارجاع رشته تخصص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!

یک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

سید صاحب حسینی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تمایل به انجام عمل‌های زیبایی از جمله پیکرتراشی اظهار کرد: در حال حاضر عمل‌های زیبایی به ویژه پیکرتراشی در سطح جامعه بسیار فراگیر شده است در حالی که باید توجه شود این جراحی‌ها، عمل‌های درمانی هستند؛ همان طور که افراد برای بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی و گوارشی به پزشک مراجعه می‌کنند باید برای انجام عمل‌های زیبایی نیز به پزشک مربوطه مراجعه کنند.

وی افزود: در مدت آموزش جراحی پلاستیک و زیبایی به جراحان فوق تخصص، آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا بسیاری از مراجعه‌کنندگان را از انجام عمل‌ها منصرف کنند. یادمان باشد که فرد برای انجام عمل زیبایی به ویژه پیکرتراشی باید از هر نظر در سلامت کامل عمومی باشد. به هیچ عنوان نباید دیابت داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید دیابت کنترل شده باشد. همچنین فرد نباید بیماری تیروئید داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید کنترل شده باشد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بیان کرد: زمانی که فردی به یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کند باید ارزیابی‌های قبل از عمل برای وی انجام شود. به طور مثال فاکتورهای خون، دیابت، تیروئید، کبد و کلیه بررسی شود و فرد باید از هر نظر در سلامت کامل باشد یا بیماری وی تحت کنترل باشد.

حسینی‌نژاد عنوان کرد: پیکرتراشی شامل آبدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک است. لیپوماتیک‌ها، جراحی‌هایی هستند که تنها تجمع موضعی و کوچک چربی در سطح بدن را برطرف می‌کنند اما لیپوساکشن بسیار فراگیرتر است و چربی‌های قسمت‌های مختلف بدن را تخلیه می‌کند.

وی افزود: آبدومینوپلاستی نیز یک عمل جراحی است که بر لیپوساکشن افزوده می‌شود. در این جراحی، شاخص توده بدنی برای شروع عمل‌های پیکرتراشی بسیار مهم است و فردی که تحت این جراحی قرار می‌گیرد باید شاخص توده بدنی مناسبی داشته باشد و دچار چاقی‌های مفرط نباشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عمل‌های جراحی پلاستیک برای کاهش وزن نیستند، گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

وی افزود: تاکید می‌شود کسانی که عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند خود را به عنوان بیمار فرض کنند بنابراین بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند و به جز پزشکان دوره‌دیده جراحی پلاستیک که در عمل‌های سخت تبحر دارند، نباید به فرد دیگری مراجعه کرد.

حسینی‌نژاد گفت: جراحی‌های پیکرتراشی با عارضه و مرگ و میر همراه هستند. اگر فردی از نظر سلامت عمومی و ایمنی در شرایط مناسب و ایده‌آل نباشد شانس آسیب، عارضه و مرگ و میر برای وی وجود دارد بنابراین تاکید می‌شود برای انجام جراحی به متخصص جراحی پلاستیک مراجعه شود تا همه جنبه‌های عمومی بررسی و سنجیده شود.

وی افزود: کارهای زیبایی باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و کلینیک‌های زیبایی یا کسانی که در این خصوص فعالیت دارند، صلاحیت انجام این کار را ندارند. این عمل‌ها توام با عارضه و مرگ و میر هستند و فرد باید در شرایط بسیار مناسب جراحی شود.

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • ابلاغ تعرفه‌های جدید پزشکی
  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند