Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@12:42:51 GMT

تفاوت رصدخانه‌های زمینی و فضایی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۸۴۶۶

تفاوت رصدخانه‌های زمینی و فضایی چیست؟

یک پژوهشگر علوم فضایی گفت: رصدخانه‌های زمینی تفاوت‌های قابل توجهی با رصدخانه‌های فضایی دارد، به طور مثال یکی از قابلیت‌های مهم رصدخانه‌های زمینی این است که بر اساس تکنولوژی موجود می‌توانیم آینه‌های بسیار بزرگی حتی تا ده‌ها متر داشته‌باشیم.

عمران مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تفاوت رصدخانه‌های زمینی و تلسکوپ‌های فضایی، اظهار کرد: یکی از سوالاتی که در ذهن مردم وجود دارد، این است که چرا دانشمندان به سمت استفاده از رصدخانه‌های فضایی حرکت کردند در صورتی که رصدخانه‌های زمینی قابلیت‌های ویژه‌ای دارد؟.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: رصدخانه‌های زمینی تفاوت‌های قابل توجهی با رصدخانه‌های فضایی دارد، به طور مثال یکی از قابلیت‌های مهم رصدخانه‌های زمینی این است که براساس تکنولوژی موجود می‌توانیم آینه‌های بسیار بزرگی حتی تا ده‌ها متر داشته‌باشیم.

این پژوهشگر علوم فضایی ادامه داد: هنگامی که بتوانیم آینه‌های بزرگی برای رصدخانه‌های زمینی قرار دهیم نور بسیاری از اجرام را نیز می‌توانیم جمع‌آوری کنیم؛ درواقع آینه رصدخانه‌ها مانند ظرفی است که زیر باران قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: اگر آینه تلسکوپ را مانند ظرف در نظر بگیریم و نور منعکس شده از اجرام را به باران تشبیه کنیم، طبیعتاً هر چه اندازه ظرف بزرگ‌تر باشد، آب بیشتری را می‌توانیم جمع کرده و طبق این مسئله هر چه اندازه آینه رصدخانه بزرگ‌تر باشد نیز نوری جمع‌آوری می‌شود.

مرادی تاکید کرد: در فضا برای ساخت آینه‌های بزرگ با محدودیت‌های بسیاری مواجه هستیم، اما در رصدخانه‌های زمینی تا حدی که تکنولوژی بشر پاسخ‌گو باشد، می‌توانیم آینه‌های بزرگی ایجاد کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به قابلیت‌های رصدخانه‌های زمینی، بشر به تلسکوپ‌های فضایی روی آورد، گفت: رصدخانه‌های زمینی همیشه با مشکل بزرگی تحت عنوان «جو» مواجه است و این لایه از سیاره زمین همیشه اختلالاتی در نور منعکس شده از اجرام دور ایجاد می‌کند.

این پژوهشگر علوم فضایی ادامه داد: هنگامی که شب به آسمان و ستارگان نگاه می‌کنید، متوجه وجود نوساناتی در نور ستارگان خواهید شد و ستارگان را به اصطلاح چشمک‌زن مشاهده می‌کنید که این پدیده به دلیل جریانات هوا در اتمسفر زمین به‌وجود آمده است.

وی تاکید کرد: به دلیل وجود چنین مشکلاتی دانشمندان تصمیم گرفتند برای مشاهده و بررسی دقیق‌تر اجرام دور دست از جو زمین خارج شده و تلسکوپ‌های فضایی را مورد استفاده قرار دهند.

کد خبر 598805

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تلسکوپ فضایی تلسکوپ جیمزوب تلسکوپ رصدخانه رصدخانه های ایران افتتاح رصدخانه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۸۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عشق رم به ده‌روسی تله بزرگی برای او بود!

به گزارش "ورزش سه"، چند ماه قبل بود که مدیران رم تصمیم گرفتند به همکاری با ژوزه مورینیو پایان دهند و ده‌روسی را به عنوان جایگزین او در این تیم انتخاب کردند و او هم توانست پاسخ خوبی به اعتمادی که به او شده بود بدهد.

عملکرد خوب او روی نیمکت این تیم باعث شد که جالوروسی حالا در یک قدمی کسب سهمیه لیگ قهرمانان اروپا قرار بگیرد و تنها چهار امتیاز با جایگاه چهارم جدول رده‌بندی سری آ فاصله داشته باشد و همین باعث شد که حضور او روی نیمکت این تیم دیگر موقت نباشد.

اسپالتی در گفتگو با کوریره دلو اسپورت در پاسخ به سوالی درباره شرایط این مربی جوان اظهار داشت:«فکر می‌کنم خیلی خوب او را می‌شناسم و بزرگ‌ترین کاری که او در رم انجام داد این بود که نخواست از عشق بی‌نظیر هواداران نسبت به خودش استفاده کند.

او به خوبی درک می‌کرد که ممکن است یک تله باشد و به همین دلیل آن را کنار گذاشت و تمام وقت و انرژی‌اش را صرف کار در زمین کرد. او می‌داند که ایده‌ها می‌تواند هواداران را به وجد بیاورد برای ایده‌ها تنها از طریق جلسات تمرین قابل انجام هستند.»

دیگر خبرها

  • رصدخانه دانش‌آموزی به نام شهید تهرانی مقدم افتتاح می‌شود
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • عشق رم به ده‌روسی تله بزرگی برای او بود!
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • چهره متفاوت بازیگر نقش علی در آینه عبرت بعد از ۳۵ سال
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • (ویدئو) ماجرای کم شدن لول‌های تریاک در سریال آینه عبرت؛ مواد مخدر مصرفی آتقی واقعی بود!
  • فیلم | ماجرای کم شدن لول های تریاک در سریال آینه عبرت | مواد مخدر مصرفی آتقی واقعی بود!
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • جشن تکلیف هزار و ۶۳۰ فرشته زمینی در ملایر